חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Defunc True Sport
יצרן: Defunc
טווח מחירים: 200 - 500 ₪
חיבור למכשיר: True Wireless
עיצוב האוזניות: אוזניות In Ear
סוג האוזניות: אוזניות אלחוטיות
תאריך כניסה לאתר: 5/2023
ציון WiseBuy
7.8
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 299 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Defunc True Sport

לירן עבדי | 13.07.2023
הטוב
  • מתאמי סיליקון עם "כנפיים"
  • עמידות מים בתקן IPX5
  • אטימות חיצונית טובה
הרע
  • חלקו הפנימי של קייס הטעינה עשוי פלסטיק זול
  • נטול אפליקציה ושאר תכונות מתקדמות
  • ללא ביטול רעשים
  • צליל לא מאוזן
בשורה התחתונה
אוזניות הספורט True Sport לא חורגות במילימטר מייעודן המרכזי; הן מציעות אטימות מים מתבקשת, "ננעלות" בתעלת האוזן בתמיכת המתאמים הנכונים וגם אם אין להן את הסאונד המוצלח ביותר, הן הצליחו ללוות אותנו בהאזנה לפלייליסט הספורט שלנו בריצות ממושכות. מטבען ה"מוזל", תאלצו לשכוח מתכונות מתקדמות; אין ביטול רעשים, אקולייזר, אפליקציה או צימוד לשני מכשירים. מה כן יש? כאמור, בעיקר תג מחיר נוח שיתאים לספורטאי שלא מחפש אוזניות מתקדמות מדי.
הקדמה

ה-True Sport הן אוזניות אלחוטיות מבוססות בלוטות' מבית Defunc המיועדות לספורט ומציגות עמידות למים וזיעה בתקן IPX5, "עיצוב MultiTip ארגונומי וקצות כנפיים נוספות להתאמה מושלמת" לפי היצרנית והבטחה לנוחות האזנה לאורך זמן וסאונד רב עוצמה. עוד באוזניות: זמן האזנה של עד כ-5 שעות ועוד כ-25 שעות בקייס הטעינה, טעינה מהירה בחיבור USB-C ובקרת מגע. האוזניות זמינות בצבעי שחור, אדום ולבן.

איכות הצליל

(50% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

נתחיל מכמה נתונים רשמיים: הדרייברים בקוטר 12 מ"מ, עם רגישות 104dB ±3  at 1 kHz, טווח תדרים 20Hz-20 kHz סטנדרטי ותמיכה במקודדים AAC ו-SBC. אין כאן תמיכה באף מקודד מתקדם מבית Qualcomm ממשפחת aptX וחבל. פתחנו עם Light it Up המקפיץ של Major Lazer וקיבלנו באסים פאנצ'יים, סקסופון טיפה "צרוד" ופירוט כלים סביר למדי – בהחלט היה חסר לנו איזון והתזמורת המלאה בפזמון לא תמיד מעניקה צליל אחיד שקיוונו להבחין בו. ב-Don't Start Now של Dua Lipa המצב השתפר; הבאס קיבל גוון יותר עדין וממוקד והקטעים הוואקליים גברו במעט על הטווחים הנמוכים. בקטעי EDM טהורים כמו I Could Be The One בשילוב הכוחות של Avicii ו-Nicky Romero חשפו האוזניות שוב את הכשל של הצליל המאוחד: הן מתקשות להגיש צליל מאוזן והטרוגני.


Defunc True Sport: בלי הרבה יומרה


את מבחן הבאסים האוזניות צלחו בקושי. יש כאן טווחים נמוכים, בכך אין ספק, אבל נוכחותם "מאחור" מדי ומנוצחת מדי על ידי הטווחים הבינונים והגבוהים. במילים אחרות, מי שאוהב את הבאס שלו שמן ומנופח, ייאלץ למצוא אותו באוזניות אחרות. הוגן להוסיף בקטגוריית אוזניות ה-TWS בדר"כ יותר קשה למצוא התייחסות נאה לטווחים הנמוכים, אבל כאן הם היו דלים מדי וההתייחסות אליהן מצד ה-True Sport הייתה מינימלית.

Defunc True Sport: בלי הרבה יומרה


באשר לענייני פרופיל אודיו השמור לטעמכם, אקולייזר מפותח, Bass Boost או כל פתרון תוכנה שנועד לשנות את אופי הצליל המובנה – לצערנו ה- True Sportלא מציע אף אחד מהפיצ'רים הללו. בשורה התחתונה, הסאונד המוגש בברירת המחדל הוא גם היחיד שתקבלו מהאוזניות שלפניכם. קצת מאכזב, בטח כשהיום פרופיל סאונד מותאם אישית אפשר למצוא גם אצל לא מעט אוזניות מוזלות מתחרות והנושא כבר מזמן לא שמור לקטגוריית הפרימיום בלבד.

Defunc True Sport: בלי הרבה יומרה

באשר לאטימות, למרות שאין כאן אף ביטול רעשים כלשהו, בתחיבת האוזניות לתעלת האוזן, הרעשים הסביבתיים נשמעים הרבה יותר "דקים" מכפי שהם; כך למשל הקשות נמרצות על המקלדות מאופיינות בצליל יותר גבוה וקולו של קולגה שישב בסמוך אלינו נשמע כאילו הוא מעט יותר מרוחק מאיתנו. כשיוצאים לריצה האפקט מורגש בצורה פחותה, כלומר עדיין הסביבה מוחלשת בכ-10-15% מעוצמתה, אבל צופרי מכוניות ורעשי תנועה כלליים לא תוכלו לפספס. האטימות החיצונית טובה; גם כשהווליום מקסימלי, הצלילים לא זולגים החוצה ורק אם ממש תתעקשו ותתקרבו לאוזניות, כשאינן מוכנסות לאוזניים, תתחילו לשמוע סאונד מבצבץ מעט החוצה.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

אוזניות ה-True Sport מאופיינות במראה Earbuds שגרתי ובסוף כל אוזניה ידית דקיקה ומוארכת אולי מעט יותר מהרגיל בקטגוריית "השפורפרות". במארז קיבלנו כבל USB עבור טעינת הקייס ו-3 סוגי מתאמים לאוזניות עשויים סיליקון, שניים מהם מצוידים ב"כנפיים" בגדלים שונים. עבורנו התאימו הכנפיים הארוכות מבניהם, שסיפקו את היציבות המבוקשת גם כשיצאנו לריצה רווית טלטולים. הרכבת האוזניות במשך זמן רב במשרד לא מורגשת כלל; האוזניות קלות מאוד, כמה גרמים בודדים לכל אוזניה וכמה דקות אחרי שתחבנו אותן לתעלת האוזן, כבר הספקנו לשכוח שהן שם.


Defunc True Sport: בלי הרבה יומרה


מעל האוזניות שולבו מחוות מגע. טפיחה קלה ובודדת על אוזניה ימין מגבירה את הווליום ומגע בודד באוזניה שמאל מביאה להחלשתו. הבעיה שלחיצה כפולה בכל אחת מהאוזניות משהה/מפעילה את הנגן, מה שגרם לנו לא פעם לבקש להגביר בזריזות את הסאונד, אלא שמחוות המגע זוהתה על ידי האוזניות כעצירת השיר. בפועל מסתבר שצריך לחכות לפחות שניה בין פקודות הגברת הצליל, עניין שהופך את המחווה לאיטית ומסרבלת. לחיצה בת 2 שניות באוזניה ימין תקפיץ שיר קדימה ופעולה דומה באוזניה שמאל תחזיר שיר אחורה. בעת קבלת שיחה מחוות המגע הכפול תקבל שיחה או תנתק אותה ולחיצה משולשת תפעיל את העוזרת הקולית הזמינה בסמארטפון. המחוות עובדות כנדרש ברוב הזמן ונקלטות כמו שביקשנו, גם אם התגובתיות שלהן מעט איטית, כלומר בערך חצי שניה מהרגע שפוקדים על האוזניות ועד שהפעולה מבוצעת בפועל. לצערנו, לא ניתן לשנות את ייעוד המחוות.

Defunc True Sport: בלי הרבה יומרה


בלוטות' 5.2 המצויד באוזניות מגיש תקשורת אלחוטית יציבה וטווח קליטה של סביבות 10-12 מטרים – ועד כאן הכל שגרתי. זמן ההמתנה (Latency) סביר למדי, כזה שיוצר עיכוב קטן בין שפתי הדמות למילה הנאמרת ובצפייה בנטפליקס זה לא הכי נורא – אבל גם לא נוח במיוחד אם תצפו בפרק מלא ולא בקטע בן כמה דקות. אם נתחשב בייעודן הספורטיבי של האוזניות, שהיא בפועל ניגון מוזיקה מתוך סמארטפון או שעון חכם למשל, מדובר בעניין די נסבל.

אגב ספורט, כיאה לאוזניות המיועדות לאימון, יש כאן אטימות בפני מים וזיעה בתקן IPX5, עמידות נאה כשמדובר בהתמודדות מול אגלי זיעה שגרתיים שזולגים על האוזניות בזמן אימון וגם בריצה בתנאי גשם האוזניות שלפנינו לא אמורות להינזק. רק שימו לב שלא מדובר באטימות שמאפשרת הרטבה מלאה וממושכת ובוודאי שאסור גם לשטוף או להטביע את האוזניות.

Defunc True Sport: בלי הרבה יומרה

לאורך הסקירה גילינו שה-True Sport הן אוזניות מוזלות - וזה לא מתבטא רק במחיר. מפיצ'רים מתקדמים תאלצו לשכוח, ביניהם Multipoint למשל, כלומר האוזניות לא מאפשרות צימוד לשני מכשירים במקביל אבל כאמור, אם נתמקד בעובדה שהן מיועדות לאימונים ופחות למשרד, קשה גם לבוא אליהן בטענות. אין כאן גם חיישן שמזהה את הסרת האוזניות מהאוזניים ועוצר אוטומטית את המוזיקה. כן האוזניות נטולות אפליקציה תומכת, מהסממנים המוכרים ביותר של אוזניות דלות תקציב.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

חיי הסוללה המובטחים באוזניות עומדים על 5 שעות האזנה רצופות, עד 80 שעות במצב Standby ובקייס עצמו יש עוד 25 שעות האזנה מובטחות, כלומר כ-5 מחזורי טעינה וכ-30 שעות האזנה בסך הכל. קיבולת סוללה בכל אוזניה כ-45mAh ובקייס עצמו כ-500mAh נוספים. משך טעינה מלא אורך כשעה וחצי ובגב הקייס ממוקמת יציאת USB-C עבור טעינה.


Defunc True Sport: בלי הרבה יומרה


חיי הסוללה במציאות לא רחוקים מהבטחת היצרנית; צימדנו את האוזניות ללפטופ ובתום שעת האזנה המחשב סימן לנו שנותרו כ-85% סוללה. לקראת אמצע היום במשרד, כלומר לאחר 3-4 שעות האזנה בעוצמת ווליום 70% נותרו כ-25% סוללה. בשורה התחתונה, אכן ה- True Sport מצליחות להציע 5-5.5 שעות האזנה בווליום סביר. מצד שני, 5 שעות האזנה כשלעצמן הוא לא נתון מרשים מדי ויש לו כמה מתחרים עדיפים באגף הסוללה – קחו זאת בחשבון.


Defunc True Sport: בלי הרבה יומרה


הקייס צר ומוארך יחסית, מראה שטיפה שובר את הגוף השגרתי של נרתיקי טעינה מתחרים בקטגוריה. הוא עדיין נפתח מלמעלה כמו כולם ומקדימה מציע מחוון סוללה המתואר באמצעות 4 נורות קטנות המייצגות כ"א כ-25% מקיבולת הסוללה - אלו אוזלות ומצטברות כמובן ככל שהסוללה מתבזבזת ונטענת. יש רק עניין אחד שגרם לנו לחשוש: הפלסטיק הפנימי שבתוך הקייס עשוי מחומר פלסטיק וחלול במיוחד, מהסוג שיכול לספוג סדקים בקלות אם ייפול משולחן למשל או אפילו סתם יקבל חבטה קלה בתיק.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply