חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי

הטוב
  • ממשק נוח
  • סוללה טובה
  • בנייה איכותית
  • דור 3.5
  • ממשק נוח
  • סוללה טובה
  • בנייה איכותית
  • דור 3.5
הרע
  • איכות קול בינונית
  • יכולות מולטימדיה בינוניות
  • מסך גדול אך ברזולוציה נמוכה
  • איכות קול בינונית
  • יכולות מולטימדיה בינוניות
  • מסך גדול אך ברזולוציה נמוכה
בשורה התחתונה

J630 מכיל הרבה פונקציות שימושיות וחשובות: הוא מנגן מוזיקה, מצלם סטילס ווידיאו, יש לו קישורית bluetooth סטריאופונית והוא תומך בגלישה מהירה באינטרנט, העלאת תכנים לרשת וקבלת הזנות RSS ודוא"ל ישירות למכשיר.

איכשהו נדמה שהוא לא מצליח לאחד את כל התכונות האלה לקונספט אחיד; קהל היעד שלו לא ברור (מצד אחד אפשרות העלאת קבצים המיועדת לבלוגרים נלהבים, ומצד שני עיצוב צדפה משעמם וחסר מעוף) ויכולות המולטימדיה שלו לא מספיק מלהיבות. לסיכומו של דבר אין בשורות של ממש במכשיר הזה – סתם עוד טלפון.

הקדמה

J630 של סמסונג שהושק לאחרונה ברשת אורנג', הוא מכשיר דור 3.5 בתצורת צדפה ועיצוב עסקי. המכשיר כולל בין השאר ,Mobile Blog המאפשר להעלות תמונות וסרטונים היישר לבלוג האישי, לרשתות חברתיות, אתרי מידע ושיתוף קבצים. אבל החידוש הוא בעיקר תדמיתי באמצעות בהצמדת התכונה למכשיר, ומבחינה זו ה-J630 לא מציע יישום בלעדי או ייחודי.

המפרט הטכני כולל מצלמת סטילס/וידיאו סיבובית ברזולוציה של 2 מגה פיקסל, נגן מוזיקה ווידיאו, מסך פנימי בגודל 2.2 אינטש ומסך חיצוני קטן נוסף, קישוריתBluetooth  סטריאופונית (A2DP), 40MB זיכרון פנימי ואפשרות להרחבת זיכרון באמצעות כרטיס micro-SD.

המכשיר דק וקל משקל ובגימור מתכתי כחלחל עם חזית כסופה מוברשת, שמצליח להיראות סתמי ולא מושך במיוחד.

כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.
ברוב הטלפונים הסלולריים כיום משולבת מצלמת סטילס. מצלמות הסטילס הסלולריות נחלקות לשלוש קטגוריות עיקריות, הנבדלות באיכות ובגודל התמונות שהן מפיקות:   עד 1.3 מגה פיקסל: מצלמות בסיסיות ברזולוציה נמוכה, לצילום מזדמן של תמונות לצורך שימוש בטלפון או להעברה למחשב. הדפסה של תמונות ממצלמות כאלו תניב לרוב תוצאה לא איכותית.    2-3.2 מגה פיקסל: מצלמות ברמה בינונית לצילומים מזדמנים, שמאפשרות גם הדפסה של התמונות בגודל סטנדרטי ובאיכות סבירה.   3.2 מגה פיקסל ויותר: מצלמות שבאופן תיאורטי מסוגלות לצלם תמונות איכותיות גם בהדפסה בגדלים סטנדרטיים. בחלק מהדגמים המצלמה אכן מספקת תוצאות טובות ואף מעולות, אך עדיין יש לזכור שמדובר בחיישן קטן ואופטיקה בסיסית, כך שלא כדאי לצפות לתחליף אמיתי למצלמה דיגיטלית.   בטלפונים סלולריים עם מצלמות כאלו ניתן למצוא גם תכונות צילום מתקדמות, כגון מקש צילום ייעודי דו-שלבי לביצוע אוטו-פוקוס, פלאש LED או Xenon, ופונקציות צילום שונות (זירות צילום, זיהוי פנים, צילום רצף, איזון לובן וכדו').
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  
כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי לצורך אחסון מידע, ובחלק מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. חשיבותה של יכולת האחסון במכשיר עולה ככל שהשימוש בו כנגן מוזיקה או כמצלמה עולה. מי שמעוניין לעשות שימוש כזה במכשיר, או להשתמש בו לאחסון מידע אחר, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.   יכולת האחסון של המכשירים התומכים בנגינת קובצי מוזיקה נמדדת במגה בייטים (MB), ונעה בדרך כלל בין מגה בייטים בודדים, שמספיקים לשמירה של שיר או שניים, ועד ל-160MB המאפשרים שמירה של 80-40 שירים בתלות בסוג הקובץ ובאיכותו.

איכות הקול ושמע

(30% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

J630 מצטיין בעיקר בעוצמה, קצת פחות באיכות הצליל. השמע בשיחות חזק מאוד אבל מעט צורמני כשהוא בעוצמה המקסימלית. הספיקר שמיש בעיקר באזורים שקטים, וגם הוא לא איכותי מספיק ונשמע רועש ולא נקי כשהעוצמה על מקסימום.

כיוון שאין רמקול ייעודי במכשיר והצליל בוקע מאותו רמקול שדרכו שומעים בשיחות, הופתענו מהעוצמה החזקה של מוזיקה וצלצולים, גם כשהצדפה סגורה. דעתנו לגבי איכות הצליל תקפה גם כאן: הצלילים הגבוהים קצת חדים וצורמניים, ובסך הכול איכות השמע בינונית. עם האוזניות המצורפות המצב השתפר פלאים, והמוזיקה נשמעה צלולה ואיכותית ובעוצמה גבוהה.

J630 מצטיין בעיקר בעוצמה, קצת פחות באיכות הצליל. השמע בשיחות חזק מאוד אבל מעט צורמני כשהוא בעוצמה המקסימלית. הספיקר שמיש בעיקר באזורים שקטים, וגם הוא לא איכותי מספיק ונשמע רועש ולא נקי כשהעוצמה על מקסימום

נוחות השימוש

(20% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

J630 הוא מכשיר דק וקל משקל (88 גרם כולל סוללה), ולמרות שאינו קטן במיוחד הוא נוח מאוד לאחיזה. כשפותחים אותו מתגלה המסך בחלק העליון, ובאמצע, על ציר מסתובב, נמצאת המצלמה, ומתחת – לוח המקשים הראשי. המקשים, בדומה לטלפונים מסדרת RAZR של מוטורולה, הם בעצם לוח אחיד המופרד בקווים בולטים, והמקשים עצמם שטוחים. למרות שאיננו מתלהבים מסידור זה (אנחנו מעדיפים מקשים בולטים שנותנים פידבק ממשי ללחיצה), המקשים בסך הכול נוחים למדי, רחבים וגדולים ומגיבים היטב.

בחלק העליון של לוח המקשים, מלבד המקשים הרכים, מקשי החיוג/ניתוק ומקשי הניווט, ישנם שני מקשים נוספים – האחד פותח את התפריט המהיר המאפשר גישה לכמה פונקציות שכיחות (חיוג, אינטרנט, הודעות, מוזיקה – חבל שלא ניתן להתאים אישית את התפריט), ומקש נוסף המאפשר גישה מהירה למצלמה או לשיחות וידיאו. מקש המחיקה חולק את מקומו עם מקש הגישה לפורטל הוידיאו של אורנג'. מקשים חיצוניים יש רק שניים – מקשי העוצמה, בצד שמאל של המכשיר. חיבורי המכשיר מתרכזים בצד שמאל, וכוללים שקע קנייני המיועד לטעינה וגם לאוזניות, וחריץ ההרחבה לכרטיסי Micro-SD המאפשר "החלפה חמה" (המכשיר מזהה את הכרטיס שהוכנס בזמן הפעולה). שני השקעים מכוסים במכסה פלסטיק.

המסך הפנימי, בגודל 2.2 אינטש, תומך ב- 262 אלף צבעים ומציג תמונה בהירה וברורה בכל תנאי תאורה, גם מול אור השמש; הרזולוציה שלו, עם זאת, לא גבוהה במיוחד בשביל מסך בגודל כזה – רק 176X144 פיקסלים, כך שהטקסטים והתמונות המוצגות לא מספיק חדים והפיקסלים מהם מורכב המסך ניכרים.

המסך החיצוני קטן למדי, ותומך ב-65 אלף צבעים. הוא אינפורמטיבי ונראה טוב למדי, מספיק להצגת מצב ההמתנה (למשך כ-5 שניות מרגע סגירת המכשיר) ולהצגת תמונת המתקשר. לאחר 5 שניות הוא מחשיך ואינו מציג אפילו את השעון, אך ניתן להעירו לחיים בלחיצה ארוכה על אחד ממקשי העוצמה.

על ממשק המשתמש, Black UI של סמסונג, כתבנו כבר בעבר,  – מדובר בממשק נוח וידידותי שקל ללמוד ולתפעל, ומהווה שיפור עצום מהממשקים המסורבלים והלא ידידותיים שהיו במכשירי סמסונג בעבר.



המקשים, בדומה לטלפונים מסדרת RAZR של מוטורולה, הם בעצם לוח אחיד המופרד בקווים בולטים, והמקשים עצמם שטוחים. למרות שאיננו מתלהבים מסידור זה (אנחנו מעדיפים מקשים בולטים שנותנים פידבק ממשי ללחיצה), המקשים בסך הכול נוחים למדי, רחבים וגדולים ומגיבים היטב

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

יישומי מולטימדיה

(20% מהציון הסופי)
6 מתוך 10

J630 מצויד במצלמה סיבובית הממוקמת בראשו, ומאפשרת צילום עצמי (אם כי במהופך) או צילום סביבתי וכן שימוש באותה מצלמה לשיחות וידיאו. לטעמנו מדובר בגימיק שלא ממש הצליח לפרוץ גם בעבר, כך שתמוה מדוע החליטו בסמסונג למחזר אותו. על כל פנים, יחידת המצלמה קטנה ומשתלבת בגוף המכשיר ואינה בולטת ממנו.

כמו ב-L760, המצלמה עשירה להפליא בפונקציות, החל בצילום רצף ואפקטים ויזואליים וכלה בטיימר לצילום עצמי, איזון לובן ותצוגת גריד. תפעול המצלמה פשוט, ללא חצי לחיצה לאוטופוקוס וללא פלאש. איכות התמונות רחוקה מלהלהיב: באור יום הצלחנו להוציא כמה תמונות סבירות, בתוך החדר רוב התמונות יצאו מגורענות מאוד או מטושטשות.

במצב וידיאו, המכשיר מסוגל לצלם קטעי וידיאו ברזולוציה נמוכה יחסית של 176X144 בלבד. הקטעים נשמרים בפורמט 3GP החסכוני, אך איכות הוידיאו נמוכה.

נגן המוזיקה בסיסי אך נוח, ומאפשר קטלוג המוזיקה לפי כמה קטגוריית, יצירת רשימת האזנה וניגון ברקע תוך כדי שימוש שוטף במכשיר. כשהמכשיר סגור ניתן לראות במסך החיצוני את פרטי הרצועה המתנגנת, בתוספת אנימציה, אך ניתן לשלוט רק על עוצמת השמע ולא ניתן להריץ קדימה או אחורה. איכות השמע באוזניות טובה; חבל עם זאת שאין אקולייזר להתאמה אישית של אופי הצליל.

J630 מצויד במצלמה סיבובית הממוקמת בראשו, ומאפשרת צילום עצמי (אם כי במהופך) או צילום סביבתי וכן שימוש באותה מצלמה לשיחות וידיאו. לטעמנו מדובר בגימיק שלא ממש הצליח לפרוץ גם בעבר, כך שתמוה מדוע החליטו בסמסונג למחזר אותו

פונקציה שקיימת ברבות מהמצלמות הסלולריות, ומטרתה לכייל את הצבעים בתמונה בהתאם לתאורה בסביבה בה צולמה - אור פלורסנט, נורת ליבון, הלוגן, אור יום בהיר, בין ערביים וכדומה. המצלמה מודדת את האור הלבן בסצנה ובהתאם מאזנת את הצבעים בתמונה כדי שיופיעו טבעיים ככל האפשר.

גלישה וסנכרון

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

הדפדפן המובנה במכשיר נוח ומהיר; הגלישה בפורטל אורנג' ובאתרים אחרים מהירה מאוד כשרשת דור 3.5 זמינה. J630 תומך גם בקבלת ושליחת דואר אלקטרוני ישירות מהמכשיר, ומאפשר הגדרה מהירה של חשבון מייל של ספקיות האינטרנט הגדולות (כגון נטוויז'ן, קווי זהב ואחרות). ניתן לסנכרן את המחשב עם האאוטלוק או להעביר קבצים מהמכשיר והמחשב וההיפך, בעזרת התוכנה המצורפת.

פונקציות נוספות הן יישום קורא RSS המאפשר קבלת עדכונים מתוך פורומים וקבוצות דיון שמעניינים אתכם, וכן פונקציה בשם Mobile Blog המאפשרת העלאה מהירה של קובצי מוזיקה ווידיאו ישירות מהטלפון אל הבלוג שלכם או לאחד מאתרי הגולשים הגדולים, כמו You-Tube ,Facebook ,Picasa ודומיהם. הפעלת הפונקציה כרוכה ברישום (חינם) לחשבון ShoZu, אתר תוכן יפני, שדרכו ניתן להעלות את הקבצים לאתרים השונים.

כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

סוללת המכשיר, למרות דקותה, הפתיעה אותנו לטובה. מדובר בסוללת ליתיום יון בהספק של 880 mAh, ועל פי הצהרת היצרן אמורה להחזיק מעמד ב-350 שעות המתנה ו-230 דקות שיחה. בפועל החזיקה אצלנו הסוללה יותר משבוע המתנה, כולל שיחות מזדמנות. יש להניח שבשימוש רצוף יותר, בתוספת האזנה למוזיקה וגלישה באינטרנט, חיי הסוללה יהיו בערך שלושה ימים של עבודה – שזה נתון מצוין.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

מבחינת עמידות ואיכות בנייה יש לנו רק דברים טובים לומר על ה-J630. המכשיר עושה רושם כאילו הוא יצוק כולו מיחידה אחת, אין בו חלקים נעים או רופפים, הפליפ נפתח בקלות אך הוא יציב מאוד כשהוא פתוח, ואפילו מצאנו יתרון במצלמה הסיבובית – ניתן לסובב את העדשה לכיוון המכשיר ובכך להגן עליה משריטות כשאין בה שימוש.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply