חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - Gigabyte M912V: חייבים מיני Tablet?

ינון חיימי | 12.03.2009
הטוב
  • ביצועים טובים
  • מסך מגע מסתובב בעל ממשק מגע טוב
  • בהירות מסך טובה
  • שלושה שקעי USB, חריץ ExpressCard
הרע
  • מקלדת לא נוחה ובאיכות בנייה נמוכה
  • רזולוציה גבוהה ביחס לגודל המסך (טקסט ואייקונים קטנים)
  • התחממות ורעש
  • חריץ לכרטיס זיכרון תומך בפורמט אחד בלבד
  • המסך נוטה להתנדנד בקלות
בשורה התחתונה

ה-M912V מציע ביצועים טובים, אך נופל מרוב מתחריו באחד המבחנים החשובים ביותר למחשבים מסוגו: המקלדת. המיני נייד של Gigabyte סובל ממקלדת לא נוחה ובאיכות בנייה נמוכה. אמנם ניתן להתרגל אליה, בעיקר אם אתם בעלי אצבעות קטנות, אך עדיין מדובר באחת המקלדות הכי פחות מוצלחות בקטגוריה.

עם זאת, אם אתם חייבים מיני נייד מסוג Tablet PC ובעיקר לצורך גלישה באינטרנט – שבה גם תוכלו ליהנות מתכונות המגע שלו – ה-M912V הוא בחירה הגיונית.

הקדמה

חברת Gigabyte הטייוואנית מצטרפת באיחור למגמה המתחזקת של מחשבי
ה-
Netbook, אבל עושה את זה בסטייל כשהיא מציגה מיני נייד מסוג PC Tablet עם מסך מגע מסתובב בגודל 8.9 אינטש.

המפרט של ה-M912V בתצורה שבדקנו כלל את המעבד הסטנדרטי למיני ניידים – Intel Atom 1.6GHz, זיכרון גדול למחשבים בקטגוריה של 2GB, כונן קשיח בנפח נכבד בן 160GB, חריץ לכרטיס ExpressCard, מצלמת רשת וקישוריות אלחוטיות Bluetooth ו-Wi-Fi.

כשהוא סגור משדר המחשב יוקרה ואלגנטיות. צבעו שחור-פסנתר והוא מעוטר בצורות של מרובעים ומלבנים בגדלים שונים שמשווים לו מראה היי-טקיסטי, או עתידני אם תרצו. הקו העיצובי הזה נבלם עם פתיחת המחשב, או אז נגלה עיצוב אפרורי וסתמי ומקלדת פשוטה למראה.

המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.
מצלמה זעירה ברזולוציה של 0.3 עד 2 מגה פיקסל, שנמצאת בחלק מהמחשבים הניידים מעל המסך. המצלמה מאפשרת ביצוע שיחות וידיאו באמצעות תוכנות שונות (כמו Skype). חלק ממצלמות הרשת המובנות מסתובבות על ציר של 180 מעלות, וחלקן מצוידות בתכונות נוספות כגון מעקב אחרי פני המצולם, אפשרות להוספת אפקטים ועוד.  

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ביצועיו של ה-M912V טובים מאוד. מרגע הדלקת המחשב, מערכת ההפעלה מוכנה לעבודה בפרק זמן טוב של כ-40 שניות. הדגם שבדקנו כלל זיכרון גדול יחסית של 2GB, שוודאי תרם ליכולותיו ואפשר לנו להריץ כמה תוכנות במקביל בצורה חלקה. נזכיר שמחשב מיני נייד מיועד לשימושים פשוטים כמו גלישה באינטרנט, עבודה עם מסמכי אופיס, ניגון מוזיקה וכדומה – ובאלה עמד
ה-
M912V יפה מאוד.

סרטים ברזולוציה של 480p הריץ המחשב בקלילות ובלי כל מאמץ, גם כשברקע היו פתוחים כמה וכמה טאבים בדפדפן ומסמך וורד. סרטים של 720p רצו היטב על המחשב אך ללא כל תוכנה או יישום נוספים ברקע. כאשר אתגרנו אותו בסרט של1080p  הוא כבר קרטע. שזה בסדר, לא לשם כך הוא נועד.

בעבודה עם מסמכי אופיס ובלי תוכנות נוספות ברקע, שמר ה-M912V על חום גוף סביר. בהפעלה של יישומים נוספים, כמו צפייה בסרטים והרצה של כמה תוכנות (קלות) במקביל, ניכרה התחממות מטרידה הן בתחתית המחשב והן באזור המקלדת, בעיקר מימין למשטח העכבר. כמו כן, בסביבת עבודה שקטה לא תוכלו לפספס את רחש המאווררים שלו, ואם אתם רגישים לעניין, זה אפילו יכול להיות מציק.

Gigabyte M912V
מרגע הדלקת המחשב, מערכת ההפעלה מוכנה לעבודה בפרק זמן טוב של כ-40 שניות. הדגם שבדקנו כלל זיכרון גדול יחסית של 2GB, שוודאי תרם ליכולותיו ואיפשר לנו להריץ כמה תוכנות במקביל בצורה חלקה

  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.
תוכנה שרצה במחשב. מעבד תמלילים, משחקים, תוכנות אי-מייל, הם כולם יישומים.

איכות התצוגה

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

בעיקרון, את המיני נייד שלנו אנחנו מעדיפים עם מסך בגודל 10 אינטש. זהו בעינינו הגודל האידיאלי למסך של מחשב מהסוג הזה, למרות שגם עם אינטש אחד פחות אפשר לעבוד בנוחות. ל- M912Vמסך בגודל 8.9 אינטש וברזולוציה גבוהה של 1280x768. מצד אחד, הרזולוציה הגבוהה מאפשרת להציג מסמך או דף אינטרנט בצורה טובה וגם תורמת לחדות ולרמת הפירוט בצפייה בתמונות ובסרטים; מצד שני, רזולוציה גבוהה ביחס לגודל המסך מניבה טקסטים ואייקונים קטנים ומעט קשים לצפייה.

איכות התצוגה סבירה עד טובה. מצאנו שהצבעים שמציג המסך מעט דהויים ולא עשירים וטבעיים דיים. רמת החדות, כמצופה מהרזולוציה הגבוהה של המסך, טובה מאוד. למסך תאורת LED אחורית, וזה מתבטא בבהירות טובה מאוד, והצלחנו לעבוד אתו ללא כל קושי גם כשמאחורינו חלון פתוח ואפילו בחוץ ביום מעונן חלקית. גם זווית הצפייה של המסך טובה למדי.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

ה- M912Vהוא מיני נייד בעל ממדים ועובי סבירים, אך משקלו, 1.3 ק"ג, ממקם אותו בקצה הסקלה של המחשבים בקטגוריה. עדיין מדובר במשקל נוח לנשיאה אבל כבר פגשנו מיני ניידים קלים יותר. בהקשר זה נציין לטובה את ספק הכוח הקטנטן והקליל שלו.  

בהמשך לסעיף התצוגה, וכהקדמה לבאות, כמה מילים על גודל ונוחות שימוש: נראה שהיה אפשר להגדיל את המסך ואת המקלדת ועדיין לשמור על מידותיו הנוכחיות של המחשב; או לחלופין – להקטין קצת את המחשב ולהפוך אותו לעוד יותר קומפקטי וקל משקל. סביב המסך יש שוליים רחבים מספיק כדי להכיל מסך גדול ונוח יותר לצפייה. גם מסביב למקלדת יש מקום להרחבה, ואף צורך אמיתי בכך. נסכם שבממדים הנוכחיים שלו, ה-M912 היה יכול להיות מיני נייד מוצלח בהרבה לו זכה למסך ולמקלדת גדולים יותר.

Gigabyte M912V
משקלו של ה-M912V, 1.3 ק"ג, ממקם אותו בקצה הסקלה של המחשבים בקטגוריה. נראה שהיה אפשר להגדיל את המסך ואת המקלדת ועדיין לשמור על מידותיו הנוכחיות של המחשב; או לחלופין – להקטין קצת את המחשב ולהפוך אותו לעוד יותר קומפקטי וקל משקל


 


ה-M912V נבדל ממתחריו במסך המגע שלו, וזהו גם היתרון העיקרי שלו על פניהם. ממשק המגע שלו טוב מאוד, הרגישות טובה והוא מגיב היטב למגע אצבע, ובמקרה הצורך תוכלו להשתמש בסטיילוס הנלווה. על כך מעיב הטלטול שממנו סובל המסך עם כל נגיעה בו. כיוון שהוא מחובר לחלק התחתון בציר אמצעי בלבד, כל הקשה עליו מטלטלת אותו ולעתים גם גורמת להטיה אופקית שלו.

כשדיברנו על היתרון היחיד של ה-M912V חשבנו בעיקר על המקלדת שלו, זאת שמשמשת אותנו לכתיבת הסקירה הנוכחית ומסבה לנו אי נחת. זוהי המקלדת הכי פחות מוצלחת שבה נתקלנו מבין כל המיני ניידים שסקרנו. למעשה, מדובר במקלדת כמעט זהה לזו שב-FIC שסקרנו בעבר וברור ששתי המקלדות חלקו אותו פס ייצור, רק שה-FIC (שאגב, מצויד אף הוא במסך מגע) הוא מיני נייד קומפקטי וקל יותר מה-M912V.

המקלדת זועקת זולות ואיכות בנייה נמוכה. המקשים קטנים וצפופים, המרווחים ביניהם לא אחידים, ובאופן כללי הם פשוט לא נעימים להקלדה. מקשי החצים דווקא בגודל טוב ונוח, וכך גם ה-Shift השמאלי, אבל לא הימני המוקטן שגם אינו נמצא במקומו הטבעי וגורם לבלבול. בואו נגיד שאפשר להתרגל למקלדת, חרף פגמיה, אבל לדבר אחד מעצבן התקשינו להתרגל, והוא השימוש במקש Caps. לחיצה עליו מקפיצה חלונית חיווי בראש המסך. בזמן הזה המקלדת מנוטרלת וכל הקשה לאחר לחיצה עליו היא הקשת שווא שבה כלום לא קורה, עד שהחלונית נעלמת. וכשהטקסט כולל צירופים כמו M912V, Shift, Windows ו-Caps לרוב, אתם יכולים לתאר לעצמכם את גודל התסכול.

Gigabyte M912V
מקשי המקלדת קטנים וצפופים והמרווחים ביניהם לא אחידים. מקשי החצים דווקא בגודל טוב, וכך גם ה-Shift השמאלי, אבל לא הימני המוקטן שגם אינו נמצא במקומו הטבעי וגורם לבלבול. תפקודו של משטח העכבר טוב בסך הכול


 


תפקודו של משטח העכבר טוב בסך הכול, אם כי לא היה מזיק לו מזיק לו חספוס קל; מקשי העכבר מעט נוקשים והם שקועים ביחס למסגרת שמקיפה אותם, ולכן פחות נוחים לשימוש מכפי שהיו יכולים להיות לו היו במישור אחד עם המסגרת. פס הגלילה דווקא מתפקד לא רע, וכשלומדים את מידת רגישותו מקבלים ממנו תגובה טובה ואחידה בדרך כלל.

מבחינת סאונד, מפגין ה-M912V ביצועים ממוצעים לקטגוריה. מיקומם של הרמקולים בחזית המחשב הוא הגיוני. עוצמתם מספקת להאזנה בחדר שקט, אך חלשה לסביבה מעט רועשת. איכות הצליל שמפיקים הרמקולים בינונית בלבד.

ה-M912V מאובזר בסט טוב של חיבורים שכולל שלושה שקעי USB, חיבור VGA למסך חיצוני, חריץ לכרטיס זיכרון שתומך בפורמט אחד בלבד – SD, שקעים לאוזניות ולמיקרופון, חריץ ExpressCard – שיחסית נדיר במיני ניידים ומאפשר בין היתר גלישה סלולרית באמצעות כרטיס SIM (HSDPA). עוד כולל המיני נייד של Gigabyte קישורית Bluetooth ומצלמת רשת ברזולוציה סטנדרטית של 1.3 מגה פיקסל.

משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.
חרט, מעין עט המשמש להקשה וכתיבה על מסך מגע. במחשבי לוח הכוללים מסך מגע מצורף סטיילוס בנוסף למקלדת, המאפשר שימוש נוח ואינטואיטיבי במחשב, ישירות מהמסך.
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.
מצלמה זעירה ברזולוציה של 0.3 עד 2 מגה פיקסל, שנמצאת בחלק מהמחשבים הניידים מעל המסך. המצלמה מאפשרת ביצוע שיחות וידיאו באמצעות תוכנות שונות (כמו Skype). חלק ממצלמות הרשת המובנות מסתובבות על ציר של 180 מעלות, וחלקן מצוידות בתכונות נוספות כגון מעקב אחרי פני המצולם, אפשרות להוספת אפקטים ועוד.  

משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

ה-M912V מצויד בסוללה בת 6 תאים, שעל פי הצהרת היצרן אמורה לספק 3.5 שעות עבודה. בפועל, במצב חסכוני ובשימוש בסיסי שכמעט לא כלל יישומי וידיאו ואודיו, דמם המחשב לאחר כשעתיים. זמן לא מרשים עבור סוללת 6 תאים.

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
6.5 מתוך 10

ה-912 עשוי כולו פלסטיק וברובו בנוי היטב. החוליה החלשה של המחשב היא המקלדת שלו. איכות הבנייה שלה נמוכה, ולא היינו חותמים על כך שבפעולה אינטנסיבית לאורך זמן מקש זה או אחר לא יתנתק, יתרופף או יתקע.

ערכת המחשב כוללת נרתיק מרופד, ואנחנו ממליצים לכם בחום להשתמש בו, כי לא תרצו רוצים להשליך אותו לתיק כמו שהוא. כשהוא במצב סגור הוא לא ננעל והחלק העליון זז בחופשיות וחושף את המקלדת לפגיעות. בנוסף, הציפוי החיצוני של המחשב עדין מאוד ורגיש לשריטות.

אלמנט האבטחה היחיד במחשב הוא נעילת קנסינגטון.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מחשבים ניידים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply