חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - Sony Ericsson W980i: לא רק בגלל המוזיקה

בן סלור | 06.11.2008
הטוב
  • נגן מוזיקה מעולה
  • מסך מצוין
  • לוח מקשים נוח
  • ספיקר סטריאופוני חזק
  • מקשי מגע חיצוניים להפעלת נגן המוזיקה
  • משדר
  • זיכרון פנימי
  • נגן מוזיקה מעולה
  • מסך מצוין
  • לוח מקשים נוח
  • ספיקר סטריאופוני חזק
  • מקשי מגע חיצוניים להפעלת נגן המוזיקה
  • משדר
  • זיכרון פנימי
הרע
  • מיקום גרוע של עדשת המצלמה
  • רגיש לשריטות
  • אין חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון
  • מיקום גרוע של עדשת המצלמה
  • רגיש לשריטות
  • אין חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון
בשורה התחתונה

העיצוב מרשים ומושך תשומת לב, איכות הבנייה מעולה, השימוש נוח מאוד, יכולות המוזיקה נפלאות והאוזניות מצוינות. ה-W980i יכול להחליף בקלות נגן מוזיקה טוב, ועם זאת הוא יתאים לטווח רחב של משתמשים, בשל היותו גם נגן מוזיקה מצוין וגם מכשיר סלולרי מרשים, עשיר בתכונות ונוח למדי.

מי שמחפש יכולות צילום גבוהות לא ימצא אותן במכשיר הזה, ולאלה שאינם זהירים במיוחד עם המכשיר שלהם, נמליץ להתרחק מה-W980i, על הזכוכית העדינה המצפה את חזיתו.

הקדמה

ה-W980i מצטרף לשורת מכשירי ה-Walkman של סוני אריקסון כיורשו של
W910i, מלווה בהצהרת החברה כי מדובר בנגן המוזיקה הטוב ביותר בין מכשירי הסלולר. ניסיון העבר מלמד שבכל הקשור למוזיקה, להצהרות של סוני אריקסון יש כיסוי.

ה-W980i הוא מכשיר מולטימדיה בדור 3.5 בתצורת צדפה בגודל סטנדרטי ובמשקל סביר. המפרט כולל מסך פנימי ומסך חיצוני, מקשי מגע חיצוניים להפעלת נגן המוזיקה, ספיקר סטריאופוני, משדר FM להשמעת המוזיקה מהמכשיר בכל רדיו, מקלט רדיו עם RDS, קישורית bluetooth A2DP, וזיכרון בנפח נכבד של 8GB.

כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

איכות השמע ב-W980i מצוינת, השיחות נשמעות חדות, חזקות ונקיות מרעשים. גם בסביבה רועשת עדיין שמענו היטב את הצד השני וגם הוא שמע אותנו מצוין לכל אורך השיחות. הספיקר החזק עושה גם הוא עבודה מצוינת ונשמע ברור מאוד בנוסף לעצמתו הגבוהה.

בהאזנה למוזיקה המכשיר עושה עבודה נפלאה שלא מביישת נגני מוזיקה רבים הקיימים בשוק. הבסים עמוקים והצליל ההיקפי גם הוא מצוין ונעים לאוזן. בנוסף האוזניות אוטמות את האוזן מפני רעשי הרקע ומאפשרות להתנתק לגמרי מהסביבה.

הספיקר הסטריאופוני נשמע חזק מאוד. קשה להשוות את האיכות לאוזניות אך זה אופייני לכל הספיקרים. כנראה שאין עדיין פתרון לצליל הצורמני מעט ולבאסים החסרים. את הצלילים הגבוהים שומעים יחסית טוב.

Sony Ericsson W980i
איכות השמע מצוינת. גם בסביבה רועשת עדיין שמענו היטב את הצד השני וגם הוא שמע אותנו מצוין לכל אורך השיחות. בהאזנה למוזיקה המכשיר עושה עבודה נפלאה שלא מביישת נגני מוזיקה רבים הקיימים בשוק

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ה-W980i הוא מכשיר במבנה צדפה בגודל די סטנדרטי ובמשקל של 100 גרם. הוא לא כבד ונוח לנשיאה ולדיבור וניתן לתפעל את כל היישומים שלו ביד אחת. הוא בנוי היטב ומעוצב למשעי ונותן הרגשה טובה בעת האחיזה בו. חזיתו מחופה זכוכית כהה שמעניקה לו מראה מסתורי ומושך. כאשר המכשיר כבוי המסך החיצוני נבלע בחזית ואינו נראה לעין. חלקו האחורי מצופה גומי נעים למגע ואיכותי מאוד.

עם פתיחת המכשיר נחשף לוח מקשים יפה למראה, ועושה הרושם שלקחי העבר נלמדו ויושמו בו. המקשים האלפאנומריים שבחלקו התחתון של המכשיר מופרד היטב זה מזה. המקשים גדולים ומעט שקועים כך שאין מקום לטעויות בהקלדה והשימוש קל ונוח.

בחלקו העליון של לוח המקשים מצויים המקשים המוכרים של סוני אריקסון. למעלה מימין ומשמאל נמצאים הsoft-keys-, אך הם אינם ניתנים לתכנות. הsoft-key- השמאלי מוביל למדיה סנטר והימני לרשימת  קישורים באינטרנט. מתחתם בצד שמאל מקש החיוג ובצד ימין מקש הניתוק. קומה אחת מתחת נמצאים מקש קיצורי הדרך בצד שמאל ומקש המחיקה בצד ימין.

Sony Ericsson W980i
הוא בנוי היטב ומעוצב למשעי ונותן הרגשה טובה בעת האחיזה בו. חזיתו מחופה זכוכית כהה שמעניקה לו מראה מסתורי ומושך. כאשר המכשיר כבוי המסך החיצוני נבלע בחזית ואינו נראה לעין. חלקו האחורי מצופה גומי נעים למגע ואיכותי מאוד


 


בחלקו הימני עליון של המכשיר נמצא בורר העוצמה, מתחתיו לחצן למעבר לווקמן ומתחתיו כפתור הזזה לנעילת המקשים החיצוניים. כולם עובדים מצוין וכפתור הנעילה עובד בצורה חלקה. בחלקו השמאלי של המכשיר נמצא השקע הקנייני המשמש לטעינה, סנכרון וחיבור האוזניות. בצעד חכם מצד סוני אריקסון אפשר להאזין למוזיקה גם בזמן הטעינה. כל הכבוד.

במרכז החלק העליון שוכן לו מקש ניווט עגול כאשר במרכזו כפתור ההפעלה. כל המקשים בחלק העליון מופרדים בצורה מצוינת כך שמקשי החיוג והניתוק מובלטים מעט וכך גם מקש הניווט. סידור זה מאפשר לתפעל אותם  בקלות בלי הקשות שגויות גם ללא מבט. בין החלק העליון למקשים האלפאנומריים נמצא מימין מקש הכיבוי וההדלקה המשמש גם למעבר נוח בין פרופילי המשתמש, ובצד שמאל נמצא מקש ייעודי להפעלת הווקמן.

Sony Ericsson W980i
עם פתיחת המכשיר נחשף לוח מקשים יפה למראה, ועושה הרושם שלקחי העבר נלמדו ויושמו בו. המקשים האלפאנומריים שבחלקו התחתון של המכשיר מופרד היטב זה מזה. המקשים גדולים ומעט שקועים כך שאין מקום לטעויות בהקלדה והשימוש קל ונוח


 


המסך הפנימי, בגודל 2.2 אינטש וברזולוציה של 320x240, תומך בעד 262 אלף צבעים ועושה עבודה מצוינת, אך באור שמש ישיר קשה להבחין בפרטים בשל ההשתקפות. המסך החיצוני איכותי אף הוא, חד וברור מאוד. אך גם במקרה הזה, באור שמש חזק התצוגה כמעט נעלמת.

למרגלות המסך החיצוני ממוקמים מקשי מגע עגולים וגדולים המשמשים להפעלת הווקמן. כאשר מסיטים את כפתור הנעילה הם מתעוררים לחיים בתאורה כתומה ונעימה וכיף לעבוד אתם.

בחלקו האחורי של המכשיר ששוב נזכיר כמה הוא נעים למגע, נמצאת עדשת המצלמה שממוקמת בדיוק, אבל בדיוק היכן שמונחת האצבע בזמן האחיזה במכשיר. כדי לצלם, צריך לאחוז במכשיר בחלקו התחתון ולשים לב שהעדשה לא מוסתרת על ידי האצבע.

מערכת ההפעלה מעוצבת יפה ונוחה כמו בשאר מכשירי החברה ללא חידושים כלשהם. מי שאינו מכיר אותה מובטח לו שיבין אותה ויתרגל אליה די מהר. המעבר בין היישומים מהיר יחסית אך ישנם ערכות נושא שבהן הוא מעט אטי.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

יישומי מולטימדיה

(20% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

נתחיל בנגן המוזיקה כמובן. בגדול זהו אותו Walkman גרסה 3.0 המוכרת. התוכנה עובדת מצוין, נוחה לשימוש וכוללת מגוון של תכונות מעניינות. אפשר לקטלג את המוזיקה לפי שם האמן אלבום,רצועות, ז'אנר, ספרי שמע ופודקאסטים. בנוסף ישנה אפשרות למיין את השירים לפי מצב הרוח (מוזיקה אטית, מהירה, שמחה ועצובה): התוכנה מודדת את קצב השיר ולפיו ממיינת את השירים. זהו אמנם גימיק נחמד אך אנו לא מוצאים אותו שימושי במיוחד ולו בשל העובדה שהוא לא מדויק. בנוסף בתוכנה יש איקולייזר עם 9 תבניות, הרחבת באסים והרחבת סטריאו. החידוש בW980i- הוא במקשי המגע החיצוניים הנהדרים שמפעילים את הWalkman-.

נזכיר גם את חיישן התנועה שמאפשר להעביר שירים על ידי הנעת המכשיר ימינה או שמאלה תוך כדי לחיצה על מקש המגע האמצעי, וכן את השליטה בווליום על ידי הנעת המכשיר למעלה או למטה. התפעול לא באמת נוח משום שחייבים ללחוץ על מקש הנגיעה האמצעי תוך כדי הטלטול ופשוט יותר ללחוץ על המקש הייעודי ולהחליף שיר.

ניגון כל קובצי המדיה יכול להתבצע דרך המדיה סנטר או דרך מנהל הקבצים (בנוסף לניגון המוזיקה ב(Walkman-. המדיה סנטר, שמופעל בלחיצה על ידי הsoft-key- השמאלי, מאפשר בצורה ידידותית וויזואלית מאוד להפעיל את כל קובצי המדיה שבמכשיר: הצגת תמונות, תיוגן וסידורן באלבומים, השמעת מוזיקה לפי קטלוגים או רשימות השמעה, ניגון סרטי הוידיאו, הפעלת המשחקים והגדרה נוחה של הזנות RSS. כמו כן ישנה אפשרות ליצור מצגת תמונות בליווי מוזיקה. זוהי אופציה מצוינת שנמצאת גם במצלמות הסטילס של סוני. חבל שאין אפשרות לחבר את המכשיר לטלוויזיה.

לרדיו, שמשום מה לא כלול במדיה סנטר, יש את הפונקציות המוכרות ממכשירים קודמים של סוני אריקסון, בהן RDS, 20 תחנות קבועות בזיכרון ונזכיר גם את
ה-
TrackID.

המצלמה הראשית ברזולוציה של 3.2 מגה פיקסל ממוקמת בחלקו העליון של גב המכשיר. כפי שהזכרנו קודם, כאשר אוחזים במכשיר בצורה רגילה, האצבע מסתירה את העדשה וצריך לאחוז בחלק התחתון של המכשיר, וזה לא כל כך נוח. נוסף על כך, אין פלאש ולא אוטו-פוקוס. האם זאת דרכה של סוני אריקסון לבדל את סוגי מכשיריה השונים, מי סלולרי-מצלמה ומי סלולרי-מוזיקלי? אם כן, אז זה קצת קטנוני מצדה.

לאחר ההקדמה הלא מחמיאה נציין שבתנאי תאורה טובים התמונות נראות לא רע, בין היתר הודות למעבד התמונה המצוין. מנגד, פרטים קטנים יכולים להיעלם בשל פעולתו. בצילום בתנאי תאורה קשי יותר איכות הצילום יורדת והתמונות יוצאות גרעיניות ומרוחות.

מבחינת אפשרויות הצילום יש צילום פנורמה, הוספת מסגרת, צילום רצף של 4 תמונות, מצב לילה (לא יעיל במיוחד), איזון לבן, סוגי אפקטים והוספת המיקום בו צולמה התמונה.

צילום הוידיאו נעשה ברזולוציה של  320X240 ובקצב של 15 פריימים בשנייה ונשמר כקובץ MPEG4 . במצב הוידיאו יש את אותן האפשרויות בדומה למצב הסטילס. הסרטונים באיכות סבירה, אך לא התמונה לא חדה מספיק ומעט מפוקסלת.

בנוסף, מציע ה-W980i מספר אפליקציות בהן תחזית מזג אוויר המתעדכנת דרך האינטרנט, המרת מידות ומשקלות כולל חישוב טיפים במסעדות, ICQ, Messanger, google maps, שעון עולמי ועוד אפליקציה נחמדה שסופרת את מספר הצעדים שאנו מבצעים במהלך היום. ממש כך.

תשדירי שמע או וידיאו עצמאיים בנושאים מגוונים המופצים ברשת האינטרנט, וזמינים להורדה חינמית. מקליטי הפודקאסטים, כמו הבלוגרים, מדברים על תחומי העניין שלהם (לעתים בשילוב ג'ינגלים, מעברונים ומוזיקה, ממש כמו משדר רדיו או טלוויזיה), מעלים את הקובץ לרשת האינטרנט והגולשים מוזמנים להוריד את הפודקאסט ולקבל עדכון אוטומטי דרך ה-RSS. 
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
מנגנון מיקוד אוטומטי, שלאחר חצי לחיצה על מקש הצילום מתמקד על הפרט הרצוי בסצנה. המיקוד יוצר בידול בין האובייקט לבין סביבתו ומבליט אותו, כך שהוא נראה ממוקד וחד ביחס לרקע.
הופעת גרעיניות בתמונה, בצורת נקודות צבעוניות אקראיות (בעיקר באזורים הכהים בתמונה). תופעה זו מופיעה בדרך כלל בצילום בתאורה חלשה או בלילה, ונובעת מגודלו הקטן ומאיכותו הבסיסית של החיישן.
פונקציה שקיימת ברבות מהמצלמות הסלולריות, ומטרתה לכייל את הצבעים בתמונה בהתאם לתאורה בסביבה בה צולמה - אור פלורסנט, נורת ליבון, הלוגן, אור יום בהיר, בין ערביים וכדומה. המצלמה מודדת את האור הלבן בסצנה ובהתאם מאזנת את הצבעים בתמונה כדי שיופיעו טבעיים ככל האפשר.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

גלישה וסנכרון

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

דפדפן האינטרנט המובנה במכשיר מצוין. הוא מתמודד היטב עם דפי HTML רגילים ומתאים את התוכן בצורה אוטומטית למסך בעזרת תכונת ה-Smart-Fit. ניתן כמובן גם להציג את הדפים לרוחב. מקש הניווט הארבע-כיווני משמש לשליטה על מצביע הזז בחופשיות על גבי הדף ומאפשר להגיע בקלות לכל חלקיו. הגלישה מהירה מאוד הודות לדור 3.5 ואיכות הנפלאה של המסך תורמת רבות לחוויית הגלישה.

W980i תומך בקבלה ושליחה של דואר אלקטרוני. הגדרת הדוא"ל פשוטה ויש הגדרות מובנות לשרתים ישראליים או חשבונות דוא"ל מוכרים כמו Gmail. משום מה אין תמיכה בעברית וכל ההודעות מוצגות כג'יבריש. חבל גם שאין תמיכה בהצגת קובצי אופיס.

הסנכרון למחשב מתבצע בקלות בעזרת תוכנת ה PC-Suite-המצורפת. ניתן לסנכרן את האאוטלוק, להעביר קובצי מולטימדיה ואף לסנכרן רשימות השמעה מהמחשב.

כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

המכשיר מגיע עם סוללת Lith-Pol 930 mAh והחברה מצהירה על זמן המתנה של עד 370 שעות או 9 שעות שיחה. בפועל, בשימוש מעל לממוצע הסוללה מחזיקה יומיים ללא טעינה ובשימוש ממוצע אפשר גם להגיע לשלושה ימים. רחוק מהצהרות החברה אך לא רע.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

המכשיר בנוי היטב ועשוי מחומרים טובים ואיכותיים ואפשר להבחין בכך ברגע שאוחזים בו. פתיחת הפומית מתבצעת בצורה חלקה, הציר נראה חזק וכל הכפתורים יושבים היטב במקומם. מה שפוגע בעמידותו הוא חזית המראה שנשרטת בקלות יחסית.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply