חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Razer Kaira for Playstation
יצרן: Razer
חיבור למכשיר: אלחוטיות
עיצוב האוזניות: אוזניות קשת
סוג האוזניות: אוזניות גיימינג
תכונות נוספות: מיקרופון, מקשי שליטה...
ייעוד: גיימינג
ציון WiseBuy
8
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
ofek222500 17.07.22
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Razer Kaira for Playstation

לירן עבדי | 10.05.2022
הטוב
  • דרייברים בקוטר 50 מ"מ עם אטימות מעולה
  • מיקרופון שמתעד קול צלול
  • תג מחיר נוח
  • מראה נאה
הרע
  • ללא אקולייזר או פתרונות תוכנה
  • בעייתי להתנייד איתן
  • מיקרופון לא תליש
  • ללא RGB
בשורה התחתונה
אוזניות הגיימינג ה-Kaira X של Razer דורשות מעט מכיסכם ומתגמלות בהתאם: תשכחו מאקולייזר, תאורת RGB וגם העובדה שאת המיקרופון לא ניתן להסיר או להסתיר, הופכת אתכם לנציג שירות בכל פעם שתרצו סתם להאזין למוזיקה. לטעמנו, יתר התמורות הופכות את העסקה למשתלמת: הסאונד בגיימינג מעולה, על המיקרופון חילקו מחמאות חברי הצוות שלנו במשחקי Wazrone וגם מראהו הפלסטיקי-אך-מוקפד קיבל עוד כמה נקודות זכות.
הקדמה

ה-Kaira X מבית Razer הן אוזניות גיימינג חוטיות המיועדות לקונסולות PS4 ו-PS5. בתכונות הבולטות: דרייברים TriForce מבית היצרנית בקוטר 50 מ"מ, מיקרופון המציע איסוף קול מוגבר וביטול רעשים, כריות אוזניים עם קצף זיכרון FlowKnit, כפתורי שליטה מובנים ותאימות גם למחשב האישי באמצעות חיבור 3.5 מ"מ. האוזניות זמינות בצע שחור/לבן.

איכות הצליל

(60% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

נתחיל מכמה נתונים טכניים: טווח תדרים מקובל של 20Hz – 20kHz, עכבה 32 Ω, רגישות 96dBSPL ואת האוזניות עוטפים דרייברים מגושמים בקוטר 50 מ"מ המבטיחים פירוט מוגבר בכל הטווחים. פתחנו בסדרת משחקי Warzone המעבירים את מיטב צלילי המלחמה המודרנית. ערבול כלים ופיצוצים שמשתלבים ביריות מועברים נהדר והשכבות המרובות לא עושות חיים קשים ל-Kaira X. פרופיל הסאונד של האוזניות מאופיין בחתימה "חמה"', כלומר מורגשת העדפה בולטת לאפקטים ורעשים צורמים ועוצמתיים מבוססי טווחים נמוכים, שנדמה כאילו מקבלים חיזוק של אופי ומפורטים פי כמה.


Razer Kaira X: פשוט וטוב


מבחינה סינמטית זה נהדר – עד שמנסים להבין את חבריכם לקבוצה ומרגישים כיצד ה-Vocals ושאר הצלילים ה"דקים" נפגעים מכך דרמטית ולא פעם נדרסים על ידי הבאסים. בכותרים בהם חווית המשחק חשובה יותר זה אולי יתרון, אבל במשחקי FPS תחרותיים הופיעו המון רגעי רעש דומיננטיים שהתקשינו להתעלם ממנם. למזלנו את רוב המאיצים המלאכותיים שסיפקו האוזניות הצלחנו לאזן עם הגדרות הסאונד ברמת המשחק, עד שמצאנו את השילוב האידיאלי בין קצוות הטווחים.

בכל הנוגע לאטימות פנימית וחיצונית, הרגשנו פשרות קלות. מבחוץ, אין סיכוי לסובבים אתכם להצליח להבחין במה שאתם מאזינים לו, גם בעוצמת ווליום מקסימלית, ועל כך נחמיא לכוסות האוזן הענקיות שיעטפו בקלות כל אוזן של אדם בוגר ומונעות בצורה מרשימה זליגות סאונד. מבפנים, התקשינו להרגיש בידוד אמיתי; רעשים דקיקים כמו מנוע מזגן או דיבורים בין קולגות מופחתים משמעותית - אבל רעשי טווחים נמוכים יצליחו לחדור קלות לאוזניות.

Razer Kaira X: פשוט וטוב

המיקרופון המובנה הוא מסוג cardioid כלומר חד-כיווני, עם תגובת תדרים 100Hz – 10,000Hz ורגישות 54 ± 3dB. ביצועיו מצוינים: האזנו להקלטות של עצמנו והשתמשנו בו מספר שבועות בכמה משחקים מבוססי רשת וחברינו לקבוצה בעיקר החמיאו לנו – קולנו נשמע ברור, נטול קטיעות ויש גם סינון רעשים מפתיע שמנע מצעקות סמוכות ומרעשי הסמארטפון שעל השולחן לחדור פנימה. החלק המאכזב היחיד בנושא המיקרופון הוא העובדה שלא ניתן להסיר אותו – על כך פירטנו בנוחות השימוש.

באופן מאכזב למדי, אין כאן אף תמיכה ברמת התוכנה ומ-Razer ציפינו ליותר באגף זה אחרי שהם ידעו לספק באוזניות אחרות שלהם פתרונות מקצועיים מעולים. מה זה אומר בפועל? אין סאונד 3D או כל הדמיית סראונד, אין אקולייזר, ואין התאמות סאונד לפי פרופיל שימוש. גם מתאורת RGB מנקרת עיניים תצטרכו לשכוח. אוסף הפשרות הזה מותיר למשתמש סאונד מאוד ספציפי ובהיעדר גמישות מינימלית, לא בטוח שכל השחקנים יסתדרו עם הצליל שה-Kaira X כופה עליכם לקבל. למחשב זמינה תכונת 7.1 Surround Sound המדמה סראונד וירטואלי והאוזניות שלפנינו אמורות לתמוך בכך - אך ושוב ושוב נתקלנו באותה שגיאת מערכת שלא איפשרה לנו להתקדם, כך שגם שחקני המחשב נשארים עם אותו סאונד מוגבל.

נוחות השימוש

(40% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ה-Kaira X שוקלות בערך 270 גרם, ממש לא נורא בהתחשב בקטגוריית אוזניות הקשת ובנוכחות הדרייברים המנופחים שלהן. המשמעות הנסתרת היא הרבה חלקי פלסטיק קלילים, שאולי מאפשרים חבישה ממושכת ללא תחושת הכבידות שמורגשת על ראש השחקן אחרי כמה שעות משחק, אבל על כך משלמים בעמידות בסימן שאלה. עוד נקודה חיובית בנושא הוא שהאוזניות אינן לוחצות על האוזניים כמו שהחזות המאיימת שלהם עלולה להציג. הכרנו אוזניות עם פרופיל גדול ומאיים כשל ה-Kaira X, אלא שאלו שלפנינו מתיישבות בנינוחות על האוזניים ולא "נועלות" אותן, אם כי עדיין מציעות אטימות נאה. הצבעים הבולטים באוזניות, שחור ולבן, תואמים לקו האסתטי של קונסולות ה-PS5 באופן די מחמיא וחובבי הקונסולה הפופולרית של סוני יעריכו זאת.


Razer Kaira X: פשוט וטוב


יתר מידותיה של האוזניות די מסיביות, אורך 25 ס"מ ורוחב 22 ס"מ – ותשכחו מלנסות להתנייד איתה. מובן שעדיין מדובר באוזניות גיימינג שעל הנייר, אמורות להיות סטטיות במקומן יחד עם הקונסולה שלכם וב-Razer גם מדגישים זאת: את המיקרופון לא ניתן לנתק, כוסות האוזן אמנם מסתובבות אבל עד גבול מסוים והפרופיל העצום שלהם יורגש בכל תיק אליו יוכנסו. תוסיפו לעובדה שאין כאן מארז או קייס כלשהו וקיבלתם אוזניות שעדיף שיישארו בבית. עוד עניין נוגע לאיכות הבנייה: אסתטית, ה-Kaira X מרשימות, אלא שרוב מוחץ מחלקי האוזניות מורכבות מפלסטיק שאמנם קשיח, אבל החומר הפופולרי ידוע לשמצה בתור היותו נשחק בקצב מוגבר לעומת רכיבים יותר עמידים, העשויים ממתכת למשל.

כוסות האוזן נהדרות וריפוד הבד סביבן עשוי חומר נושם שלא מביא לזיעה דקה ושמנונית שמופיעה על אוזניות קשת מבוססות ריפוד דמוי עור. את קצף הזיכרון לא הרגשנו במיוחד, אם כי לא באמת הרגשנו שהזדקקנו לו; הריפוד הנעים מזמין למגע ותוך כמה דקות האוזניות מרגישות כמו אביזר בלתי נפרד מהראש. כאמור, האוזניות החוטיות מגיעות עם כבל 3.5 מ"מ טיפוסי המובנה באוזניות ובמידה וייקרע או יינזק, אין לכם יותר מדי מה לעשות עם האוזניות. אורכו של הכבל כ-1.3 מ', שאמור להספיק לשחקני המחשב ובעיקר לשחקני ה-PS המחברים את האוזניות ישירות לג'ויסטיק ולא רוצים שרכים ארוכים מדי של שאריות הכבל. הכבל שזור בד המונע שחיקה מוגברת ויש גם מלפף גומי גמיש לאיסוף אלגנטי של יתרת הכבל.

Razer Kaira X: פשוט וטוב

שני מקשים פיזיים בלבד קיימים באוזניות, את שניהם תמצאו בכוס אוזן שמאל: חוגת ווליום וכפתור להשתקת המיקרופון, כאשר סימון אדום על גביו ממחיש שהמיקרופון על Mute – פתרון ויזואלי בלבד שדורש מהמשתמש להסיט את האוזניות כדי לוודא שהמיקרופון אכן על "השתק". חוגת הווליום בסיסית בלבד: היא צרה יחסית אבל בעלת טקסטורה מחוספסת ונוחה לגלילה. חבל שאין "מדרגת אמצע" שתספק למשתמש חיווי בסיסי בטווח הווליום. בנושא התאימות, ה-Kaira X אמנם מיועדות על הנייר לקונסולות PS5 ו-PS4 אך בפועל חיבור ה-3.5 מ"מ מאפשר גם לחבר אותן למחשב, Mac ,Nintendo Switch ולמעשה כל התקן התומך בכניסת האוזניות הפופולרית. רק תשכחו מ-Xbox, להן ב-Razer השיקו אוזניות ייעודיות הנושאות שם דומה. בגזרת המחשב, שימו לב שלא תוכלו להימנע מלרכוש בנפרד מפצל שיפריד בין כניסת השמע והמיקרופון, בהנחה שהפינים אצלכם במחשב מופרדים, כמקובל. 

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply