חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
שעון דופק וספורט Amazfit GTR 2 Sport
יצרן: Amazfit
סוג: שעון ספורט
טווח מחירים: 600 - 800 ₪
תאריך כניסה לאתר: 12/2020
ציון WiseBuy
9.3
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 695 ₪
חוות דעת גולשים
Gr Greggy 28.10.22
נתאי 09.09.22
Geetie 19.09.21
עידו 10.05.21
avi.nath 01.05.21
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - שעון דופק וספורט Amazfit GTR 2 Sport

לירן עבדי | 17.01.2021
הטוב
  • אינספור פעילויות ספורט לבחירה
  • נפח פנימי 3GB לאחסון שירים
  • תפריטים והתראות בעברית
  • תצוגת Always on
  • חיישן מיקום מובנה
  • אפליקציה מצוינת
הרע
  • לא ניתן להגיב להתראות מתוך השעון
בשורה התחתונה
שוק שעוני הספורט החכמים עבר כברת דרך וה-Amazfit GTR 2 Sport הוא מסימניו החיוביים ביותר: חיישן GPS מובנה ומדויק, תמיכה בעברית בעת הצגת התראות, חיי סוללה נצחיים ואפליקציה שימושית שמנצחת על כל התזמורת היעילה הזאת. כשמתחשבים בתג המחיר הנוח, מקבלים את אחד משעוני הספורט המפתיעים שיצא לנו לפגוש. הוא לא מושלם כמובן ויש בו כמה חסרונות שכדאי להכיר לפני שקופצים על המכשיר – אבל עדיין מדובר בבשורה נהדרת מצד Amazfit.
הקדמה
שעון הספורט החכם Amazfit GTR 2 Sport מציע מסך בגודל 1.39 אינץ' עם תצוגת AMOLED ומבטיח לנטר מדדי בריאות שונים, מכיל תכניות ספורט מגוונות, מאפשר אחסון מוזיקה וכן מציע ניהול שיחות באמצעות השעון בזכות רמקול ומיקרופון מובנים. עמיד למים בתקן ATM5, מבטיח חיי סוללה של עד 14 ימים וגופו עשוי אלומיניום.

נוחות השימוש

(40% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ל-GTR 2 מסך מגע בגודל 1.39 אינץ' (קוטר 46 מ"מ) עם תצוגת AMOLED, רזולוציה 454X454 פיקסלים, פיזור פיקסלים של 326ppi שמציג בהירות מקסימלית מפתיעה, כולל חיישן אוטומטי שהגיב בתיאום נאה לחדר מואר ובשעות הלילה. פירוט הצבעים וחדות התמונה גם מרשימים: במסך הקטן ראינו בחדות אייקונים ברורים ופני שעון הרבה יותר איכותיים מהתצוגה המקדימה שלהם באפליקציה. בצד הימיני של השעון זוג כפתורים, העליון מוביל לתפריט האפליקציות הראשי והתחתון כברירת מחדל, פותח את רשימת האימונים השכיחים. ניתן לשנות את ייעודו ולהגדיר אותו כפתיחת המון תכונות אחרות, אם כי בהתחשב בייעודו, בחרנו להישאר עם ברירת המחדל. תצוגת Always on גם זמינה בשעון, בגרסה אנלוגית או דיגיטלית ומה שיותר אהבנו הוא האפשרות לתזמן את שעות הפעילות של התצוגה התמידית, כך שהחל מ-20:00 ביקשנו לכבות את הפיצ'ר, כשהחשיבות לזמן פחות קריטית ועל הדרך סחטנו מהשעון עוד כמה ימי פעילות.


Amazfit GTR 2 Sport: בשורה ספורטיבית


ההתקנה הראשונית מהירה: בהדלקת השעון מוצג קוד QR שהפנה אותנו לאפליקציית Zepp, שזיהתה את המכשיר והתממשקה אל הסמארטפון שלנו תוך כמה דקות, אחרי הורדת עדכוני תוכנה. כל תהליך הסנכרון עבר מהר ואחרי יותר מדי צמידי כושר סוררים שעברו תחת ידינו ועשו לנו חיים קשים בהתממשקות הראשונית, מגיעים ל-GTR 2 השבחים על צימוד אלגנטי במיוחד. עברנו לשינוי פני השעון ולשמחתנו יש מאגר מספיק רחב להתאמה אישית. הוא לא מהגדולים והעשירים שפגשנו, אבל מגוון עיצובים דיגיטליים ואנלוגיים שהציגו מדדים שונים אמורים לספק את המשתמש הממוצע. התקנת פני השעון אורכת מספר שניות, מרגע ההורדה ועד להטמעתו בשעון עצמו.

Amazfit GTR 2 Sport: בשורה ספורטיבית

עוברים לשיטוט בשעון ומסך המגע טוב מאוד; הוא מגיב במהירות למחוות אבל לא רגיש מדי להסטות אצבע לא מכוונות. בדומה לטלפון, לוח ההגדרות הבסיסי מוסט מלמעלה ושם זמינות רוב הפעולות השכיחות ועוד כמה מפתיעות לטובה: ניתן לעבור במהירות למצב DND (שגם ניתן לתזמן לפי שעות קבועות), שינוי בהירות המסך, הפעלת פנס, נעילת השעון, מעבר למצב חיסכון בסוללה ועוד כמה פעילות פחות שכיחות לנו אבל נחמד שזמינות בהפעלה מהירה. הסטה מלמטה חושפת את ההתראות האחרונות שהתקבלו מהאפליקציות להן נתנו גישה מראש – וזה עובד לא רע בכלל. ווטסאפ, אינסטגרם ופייסבוק הציגו לנו בעברית מלאה את ההתראות האחרונות שקיבלנו, שידעו גם להיעלם ברגע שהתייחסנו אליהן מהטלפון. אי אפשר לענות למסרים ישירות מהשעון, אם כי עוד לא פגשנו את השעון החכם שהציע חווית משתמש מספיק אלגנטית שתשכנע אותנו לעשות זאת ממילא.

Amazfit GTR 2 Sport: בשורה ספורטיבית


הסטת המסך משמאל לימין או הפוך תחשוף את השימושים השכיחים עבור המשתמש, שניתנים גם להתאמה אישית. אחרי כמה ימי שימוש הבנו את הצרכים שלנו ואישית הסתפקנו במעבר מהיר לנגן המוזיקה, מעקב אחר התראות, מצב עדכני של הדופק שלנו, מד ה-PAI היומי, כמות הצעדים היומית והצגת מזג האוויר. התפריטים בשעון מוצגים בעברית, אם כי התמיכה בשפת הקודש לא מושלמת וגם לא מוצעת כברירת מחדל, משום מה. קיימים שיבושים קלים כמו "הגדרותמשתמש", "הגדרותפני שעון" ו"כיבוימסך אוטומטי", אבל מלבד עוד כמה החסרות רווחים, הרוב המוחץ תורגם כהלכה ומיושר לימין.

יישומים ומולטימדיה

(25% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

בין המדדים שה-Amazfit GTR 2 יודע לאסוף: רמת החמצן בדם (SpO2), קצב פעימות לב, צעדים, קלוריות שנשרפו, PAI, איכות השינה וכדומה. ה-GTR 2 מציע את כל היישומים המקובלים בשוק השעונים החכמים: מעקב סטטיסטי אחר לחץ, סיכומי אימונים, ייעודים שהוגדרו, אפליקציית מזג אוויר ושעון מעורר, יומן ועוד כמה תכונות שימושיות כמו שעון עצר וספירה לאחור, "מצא את הטלפון שלי" ומצפן. יש גם תמיכה של העוזרת הווירטואלית Alexa אבל בהיעדר תמיכה בעברית, תצטרכו להקפיד על אנגלית מדויקת כדי שיובן מתי תרצו להפחית את הבהירות או לפתוח את היומן – אבל נחמד לדעת שזה זמין.


Amazfit GTR 2 Sport: בשורה ספורטיבית


בשעון זיכרון מובנה בנפח 3GB לאחסון שירים. אין כאן אמנם התממשקות עם Spotify או Deezer ישירות מהשעון אבל בצימוד לטלפון, שירים מועברים בלי גמגומים והעברת השירים אל תוך השעון עובדת מצוין, ביעילות גבוהה פי כמה מפתרונות אחרים שהציגו לנו שעוני ספורט מתחרים. החיבור ל-WiFi מהיר והעברת אלבום שלם מתבצעת תוך דקה בודדת. באותו עניין, חיבור האוזניות האלחוטיות שלנו לשעון היה מיידי: ה-GTR 2 זיהה את אוזניות ה-Jaybird תוך רגע ולאורך ריצות ארוכות לא חווינו שניה של איבוד סאונד או ביטים שהתפספסו, כפי שנוטה לעתים לקרות בצימוד שכזה. יש גם ספיקר פנימי בשעון שמאפשר להשמיע את השיר, שעוצמתו הפתיעה בהתחשב בגודלו, אבל לא משהו שאפשר להשתמש בו ברצינות, בכל שימוש שתעלו על הדעת.

עוברים למגוון האימונים: 12 תכניות ספורט קיימות בשעון בשימוש מהיר, ביניהן ריצה, הליכה, אופניים, שחייה בבריכה ובמים פתוחים, אלפטיקל וריצת שטח – כולן זמינות במקש התחתון כגישה מהירה שהותאמה אלינו אישית. הרשימה המורחבת שנמצאת בתתי התפריטים כבר ממש מגוחכת ומצאנו שם בין היתר פארקור, טיפוס הרים, ריקוד בטן, זומבה, פריסבי ונשבעים שאפילו פעילויות אזוטריות כמו הטלת חצים, משיכת חבל ודיג זמינות כאימון.

Amazfit GTR 2 Sport: בשורה ספורטיבית


התחלת אימון מתרחשת ברגעים: בוחרים אימון, מאפשרים לחיישן דופק להתאפס ול-GPS למצוא את מקומנו בתהליך שלוקח לעתים עד חצי דקה - ויוצאים לדרך. כמו הרבה שעוני כושר, ה-GTR 2 מקפיד להודיע על רגעי מפתח: מרחק שגמענו, מהירות ממוצעת לקילומטר, מהירות מקסימלית שהגענו אליה, קלוריות ששרפנו, שיאים אישיים וגם טווחי הדופק שמחולקים לפי קצב הפעילות. במסלול מדוד של 2 ק"מ, השעון תיעד אותו נהדר וספר 1,988 מטרים, שמבחינתו הצביעו על רמת דיוק גבוהה. עניין אחד קטן הפריע לנו: הפסקת הפעילות לא מתאפשרת בלחיצה אחת או בכפתור "עצור" נגיש, אלא שצריך להסיט את המסך שמאלה וללחוץ על כפתור ה-Stop הקטן שליד המון כפתורים קטנים שלצדו. זה אולי נשמע עניין זניח אבל כשהדופק עומד על 160 פעימות לדקה, כל שהמשתמש מחפש הוא מקש אחד פשוט שיעצור את התיעוד ויתחיל לסכם את האימון.

Amazfit GTR 2 Sport: בשורה ספורטיבית


את אפליקציית Zepp הייעודית כבר הכרנו בשימוש עם ה-Amazfit Band 5 וגם כאן היא מנהלת את רוב העניינים הטכניים. כמו שהפתיעה לטובה בצמיד החכם, גם כאן התרשמנו לטובה: לטעמנו מדובר באפליקציה נהדרת, שמציגה אינטואיטיביות גבוהה ונוחות שימוש פנטסטית עבור המשתמש, מציגה נתונים בצורה מסודרת ונאה למראה ולא פחות חשוב - כמות הנתונים, המסקנות והטיפים שהיא מפיקה בהתאם לתוצאות האימונים שלנו יוצאת מגדר הרגיל.

משך פעולת סוללה

(20% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

עם סוללת 471mAh ששולבה בשעון, ה-GTR 2 מבטיח להציע עד 14 ימי עבודה בשימוש טיפוסי, חיי סוללה מפוארים במונחי שעון חכם. יש גם התייחסות לשימוש תכוף יותר, עד כ-6.5 ימי עבודה, עוד נתון שנשמח לקבל במידה וההבטחה עמוד במבחן המציאות. בשימוש "בסיסי", לפי החברה, השעון גם יצליח לעבוד למשך 38 יום לפני שידרוש טעינה.


עוברים לתוצאות המציאות ונתחיל דווקא מהסוף: לא זכורות לנו תוצאות מרשימות כאלה וחיי הסוללה ב-GTR 2 יוצאים מגדר הרגיל. ללא תצוגת Always on אבל עם קבלת התראות מרשתות חברתיות ואפליקציות מסרים, תיעוד אימון גופני פעם ביומיים כולל הפעלת מוזיקה ברקע, מעקב מתמיד אחר PAI ומזג האוויר – ורק בתום היום ה-12 השעון דרש טעינה. בהפעלת תצוגת Always on מתוזמנת "נחתכו" לנו יום וחצי מחיי הסוללה, אבל גם תמורת 10 ימי עבודה אנחנו מוכנים לקבל את הגזירה.

Amazfit GTR 2 Sport: בשורה ספורטיבית

היצרנית מציינת שזמן טעינה אורך כשעתיים וחצי, אם כי גם הספקנו להגיע ל-100% בזמן קצר יותר, תוך שעה ו-40 דקות. על יכולות טעינה מהירה לא נאמר דבר מצד היצרנית אבל לנו זה לא הפריע: טעינה של 10 דקות סיפקה 14% אחוז, שהם בערך יומיים של שימוש סביר, כולל בתוכם הליכה למשך שעה עם תיעוד GPS, שגבו בערך 6% סוללה.

עמידות ואיכות הבנייה

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

בכל הנוגע לפעילויות מים, עמידות למים בתקן 5 ATM ששולבה בשעון מאפשרת לעשות הרבה עם ה-GTR 2: ניתן להתקלח איתו כמובן, לרוץ בגשם ואפילו לשחות תוך כדי ניטור הפעילות. תקופת הסגר במדינה מנעה מאיתנו לקפוץ לבריכה אבל תחת מקלחות ארוכות וכמה ריצות במהלך גשם, השעון שרד היטב והוכיח עמידות נאה. החדשות הטובות מגיעות גם מכיוון רצועת ספורט השחורה שעשויה גומי קשיח, לא מתירה אחריה סימני זיעה ומאוד מהר חוזרת למרקם הנעים שלה גם מבלי הצורך לייבש אותה בתום אימון.


Amazfit GTR 2 Sport: בשורה ספורטיבית


גוף השעון עשוי אלומיניום, עם זכוכית מחוסמת מעל וציפוי המונע טביעות אצבע, שלא תמיד הוכיח את יעילותו וטביעות האצבע שלנו תועדו היטב אחרי רצף שיטוטים בין התפריטים. כשהמסך דולק העניין לא באמת נראה לעין, אבל ברגע שהמסך מחשיך אי אפשר לפספס אותם. החלק החיובי הוא שניגוב מהיר עם כרית כף היד מסיר אותם במהירות – למי שבאמת מכור למראה המסך נקי. השעון שוקל 31.5 גרם ומלבד היחידה עצמה, קיבלנו במארז גם רצועת סיליקון שחורה (ברוחב 22 מ"מ שכנראה תתאים יותר לגברים) ומטען ייעודי.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply