חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
שעון חכם Xiaomi Redmi Watch 2 Lite שיאומי
מותג: Xiaomi
גודל מסך: 1.5 אינטש
רזולוציית מסך: 320x360
מצלמה: ללא
תאריך כניסה לאתר: 3/2022
נגן MP3: ללא
Bluetooth: כולל Bluetooth
GPS: כולל GPS
ציון WiseBuy
8.1
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)

סקירת wisebuy - שעון חכם Xiaomi Redmi Watch 2 Lite שיאומי

לירן עבדי | 10.04.2022
הטוב
  • חיי סוללה מצוינים, עד 10 ימי שימוש
  • קריאת התראות בעברית
  • דרגת אטימות 5ATM
  • תג מחיר נוח מאוד
  • חיישן GPS מובנה
הרע
  • איטיות בשיטוט בתפריטים וקריאת התראות
  • סטיות קטנות ומעצבנות בניטור נתונים
  • ממשק ללא תמיכה בעברית
  • אין חנות אפליקציות
  • אין NFC
בשורה התחתונה
שעון הספורט החכם Xiaomi Redmi Watch 2 Lite מככב בחלק מהמבחנים ונכשל קשות ביתר: חיי הסוללה הנהדרים שלו מאפשרים שימוש שגרתי עד 10 ימי פעילות רצופים, הוא מציג הודעות בעברית וחיישן ה-GPS המובנה לא מחייב אתכם להיסחב עם הסלולרי לאימונים דינמיים. אלא שניטור מידע חצי-מדויק, כמו בחיישן המיקום, בדופק ובתיעוד שעות השינה שלנו גורם לו ליפול ברגעים שעלולים להיות קריטיים עבור משתמשים שמבקשים מהימנות מקסימלית. כשעון ספורט למתאמן המתחיל, תג המחיר הנוח שלו מזמין מאוד. למשתמשים יותר מתקדמים שעברו שעון ספורט או שניים בחייהם, נציע להתרחק.
Redmi Watch 2 Lite
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 280 ₪
מחיר סופי: 299 ₪
מחיר סופי: 299 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-4 חנויות>>
הקדמה

שעון הספורט החכם Redmi Watch 2 Lite מבית Xiaomi מבטיח ניטור אחרי נתוני בריאות, ביניהם דופק, רמת לחץ, SpO2 (ריווי חמצן בדם) ושינה, עמידות למים, חיי סוללה ארוכים של עד 10 ימים בשימוש רגיל וכן חיישן GPS מובנה. עוד בשעון: מעל 100 סוגי ספורט, מסך מגע צבעוני ותמיכה באפליקציה ייעודית. זמין בצבעי כחול, שנהב ושחור – כשאת הגוון האחרון קיבלנו לסקירה.

נוחות השימוש

(40% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

אי אפשר להתעלם מהפיל שבחדר: ה-Watch 2 Lite לוקח השראה עצומה, על גבול חיקוי, של מראה ה-Apple Watch ורק במקום הכתר המחוספס והמסתובב תקבלו מקש פיזי בודד. רצועת הסיליקון עבה יחסית ובשימוש רצוף היא לא מגרדת כלל, לא מחמאה שאפשר לחלק לכל רצועת שעון. משקל השעון עם הרצועה כ-35 גרם, עניין שקל להתרגל אליו וגם מרכז השעון בעל פרופיל דק יחסית כך שאינו בולט על האמה או נראה מגושם מדי, למי שזה מפריע לו. אורכה המתכוונן של הרצועה, בין 14-21 ס"מ, אמורה להתאים לאמות דקות ועבות או במילים אחרות, לנשים וגברים כאחד.


Xiaomi Redmi Watch 2 Lite: למתחילים בלבד


בשעון שולב מסך מגע TFT צבעוני בגודל 1.55 אינץ' ברזולוציה 320X360 פיקסלים ולמרות שהיינו סקפטיים בהתחלה ותהינו לאן נעלמה תצוגת ה-AMOLED, עדיין התרשמנו לטובה מבהירות גבוהה ושחורים עמוקים שלא גרמו לנו להרגיש פשרה באגף התצוגה. מה שאי אפשר להתעלם ממנו הם הביצועים במגע: המסך מגיב באיטיות טיפה מגושמת וצריך להתרגל לממשק, שאמנם אינטואיטיבי למדי, אבל מגיב באנימציות איטיות שדורשות סבלנות שלא לכולם יש. תמיכה בעברית בתפריטים אין עדיין, אם כי יכול להיות שיהיו בעתיד בהתאם לעדכוני OTA שוטפים. כמקובל, בהסטת שגרתית של היד המסך יופעל להצגת השעה וייעלם אחרי כמה שניות, כולל אופציה להגדיר רגישות מוגברת, שתצמצם את חיי הסוללה. אהבנו את האופציה לתזמן את השעון לכיבוי ה"הרמה על מנת להעיר", כך שבין השעות 23:00-7:00 למשל הוא לא יידלק אוטומטית.

Xiaomi Redmi Watch 2 Lite: למתחילים בלבד

המסך כאמור מופעל במגע והמחוות השימושיות ישנן: הסטה מלמעלה תחשוף את ההתראות האחרונות, הסטה מלמטה תחשוף תכונות מהירות כמו כניסה למצב לילה, הפעלת שעון מעורר או מעבר להגדרות. בהסטה ימינה/שמאלה תיחשפו לווידג'יטים השונים שהותקנו בשעון, בין אם זה מזג אוויר, קצב דפיקות לב אחרון שתועד, נתונים אודות האימון האחרון, קצב שריפת הקלוריות, כמות הצעדים מתחילת היום וכו' – וכולם ניתנים להוספה, הסרה וסידור מחדש, כמקובל אצל המתחרות. איפה מגלים עייפות עיבוד קלה? שוב, ברגעים קטנים: החלת פני שעון חדשים, מעבר בין התראות שקיבלנו לאורך היום, כניסה לתת-תפריטים בזמן אימון או בדיקת סטטוס סוללה באפליקציה שלא תמיד נשלפת ברגע.

יישומים ומולטימדיה

(25% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

אפליקציית Xiaomi Wear מוחלפת בהדרגה במקום Mi Fit ולמרות שהסתדרנו נהדר עם הקודמת, האפליקציה החדשה מציעה את אותן תכונות, בממשק נקי וברור יותר לטעמנו. יש חלוקה ברורה לקבלת התראות, ניטור נתוני הבריאות מסודרים לפי אייקונים מובנים ויתר תת-תפריטי מערכת כמו עריכת ווידג'טים, מדריכי משתמש ובדיקת עדכונים ממוקמים כרגיל בתחת התפריט. בניגוד לחנויות אפליקציות שונות, אל תבנו כאן על עושר עזרים כאן ו-ווידג'טים מבית Spotify או Google Maps למשל לא זמינים כאן, אלא רק אלו שהותקנו בברירת המחדל בשעון. בכל הנוגע לחיישנים, ב-Watch 2 Lite שולב GPS מובנה כך שאינו נאלץ "להישען" על הסמארטפון בזמן פעילות. פשוט יצאנו לרוץ בלי הסלולרי – ובתום ריצה חזרנו הביתה והשעון סנכרן אתו נתונים. עוד בענייני חיישנים, אין כאן NFC שיאפשר לשלם באמצעות הטלפון – וחבל.


Xiaomi Redmi Watch 2 Lite: למתחילים בלבד


עוברים לקבלת התראות: ה-Watch 2 Lite מסוגל להציג שיחות וכן את רוב האפליקציות שהותקנו בסלולרי שלנו, ביניהן ווטסטפ, ג'ימייל, דרייב, אינסטגרם, SHEIN, TikTok והרשימה באמת ארוכה. תצוגת ההתראה לא רעה בכלל; השעון תומך בעברית ומציג אותן מיושרות לימין, אלא ששם הפעולות נגמרות. ניתן רק להסיר את ההתראות מהשעון עצמו, בפעולה שאינה משפיעה על הנייד אגב, ואי אפשר לענות ישירות מהשעון, לא להתראה ולא חזרה לשיחה שלא נענתה - פשרה שצריך להכיר כשבוחרים בשעון Lite עם תכונות מוגבלות.

Xiaomi Redmi Watch 2 Lite: למתחילים בלבד


כאמור, השעון החכם יודע לנטר את הפרמטרים שרוב השעונים מתיימרים לדעת: דופק, לחץ ריווי החמצן בדם ויש גם התראות על חוסר פעילות שמעודדות מעת לעת לזוז קצת וללכת כמה מטרים כדי לשחרר עצמות. מעקב אחרי קצב פעימות הלב למשל מאפשר להגדיר מדידה ברמת תדירות משתנה, בין כל דקה ל-30 דקות, שכמובן ישפיעו על חיי הסוללה. הבעיה שהתיעוד לא מושלם וסובל מסטיות קלות: בזמני מנוחה קצב הלב שלנו במציאות עמד על 55-60 פעימות בדקה כשלאפליקציה היו סטיות קלות כלפי מעלה, סביבות 65-70, לא דרמטי ובטח שאי אפשר להסתמך עליו רפואית, אבל כשמנסים לעקוב אחר מגמת דופק, קשה לסמוך על נתונים חצי-מדויקים.

Xiaomi Redmi Watch 2 Lite: למתחילים בלבד


עוברים לניטור שינה. הלוואי שהשעון היה מדויק כמו שהוא יודע להציג את הנתונים בצורה נפלאה באפליקציה. הנתונים מסתכמים בשינה לפי אורכה, כניסה למצבי שינה קלה/עמוקה/REM/ערנות, מעקב אחרי קצב הלב, ריווי החמצן הממוצע בדם ויש גם אפילו עמידה ביעדים – אלא שכל אלו מהולים בלא מעט זיופים. ביום אחד למשל נרדמנו למשך בדיוק 8 שעות ואילו השעון קבע שהספקנו לישון רק 6 שעות ו-40 דקות. לאיפה נעלמו עוד שעה ו-10 דקות? השעון פירש אותם כערנות. חשוב להוסיף שלא תמיד ה-Redmi Watch 2 Lite זייף והדוגמה שהצגנו הייתה הזיוף הכי גס שלו, אבל באותה נשימה קשה גם לסמוך מדד שעלול לזייף בסטיות כה גדולות.

Xiaomi Redmi Watch 2 Lite: למתחילים בלבד


מקנחים בספורט. כמות הפעילויות שזמינה במכשיר גדולה לאין שיעור ואין סיכוי שלא תמצאו את האימון שלכם שם, כולל כמה אזוטריים במיוחד. תחילה יצאנו לריצת 2 ק"מ במסלול מדוד וגם כאן קיבלנו תוצאות חצי מדויקות, כשבתום הריצה לפי השעון רצנו כ-1940 מטר. לא דרמטי לאצן החובב, אבל חשוב לקבל את הסטיות שעלולות להופיע בפעילויות מבוססות מיקום משתנה. במקרה אחר, בתום שעת אימון משולב (קרוספיט) קיבלנו באפליקציה את הנתונים הבסיסיים: משך האימון, כמות הקלוריות ששרפנו וממוצע קצב פעימות הלב וחלוקה לסוגים (אירובי, אנאירובי, אינטנסיבי וכו'). באימון אחר שכלל הליכה קלה קיבלנו את קצב ההליכה הממוצע בדקות לק"מ, כמות הצעדים וכמובן את תיעוד מסלול ההליכה שלנו על פני מפה ברורה עם דיוק מרשים למדי. אגב, גם שם נרשמה סטייה קטנה: בחמש דקות הראשונות להליכה קצב הלב שלנו פשוט "נשמט" מהנתונים והפסיק להופיע – כנראה השעון לא הצליח לאתר את הקצב הלב שלנו במשך זמן רב ופשוט דילג על מספר פעימות בדיקה.

Xiaomi Redmi Watch 2 Lite: למתחילים בלבד


באשר לנתוני שריפת הקלוריות, ה-Watch 2 Lite הוא בין השעונים ה"סגפניים" שפגשנו וטען לא פעם ששרפנו הרבה פחות קלוריות מול שעונים אחרים שנבדקו תחת אותו אימון ובמסגרת אותם ביצועים כמובן. יכול להיות שיתר השעונים "מחמיאים" מדי, או שמא השעון שלפנינו שוב מציגים נתונים חצי-מדויקים, בפעם המי-יודע-כמה? ניתן לכם לשער. השעון גם מסוגל לזהות אוטומטית מה שנראה כמו תחילת פעילות ספורט – תכונה שעבדה לא רע בחלק מהפעמים. בהליכה שגרתית בתום 300 מטר השעון הציע לנו להפעיל מעקב אחר פעילות הליכה מבלי שביקשנו ממנו, תגובה מהירה ומרשימה, אלא שבפעם אחרת היינו כבר הרבה אחרי חימום בפעילות אירובי עם דופק לב גבוה, והשעון דווקא לא הציע אף פעילות ורק בסוף האימון נזכרנו ששכחנו לבחור אימון.

משך פעולת סוללה

(20% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

נתחיל מהסוף: חיי הסוללה של ה-Watch 2 Lite פנטסטיים. בעזרת סוללת 262mAh, על הנייר היצרנית מבטיחה 10 ימי פעילות בשימוש טיפוסי ועד 14 שעות במצב ספורט כשה-GPS לא מפסיק לתעד. אצלנו ה-Watch 2 Lite הגיע לתשעה ימי פעילות שסיכמו ניטור מדי חצי שעה של הדופק שלנו, תיעוד 3 אימונים בני שעה כל אחד, ניטור שינה מדי לילה וכן עוד כמה בדיקות והרצות קטנות כמו החלפת פני שעון, שינויי הגדרות וכו'. במבחן המציאות בזבוז של 7-9% אחוזי סוללה ביום הם ביצועי סוללה מצוינים, כאלו שלא גורמים לכם לרדוף אחרי מטען בסוף כל יום, כל עוד הכל נעשה בשימוש סביר כמובן.


Xiaomi Redmi Watch 2 Lite: למתחילים בלבד


זמן טעינה אורך כשעתיים, לפי היצרנית, אבל הצלחנו להטעין את השעון גם בפחות משעה ו-30 דקות. מלאכת הטעינה גם אלגנטית ומטען המגנט הייעודי פשוט "משתגר" לצמד השקעים מאחורי השעון ומוצא את מקומו בזריזות ראויה לציון.

עמידות ואיכות הבנייה

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

כאמור, ב-Watch 2 Lite הרבה מין המשותף למראה ה-Apple Watch אבל איכות הבנייה שונה, בצורה די מובנת מאליה. גוף השעון והמסגרת עשויים פלסטיק קשיח ולמרות שלא הצלחנו להבין באיזה ציפוי עוטר המסך, שריטות לא מתועדות על גבי הזכוכית, גם אחרי שקיבלו המון מכות יבשות ממשקולות כבדות. רצועת סיליקון עבה יחסית ברוחב 20 מ"מ נשטפת היטב ולא צוברת ריחות לא נעימים גם אחרי אימונים מפרכים. את הרצועה ניתן להחליף בצבעים וסגנונות אחרים, באביזרים שתמצאו בזול בעיקר בעלי אקספרס ודומיו, ב"קליק" פלסטיקי שמחבר אותה לגוף השעון.


Xiaomi Redmi Watch 2 Lite: למתחילים בלבד


דרגת אטימות 5ATM שצוידה בשעון מאפשרת להתקלח אתו וגם טבילה בבריכה לא תגרום לו להינזק (עד 50 מ'), אבל לפי היצרנית השעון אינו מיועד לספורט מים, צלילה וסאונה חמה, בעיקר בשל הפרשי לחץ וטמפ' גבוהה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply