חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות SteelSeries Arctis Nova 4X Wireless
חיבור למכשיר: אלחוטיות
עיצוב האוזניות: אוזניות קשת
סוג האוזניות: אוזניות גיימינג
מצב שקיפות לסביבה: ללא
מולטיפוינט: ללא
תכונות נוספות: מיקרופון
ייעוד: גיימינג
ציון WiseBuy
8.6
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות SteelSeries Arctis Nova 4X Wireless

לירן עבדי | 19.07.2023
הטוב
  • קלות ונוחות על הראש, ריפודי כוסות אוזן נעימים
  • צליל סראונדי, מצוין לכותרי FPS תחרותיים
  • ביטול רעשים מצוין במיקרופון
  • תמיכה בפלטפורמות מרובות
  • גימור מט נאה
הרע
  • דונגל USB ארוך מאוד
  • גוף פלסטיק מלא
  • חיי סוללה טובים
בשורה התחתונה
יש להן יכולות סראונד מפותחות בעזרת תוכנת Sonar הקריטית להשגת צליל המרחבי, ביטול רעשים פנטסטי במיקרופון ובכותרי FPS נוח להשיג איתן את היתרון המבוקש. לאוזניות ה-Nova 4X Wireless מתלווה גם אלחוטיות יציבה בזכות הדונגל המוארך-מדי ובאשר לחיי הסוללה, הם נדיבים – אך מצאנו עדיפים מהם אצל כמה מתחרות. אוזניות הגיימינג החדשות מסדרת Arctis של SteelSeries לא מחדשות הרבה בתחום האודיו לגיימינג אבל שחקנים חובבים ומקצועיים יסתדרו איתן נהדר.
הקדמה

ה-Nova 4X הן אוזניות גיימינג אלחוטיות מסדרת Arctis של SteelSeries המיועדות לקונסולת Xbox ומבטיחה מערכת אקוסטית עם "סאונד באיכות צלולה", אודיו מרחבי שמספק שמע של 360 מעלות וחיי סוללה של 36 שעות וטעינה מהירה המבטיחה 6 שעות משחק בתמורה לטעינה במשך 15 דקות. עוד באוזניות: תוכנת SteelSeries Sonar Audio המאפשרת אופטימיזציה סאונד, חיבור אלחוטי מבוסס דונגל USB Quantum 2.0 Wireless ומיקרופון מבטל רעשים המופעל על ידי AI. האוזניות זמינות גם בגרסת Arctis Nova 4 למחשב ו-Arctis Nova 4P לקונסולת פלייסטיישן ומוצעות בצבע שחור בלבד.

איכות הצליל

(50% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

מתחת למכסה המנוע נחשפים דרייברים בקוטר 40 מ"מ, טווח תדרים מקובל של 20-20,000Hz, התנגדות 36Ω ורגישות 93 dBSPL @ 1kHz/1mW. כיאה לייעודו, ב-SteelSeries מבליטים מכמה תכונות אודיו מבוקשות לגיימינג כשעיקרן היא ה-360° Spatial Audio, צליל האודיו המרחבי בתצורה היקפית, בתמיכת עזר Sonar מבית היצרנית.


SteelSeries Arctis Nova 4X Wireless: המיקרופון שמשתיק הכל


והתוצאה? לא תמיד ככוונת היוצר. ה-Vocals למשל מקבלים אפקט reverb שמשכפל באופן דקיק את קולות חברי הצוות שלנו – המטרה כמובן ליצור נפח מסוים אבל טיפול בקולות אנושיים יוצר אפקט מלאכותי מדי. יש רגעים מוצלחים כמובן; בקרבות יריות במפת Vondel של המשחק Warzone 2 מקבלים את הפאר הסינמטי; הנוף האורבני מזמן אויבים מכל פינה ושם ה-Sonar נכנס לפעולה והתגלה כיעיל. תחת קטגוריית Tuning בתוכנה ניסינו להרגיש בהבדלים בין Performance ל-Immersion כשהראשון אמור להתאים למשחקי יריות תחרותיים והשני עבור חוויית סראונד עוטפת – ולא הצלחנו להבחין בפערים דרמטיים. השינוי הגדול הורגש ב-Distance; ערך שמאפשר להרחיק ולקרב את הרחשים שמסביב, כך שהסראונד נותר במקומו המרחבי, אלא שכעת גם ניתן לשלוט על קירבתו ה"פיזית" לאוזן שלנו. עניין אפקטיבי, במיוחד כשרוצים להאזין לצעדים ממקום מסוים או להבין במדויק מהיכן מנסים לצלוף בך.

SteelSeries Arctis Nova 4X Wireless: המיקרופון שמשתיק הכל
SteelSeries Arctis Nova 4X Wireless: המיקרופון שמשתיק הכל


באשר לאיכות ההקלטה במיקרופון לא מצאנו בעיות שאי אפשר לפתור ברמת התוכנה – אבל נגיע לזה. נתוניו: תצורת הקלטה Bidirectional, טווח תדרים 100-6,500Hz ורגישות -38dBV/Pa. אחרי מספיק שעות עם ה-Arctis Nova 4X Wireless במשחקי רשת קבוצתיים, בשום שלב לא שמענו תלונות מחברי הצוות, אם כבר חלקם שיבחו את קולנו שהשתפר מהאוזניות הקודמות. האקולייזר של Sonar מציג שליטה ידנית נאה בטווחים שבין 20hz-20khz ואם אתם מהמשתמשים שסומכים יותר על התוכנה מאשר על האוזן שלכם, ב-Sonar מציעים כמה תצורות הקלטה מבוססות אופי כמו Balanced השגרתי, High Pitch שמאדיר את הטווחים הגבוהים, Deep Voice שמנפח את הטווחים הנמוכים, Walkie Talkie שמעניק אפקט של מכשיר קשר – ועוד. כל התצורות, כולל אלו שהרכבנו בעצמנו, ניתן לשמור כמובן כפרופיל.

SteelSeries Arctis Nova 4X Wireless: המיקרופון שמשתיק הכל

SteelSeries Arctis Nova 4X Wireless: המיקרופון שמשתיק הכל


ביטול הרעשים מבוסס ה-AI של המיקרופון מצוין. הוא מוגדר בתוכנה כ-Early Access, כלומר כניסיוני למדי וכפיצ'ר הוא עדיין "בפיתוח", אבל התוצאות הרשימו אותנו מאוד. הקלטנו בתוכנת SteelSeries GG כמה קטעים שלנו מדברים אל המיקרופון במשרד עמוס שיחות שגרתיות והקשות מקלדת נמרצות. אחרי הפעלת תכונת ה-ClearCast התוכנה זיקקה את הקול שלנו, הבליטה אותו מהיתר ושאר קולות הרקע ושאר רעשים מונוטוניים או סתם "רעש לבן" הונמכו דרמטית, רובם אף נעלמו לחלוטין. לא חייב לסמוך על האשף האוטומטי כמובן; תחת Noise Reduction שליטה ידנית תאפשר לצמצם את קולות הרקע במתג עבורו ויש עוד כמה פרמטרים שמאפשרים להנדס עוד קצת את אופי ההקלטה, כמו קביעת Noise Gate ועוד כמה משתנים קטנים.

אחרי שהחמאנו מספיק למיקרופון, חשוב להכיר חיסרון דרמטי אודותיו; בתבנית ההקלטה הבסיסית, איכות ההקלטה סבירה בלבד. זה לא שחברי הצוות לא יבינו אתכם, אלא שאופי הצליל נושא כמה מגרעות, כמו הרגשה מרוחקת של שפתי הדובר מהמיקרופון, נטייה להעדפת הטווחים הגבוהים ואפילו כמה שחקנים הודיעו על אפקט סטטי שנשמע ברקע, למרות ששיחקנו בחדר סגור בלי שום הפרעות מהסביבה. כלומר אם לסכם, המיקרופון של האוזניות יעיל כשהוא מחוזק בשיפורי תוכנה והבעיה שבלעדיהם – הוא מאוד סביר ביכולותיו, שזה די מאכזב, בטח כשמתחשבים בייעוד האוזניות והדרישה למיקרופון המספק הקלטה צלולה גם כשאינה משודרגת על ידי מאיצים חיצוניים.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

לאוזניות קשת אלחוטיות, בוודאי אלו המיועדות לגיימינג, יש נטייה להתאפיין במראה מנופח ולא פחות בעייתי, הן גם שוקלות לא מעט – ובתום סשן משחק בן 4-5 שעות, מתחילים להרגיש את האפקט השלילי של משקולת קטנה על ראשכם. בנושא זה ה-Arctis Nova 4X מביאות חדשות טובות; מדדנו 263 גרם בלבד, שבהחלט לא נוראיים מדי וגם אחרי שבילינו איתן 6-7 שעות במשרד, לא הרגשנו כאבי ראש טיפוסיים או איזה צורך טבעי להסיר אותן מהראש ולהתרענן מעט. תורמים לכך כמה דברים; ראשית, הקשת מורכבת מקשת פנימית נוספת, מין רצועת גומי אלסטית שלא מכבידה על הראש. ספוגי הבד הנושמים בכוסות האוזן גם מצוינים; הם חסמו קלות את אוזנינו מרעשי החוץ, אך לא אטמו בחוזקה ובאופן שמכאיב לעצמות הלחיים – ובתמורה גם לא זזות ממקומן כשהסטנו את הראש במהירות.


SteelSeries Arctis Nova 4X Wireless: המיקרופון שמשתיק הכל


לשמחתנו, כוסות האוזן מסתובבות סביב עצמן, מה שמאפשר להסיר את האוזניות ולהניח אותן על העורף מבלי שהן יתהדקו סביב הצוואר שלנו. החדשות הרעות בנושא: לא ניתן לקפל את כוסות האוזן פנימה, מה שמשאיר את נוכחות ה-Nova 4X בפרופיל המלא שלהן, קצת בעייתי למי שיבקש להתנייד איתן. יש עוד עניין שאמור להוות יתרון אבל אנו בעיקר מצאנו בו חיסרון; מוטות הפלסטיק שקובעות את מידת האורך של האוזניות נוקשות מאוד. זה אולי יתרון בכך שכוסות אוזן מתקבעות במקומן ואין סיכוי שישתנו תוך כדי משחק, אבל הנוקשות הגבוהה שלהן לא מאפשרת תנועות קלות ועדינות כדי לקבוע בדיוק יתר את המידה הנוחה ביותר למשתמש.

SteelSeries Arctis Nova 4X Wireless: המיקרופון שמשתיק הכל

ואם כבר התייחסנו לפלסטיק, ראוי לציין שכל הבנייה של ה-Nova 4X עשויה מחומר זה בלבד – מחיר שמשלמים כדי לקבל גוף קל משקל. החלק המעודד הוא שלא מדובר בפלסטיק שברירי מדי, אם כבר מאוד אהבנו את ציפוי המט בחלק החיצוני של כוסות האוזן שמעניקות לאוזניות כמה נקודות זכות באשר לנראות שלהן. מלבד האוזניות, בקופסה קיבלנו כבל USB-C לטעינה, דונגל USB-C לחיבור אלחוטי וכבל מאריך עבור הדונגל שגם משרת כחיבור לקונסולות. הפלטפורמות הנתמכות כאן מרובות וטוב שכך: מחשב אישי, PS4 ו-PS5, Xbox מסדרת X ,S ו-One, מכשירי אנדרואיד, Mac ונינטנדו סוויץ'.

עוברים למקשים והחיבורים שבאוזניות: באוזניה שמאל שולב המיקרופון המובנה, שנשלף מתוך תא ייעודי וחוזר למקומו מבלי שמבצבץ החוצה – חדשות טובות למי שלא אוהב את מראה ה"מוקדן" וה-Nova 4X יכול לחלוטין לשרת גם כאוזניות להאזנה למוזיקה במשרד או ברכבת למשל. בהמשך המיקרופון גלגלת ווליום ואחריה מקש "השתק מיקרופון", כשבלחיצתו זמין גם חיווי תאורה המתבטא בנורה אדומה בקצה מקל המיקרופון, סימן לכך שה-Mute פועל. באוזניה ימין: מקש כיבוי/הפעלת האוזניות, גלגלת המעבירה את מצב הסאונד בין גיימינג לצ'ט עם מדרגה קלה ומורגשת בנקודת האמצע. הדבר היחיד שהיה חסר לנו הוא מקש Mute מהיר עבור הסאונד הכללי, פתרון שבקלות היה אפשר לשלב על גבי הגלגלת ולהפוך אותה ללחיצה – במקום לגלול אחורה עד הסוף.

SteelSeries Arctis Nova 4X Wireless: המיקרופון שמשתיק הכל

החיבוריות האלחוטית כאן מצוינת – ולא ציפינו לפחות מכך מדונגל בתדר 2.4GHz. טווח הקליטה עומד על 12 מטרים, לא שתצטרכו כנראה יותר מזה ויציבות הקשר ללא רבב, כשבשום שלב באף משחק לא הרגשנו איבוד תקשורת בין האוזניות לדונגל. באשר לזמן ההמתנה (Latency), תשכחו מתקשורת בלוטות' עם כמה עשרות ms עודפים; כאן תקבלו תגובתיות לעילא ומה שקרה מול המסך, מיד התרחש באוזניים שלנו – קריטי במיוחד בכותרים תחרותיים. רק דבר אחד עיצבן אותנו; יש לנו הרגשה שפרופיל הדונגלים גדל עם השנים וה-Nova 4X כובש שיא חדש של גודל; הוא רחב נורא וכשהכנסנו אותו ליציאת USB-C במחשב, הוא חסם לא פחות משתי יציאות אחרות. חיברנו מאריך שטיפל בבעיה הנקודתית - אבל זה לא מסביר את מגמת הצמיחה הפיזית של הדונגלים בשנים האחרונות.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

האוזניות מתיימרות להציע חיי סוללה של עד 36 שעות, הטעינה היא באמצעות כבל USB-C ויש גם טעינה מהירה בנמצא: בתמורה ל-15 דקות טעינה אנחנו אמורים לקבל עד 6 שעות פעילות. בדקנו את העניין וה-Nova 4X מאפשרות טעינה תוך כדי שימוש בהן – תאמינו או לא, אופציה שלא אפשרית בכל אוזניות גיימינג שעברו על ידינו. חיי הסוללה ארוכים אבל חשוב גם לזכור, לא מפעימים במיוחד ופגשנו מתחרות עם חיי סוללה עדיפים.


SteelSeries Arctis Nova 4X Wireless: המיקרופון שמשתיק הכל


לכאן או לכאן, ה-Nova 4X סיפקו את הצורך הסמלי שלנו; שיחקנו מדי ערב בערך שעה וחצי-שעתיים, כך שנאלצנו להטעין את האוזניות מדי שבועיים. לא תדירות מטריחה מדי – אבל כנראה שסטרימרים ובעלי פודקאסטים יחשבו אחרת. חיווי סטטוס הסוללה מעט פרימיטיבי; מדובר בנורת LED קטנטנה שמהבהבת מעל מקש הפעלת האוזניות בצבעי ירוק, צהוב ואדום, המעידים בכלליות על אחוזי הסוללה העדכניים באוזניות.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply