חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
שרת NAS Synology DS920+
יצרן: Synology, Synology...
מספר כוננים: 4
גודל הכוננים: 2.5 אינטש
תמיכה ב-RAID: 10, 5, 6, 0, 1
חיבורים: RJ-45 Gigabit x 2...
ציון WiseBuy
9.1
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - שרת NAS Synology DS920+

שחר שושן | 01.12.2020
הטוב
  • מערכת שליטה מלאה
  • ביצועים אחידים ואמינים
  • חנות אפליקציות עשירה
  • פעולה שקטה
הרע
  • חיבור רשת 1 גיגה ביט בלבד
  • יכול להיות מסובך להפעלה
בשורה התחתונה
למרות ששרתים ואחסון זה נושא שנשמע מרתק כמו לצפות בפלסטיק מתכלה, מי שחווה אבדן מידע או עוסק בעריכת וידאו, יודע כמה חשוב זה לנהל נכון את כל הקבצים והזכרונות החשובים, ויעריך את הגמישות והשימושיות של שרת ה-NAS המשוכלל של סינולוג'י.

חנות האפליקציות העשירה יחד עם אפשרויות הניהול הנוחות והפעולה האמינה, הופכים את ה-Synology DS920 לכלי עבודה מעולה לעצמאים ועסקים קטנים. לטעמנו מה שהופך את שרת ה-NAS הזה לכלי עבודה אמיתי, הוא העובדה ששכחנו ממנו. הוא מהיר, גמיש ומעל הכל - עובד תמיד והפעולה השקופה הזו, היא סימן ההיכר של טכנולוגיה טובה. המגבלה האמיתית היחידה שלו היא חיבור הרשת המיושן של 1Gbps, שכן כל הכוננים שיש בו, במיוחד אם התקנתם כונני NVMe עבור ה-Cache, מסוגלים לספק קצב קריאה וכתיבה מהירים ביותר, אך הם נתקעים בצוואר הבקבוק המיותר הזה.

אם אתם מחפשים פתרון אחסון עם שפע של אפשרויות נוספות, ה-DS920 הוא בדיוק בשבילכם, אך הנוחות הזאת באה עם תג מחיר לא צנוע בכלל.
הקדמה

גיבוי מרגיש לפעמים כמו ביטוח, יש הרבה מילים טכניות, העלות יכולה להיות גבוהה ולפעמים קשה לדמיין מתי יהיה בזה צורך. אבל בדיוק כמו בביטוח, אלו שחוו אבדן נתונים יודעים איזו תחושה נוראית זו לאבד תמונות וזכרונות מזמנים אחרים ושל אנשים שאינם עוד.


האפשרות המאוד סבירה שהסמארטפון עליו כולנו שומרים מאות תמונות וסרטונים יאבד, יגנב או יהרס, הניעה רבים לחפש פתרונות אחסון חיצוניים. לצד שירותי ענן פופולריים כמו Google Photos שהציע עד לאחרונה אחסון חינם ללא הגבלה לתמונות בלבד, ישנו פתרון ביתי מוצלח והוא שרת מסוג NAS - Network Attached Storage. זהו מחשב קטן המכיל כוננים קשיחים ומערכת הפעלה ייעודית, המתפקד ככונן אחסון ונגיש מכל מכשיר מכל סוג.




כזה הוא בדיוק ה-Synology DS920+, זהו שרת NAS המיועד לבתים ועסקים קטנים. ניתן להתקין בתוכו עד ארבעה כוננים קשיחים בגודל 3.5 או 2.5 אינץ', המוגדרים יחד בתצורות שונות של גיבוי המאפשר יתירות של המידע, ושחזור במקרה של תקלה. בנוסף, ניתן להתקין עד שני כונני M.2 Nvme עבור ה-Cache מה שאמור לשפר את מהירות הגישה ואת יציבות הקריאה והכתיבה של המידע. על המכשיר ישנם שני שקעי רשת RJ45 בתקן 1 גיגה, שני שקעי USB 3.0 ושקע eSATA.

התקנה ותפעול

(40% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10
דגם ה-DS920+ מסוגל להכיל עד ארבעה כונני HDD או SSD בגודל 3.5 ו-2.5 אינץ' ובנוסף עוד שני כונני M.2 NVMe כזיכרון מטמון (Cache) לשיפור הביצועים. בתיאוריה הכונן מסוגל לתמוך בעד 108 טרה ל-Volume אחד, כלומר בחיבור של כל הכוננים יחד ללא גיבוי. בפועל ניתן להשתמש בכוננים בנפח של עד 16 טרה לכל אחד, כשהנפח הסופי נקבע לפי שיטת הגיבוי שאתם בוחרים. בנוסף, סינולוג'י מציעה יחידה חיצונית בשם DX517 שבה אפשר להכניס עוד 80 טרה בחמישה כוננים והנפח הכולל של שני המכשירים יכול להופיע כהתקן אחסון אחד, כך שאפשרויות ההרחבה פה דיי מרשימות.

Synology DS920+: לעצמאים ולעסקים קטנים

המעבד המובנה הוא Intel Celeron J4125 ארבע ליבות 2.0Ghz והזיכרון המובנה הוא 4 גיגה RAM וניתן להוסיף עוד 4 גיגה. נפח הזיכרון המובנה הוא דיי והותר לעבודה השוטפת אך אם תרצו להשתמש ב-Virtual Machine, תוספת הזיכרון תהייה מועילה. הקירור מתבצע על ידי שני מאווררים בגודל 92x92 מילימטר שאפשר לשלוט במהירות שלהם. שמחנו לגלות שגם כשהמכשיר בפעולה אינטנסיבית והחלל בו הוא נמצא חם למדי - 30 מעלות, הוא עדיין נשאר שקט מאוד.

לשרת יש מספיק כוח עיבוד כדי לאפשר הזרמת שני סרטי 4K בו זמנית כשבכל זמן השימוש, לא נתקלנו באיטיות כלשהי, גם כשביקשנו מספר פעולות מורכבות בו זמנית. הנקודה היחידה שבה נרשמה איטיות כלשהי, הייתה בתעבורת המידע למחשב, בגלל מגבלת רוחב הפס של חיבור הרשת. 

Synology DS920+: לעצמאים ולעסקים קטנים

התאכזבנו לגלות שלמרות שמדובר בכונן הדגל בסדרה הזו ולמרות מחירו הגבוה, ה-DS920+ כולל חיבור רשת 1 גיגה בלבד המספק מהירות קריאה וכתיבה של כ-110 מגה, בחיבור יחיד דרך ראוטר או סוויץ' ביתי. היות ומהירות הכוננים, ובפרט היכולת להשתמש בכונני m.2 עבור ה-Cache, מאפשרים להגיע למהירות קריאה וכתיבה גבוהה מאוד, נשארנו עם תחושה של פספוס שכן חיבור 10 גיגה או אפילו 2.5 גיגה, היה מאפשר להשתמש בכל כוח העיבוד של המכשיר.

את חיבורי הרשת ניתן להגדיר לשתי רשתות שונות או כגיבוי (Fail Over) כך שאם רשת אחת מתנתקת, השנייה תופעל אוטומטית. אך גם אם תחברו את שני הכבלים לאותה רשת, תקרת המהירות תישאר בהתאם לאחד הכבלים.

תהליך ההתקנה פשוט למדי. מכניסים את הכוננים לחריצים, אם יש כונני m.2 עבור ה-Cache, מחליקים אותם למקומם דרך החריץ הייעודי בתחתית הכונן, מחברים לחשמל ולרשת ומפעילים. ההפעלה הראשונית של הכונן דורשת הגדרה חד פעמית שהיא אמנם טכנית אך לא מסובכת במיוחד. בכל מקרה, אם אתם לא מוצאים את השרת ברשת הביתית, ישנה תוכנה המאתרת אותו אוטומטית עבורכם - משהו שראינו גם אצל המתחרה Qnap.

Synology DS920+: לעצמאים ולעסקים קטנים

 את האחסון אפשר להרחיב דרך שני שקעי USB 3.0 ושקע ה-eSATA המובנים במכשיר. הכוננים הפנימיים פועלים במערכת הקבצים BRTFS או EXT4 כשישנה תמיכה ב-exFAT אך היא מסיבה כלשהי בתשלום נוסף. בעוד שמדובר ברכישה של 4 דולר, בהתחשב בעלות הגבוהה של המכשיר, היינו מצפים שכל האפשרויות יהיו כלולות ולא נפגוש מיקרו תשלומים בתוך כלי עבודה מסוג זה.

אחת התכונות השימושיות בשרת הזה, היא התמיכה בכונני m.2 כהתקן cache. הם משמשים כמעין מתווך בין הכוננים הקשיחים שעל השרת, לבין הצד השני שמבקש לקרוא או לכתוב מידע. למרות ששני חיבורי הרשת הם עד 1 גיגהביט בלבד, ייתכנו מצבים שבהם מהירות התקשורת לא תהייה אחידה ובמקום לקבל את מלוא רוחב הפס המוגבל ממילא, תראו עליות וירידות בקצב התעבורה. השימוש בכונן m.2 מהיר כ-Cache, מספק מקום ביניים מהיר שיכול לשמור עליו חלקים גדולים של המידע, כך שהתנודתיות הטבעית של הרשת מתאזנת וקצב המידע נשאר אחיד עם זמני גישה מהירים מהרגיל. עבורנו זה היה מאוד שימושי בכל הקשור לעריכת וידאו, מה שאפשר לנו לעבוד עם סרטי 4K בקצב של 100 מגה לשנייה, בפלייבק במהירות רגילה, באיכות מלאה, ללא הצורך לייצר קבצי פרוקסי קלים יותר.

גיבוי גיבוי גיבוי
השרת תומך בכל סוגי ה-RAID הנפוצים: Basic, JBOD, RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 6, RAID 10 ובנוסף בשיטה של החברה בשם Synology Hybrid RAID - SHR המאפשרת להשתמש בכוננים בנפחים שונים כדי ליצור מערך גיבוי מלא. עם זאת, החברה מציינת ש-SHR אינה מערכת גיבוי ואז לא מרחיבה בנושא אז גם אנחנו נשארנו עם סימן שאלה.

Synology DS920+: לעצמאים ולעסקים קטנים

אחת הפונקציות המרשימות ביותר כאן היא ה-Cloud Sync, דרכה ניתן לסנכרן גיבוי לשירותים חיצוניים אוטומטית. כשהגדרנו את השרת לראשונה, חיברנו אותו לשירות הגיבוי Amazon Drive שעליו אנו מנויים, וכל מה שנדרשנו לעשות כדי להפעיל את הגיבוי, זה לבחור בו מתוך רשימה, וללחוץ על OK, ולאחר זיהוי קצר ובחירת תיקייה, הסינכרון האוטומטי החל.

אך החל מה-1.11.20 אמזון חסמה את אפשרות החיבור לשירות האחסון דרך שירותים חיצוניים כמו זה של סינולוג'י כך שנותרנו בבעיה, שכן כל המידע שלנו כבר נמצא שם וקיווינו שעם מעכשיר כה משוכלל, לא נצטרך לעסוק בנושא יותר והכל יעבוד היטב בכוחות עצמו. אך אולי זוהי התשובה הטובה ביותר לגבי למה כדאי להחזיק גיבוי משלכם בבית ולא להסתמך על שירות חיצוני, שכן הם יכולים על דעת עצמם ובלי להודיע מראש, לשנות את כל המשוואה ולתקוע אתכם עם גישה חלקית או בעייתית למידע. כך או כך, Synology תומכים במגוון רחב של שירותי אחסון מקוונים כמו Google Drive, ו-GSuite, או OneDrive, Dropbox, Backblaze B2 ו-Yandex Disk. 

נוחות השימוש

(60% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

מערכת ההפעלה מזכירה במראה את Windows ודרכה ניתן לגשת אל חנות האפליקציות של החברה ולהתקין מגוון תוכנות המרחיבות את השימושיות של השרת, כך שהוא לא רק כונן אחסון אלא כלי עבודה שלם. אך לפני שהתחלנו בחגיגת ההתקנות, ניסינו לעשות את הדבר הפשוט ביותר - לאחסן משהו על השרת. להבדיל משרתים אחרים שיצרו עבורנו את התיקייה מיד עם יצירת חשבון המשתמש הנדרש, כאן היה עלינו לגשת ידנית לתפריט הספציפי ולהגדיר שם את אותה אפשרות, כלומר עד שלא נכנסתם לממשק וחיפשתם איך עושים את זה ואיפה, אי אפשר ממש להתחיל.


Synology DS920+: לעצמאים ולעסקים קטנים


עוד חומה בצורה של תסכול מצאנו עם שירות הסנכרון המצוין Synology Drive. בכך ההגדרה הראשונית שלו מבלבלת, אך השימוש בלתי נראה ונפלא. תהליך ההגדרה של כל תוכנה או אפליקציה המתחברת אל השרת, כולל הזנת נתון בשם QuickID, בנוסף לשם המשתמש או אימייל וסיסמה שאותה מגדירים עם התקנת השרת.



Synology DS920+: לעצמאים ולעסקים קטנים

אך את מספר ה-QuickID לא מצאנו בשום מקום נגיש, אלא בעומקי התפריטים שמתחת לערימת ההגדרות, ובכללי איננו מבינים מדוע צריך את המספר הזה ולא רק את חשבון האימייל המשויך לשרת, שכן כדי לגשת למידע מרחוק, יש להירשם דרך הממשק לשירות הייעודי שמאפשר את זה. את ה-QuickID אפשר להחליף גם בכתובת ה-IP של השרת, שהיא אכן מופיעה בבירור בחלון הראשי של הממשק, אך הקשר בינה לבין ה-QuickID אינו ברור לעין.


דרך Synology Drive אפשר לגבות או לסנכרן תיקיות ספציפיות ישירות לשרת. ההבדל בין גיבוי לסינכרון, הוא שגיבוי הוא חד כיווני, כלומר המידע בשרת מתעדכן בלבד, לעומת סינכרון המאפשר עבודה משותפת דרך השרת בזמן אמת או לפי לו"ז שאתם קובעים.


Synology DS920+: לעצמאים ולעסקים קטנים


חנות אפליקציות שלמה

בתוך הממשק של שרת ה-NAS של סינולוג'י ישנה חנות אפליקציות מרשימה ועשירה בתוכנות המרחיבות את השימושיות של המכשיר. לטעמנו אותה חנות היא אחת התכונות המבדילות בין החברה למתחרים אך העושר הזה מתבטא במחיר המוצר.


אחד השימושים הפרקטיים ביותר בשרתי NAS זה היכולת שלהם לתפקד כשרת וידאו דרך תוכנה חינמית בשם PLEX. אותה תוכנה מותקנת על השרת ובכל יחידת קצה, ממנה ניתן לראות את כל תכני המדיה שלכם - מוזיקה, תמונות סרטים וסרטונים, מסודרים בממשק ויזואלי נאה וברור.


Synology DS920+: לעצמאים ולעסקים קטנים


התוכנה מסוגלת להמיר את הקובץ בזמן אמת, כך שאם אתם מנסים לצפות בסרט 4K דרך חיבור רשת עם רוחב פס נמוך, PLEX תמיר את הסרט לפורמט קל יותר, כדי שיוכל לעבור ברשת בזמן אמת בלי עצירות. שירות ההזרמה עובד היטב אך יש לו מגבלה הנובעת מהאופן שבו PLEX קוראת את הקובץ, שכן אחד הסרטים שקודד ב-HEVC ב-4K, התנגן עם הפסקות תכופות, בין אם היינו בסלון ובין אם במחשב נייח המחובר פיזית לראוטר. אך כשפתחנו את הקובץ ישירות מהשרת דרך נגן רגיל כמו VLC, הוא נפתח במהירות ועבד ללא הפסקות דרך אותו חיבור רשת בדיוק. בעוד שזוהי לא סיטואציה רווחת, היא כן מבהירה שגם אם השרת, התשתית והנגן הם ברמה גבוהה, עדיין אין פתרון מושלם.


בין מגוון התוכנות הזמינות להתקנה ישנה תוכנה בשם Moments המאגדת תמונות וסרטונים סביב אירועים מסוימים ומייצרת זכרונות - לא מקורי במיוחד שכן זה קיים בכל שירותי התמונות אך אין כאן עלות נוספת. 


Synology DS920+: לעצמאים ולעסקים קטנים


יש תוכנה האפשרת לסנכרן ולשתף מידע שנמצא פיזית על מחשבים שונים, דרך השרת. תכונה זו שימושית במיוחד אם אתם משתמשים במחשב נייד ורוצים עותק פיזי אתכם גם כשאתם מנותקים מהרשת, או אם אתם עובדים על קבצים כבדים כמו וידאו ב-RAW ומעוניינים לאחסן את המידע על כונן מהיר במחשב או שישנו עורך נוסף שצריך לגשת למידע, ואתם לא רוצים לעבוד ישירות מהשרת.  


יש אפילו תוכנה בשם Synology Office המכילה תוכנות מבוססות דפדפן כמו Docs, Sheets ו-Slides אך אין להן תמיכה בכתיבה מימין לשמאל כך שערבוב של מספרים ואותיות באנגלית באותו משפט עם עברית יובילו לכתיב מבולגן ולא שמיש.


Synology DS920+: לעצמאים ולעסקים קטנים


בנוסף ישנם מגוון כלים המיועדים ל-Windows Server ולתיעוד ממצלמות אבטחה ובדיקת תוכנה לנקודות מכירה, תוכנה לגיבוי קלאסי, תוכנה שעושה Boot Image שאפשר לשמור לכונן USB או לקובץ ISO ואפילו יש תוכנה לצ'אט, כלומר ה-DS920+ הופך לשרת צ'אט פנימי.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply