חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
כרטיס מסך NVIDIA GeForce RTX3070
ערכת שבבים Chipset: GeForce RTX 3070
זיכרון: 8 GB
סוג זיכרון: GDDR6
יציאות: HDMI, DisplayPort...
ציון WiseBuy
9
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)

סקירת wisebuy - כרטיס מסך NVIDIA GeForce RTX3070

שחר שושן | 06.01.2021
הטוב
  • ביצועים מעולים ביחס למחיר המקורי
  • פיזור חום אפקטיבי ושקט
  • מבנה קומפקטי
הרע
  • שקע חשמל ייעודי במיקום לא נוח
  • מחיר מופקע נכון לעכשיו
  • אפשרויות OC מוגבלות
  • ללא יציאת USB C
בשורה התחתונה
ה-RTX 3070 Founders Edition של Nvidia מצליח להיות מלהיב ומאכזב בו זמנית. זוהי הגרסה ש-Nvidia עצמה משווקת והיא תמיד הראשונה לצאת בכל סדרה ורק אחריה מופיעים בשוק כרטיסי המסך שהשותפות מייצרות. אך מעבר לעיצוב הייחודי ולעובדה שזהו הראשון מסוגו, אין למהדורת המייסדים הזו כל יתרון הכרטיסים המבוססים על אותה מערכת שבבים. למעשה, הכרטיסים האלה לרוב נחותים מהשאר - עם פחות מאווררים, מיקום ביזארי לשקע החשמל ואפשרויות OC מוגבלות.

הבשורה האמיתית של סדרת ה-RTX3070 היא התמורה הגבוהה מאוד ביחס למחיר. לראשונה דגם בכיר ויקר מוחלף על ידי דגם ברמת כניסה שמחירו משמעותית נמוך יותר והוא מכיל טכנולוגיה חדשה יותר. אך המחסור הכרוני במלאי לצד הביקוש העצום הכפילו את מחירו כך שכיום הוא נמכר באותו מחיר כמו מקבילו מהשנה שעברה ה-2080 Super.

אם אתם סבלניים, תוכלו לקבל חומרה מעולה במחיר חסר תקדים, אך גם תבקשו לרכוש את הכרטיס הזה עכשיו, עדיין תקבלו תמורה גבוהה יותר מאשר כרטיס מהדור הקודם שמחירו דומה.

הקדמה

ה-RTX 3070 Founders Edition הוא כרטיס מסך מסדרת ה-3000 החדשה מתוצרת Nvidia. הכרטיס, שאינו משווק רשמית בישראל, מיוצר עבור Nvidia על ידי אחת השותפות שלה והוא נמכר דרך אתר החברה ולרוב בכמות מוגבלת. היסטורית מעולם לא הייתה סיבה טכנית שבגללה מהדורת ה-FE הייתה מוצלחת יותר מהדגמים המיוצרים על ידי חברות כמו Asus, Evga, MSI ו-Gigabyte, מכיוון שלרוב הקירור, החיבורים ואפשרויות ה-OC נחותות יותר. 


אך מהדורת ה-FE היא תמיד הראשונה שיוצאת לשוק והשנה במיוחד נהייה קשה עד בלתי אפשרי למצוא כרטיס מסך כלשהו מסדרת ה-3000 במחירו המקורי. Nvidia שברה את השוק שהיא עצמה המרוויחה העיקרית ממנו, ולראשונה סיפקה מעבדים לכרטיסי מסך עם כוח עיבוד כפול ולעיתים משולש לעומת הדור הקודם, בחצי מהמחיר. התקדים יצר מצב שבו כרטיסים מסדרת ה-2000 שעדיין נמכרים במחירים גבוהים מהרגיל בגלל הביקוש הגבוה, איבדו בן רגע את הכדאיות הכלכלית שלהם ובתיאוריה חצי משווי השוק שלהם כיד שנייה. אך חוסר היצע וניהול כושל של תהליך המכירה, הוביל לכך שספסרים המפעילים בוטים קנו את כל המלאי הקיים במחיר המקורי, ומיד הציעו למכירה מחדש באיביי במחירים מופקעים וגם בינואר 2020 עדיין ה-RTX 3070 FE שמחירו הרשמי הוא באזור ה-1,900 שקל, נמכר ב-3,500 שקל.


Nvidia RTX 3070 FE: זריקת מרץ למחשב


ל-RTX 3070 FE יש 3 חיבורי DisplayPort 1.4a ושקע אחד של HDMI 2.1. הוא מכיל 8 גיגה VRAM מסוג GDDR6 והוא מותאם לחריץ PCI Express Gen 4, אך מסוגל לפעול גם עם חריץ מהדור השלישי.


מחשב הבדיקה אינו חדש והוא בהחלט הפחית את הביצועים המקסימליים של כרטיס המסך, אך לטעמנו הוא מייצג חתך של רוכשים שכלל אינו מיוצג - אלו שאין להם את התקציב ל-i9 דור עשירי או Ryzen 9. המפרט הוא intel i7 7700K, לוח אם Asus Z270H, זיכרון 32Gb Ram וספק כוח 620W.

ביצועים ומבחנים

(50% מהציון הסופי)
9 מתוך 10
את המבחן הזה ביצענו פעמיים
להבדיל מכרטיסי המסך הקודמים שבדקנו, בסדרת ה-3000 שקע החשמל לא רק נמצא במרכז הכרטיס כך שאי אפשר לסלול אותו הרחק מהעין, אלא הוא מסוג חדש ש-Nvidia מנסה להכניס. הפעם מדובר ב-12 פין במקום שני סטים של 8 שכבר קיימים בכל ספק כוח רלוונטי ורק דרך המתאם המצורף אפשר לחבר ביניהם. כל זה לא היה כל כך מיותר, אם רק השקע המובנה בכרטיס היה מכיל מגעים כלשהם בארבעת הפינים הריקים שכן הם סתם חתיכת פלסטיק מיותר.

Nvidia RTX 3070 FE: זריקת מרץ למחשב

אך כאן פגשנו נעלם יוצא דופן, בזמן הבדיקה שמנו לב דרך תוכנת GPU-Z שהכרטיס לא מושך מספיק חשמל, כלומר ה-TDP שלו (Thermal Design Power) נשאר על ניצול של כ-20% וצריכת החשמל עצמה לא עוברת את ה-40w, ואנחנו מצפים לראות מספרים כמו 150 וואט. היות וכבל החשמל מורכב משתי צמות שלכל אחת 8 פין, הנחנו שאיכשהו חיברנו דווקא את האחת שלא מוציאה את כל ההספק, ואכן אחרי שהחלפנו לצמה השנייה, צריכת החשמל עלתה למקסימום של 150 וואט וה-TDP עד ל-96%.
 יחד עם העיצוב המאוורר והאלגנטי של הכרטיס, שני המאווררים בקוטר 230 מילימטר מצליחים לשמור על ה-3070 קריר גם בעומס מלא ומתחת ל-74 מעלות במארז סגור עם קירור אוויר בלבד.

Nvidia RTX 3070 FE: זריקת מרץ למחשב

אך גם ב-20% ניצול ה-3070 הצליח לספק חוויה טובה מאוד והשיפור המורגש לאחר התיקון, לא התבטא בעליה של 80% בביצועים בכל משחק ותוכנה, אלא התבטא בעיקר באלו שאו דורשים כוח עיבוד משמעותי כמו Flight Simulator 2020 או שלא עברו אופטימיזציה ואינם יודעים לנצל את כל החומרה כמו Fernbus Simulator או CyberPunk 2077 ש-Nvidia דאגה לספק לנו לסקירה. למעשה, Nvidia עצמה פרסמה מבחנים רשמיים ובהם דגם ה-3090 שחזק מה-3070 ב-50%, לא עובר את ה-60Fps ב-4K על Ultra ושאר האפקטים.

Nvidia RTX 3070 FE: זריקת מרץ למחשב
Nvidia RTX 3070 FE: זריקת מרץ למחשב
Nvidia RTX 3070 FE: זריקת מרץ למחשב
Nvidia RTX 3070 FE: זריקת מרץ למחשב
Nvidia RTX 3070 FE: זריקת מרץ למחשב

המשחק בולט באיכות הגרפית שלו והוא משתמש בשתי טכנולוגיות ש-Nvidia מפתחת: RTX ו-DLSS. את שתי אלו פגשנו לראשונה בסדרת ה-2000 שהגיעה לישראל בתחילת 2019, והן מה שמבדיל את הכרטיסים של החברה מהמתחרה הדיי יחידה שלה - AMD.

Nvidia RTX 3070 FE: זריקת מרץ למחשב
Nvidia RTX 3070 FE: זריקת מרץ למחשב
Nvidia RTX 3070 FE: זריקת מרץ למחשב

בקצרה, הטכנולוגיה ש-Nvidia ממתגת כ-RTX או Ray Tracing היא לא המצאה חדשה או בכלל מהעשור האחרון, אך היא תמיד דרשה כוח וזמן עיבוד משמעותי. Nvidia חידשה עם היכולת לבצע עיבוד Ray Tracing בזמן אמת ובאיכות גבוהה, מה שגורם לצל, תאורה סביבתית, החזרי אור, זליגת צבע והשתקפויות, להיראות הרבה יותר קרוב למציאות. כשניסינו לשחזר את סרטוני ההדגמה שראינו ביוטיב, אמנם ראינו שינוי בולט לעין אך הוא לא היה כל כך לרעה. כלומר גם ביטול ה-RTX לא הפך את המשחק ללא שמיש ויזואלית, אך כן הפחית ממידת המציאותיות שלו. בנוסף, הביצועים השתפרו בכ-20 פריים לשנייה כך שזהו הבדל דרמטי. 

Nvidia RTX 3070 FE: זריקת מרץ למחשב

טכנלוגיה אחרת היא DLSS וב-3070 היא מגיעה כבר הרבה יותר בוגרת ואפקטיבית מסדרת ה-2000. DLSS מאפשרת לכרטיס המסך לעבד את התמונה ברזולוציה נמוכה ובזמן אמת לייצר לה גרסה ברזולוציה גבוהה יותר - upscaling באמצעות שימוש ב-AI. השיטה הזו מאפשרת להגיע לקצב פריימים יחסית מהיר גם על מסכי 4K. הדרך הכי מהירה לראות מה היו הביצועים לו הטכנולוגיה לא הייתה קיימת היא לבטל אותם ועבורנו בסייברפאנק זה התבטא בירידה מ-34fps ל-2. עם זאת, כשהטכנולוגיה מבוטלת, התמונה משמעותית חדה יותר אך כדי שהמשחק יהיה שמיש יהיה צורך להוריד את הרזולוציה כה נמוך, שתתקבל תוצאה גרועה עוד יותר.

Nvidia RTX 3070 FE: זריקת מרץ למחשב

אחרי שנים של חוסר תחרות ממשית מצד AMD, חברת Nvidia מיצבה את עצמה בתעשיית הגרפיקה והווידאו כברירת המחדל. חברות כמו Adobe ו-Black Magic עובדות בשותפות מלאה עם Nvidia ומציעות תמיכה בהאצת חומרה ספציפית שקיימת רק בכרטיסי המסך של החברה. עבור אלו העוסקים בעריכת וידאו, מדובר בהפרש משמעותי בזמן העבודה ובעיקר בזמן העיבוד שהמחשב דורש. 

רק לאחרונה, אדובי יצאה עם עדכון לתוכנת Premiere שמעתה תומכת ב-NVENC - מקודד וידאו ייעודי של Nvidia המקצר את זמן הרינדור ברבע. את הטענה הזו בדקנו במחשב נייד עם 2080 Max Q ואכן ראינו זינוק אדיר בביצועים לעומת אלו שקיבלנו ממחשב עם כרטיס מסוג Quadro M4000.

מבחנים
תוכנת 3DMark במבחן Time Spy קיבלנו את הציון 10,368 נקודות שהוא פחות ממה שקיבלנו עם ה-2080TI - כמעט 13 אלף נקודות אך מחירו עדיין כפול מה-3070 והוא נבדק על מפרט משודרג.

Nvidia RTX 3070 FE: זריקת מרץ למחשב

השתמשנו בכמה דוגמאות מהחנות של תוכנת התלת מימד החינמית Blender כדי לראות איך הכרטיס מתפקד בכל הקשור לעבודה גרפית. במבחן BMW העיבוד הסתיים אחרי 34 שניות, במבחן המספרה העיבוד לקח 5:45 דקות

Nvidia RTX 3070 FE: זריקת מרץ למחשב
Nvidia RTX 3070 FE: זריקת מרץ למחשב

בסט המבחנים של SpecViewPerf2000 נבדקה היכולת של הכרטיס לעמוד במשימות גרפיקה כמו Solid Works, Maya ו-3Ds Max. 

Nvidia RTX 3070 FE: זריקת מרץ למחשב

בכל המשחקים שיחקנו ב-4K בלבד עם מסך 144 הרץ שתומך ב-G-Sync מדגם LG 27gn950. ב-DCS קיבלנו ממוצע של 90 fps, ב-Euro Truck Simulator 2 הגענו ל-80 fps, ב-Call Of Duty WWII ישבנו בנחת בשכונת ה-70-90 fps, תלוי בסצינה. ב-Forza Horizon 4 קיבלו קצב מרשים מאוד של כמעט 100 fps וב-Forza Motorsport 7 היינו באזור ה-70.

Nvidia RTX 3070 FE: זריקת מרץ למחשב
Nvidia RTX 3070 FE: זריקת מרץ למחשב
Nvidia RTX 3070 FE: זריקת מרץ למחשב
Nvidia RTX 3070 FE: זריקת מרץ למחשב

עם זאת, במשחקים כמו Fernbus Simulator היינו ברי מזל אם עברנו את ה-45 fps והיו כל הזמן האטות, שלטעמנו המשחק הוא האשם המרכזי בהן לאור הביצועים במשחקים אחרים. ב-Flight Simulator התצוגה נעה בין 14 ל-50 fps ובכנות, לחצנו על כל הכפתורים ושינינו את כל ההגדרות, ולפעמים זה עבד טוב ולפעמים לא. ב-VR עם ה-CV1 הגענו לתוצאה מבחילה ומלאת הפרעות. בכל חווית VR אחרת כולל DCS, קצב הפריימים היה מעולה וחלק לחלוטין.

התקנה, ניהול ובקרה

(50% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ל-Nvidia שני כלים שונים המאפשרים לשלוט באפשרויות הטכניות של כרטיס המסך. ה-Nvidia Control Panel מאפשר להגדיר את עומק הצבע ואף להתאים אותו אישית ואף להגדיר שהתצוגה תתייחס למספר מסכים כמסך אחד רציף. אך החלק הרלוונטי עבורנו הוא ב-Manage 3D Settings. זוהי הלשונית שבה ניתן להפעיל, לבטל או לשנות את התכונות הגרפיות בכללי או לכל תוכנה ומשחק בנפרד. כל פונקציה שכזו יכולה לשנות את הביצועים בצורה דרמטית וזה עוד לפני שפתחתם את אינסוף אפשרויות הגרפיקה המובנות במשחקים עצמם.


Nvidia RTX 3070 FE: זריקת מרץ למחשב


בנוסף, תוכנת GeForce Experience מאפשרת לנהל פרופילים גרפיים המותאמים לחומרה הנוכחית במחשב, כדי להבטיח את הביצועים הטובים ביותר. בנוסף, התוכנה מאפשרת להקליט ולשדר ישירות מהמשחק ללא צורך בתוכנה חיצונית נוספת כמו OBS. השידור עצמו מאוד מוגבל באפשרויות שלו, אך פונקציית ההקלטה שימושית ביותר.


Nvidia RTX 3070 FE: זריקת מרץ למחשב


מגוון הקצבים והאיכויות המשתנה הזה, רק מחזק את ההרגשה שלנו שבכל הקשור להגדרות הגרפיקה במחשב יש מעין דרישה מהמשתמש להיות טכנאי הבקיא בכל המונחים והשימושים השונים. שכן מעבר לכל מה שכבר ציינו, יש גם את ההגדרות הכלליות של התצוגה דרך הממשק של ה-Windows ואת אופציית ה-HDR ואת הגדרות הבהירות וה-Tone Mapping שלה, שאותן משנים דרך המשחק - אם בכלל קיימת הגדרה שכזו.


בחמש השנים האחרונות ענף הגיימינג ובפרט השידורים החיים ששחקנים מבצעים, צמח דרמטית וכבר בסדרת ה-2000 ראינו מקודד ומפענח וידאו ייעודי בתוך כרטיס המסך, מה שמאפשר לבצע שידור חי בלי לחנוק את ביצועי המשחק שאותו משדרים. כעת ה-3070 מגיע עם מקודד וידאו ייעודי של Nvidia מהדור ה-7 ומפענח דור חמישי.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply