חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - Asus F5: מחשב ביתי יעיל

מנחם פרויליך | 28.08.2008
הטוב
  • איכות צפייה טובה סאונד איכותי
  • חיבורים רבים וסידור נוח
  • נעילת משטח העכבר והפיכתו ללוח ספרות
  • איכות בנייה ועמידות טובה
הרע
  • חוסר במקשי מולטימדיה
  • זמן פעולה בינוני של הסוללה
  • כבד יחסית
  • אין סידורי אבטחה
בשורה התחתונה

Asus F5 הוא מחשב קלאסי למשתמש הביתי. אם אתם מחפשים מחשב טוב לשימושי אופיס, גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים והאזנה למוזיקה, זהו בהחלט מחשב שמבצע את העבודה על הצד הטוב ביותר ומצדיק את מחירו. לאלה המעוניינים להריץ משחקים כבדים או תוכנות גרפיקה, ולמי שמעוניין בנייד קל וקומפקטי – מומלץ לחפש מחשב אחר.

הקדמה

Asus F5 הוא מחשב נייד ממוצע המיועד לספק צורכי מחשוב פשוטים במחיר נוח. הוא מצויד במעבד Intel Core 2 Duo T5250 במהירות שעון של 1.5GHz וזיכרון בנפח 2GB, כרטיס מסך ATI XPRESS 1100 ומותאם לכל מה שתצטרכו בתור משתמשים ביתיים. בנוסף מאובזר המחשב בצורב DVD, בכונן קשיח בנפח של 160GB, קישורית Bluetooth, מצלמת רשת וקורא כרטיסי זיכרון.

העיצוב החיצוני פשוט ושמרני ויש שיאמרו מיושן משהו, בצבעי אפור ושחור בלבד, כאשר לוגו החברה מוטבע באמצע. בחלק הפנימי ממשיך אותו קו עיצובי בשחור ואפור כהה. מעל למסך נמצאת מצלמת רשת כסופה, שאותה אפשר לסובב ב-360 מעלות.

המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.
מהירות השעון שבמעבד מווסתת את קצב פעולתו. מהירות השעון נמדדת ב-GHz, ובעיקרון, ככל שהמהירות גבוהה יותר, כך המעבד יעבוד מהר יותר. אך יש מרכיבים נוספים במעבד שמשפיעים על מהירותו: זיכרון מטמון, עורק התקשורת בין המעבד והזיכרון (FSB) וארכיטקטורת היצור. לאחרונה זנחו יצרניות המעבדים את שיטת הדירוג המסורתית על פי מהירות שעון. הדור החדש של מעבדי אינטל, duo Core, עובד במהירויות שעון נמוכות מקודמו ובו בזמן מריץ תוכנות מהר יותר.
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.
רכיב שממיר את המידע הלוגי שבמחשב למידע ויזואלי המוצג על המסך. יש שני סוגים של כרטיסי מסך, הראשון והבסיסי הוא כרטיס המשולב כשבב על לוח האם ומשתמש בזיכרון הכללי של המחשב (shared). כרטיס זה יכול לשמש היטב כל משתמש שאינו מתכוון להריץ משחקים ותוכנות תלת ממד, ואין צורך להשקיע בכרטיס נפרד ויקר.הסוג השני הוא כרטיס נפרד עם זיכרון ומעבד משלו, שמציג תוכן ויזואלי ותלת ממד ברמה גבוהה. זיכרון מינימלי מומלץ לכרטיס עצמאי הוא 256MB.
מצלמה זעירה ברזולוציה של 0.3 עד 2 מגה פיקסל, שנמצאת בחלק מהמחשבים הניידים מעל המסך. המצלמה מאפשרת ביצוע שיחות וידיאו באמצעות תוכנות שונות (כמו Skype). חלק ממצלמות הרשת המובנות מסתובבות על ציר של 180 מעלות, וחלקן מצוידות בתכונות נוספות כגון מעקב אחרי פני המצולם, אפשרות להוספת אפקטים ועוד.  
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.
מצלמה זעירה ברזולוציה של 0.3 עד 2 מגה פיקסל, שנמצאת בחלק מהמחשבים הניידים מעל המסך. המצלמה מאפשרת ביצוע שיחות וידיאו באמצעות תוכנות שונות (כמו Skype). חלק ממצלמות הרשת המובנות מסתובבות על ציר של 180 מעלות, וחלקן מצוידות בתכונות נוספות כגון מעקב אחרי פני המצולם, אפשרות להוספת אפקטים ועוד.  

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ביצועי המחשב תאמו את הציפיות שלנו ממנו. תוכנות משרדיות, מוזיקה ווידיאו רצו היטב על המחשב, עד שהפעלנו כמה תוכנות גראפיות: בפוטושופ עוד הצלחנו להריץ כמה פונקציות פשוטות (וגם זה כאשר אין יישומים אחרים ברקע), אולם בפונקציות מורכבות יותר או עבודה עם תלת ממד, גם בסיסי, זה כבר היה יותר מדי למחשב והוא גמגם קשות.

משחקים בסדר גודל בינוני ירוצו בצורה סבירה על המחשב וזאת בתנאי שלא יפעלו יישומים אחרים ברקע, אולם המחשב הזה בהחלט לא מיועד לגיימרים.

המחשב עובד בצורה שקטה מאוד וזאת בהחלט נקודה חשובה לזכותו, מה גם שלא נרשמה שום התחממות משמעותית בהפעלה של כשעתיים. המאווררים עצמם נמצאים בצד האחורי של המחשב כך שלא רק שפליטת החום סבירה בהחלט, אלא גם לא תרגישו אותה.

Asus F5
תוכנות משרדיות, מוזיקה ווידיאו רצו על המחשב ללא בעיה. בפוטושופ עוד הצלחנו להריץ כמה פונקציות פשוטות (וגם זה כאשר אין יישומים אחרים ברקע), אולם בפונקציות מורכבות יותר או עבודה עם תלת ממד, גם בסיסי, זה כבר היה יותר מדי למחשב והוא גמגם קשות

איכות התצוגה

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ל-Asus F5 מסך סטנדרטי של 15.4 אינטש בציפוי מבריק וברזולוציה של 1200X800. המסך מצוין, אך עקב היותו מבריק הוא סובל מהשתקפויות, ובשמש כמעט שלא תוכלו לעבוד אתו. אולם באזור מוצל ניתן לבצע פעולות בסיסיות כאשר צבעי הרקע של המסך דוהים. מעבר לכך, זוויות הצפייה טובות מאוד ומאפשרות צפייה נוחה ביותר גם מהצדדים, במקרה שיותר מאדם אחד צופה בו.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

משקלו של המחשב, 2.9 ק"ג, אינו מועיד אותו לניידות גבוהה, והוא מתאים בעיקר לשימוש ביתי. החוסר במקשי מולטימדיה במחשב המיועד למולטימדיה (הפעלה, מעבר בין רצועות ועוצמת שמע) גרם לנו לאכזבה מסוימת. למשל, אם תשחקו במשחק כלשהו, תאלצו לחזור למערכת ההפעלה על מנת להנמיך או להגביר את הווליום במקרה ואתם נמצאים באפליקציה שהופעלה דרך DOS.

משטח העכבר גדול יחסית ומחוספס במידה הנוחה לשימוש. בנוסף, יש חידוש מעניין ושימושי – על המשטח מסומנות ספרות בדומה לסידור הספרות במקלדת מלאה, ובלחיצת כפתור ניתן לנטרל את תפקוד העכבר ולהשתמש במשטח כמקלדת ספרתית. המקלדת הראשית טובה אף היא, המקשים גדולים, ברורים ונוחים להקלדה. יש שיחלקו על שילוב הצבעים – כיתוב צהוב על רקע שחור - אך על נוחות השימוש והבלטת האותיות בהחלט אין מחלוקת.

Asus F5
משקלו של המחשב, 2.9 ק"ג, אינו מועיד אותו לניידות גבוהה, והוא מתאים בעיקר לשימוש ביתי. החוסר במקשי מולטימדיה במחשב המיועד למולטימדיה (הפעלה, מעבר בין רצועות ועוצמת שמע) גרם לנו לאכזבה מסוימת


 


מתחת למסך נמצאת שורת המקשים הייעודיים, שתורמת לנוחות השימוש הכללית של המחשב. מקש אחד יעביר אתכם למרכז המדיה של ASUS – זהו ממשק יפהפה שאינו צורך יותר מדי משאבים ומאפשר חיפוש מוזיקה, וידיאו ותחנות טלוויזיה באינטרנט, כמו גם שליטה במדיה שנמצאת על המחשב. עוד מקש נועל את משטח העכבר והופך אותו ללוח מקשי ספרות. מקש אחר יעביר אתכם אל דף הבית ומקש נוסף ינווט אתכם בין מצבי ניהול צריכת סוללה.

כמתבקש ממחשב שכזה, איכות הסאונד מרשימה ביותר ואף הווליום המקסימלי גבוה ומאפשר להשתמש במחשב כנגן מוסיקה לעת מצוא. הרמקולים ממוקמים בחלקו התחתון של המחשב, ולמרות זאת התחושה שקיבלנו היא כי איכות הצליל לא נפגעת בצורה משמעותית גם כאשר הנחנו אותו על משטח רך.

בהדלקה ובכיבוי של כרטיס הרשת האלחוטי, ובביצוע פעולות נוספות כגון שינוי הווליום או שינוי בהירות התצוגה, מתקבל במרכז המסך חיווי גרפי מעוצב ומרשים.

מצלמת הרשת אומנם פחות איכותית ממה שהתרגלנו לראות בניידים אחרים, אולם תוכנה ייעודית של ASUS מאפשרת שליטה באיכות התמונה. כמו כן, המצלמה מסתובב על ציר ב360- מעלות, דבר המהווה יתרון למי שאוהב לשוחח עם קרוביו ולהראות להם גם את הסביבה.

על כניסות ה-USB צריך לומר מילה טובה למהנדסי המחשב, שדאגו סוף-סוף לרווח נורמלי בין הכניסות למקרה שה-DOK שלכם מעט גדול. שלושה מתוך ארבעת שקעי ה-USB נמצאים בצד שמאל של המחשב. לצדם נמצאים כפתור ההפעלה והכיבוי של כרטיס הרשת האלחוטי, חריץ לכרטיס Pci-Express, יציאה לאוזניות ולמיקרופון והיציאות לכבל הרשת ולכבל טלפון לחיבור אנלוגי. בצדו האחורי של המחשב תוכלו למצוא כניסת S-Video, את כניסת החשמל ועוד יציאת USB בצד ימין של המחשב. בצד הימני של המחשב אין חיבורים וממוקם בו רק כונן ה-DVD. החריץ לכרטיסי זיכרון נמצא במיקום נוח למדי – בקדמת המחשב, והוא תומך בחמישה פורמטים: SD, xD, MMC, MS, MS Pro.

Asus F5
מצלמת הרשת אומנם פחות איכותית ממה שהתרגלנו לראות בניידים אחרים, אולם תוכנה ייעודית של ASUS מאפשרת שליטה באיכות התמונה. כמו כן, המצלמה מסתובב על ציר ב360- מעלות, דבר המהווה יתרון למי שאוהב לשוחח עם קרוביו ולהראות להם גם את הסביבה

משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.
משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.

משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

המחשב מצויד בסוללת ליתיום-יון סטנדרטית בת 6 תאים, שסיפקה זמן עבודה בינוני של קצת פחות משעתיים וחצי בעבודה רגילה הכוללת תוכנות משרדיות, מוזיקה וגלישה באינטרנט. בעבודה עם תוכנות מעט כבדות או צפייה בוידיאו הסוללה שבקה חיים מקץ כשעתיים בלבד.

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

כיוון שהמחשב במהותו אינו מיועד לקהל העסקי אלא למשתמש הביתי הפשוט, אין אבטחה מיוחדת כגון זיהוי טביעת אצבע וכדומה. מבחינת יציבות המחשב נראה בהחלט חזק, ישנו חיבור בהברגה של הכונן הקשיח לגוף המחשב. המסך יציב מאוד ואינו מתנדנד. בנענוע חזק יחסית לא נרשמו תזוזות מיוחדות או רעשים בתוך גוף המחשב. בסך הכול זהו מחשב שמותאם למשתמש הביתי: לא ברמת אבטחה גבוהה, אבל כזה שיידע לחטוף פה ושם מכה קטנה ולחיות עם זה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מחשבים ניידים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply