חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - Dell M1330: ניידות וביצועים גבוהים

הטוב
  • ביצועים טובים
  • מקלדת מעולה
  • משטח עכבר קטן אך נוח
  • מקשי מגע למולטימדיה
  • דק וקל משקל
  • חיבורי HDMI ו-FireWire
  • שקט ומתחמם מעט בלבד
הרע
  • משך פעולת סוללה בינוני בלבד
  • לא אידיאלי למשחקים כבדים
  • רמקולים חזקים אך לא איכותיים מספיק
  • רק 2 שקעי USB
בשורה התחתונה

קל לאהוב את ה-XPS M1330, מחשב המולטימדיה של Dell. הוא מתוכנן בחכמה, אלגנטי ויפה וגם מספק ביצועים מעולים – והכול במשקל ובמידות קטנים שמעניקים ניידות גבוהה. אם שעתיים ורבע עבודה לא מספיקות לכם, היינו ממליצים לשדרג את הסוללה לכזו עם 9 תאים (בתוספת 200 גרם למשקל), כך תוכלו ליהנות ממנו לאורך זמן גם בדרכים.

הקדמה

M1330 מצטרף לסדרת XPS הותיקה של חברת Dell, שמכוונת לגיימרים ולמי שזקוקים לביצועים גבוהים. בעוד הדגמים הקודמים בסדרה התמקדו בחומרה חזקה, ביצועים ועיצוב, הדגם הנוכחי שם גם דגש על ניידות. הוא דק מאוד יחסית למחשבי מולטימדיה מסוגו, מצויד במסך בגודל 13.3 אינטש ומשקלו מתחיל ב-1.7 ק"ג בלבד.
מפרט המחשב בתצורה שבדקנו כולל מעבד Intel Core 2 Duo T8300, 2.4GHz, זיכרון פנימי בנפח 2GB (ניתן לשדרג עד 4GB), כונן קשיח בנפח 250GB, כרטיס גרפי Nvidia GeForce 8400M GS עם 128MB זיכרון, תקשורת אלחוטית
 
Wi-Fi ו-Bluetooth, צורב DVD דקיק (Slot-load), מצלמת רשת  וקורא כרטיסים.

M1330 זכה לעיצוב מתוחכם ועכשווי. הוא בנוי כך שחלקו הקדמי דק מאוד (2.2 ס"מ), עם מעטפת בגימור מט נעים למגע ושני פסי כסף מט בצדדים. מבפנים ממשיכים פסי הכסף סביב המסך ומשטח המקלדת, ומתמזגים למשטח מתכת מוברשת בחלק התחתון, סביב משטח העכבר. המקלדת כסופה אף היא ומעליה פס שחור מבריק שעליו מקשי מגע עם תאורה אחורית כחלחלה. את המחשב הזה תוכלו לרכוש בצבעים שחור-טוקיסדו, אדום-ארגמן וורוד-מסטיק.

כלל הרכיבים הפיזיים המרכיבים את המחשב, להבדיל מתוכנה.
משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.
המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.
מצלמה זעירה ברזולוציה של 0.3 עד 2 מגה פיקסל, שנמצאת בחלק מהמחשבים הניידים מעל המסך. המצלמה מאפשרת ביצוע שיחות וידיאו באמצעות תוכנות שונות (כמו Skype). חלק ממצלמות הרשת המובנות מסתובבות על ציר של 180 מעלות, וחלקן מצוידות בתכונות נוספות כגון מעקב אחרי פני המצולם, אפשרות להוספת אפקטים ועוד.  

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

בשימושים יומיומיים הציג המחשב ביצועים טובים כצפוי. תוכנות משרדיות, מוזיקה וכדומה פעלו במהירות וכך גם פילטרים בפוטושופ ושימושים מעט מורכבים יותר. גם בתחום הוידיאו הביצועים מעולים, הודות לכרטיס המסך הנפרד; סרטים בהפרדה גבוהה ברזולוציות 720p וגם 1080p פעלו באופן זורם וללא כל קטיעות.

הכרטיס הגרפי מוצלח אמנם בוידיאו, אך בכל זאת מדובר בכרטיס ותיק יחסית, ולמשחקים חדשים הוא לא אידיאלי. הרצנו עליו את
Crysis Warhead התובעני, ובהגדרות בינוניות הוא סיפק קצב פריימים בינוני-נמוך בסביבות 15fps. כשהורדנו את  ההגדרות למינימום הצלחנו לקבל חוויית משחק סבירה עם קצב של כ-27 פריימים בשנייה. עם זאת משחקים פחות כבדים יפעלו היטב, ובסך הכול למשחקים פה ושם (לא כמכונת משחק ראשית) המחשב מתפקד בסדר גמור.

פעולת המחשב לאורך זמן שקטה וגם קרירה למדי. החלק התחתון מתחמם במידה מינורית בלבד, ומשטח המתכת שמתחת המקלדת (עליו נשענות הידיים בעת ההקלדה) מתחמם אפילו פחות ולא גורם שום אי נוחות בעת ההקלדה. הפעם היחידה שהמחשב הרעיש הייתה כשהכנסנו דיסק לכונן האופטי – אז פצח הכונן בשאון חזק והשתתק רק כששלפנו ממנו את הדיסק.

Dell M1330
בשימושים יומיומיים הציג המחשב ביצועים טובים כצפוי. גם בתחום הוידיאו הביצועים מעולים, הודות לכרטיס המסך הנפרד; סרטים בהפרדה גבוהה ברזולוציות 720p וגם 1080p פעלו באופן זורם. הכרטיס הגרפי מוצלח אמנם בוידיאו, אך למשחקים חדשים הוא לא אידיאלי

פורמט שידור מתקדם שמציג תמונה משובחת ברזולוציות גבוהות ואיכות שמע דולבי דיגיטל. השידורים ב-HD, כמו גם רוב סרטי הקולנוע, הם ביחס גובה-רוחב 16:9 (רחב). רזולוציות השידור נעות בין 1240x720 (או 1024x768) ל-1920x1080 ונהוג לציינם כך: 1080p, 1080i, 720p. המספרים מציינים את הקווים האנכיים של הרזולוציה והאותיות מציינות את סוג הסריקה: פרוגרסיבית (p) ו- .(i) Interlace 

איכות התצוגה

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

את M1330 ניתן לרכוש בשתי תצורות: עם מסך 13.3 סטנדרטי שמשודכת אליו מצלמת רשת ברזולוציית 2 מגה פיקסל, או עם מסך WLED שמתאפיין בבהירות גבוהה ב-36%, שוקל 118 גרם פחות ודק ב-2.5 מ"מ (ואנחנו מנחשים שגם עולה קצת יותר), אליו משודכת מצלמת רשת באיכות VGA בלבד (640X480). אנחנו קיבלנו אותו עם המסך הסטנדרטי.

את גודל המסך –13.3  אינטש – אנחנו אוהבים; הוא מהווה לדעתנו פשרה נהדרת בין נוחות לניידות. יש לו רזולוציה שסטנדרטית למסכי 14.1 אינטש, 1200X800, ועל המסך הזה היא אפילו נראית קצת טובה יותר בזכות צפיפות הפיקסלים. התצוגה נראית טובה וחדה עם צבעים טובים – גם בזכות ציפוי הזכוכית. זוויות הצפייה סבירות בלבד. הבהירות של המסך הזה טובה מאוד בשביל עבודה בתוך הבית; בשמש המסך מתכהה כצפוי, וכאן דווקא מסך עם תאורת LED היה מתמודד טוב יותר. עם זאת באזור מוצל הצלחנו להמשיך להשתמש במחשב ללא בעיה. כמובן שבגלל הציפוי המבריק צפו לבעיית השתקפויות מול מקורות אור.

מצלמה זעירה ברזולוציה של 0.3 עד 2 מגה פיקסל, שנמצאת בחלק מהמחשבים הניידים מעל המסך. המצלמה מאפשרת ביצוע שיחות וידיאו באמצעות תוכנות שונות (כמו Skype). חלק ממצלמות הרשת המובנות מסתובבות על ציר של 180 מעלות, וחלקן מצוידות בתכונות נוספות כגון מעקב אחרי פני המצולם, אפשרות להוספת אפקטים ועוד.  
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

M1330 כולל אמנם מסך 13.3 אינטש, אך במידותיו הוא מזכיר יותר מחשב בגודל 14 אינטש – כלומר לא גדול, אבל גם לא קטן במיוחד. בשביל מחשב מולטימדיה שאמור להתמודד מדי פעם גם עם משחקים, M1330 הוא קל ודק יחסית. עם מסך LED וסוללת 4 תאים הוא שוקל 1.79 ק"ג בלבד, ובתצורה שקיבלנו לבדיקה הוא שקל 2 ק"ג.

Dell M1330
בשביל מחשב מולטימדיה שאמור להתמודד מדי פעם גם עם משחקים, M1330 הוא קל ודק יחסית. עם מסך LED וסוללת 4 תאים הוא שוקל 1.79 ק"ג בלבד, ובתצורה שקיבלנו לבדיקה הוא שקל 2 ק"ג


 


עם המקלדות במחשבים הניידים של Dell יש לנו ניסיון טוב, וגם כאן המקלדת מעולה. המקשים גדולים, מרווחים ובטקסטורה טובה. המשטח שמתחתם יציב וקשיח מספיק כדי שהם יגיבו מצוין, בשקט וברמה אחידה בכל שטח המקלדת. שני מקשי ה-Shift, מקש ה-Enter וה-Backspace ומקשים אחרים גדולים כראוי, ואפילו מקשי החצים שבאופן מסורתי מוקטנים כדי לפנות מקום – קיבלו במקלדת הזו גודל מלא. בקיצור, אם הקלדות ארוכות או משחק הם השימושים שלכם, המקלדת של ה-M1330 תעשה לכם רק טוב.
מעל המקלדת, בפס שחור מבריק, נמצאים מקש ההפעלה הכסוף, מקש נוסף שמשמש גישה מהירה לתוכנת ה"מדיה סנטר" של Dell, וסט מקשי מגע למולטימדיה ולשליטה על העוצמה. מקשי המגע קטנים ומעט צפופים מדי, אך הם פועלים טוב בסך הכול. ביניהם נמצא גם את מקש ה-Eject של הכונן האופטי.

משטח העכבר קטן באופן תמוה – יש סביבו הרבה מאוד מקום פנוי. למרות זאת הוא נוח, מדויק ורגיש במידה, עם טקסטורה טובה. הוא כולל שני פסי גלילה מסומנים וזוג מקשים גדולים ונוחים מאוד, עם תגובה רכה ושקטה.

Dell M1330
המקלדת בדגם הזה מעולה. המקשים גדולים, מרווחים ובטקסטורה טובה. המשטח שמתחתם יציב וקשיח מספיק כדי שהם יגיבו מצוין, בשקט וברמה אחידה בכל שטח המקלדת. גם משטח העכבר נוח, מדויק ורגיש במידה


 


זוג הרמקולים ממוקם מתחת לגריל שחור, מעל פס מקשי המגע שמעל המקלדת. הם מפיקים עוצמה גבוהה והיו יכולים להיות איכותיים למדי בזכות ההתמודדות הטובה שלהם עם תדרים גבוהים, אך הצליל שלהם (במיוחד בנגינת מוזיקה) לא מכויל כהלכה, והם משמיעים תדרי Mid מודגשים וצורמניים קמעא.

ממחשב מולטימדיה ומשחק ציפינו לסט חיבורים נדיב, ציפייה שלא נענתה במלואה. יש כאן אמנם חיבור HDMI ו-FireWire, קורא כרטיסים 8 ב-1 וחריץ Express Card, אבל רק 2 שקעי USB, אחד מכל צד – ממש לא מספיק. בנוסף יש שקע VGA אנלוגי למסך חיצוני, חיבור לספק הכוח, שקע תקשורת RJ-45, יציאה למיקרופון וזוג כניסות לאוזניות. מיקומים החיבורים השונים נבון ונוח. בנוסף מצאנו בצד הימני של המחשב, ליד חריץ הכונן האופטי, מתג להפעלה וכיבוי של תקשורת האלחוט, ומתג קפיצי נוסף בשם Wi-Fi Catcher שמקפיץ חלון עם נתוני הקליטה של רשתות אלחוטיות באזור – נחמד.

M1330 נמכר עם מערכת ההפעלה Windows Vista Business, וכולל גם סט חביב של תוכנות מבית Dell כמו תוכנת המדיה סנטר, Dock ייעודי עם קיצורי דרך ליישומים נפוצים, קונסולת הגדרות כלליות QuickSet וכדומה.

משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

הדגם שקבלנו הגיע עם סוללת ליתיום-יון בת 6 תאים (ניתן לרכוש גם עם סוללות 4 ו-9 תאים), בהספק של 5000mAh. בבדיקה שכללה שימוש מעורב של גלישה באינטרנט, משחק קצר ב-Crysis ותוכנות אופיס שונות, ובבהירות מסך מקסימלית, הספיקה הסוללה לשעתיים ורבע של עבודה – סביר ותו לא.

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

כמיטב המסורת של המחשבים הניידים של Dell, גם XPS M1330 בנוי היטב מחומרים איכותיים. הוא נראה עמיד לטלטולים ומשדר יציבות. ציר המסך חזק וכמעט לא מתנדנד, וכך גם החיבורים השונים.

סידורי האבטחה במחשב מסתכמים בקורא טביעת אצבע שממוקם מתחת מקשי החיצים במקלדת, ובשקע למנעול קנסינגטון.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מחשבים ניידים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply