חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - Nokia N85: עשיר וקומפקטי

ינון חיימי | 05.03.2009
הטוב
  • מסך OLED מעולה
  • מצלמת 5 מגה פיקסל טובה
  • נגן מוזיקה טוב מאוד, שקע סטנדרטי לאוזניות
  • קישורית Wi-Fi
  • כרטיס זיכרון של 8GB מצורף
  • GPS ו-A-GPS
  • יציאת טלוויזיה (TV Out)
  • משך פעולת סוללה ארוך
הרע
  • המקשים החיצוניים לא מספיק נוחים
  • זיכרון מובנה קטן
בשורה התחתונה

ה-N85 הוא מכשיר מולטימדיה מצוין, שכולל כמעט את כל תכונות המולטימדיה והקישוריות שאפשר לצפות ממכשיר כזה. אבל מה שהופך אותו למכשיר אטרקטיבי הוא השילוב המוצלח בין עושר התכונות לבין ממדיו הקומפקטיים, עיצובו הנאה ואיכות הבנייה הגבוהה שלו.

אם אתם מתלבטים בינו לבין ה-N96, תרשו לנו לחסוך לכם את ההתלבטות ולהמליץ לכם לבחור בו. אלא אם כן הפער של  0.2 אינטש בגודל המסך ו-16GB זיכרון (מובנה) נוספים לטובתו של ה-N96 משמעותיים בעבורכם. 

הקדמה

N85 הוא דגם נוסף בסדרת המולטימדיה הבלתי נלאית של נוקיה, ואחיו הצעיר של
N96 שסקרנו לאחרונה. אף שיש בין השניים קווי דמיון מובהקים, זכה ה-N85 לעיצוב חטוב, קומפקטי ונאה יותר מקודמו, וזאת התחלה מבטיחה כיוון ש-N96 הוא מכשיר מעט גדול ומגושם.

N85 הוא מכשיר בתצורת סליידר דו-כיווני בדור 3.5, שמכיל כמעט את כל התכונות המוכרות מ-N96, החל ממצלמת 5 מגה פיקסל ושאר תכונות מולטימדיה, דרך GPS ועד לקישוריות Wi-Fi ו-Bluetooth A2DP. אבל בשונה מקודמו, מצויד ה-N85 במסך OLED, במשדר FM ובסוללה חזקה יותר.  מנגד, הזיכרון המובנה במכשיר הוא בנפח של 74MB בלבד עם אפשרות הרחבה ל-8GB באמצעות כרטיס זיכרון – לעומת זיכרון מובנה של 16GB ב-N96.

עוד כולל ה-N85 מצלמה קדמית לשיחות וידיאו, PTT, חיישן תנועה, שקע סטנדרטי לאוזניות, יציאת טלוויזיה ועוד.

טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.
כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

בשיחות שניהלנו ב-N85 היה השמע באפרכסת ברור, אך העוצמה הייתה מוגבלת ביחס למה שהתרגלנו מנוקיה. בסביבה שקטה לא התקשינו לשמוע את הצד השני, אבל עם קצת רעשי רקע נדרשנו לריכוז רב ונאלצנו להצמיד את המכשיר בכוח אל האוזן כדי להיטיב לשמוע.

בספיקר שמענו את בני שיחנו היטב, אם כי הקול שבקע ממנו לא היה צלול ונקי דיו. מהצד השני דווח לנו שהשמע היה עמום מעט, וכשהרחקנו את המכשיר כמטר מאתנו, כבר התקבלו תלונות שאיננו נשמעים ברור.

ה-N85 מצויד בצמד רמקולים שממוקמים בדופן הימנית של המכשיר, כך שכשהוא מוחזק בצורה אופקית הם נמצאים בקצה הימני ובקצה השמאלי שלו – מיקום ראוי למכשיר מולטימדיה מן הסוג הזה, שגם כולל חיישן תנועה שמסובב את התצוגה בהתאם לתנוחת המכשיר.

בהאזנה למוזיקה סיפקו הרמקולים עוצמה טובה אך איכות סאונד לא מרשימה במיוחד. תדרי הביניים היו טובים, אך התדרים הגבוהים היו פחוסים ומחוספסים ולא נעימים להאזנה. כשכיוונו את העוצמה למקסימום, התווסף לסאונד צליל צורמני מעיק. מיהרנו לחבר את האוזניות המצורפות, ונרגענו. העוצמה שהתקבלה הייתה חזקה וללא עיוותים ואיכות הסאונד הייתה טובה. לשבחו של ה-N85 נציין את השקע הסטנדרטי לאוזניות (3.5 מ"מ), שיאפשר לכם לחבר אליו אוזניות לטעמכם.

Nokia N85
בשיחות שניהלנו ב-N85 היה השמע באפרכסת ברור, אך העוצמה הייתה מוגבלת יחסית. בספיקר שמענו את בני שיחנו היטב. מהצד השני דווח לנו שהשמע היה עמום מעט, וכשהרחקנו את המכשיר כמטר מאתנו, כבר התקבלו תלונות שאיננו נשמעים ברור

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

נוקיה אינה מתייחסת ל-N85 כממשיכו או כמחליפו של N96 שקדם לו. בפרסומים הרשמיים מדברים בנוקיה על "בן דוד", ועל "דגם נוסף בסדרת N – לצד N96". אבל בעינינו ה-N85 הוא תוצר ברור של הפקת לקחים, הן מבחינת ממדיו של המכשיר והן מבחינת לוח המקשים המשופר, שהיה אחת מנקודות החולשה הבולטות של N96.

לעומת קודמו הגמלוני, נהנה ה-N85 מממדים כמעט מושלמים. הוא קטן וקומפקטי, נוח לאחיזה ומחליק בקלות לכיס המכנסיים. אמנם המסך שלו קטן במעט מזה של ה-N96 (2.6 אינטש לעומת 2.8), אבל הוויתור על0.2  אינטש מתברר כמוצדק. עם זאת, המכשיר מעט עבה, וכבד יחסית לגודלו – באופן מפתיע הוא שוקל אפילו קצת יותר מה-N96 128 גרם לעומת 125.

Nokia N85
לעומת קודמו הגמלוני, נהנה ה-N85 מממדים כמעט מושלמים. הוא קטן וקומפקטי, נוח לאחיזה ומחליק בקלות לכיס המכנסיים. עם זאת, המכשיר מעט עבה, וכבד יחסית לגודלו – באופן מפתיע הוא שוקל אפילו קצת יותר מה-N96 128 גרם לעומת 125


 


ל-N85 עיצוב קלאסי נאה בצבע שחור פסנתר, שאת רוב חזיתו תופס המסך. מתחת למסך נמצאים מקש הניווט, לימינו מקש קיצור דרך לרשת, ובצדדים נמצאים מקשי החיוג והניתוק, שזכו לעיצוב חדש בדמות פסי גומי דקיקים הבולטים מהמשטח. יתר המקשים – שני מקשי ה-Soft Keys, מקש המחיקה ומקש לתפריט הראשי מקיפים את מקש הניווט, ומצויים כולם על אותו מישור באופן שמזכיר מקשי מגע. המקשים מעט נוקשים אבל אפשר להתרגל אליהם. לעומת זאת, מקש הניווט אינו מצטיין בנוחות יתרה, בעיקר בשל חוסר אחידות בעוצמת הלחיצה באזורים השונים של טבעת הניווט, וגם כי היא דקה מדי.

Nokia N85
המקשים מעט נוקשים אבל אפשר להתרגל אליהם. לעומת זאת, מקש הניווט אינו מצטיין בנוחות יתרה, בעיקר בשל חוסר אחידות בעוצמת הלחיצה באזורים השונים של טבעת הניווט, וגם כי היא דקה מדי


 


בדופן הימנית תמצאו את מקש הווליום, שממוקם היטב בחלק העליון שלה, ולמרות שהוא לא בולט מגוף המכשיר הוא נוח מאוד לשימוש. לידו נמצא מתג הזזה לנעילת/פתיחת המקשים, שעל קיומו יש לברך, כיוון שהוא משחרר לשימוש את המקשים החיצוניים בזמן שהמכשיר סגור. וכך, לדוגמה, ניתן לתפעל את מקש הווליום בעת האזנה למוזיקה או צפייה בקטעי וידיאו, ולמעשה לבצע כל פעולה שאינה מערבת את לוח המקשים.

פתיחת המכשיר כלפי מעלה מתבצעת בנוחות. מנגנון הפתיחה הקפיצי פועל היטב כך שבדחיקה קלה נהדף החלק העליון בצורה חלקה, וחושף את לוח המקשים הראשי. הסטת הסלייד כלפי מטה כבר נוקשה יותר וחלקה פחות, כנראה כדי למנוע מצב שסגירת הסליידר כלפי מטה תגרום לו להחליק יותר מהדרוש, תופעה מוכרת במכשירי סליידר. באזור הזה נמצאים המקשים הייעודים לנגן המוזיקה. מצד אחד, מקשים ייעודים לנגן מוזיקה שחוסכים חיטוט טרחני בתפריט הם רעיון טוב; מצד שני, הנגישות אליהם לוקה בחסר בגלל השטח הצר שמוקצה להם בראש המכשיר.

לוח המקשים האלפאנומריים מוצלח מזה שב-N96, אך עדיין רחוק מלהיות מופת של ארגונומיה. הוא עשוי כולו מקשה אחת, גודל המקשים מניח את הדעת ושורות המקשים מופרדות באמצעות פסים בולטים דקיקים. תגובת המקשים טובה ואחידה, אבל הגימור השחור והחלקלק שלהם לא מספיק נוח ולא נעים ללחיצה. בנוסף, טביעות האצבעות בולטות עליו והוא בוהק להעיק תחת תאורה ישירה. גימור מט וחספוס קל היו משפרים משמעותית את חוויית השימוש בלוח המקשים.   

בכל מה שקשור למסך יש בפינו בעיקר שבחים. ה-N85 צויד במסך OLED, האיכותי יותר ממסך LCD, שעם תכונותיו הטובות ניתן למנות ניגודיות גבוהה, זוויות צפייה רחבות וגם צריכה חסכנית יותר של אנרגיה. המסך, בגודל של 2.6 אינטש וברזולוציה של 320x240 ותמיכה בעד 16.7 מיליון צבעים של מעניק תצוגה נהדרת – חדה להפליא וצבעונית לתפארת. בדיוק כמו שמסך של מכשיר מולטימדיה שאפתני כזה צריך להיות.

מערכת הפעלה ב-N85 היאSymbian  גרסה 9.3 שבדרך כלל פעלה היטב, במהירות ובצורה חלקה.

הערכה הנדיבה של ה-N85 כוללת כרטיס זיכרון בנפח של 8GB, אוזניות, שלט חוטי, כבל נתונים, כבל לחיבור המכשיר לטלוויזיה וכמובן מטען.

מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

יישומי מולטימדיה

(20% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ה-N85 כולל את כל תכונת מולטימדיה שאפשר להעלות על הדעת, וגם כאלה שלא, למשל משדר FM שמאפשר להשמיע סאונד מהמכשיר דרך מערכת שמע חיצונית בעלת מקלט רדיו, ברכב או בבית. פשוט מאתרים תדר פנוי ברדיו ומסנכרנים אותו עם תדר המשדר ונהנים מאיכות סאונד משופרת. יופי של דבר.

ברשימה הארוכה של יישומי המולטימדיה שב-N85 תמצאו בין היתר מצלמה משוכללת ברזולוציה של 5 מגה פיקסל, צילום וידיאו, נגן מוזיקה מתקדם, רדיו FM, היצע נאה של משחקים ועוד.

המצלמה מצוידת בעדשה של Carl Zeiss ובפלאש המורכב משתי נורות LED חזקות, וכוללת מגוון תכונות לשיפור הביצועים, בהם אוטופוקוס, איזון לבן, פיצוי חשיפה וסצנות צילום. בצילומי חוץ באור יום הפיקה המצלמה תמונות טובות בחדות גבוהה ובצבעים נאים. בתוך הבית התקבלו תמונות כהות יחסית, ובהגדלה שלהן על צג המחשב ניכרה גרעיניות, אבל לא במידה מוגזמת. הפלאש עשה עבודה טובה בדרך כלל אך לא תמיד הצטיין בהארה אחידה.

צילום הוידיאו מתבצע ברזולוציה מרבית של  640X480ובקצב של עד 30 פריימים בשנייה – נתונים מבטיחים, שמוכרים ממצלמות קומפקטיות. התוצאה אומנם פחות מוצלחת מצילום במצלמה קומפקטית ממוצעת, אבל עדיין טובה מאוד ביחס לטלפון סלולרי ובהחלט שמישה.

נגן המוזיקה ב-N85 הוא הנגן המוכר מסדרת N ויש בו כל מה שצריך כדי ליהנות מהאזנה ומניהול הקבצים. הוא תומך בפורמטים MP3, WMA,AAC, eAAC, eAAC+ וכולל איקוולייזר, הוספת בסים, הרחבת סטריאו, מגוון אפשרויות לניהול הקבצים וכן תצוגה של האלבום; ואם תנצלו את שקע ה-3.5 לטובת אוזניות איכותיות, תקבלו נגן מוזיקה מצוין.

הרדיו במכשיר כולל תכונת RDS, הוא נוח לשימוש ואיכות הקליטה שלו טובה מאוד.

חובבי המשחקים יאהבו את ה-N85, שמציע מגוון מכובד של משחקים על פלטפורמה ייחודית בשם N-gage, וכן אפשרות לרכישת משחקים נוספים ב-Ovi .(פלטפורמת התוכן ושיתוף הקבצים של נוקיה) ניתן גם לשחק און ליין מול שחקנים נוספים ברשת. נזכיר את המסך המצוין ואת חיישן התנועה והרי לכם חוויית משחק מענגת.

Nokia N85
חובבי המשחקים יאהבו את ה-N85, שמציע מגוון מכובד של משחקים על פלטפורמה ייחודית בשם N-gage. ניתן גם לשחק און ליין מול שחקנים נוספים ברשת. נזכיר את המסך המצוין ואת חיישן התנועה והרי לכם חוויית משחק מענגת

מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
פונקציה שקיימת ברבות מהמצלמות הסלולריות, ומטרתה לכייל את הצבעים בתמונה בהתאם לתאורה בסביבה בה צולמה - אור פלורסנט, נורת ליבון, הלוגן, אור יום בהיר, בין ערביים וכדומה. המצלמה מודדת את האור הלבן בסצנה ובהתאם מאזנת את הצבעים בתמונה כדי שיופיעו טבעיים ככל האפשר.
פונקציה לתיקון ידני של החשיפה שמעריכה המצלמה, כדי למנוע שגיאות חשיפה כמו חשיפת-יתר או תמונה חשוכה. שימושית בעיקר בסצנות עם רמת ניגודיות גבוהה, כלומר הבדלים קיצוניים בין האזורים הבהירים לכהים.
הופעת גרעיניות בתמונה, בצורת נקודות צבעוניות אקראיות (בעיקר באזורים הכהים בתמונה). תופעה זו מופיעה בדרך כלל בצילום בתאורה חלשה או בלילה, ונובעת מגודלו הקטן ומאיכותו הבסיסית של החיישן.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

גלישה וסנכרון

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

הגלישה בדור 3.5 מתבצעת במהירות טובה והדפדפן המובנה נוח לשימוש. הדפים מוצגים היטב ובצורה ברורה. ה-N85 מציע יישום חביב ושימושי שמאפשר לגלול בין אתרים שנצפו כשהם ממוזערים, ולהיכנס אליהם שוב בלחיצה.

כמובן, ניתן לגלוש באמצעות Wi-Fi וליהנות מגלישה חינמית באזורים עם נקודות חמות. כמו כן כולל המכשיר קישורים ישירים לפייסבוק, מסנג'ר, ל-Ovi ועוד.

הגדרות האי-מייל של הספקיות הראשיות פשוטות ומהירות. ניתן לשלוח ולקבל דוא"ל עם קבצים. גם הסנכרון עם האוטלוק מתבצע בקלות.

בנוסף, כולל ה-N85 את תוכנות אופיס לצפייה בלבד, כלומר אין אפשרות לערוך את הקבצים.

כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ה-N85 מאובזר בסוללה חזקה בעלת הספק של 1200 mAh. בשימוש שכלל כמה וכמה שיחות ביום, צילומי סטילס ווידיאו, האזנה למוזיקה ושימוש מזדמן ב-Bluetooth צלחנו עם המכשיר כמעט יומיים של עבודה לפני שהסוללה התרוקנה. זהו משך פעולה יפה למכשיר מולטימדיה, שאותו אפשר ליחס בין היתר למסך החסכוני וכמובן להספק של הסוללה עצמה.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

נתחיל מזה שמדובר במכשיר סליידר שבו המקשים העיקריים מוגנים לבטח כל זמן שהוא סגור. נמשיך באיכות הבנייה המשובחת ובגימור המעולה, למעט גב המכשיר שנראה פגיע ועלול להישרט בקלות, וסימני שחיקה קלים שהופיעו בתחתית לוח המקשים. לוח המקשים עצמו שטוח ובנוי היטב.

עדשת המצלמה מוגנת על ידי תריס מחליק שתנועתו חלקה ונעימה, ואין חשש שייפתח מאליו כשהוא בכיס או בתיק. הפלאש חשוף אך שקוע בגוף המכשיר ולכן מוגן יחסית. המקשים בדפנות המכשיר בנויים היטב ועשויים מתכת איכותית והם אינם בולטים מגוף המכשיר. שקע הטעינה והעברת הנתונים הוא מסוגmicro-USB , ושקע האוזניות הוא סטנדרטי – והמשמעות היא שהם פחות רגישים לבלאי בהשוואה לשקעים מרובי מגעים. כך שלסיכומו של דבר מדובר במכשיר שמצטיין בעמידות גבוהה מאוד.

טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply