חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Razer Barracuda X
יצרן: Razer
חיבור למכשיר: אלחוטיות
עיצוב האוזניות: אוזניות קשת
סוג האוזניות: אוזניות גיימינג
ייעוד: גיימינג
ציון WiseBuy
7.9
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Razer Barracuda X

לירן עבדי | 22.09.2021
הטוב
  • קלות משקל, נוח להתנייד איתן
  • שימושיות גם להאזנה במשרד
  • חווית Plug & Play מצוינת
  • תואמות למגוון פלטפורמות
הרע
  • חיווי סטטוס סוללה מינימלי מדי
  • ללא תוכנה ייעודית ואקולייזר
  • נטול מראה "גיימרי"
  • ללא תאורת RGB
בשורה התחתונה
ה- Barracuda X מבית Razer הן אוזניות תקציב על כל המשתמע: תשכחו מתוכנה ייעודית, תאורת RGB וגם סטטוס סוללה באחוזים. מה בכל זאת תקבלו מאוזניות הגיימינג הבסיסיות? איכות סאונד שמספקת להאזנה למוזיקה במשרד ובזמן משחקי FPS מהירים, קישוריות חוטית ואלחוטית מהירה ואינטואיטיבית ומשקל נמוך שלא מכביד על הראש. בקטגוריה שלהן יש אלטרנטיבות ראויות לא פחות, אך המותג Razer נהנה מתדמית יוקרתית ומובן מדוע קהל המעריצים שלו לא יסכים להתפשר על אוזניות מתחרות שהוצמד להן תג מחיר דומה.
הקדמה

ה-Barracuda X הן אוזניות גיימינג אלחוטיות מבית Razer הכוללות דרייברים בגודל 40 מ"מ, תאימות למגוון פלטפורמות, הבטחה למשקל קל, התממשקות זריזה באמצעות דונגל USB-C בתדר 2.4GHz אך מציעה גם בחיבור חוטי. היצרנית מבטיחה חיי סוללה של עד 20 שעות פעילות והאוזניות זמינות בצבע שחור.

איכות הצליל

(50% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

נתחיל מהנתונים הטכניים עליהם Razer מצהירה: טווח תדרים של  20Hz - 20 kHz, עכבה 32 Ω, רגישות 96dBSPL, ביטול רעשים פסיבי וישנה גם תמיכה בסראונד וירטואלי 7.1 הנתמך ב-Windows 10 בלבד. צפו לכמה פשרות באגף הסאונד והאודיופילים לא יימצאו ב-Barracuda X את מבוקשם, בעיקר בגלל הגשה חסרת אופי ודי סתמית. שלא תטעו: הבאסים במקומם והטווחים הגבוהים מספקים את הטון שאינו-צורם מדי, כלומר להאזנת מוזיקה שגרתית במשרד הן מספיק טובות – אבל קשה להגיד אותו דבר בזמן נסיעה בתחבורה ציבורית, בעיקר בגלל אטימות לא מלאה עליה ייכתב בהמשך, בבדיקת נוחות השימוש. בגיימינג קיבלנו ביצועים יותר מוצלחים וטוב שכך, הרי לשם ה-Barracuda X מכוונות: שיחים שהדמות שלנו התחככה בהן נהנו מהגשת צליל מחוספסת ומדויקת ועלייה בגרם מדרגות מתכתי במפעל ענק סיפק את התהודה הרצויה. גם רעשי צעדים קריטיים כמה קומות מעלינו נשמעו היטב – יתרון דרמטי לשחקני Warzone או לחובבי כותרי התגנבות בהם סאונד הוא חלק מהותי במשחק.


Razer Barracuda X: לגיימר בתקציב


יש פשרה ענקית בתחום הסאונד שצריך להכיר: ה-Barracuda X נטולות תוכנה ייעודית או אקולייזר שיידע להעניק את ערך המוסף, עניין חשוב באוזניות גיימינג. אין כאן תכונות מתקדמות כמו פרופילים סאונד מבוססי ז'אנרים שונים של משחקים או התאמות סאונד מבוססות העדפה לטווחים מסוימים. אין גם אופציה ליצירת אקולייזר מותאם אישית וכל מיני טכנולוגיות קידוד מבתי אודיו מפורסמים גם לא תמצאו כאן. במילים אחרות, הסאונד שמציעות ה-Barracuda X הוא זה שילווה איתכם עד סוף ימי חייהן של האוזניות – ואנחנו מכירים לא מעט גיימרים שלא יסכימו להתפשר על סאונד כה "נעול" ונטול גמישות.

Razer Barracuda X: לגיימר בתקציב

עוברים למיקרופון: ב-Razer מבטיחים מיקרופון תיעוד חד ומדויק יותר של הדובר מבוסס טכנולוגיית HyperClear Cardioid מבית החברה, באמצעות מיקרופון חד-כיווני עם טווח תדרים 100 Hz - 10 kHz ורגישות -42 ± 3 dB. האזנו להקלטה שלנו מקריאים בקול קטע טקסט ובמקביל שיחקנו במשך כמה שבועות עם חברים קבועים במשחק Warzone. אין יותר מדי חדשות מרגשות באגף המיקרופון: למרות מיקומו היעיל ממש מתחת לשפתיים שלנו, מדובר בתיעוד סביר למדי של הקול שלנו, עם הגשה די "שטוחה" וחד ממדית - איכות שתספיק למשחקי FPS מהירים ודיווחים זריזים על אויבים, אבל לא היינו ממהרים להמליץ לסטרימרים להשתמש בה ובטח לא ליוטיברים שהקלטת קולם היא חלק בלתי נפרד מהתוכן שלהם.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

נתחיל מהעיצוב ואל תצפו ליותר מדי מה-Barracuda X. למרות קטגוריית הגיימינג אליה הן משתייכות, אין כאן שום אלמנט מנקר עיניים או בולט מדי. מדובר בעיצוב די משמים, שחור כולו, עם לוגו החברה ששולב בגב שתי כוסות האוזן אבל אלו וכיתוב Razer שהוטבע על הקשת מבחוץ הן כנראה החלקים הכי "גיימרים" באוזניות. כנצר לסדרת ה-X הבסיסית, תתכוננו לכמה פשרות באגף האסתטיקה: אין RGB, אין עיטורי צבע מושכי מבטים וגוף הפלסטיק מצדיק את מיקומן של האוזניות במחלקת "אוזניות תקציב". החלק המשמח הוא שאין פשרה באיכות: הפלסטיק קשיח מאוד, המאריכים של כוסות האוזן מתכתיים כמקובל ואת הקשת סחטנו וסובבנו כדי לבדוק אלסטיות - ולא זוהו שום סימני משבר מצד גוף האוזניות.


Razer Barracuda X: לגיימר בתקציב


משקל האוזניות עומד על 250 גרם, נמוך יחסית לאוזניות גיימינג ומי שסובל מכאבי ראש של אוזניות קשת כבדות מדי מכיר את המאבק ויעריך את גופן הקל-יחסית. החיסרון בגוף כה קל הוא עניין האטימות הרפויה ויכולתן להיצמד לאוזני המשתמש. מוסיפות לחטא כריות אוזניים Flowknit שאמורות להציע קצף זיכרון, אבל גם הן וגם ריפוד הקשת לא מצליחות להעניק את ההיצמדות האידיאלית לראש שחיפשנו וההרגשה הכללית רופפת, כאילו האוזניות מעט צפות ולא מהוות יחידה אחת עם הראש. הריפוד שמקיף את האוזניים עשוי בד פשוט, אמנם בסיסי באיכותו אבל לטעמנו הוא עדיף מכל חומר אחר דמוי עור שצובר כתמים שמנוניים בשימוש ממושך ומחמם את האוזן הרבה יותר ממה שצריך.

Razer Barracuda X: לגיימר בתקציב

עוברים לשימוש בשוטף: בכוס אוזן שמאל ממוקמים מקשי הבקרה, מתחילים ממקש השתקת המיקרופון, מתחתיו גלגלת הווליום, אחריו כפתור הכיבוי/הדלקה שגם משמש לקבלת וניתוק שיחות בהקשה אחת, דילוג על רצועה בהקשה כפולה ודילוג לרצועה קודמת בהקשה משולשת. אחר כך תמצאו את כניסת ה-3.5 מ"מ לחיבור קווי, כניסת USB-C לטעינה וכניסת המיקרופון, מה שהופך את המיקרופון ב-Barracuda X לתליש, תכונה שכמעט תמיד נעדיף באוזניות קשת. במארז קיבלנו כבל 3.5 מ"מ באורך 1.5 מטר, כבל USB-A ל-USB-C לצורך טעינת האוזניות וכבל שלישי עם USB-A בקצה אחד ו-USB-C נקבה בקצה השני, שישמש כמתאם לאלו שאין להם כניסת USB-C להכנסת הדונגל.

Razer Barracuda X: לגיימר בתקציב
החיבוריות הזמינה ב-Barracuda X די מצומצמת והכל מסתכם בחיבור אלחוטי או חוטי באמצעות כבל 3.5 מ"מ שסופק במארז. החיבור האלחוטי נעשה באמצעות דונגל USB-C שסופק במארז, בעל צורה מלבנית מתסכלת שהצליחה לחסום לנו שתי כניסות שונות כשחיברנו אותה למחשב הנייד שלנו. החדשות הטובות שבמארז גם מצורף מתאם נוסף, סוג של מאריך במקרה שלנו, שמאפשר לחבר את הדונגל לכניסת USB סטנדרטית, במידה ואתם מחברים את האוזניות למחשב נייח נטול כניסת USB-C, למשל. לפי היצרנית, האוזניות תואמות לפלטפורמות הפופולריות, ביניהן מחשב, PlayStaion, Xbox, Nintendo Switch ומכשירי אנדרואיד שונים. ישנה גם תמיכה במנוע האודיו AudioTech 3D Tempest בפלייסטיישן 5.

ומה לגבי פתרון תוכנה ושאר הגדרות תוכנה? ובכן, כאן הפשרות מתחילות לצוץ. תאהבו או תשנאו אותה, התוכנה הייעודית המפורסמת Razer Synapse לא תומכת באוזניות שלפנינו. את החיסרון הבולט כבר הצגנו באגף איכות הסאונד. המעלה של האוזניות בעניין זה היא התממשקות במהירות שיא למחשב ואנחנו לא זוכרים מתי השתמשנו באוזניות שהסתנכרנו כ"כ מהר למחשב שלנו. חיברנו את הדונגל לכניסת ה-USB, הדלקנו את האוזניות בלחיצה ממושכת על כפתור ההפעלה ובתוך פחות משניה האוזניות השמיעו את השיר שהתנגן ביוטיוב. במקרה אחר, ה-Barracuda X נכנסו למצב שינה אחרי שיצאנו להפסקת אוכל. חזרנו למשרד, הפעלנו את ספוטיפיי למחשב ושוב, מרגע הדלקתן האוזניות תוך שניה חוזרות לעניינים. עברו תחת ידינו מספיק אוזניות אלחוטיות מבוססות בלוטות' או דונגל ייעודי שדרשו כמה שניות טובות כדי "להתאפס", להעלות את התוכנה הייעודית, לאתר את האוזניות ולהתחיל לשדר את הסאונד שבוקע במחשב – לא כך המצב ב- Barracuda X וזמני התגובה שלו מצוינים, פשוט חוויית Plug & Play ראויה לשבח.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ב-Razer מבטיחים עד 20 שעות פעילות בשימוש ממושך ותכונת "מצב שינה" נכנסת לפעולה לאחר 15 דקות ללא פעילות מצד המשתמש. לא מדובר בזמנים רעים במיוחד, אילו רק היה מחוון סוללה כלשהו שהיה מעיד על סטטוס סוללה עדכני. החיווי היחיד שזמין למשתמש הוא נורת LED שמופיעה רציף בכוס אוזן שמאל כשהסוללה עומדת על מתחת ל-30% ותתחיל להבהב כשבאוזניות פחות מ-10% סוללה או במילים אחרות, כשכבר מאוחר מדי. אולי מיותר לציין אבל לסשנים ארוכים של גיימינג בני כמה שעות, מדובר בבעיה רצינית והיינו שמחים לקבל חיווי יותר מתקדם כדי להבין איפה אנחנו עומדים מבחינת אחוזי סוללה. ישנה נקודת אור קטנה: את ה-Barracuda X ניתן להטעין תוך כדי האזנה ושימוש במיקרופון, בניגוד לכמה אוזניות אלחוטיות מתחרות, כך שבמידה והסוללה אזלה במפתיע, תוכלו לחבר במהרה את כבל ה-USB-C ולהמשיך לשחק.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply