חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי

הטוב
  • מסך מולטי-מגע מרהיב
  • ממשק מלוטש, מהנה ונוח
  • Wi-Fi
  • i-Pod עם 8GB
הרע
  • דור 2.5 בלבד
  • Bluetooth: אין תמיכה בסטריאו ולא בהעברת קבצים
  • תלות בתוכנת iTunes
  • מצלמה בסיסית
בשורה התחתונה

על פי רוב, ציפיות גבוהות מסתיימות באכזבה – אבל לא במקרה הזה. iPhone הצליח להלהיב אותנו מהרגע הראשון ולגרום לנו להבין מדוע הוא זכה להיות אחד הגאדג'טים הנחשקים ביותר לאחרונה.


 


הוא בשום אופן לא מושלם – רק דור 2.5, Bluetooth בסיסי ונעול כמעט לכל דבר, סוללה בינונית ומצלמה פשוטה הם חלק מחסרונותיו, אך גם אם הציון הטכני שלו לא מאוד גבוה, במבחן ה-Look and Feel הכללי הוא זוכה בכל הנקודות האפשריות. בשתי מילים – מכשיר נהדר.

הקדמה

כמעט ואין צורך להציג אותו – iPhone, טלפון המולטימדיה של חברת אפל עשה לו שם כאחד המכשירים הנחשקים והמדוברים השנה, בזכות שפע החידושים הטכנולוגיים שהוא כולל ובזכות עיצובו המושך.

לטובת אלו שעדיין לא זכו לאחוז בו נתאר אותו בקווים כלליים – מדובר במכשיר מעט גדול בתצורת בר שמזכיר מחשב-כף-יד רזה, העיצוב מינימליסטי ומרהיב בשחור, כסף מט וכרום; המפרט הטכני שלו כולל יכולות טלפוניות בדור 2.5, מצלמת סטילס ברזולוציה 2 מגה פיקסל, קישוריותBluetooth  ו-Wi-Fi, 8GB זיכרון פנימי (זמין גם בגרסה של 16 ג'יגה) וגולת הכותרת: מסך 3.5 אינטש בטכנולוגיית Multi-Touch, שעליו נפרט בהמשך.

במקור נמכר המכשיר רק ברשת AT&T האמריקנית והוא עדיין נעול לחלק מהרשתות זרות, כולל הישראליות, אך כצפוי נמצאה דרך לעקוף את ההגבלה ולפרוץ את ה- iPhoneלכל הרשתות, וכן קיימת כבר תמיכה מלאה בעברית למכשיר.

טלפונים סלולאריים שאינם כוללים פומית, מנגנון סליידר וכדומה, והמסך, המקשים ושאר האלמנטים נמצאים כולם בגוף אחיד. תצורה זו נפוצה ופופולארית, אך חסרונה הוא שהמקשים חשופים תמיד להקשות אקראיות ויש לדאוג לנעילת מקשים.
ברוב הטלפונים הסלולריים כיום משולבת מצלמת סטילס. מצלמות הסטילס הסלולריות נחלקות לשלוש קטגוריות עיקריות, הנבדלות באיכות ובגודל התמונות שהן מפיקות:   עד 1.3 מגה פיקסל: מצלמות בסיסיות ברזולוציה נמוכה, לצילום מזדמן של תמונות לצורך שימוש בטלפון או להעברה למחשב. הדפסה של תמונות ממצלמות כאלו תניב לרוב תוצאה לא איכותית.    2-3.2 מגה פיקסל: מצלמות ברמה בינונית לצילומים מזדמנים, שמאפשרות גם הדפסה של התמונות בגודל סטנדרטי ובאיכות סבירה.   3.2 מגה פיקסל ויותר: מצלמות שבאופן תיאורטי מסוגלות לצלם תמונות איכותיות גם בהדפסה בגדלים סטנדרטיים. בחלק מהדגמים המצלמה אכן מספקת תוצאות טובות ואף מעולות, אך עדיין יש לזכור שמדובר בחיישן קטן ואופטיקה בסיסית, כך שלא כדאי לצפות לתחליף אמיתי למצלמה דיגיטלית.   בטלפונים סלולריים עם מצלמות כאלו ניתן למצוא גם תכונות צילום מתקדמות, כגון מקש צילום ייעודי דו-שלבי לביצוע אוטו-פוקוס, פלאש LED או Xenon, ופונקציות צילום שונות (זירות צילום, זיהוי פנים, צילום רצף, איזון לובן וכדו').
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי לצורך אחסון מידע, ובחלק מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. חשיבותה של יכולת האחסון במכשיר עולה ככל שהשימוש בו כנגן מוזיקה או כמצלמה עולה. מי שמעוניין לעשות שימוש כזה במכשיר, או להשתמש בו לאחסון מידע אחר, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.   יכולת האחסון של המכשירים התומכים בנגינת קובצי מוזיקה נמדדת במגה בייטים (MB), ונעה בדרך כלל בין מגה בייטים בודדים, שמספיקים לשמירה של שיר או שניים, ועד ל-160MB המאפשרים שמירה של 80-40 שירים בתלות בסוג הקובץ ובאיכותו.

איכות הקול ושמע

(20% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

כמו הרבה גאדג'טים שהם גם טלפון, גם ב- iPhoneיש תחושה שעיקר ההשקעה התרכזה בחלקים הנוצצים והטכנולוגיים ופחות בטלפון עצמו; איכות השמע הכללית במכשיר סבירה ואפילו מספקת, אבל לא מעבר לזה. עוצמת השמע לא חזקה מספיק גם בספיקר; רינגטונים ומוזיקה נשמעים דווקא איכותיים למדי ברמקול החיצוני (הממוקם בתחתית המכשיר), בעיקר אם מפחיתים את הבסים באקולייזר, אך עדיין עוצמת השמע מעט חלשה.

איכות השמע באוזניות הייתה טובה ולא יותר, והעוצמה חזקה במיוחד.

כמו הרבה גאדג'טים שהם גם טלפון, גם ב- iPhoneיש תחושה שעיקר ההשקעה התרכזה בחלקים הנוצצים והטכנולוגיים ופחות בטלפון עצמו; איכות השמע הכללית המכשיר סבירה ואפילו מספקת, אבל לא מעבר לזה

נוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

ה-iPhone אינו קטן או קל במיוחד – הוא שוקל 135 גרם – אך הוא דק מאוד ויושב מצוין בכף היד. הוא עשוי מחומרים נעימים למגע, אבל נראה אתכם מעיזים להסתובב עם הצעצוע היוקרתי הזה ללא נרתיק סיליקון תואם.

מהנדסי המכשיר ריכזו את רוב רובו של התפקוד במכשיר במסך המגע המופלא (תיכף נגיע אליו, סבלנות) וחסכו במקשים פיזיים; אלו שכן שרדו את הקיצוץ הם מקש ההפעלה/כיבוי בראש המכשיר (שבלחיצה רגילה רק מכבה את התצוגה לחיסכון באנרגיה, ובלחיצה ארוכה מביא לתפריט הכיבוי), 2 מקשי עוצמה בצד המכשיר, מתג זעיר המעביר את המכשיר למצב רטט, ומקש אחד ויחיד בחזית המכשיר מתחת למסך, שמחזיר את המשתמש בכל מצב חזרה לתפריט הראשי.

המסך הראשי מורכב מ-16 אייקונים המובילים לתוכנות השונות ולהגדרות, ועוד 4 אייקונים ראשיים בתחתית המסך לטלפון, דוא"ל, דפדפן ולתוכנת המוזיקה
iPod.




המסך הראשי מורכב מ-16 אייקונים המובילים לתוכנות השונות ולהגדרות, ועוד 4 אייקונים ראשיים בתחתית המסך לטלפון, דוא"ל, דפדפן ולתוכנת ה-
iPod



המסך, בגודל 3.5 אינטש וברזולוציה של 320X480 פיקסלים תומך בעד 16 מיליון צבעים, אבל זה רק ההתחלה: מדובר במסך מגע ראשון מסוגו בטכנולוגיית Multi-Touch, המאפשר פעולה באמצעות שתי אצבעות במקביל. צריך לראות כדי להאמין: כדי להגדיל, למשל, תמונה המוצגת על המסך, מניחים שתי אצבעות על המסך ומניעים אותן בתנועת פתיחה והתמונה גדלה בהתאם, או צובטים אותן חזרה והתצוגה קטנה. כמו כן, כדי לדפדף באלבומי מוזיקה או בתמונות, לא דרושה יותר מהחלקה קלה של האצבע על פניהם כדי לראות כיצד הם מתחלפים בקלילות,ובהתאם לקצב הדפדוף. הדבר שימושי במיוחד בצפייה בעמודי אינטרנט, והעסק כולו עובד ללא דופי, בפעולה חלקה ואלגנטית וללא עיכוב. עם זאת, הקלדת מיסרונים או טקסטים אחרים על מסך מגע היא פעולה פחות נוחה מאשר במקשים פיזיים, ונצרכת תקופת הסתגלות מסוימת כדי להצליח להקליד במהירות סבירה וללא טעויות.


הקלדת מסרונים או טקסטים אחרים על מסך מגע היא פעולה פחות נוחה מאשר במקשים פיזיים, ונצרכת תקופת הסתגלות מסוימת כדי להצליח להקליד במהירות סבירה וללא טעויות


טכנולוגיות נוספות שהוצמדו למסך הן חיישן תנועה המזהה אם המכשיר נמצא במצב אנכי או רוחבי ומשנה את התצוגה בהתאם; וכן חיישן קירבה המזהה כאשר המכשיר מוצמד לאוזן ומכבה מיידית את התצוגה על מנת לחסוך בחיי הסוללה.

כמעט מיותר להזכיר שהמסך נראה מצוין, מציג תמונה חדה ובהירה מאוד, צבעים נהדרים וזוויות צפייה רחבות, ולמרבה השמחה הוא גם שומר על התכונות הללו באור יום ואפילו בשמש מלאה, וכמעט ואינו דוהה או סובל מהשתקפויות.

מערכת ההפעלה שבמכשיר היא OSX של Apple, ויש להם במה להתגאות: מדובר באחת המערכות הנוחות, העשירות והמוצלחות שישנן, ובלי ספק הסקסית והמעוצבת ביותר. כל מעבר בין תפריטים, כל הקשה על מקש וירטואלי וכל דפדוף מקבל פידבק ויזואלי מרהיב. אפילו פתיחת הנעילה עם הפעלת המכשיר אלגנטית להחריד: היא מתבצעת באמצעות החלקת האצבע על גבי סלייד וירטואלי.

ה-iPhone אינו המכשיר המהיר ביותר שראינו, אבל הוא בסך הכול עובד היטב, והאפקטים החזותיים המרהיבים גרמו לנו לסלוח לו על האטיות הקלה. בין התוכנות שבמכשיר תוכלו למצוא דפדפן אינטרנט ספארי (Safari), תוכנת דוא"ל, תוכנה לצפייה בתמונות, יומן, מפות, מזג אוויר, מניות, פתקים ואפילו גישה מהירה ל-YouTube.  מערכת ההפעלה של iPhone היא אמנם סגורה, אך לאחרונה שחררה Apple חבילת SDK (Software Development Kit) המיועדת למתכנתים ומאפשרת פיתוח תוכנות ייעודיות ל-iPhone שירחיבו את מאגר היישומים הקיים, וחלקם כנראה גם יוצעו להורדה בחינם.




ה-
iPhone אינו המכשיר המהיר ביותר שראינו, אבל הוא בסך הכול עובד היטב. בין התוכנות שבמכשיר תוכלו למצוא דפדפן אינטרנט ספארי, תוכנת דוא"ל, תוכנה לצפייה בתמונות, יומן, מפות, מזג אוויר, מניות, פתקים ואפילו גישה מהירה ל-YouTube

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

יישומי מולטימדיה

(20% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

המצלמה ב- iPhoneהיא על טהרת המינימליזם – גם בתכונותיה וגם בתפעולה. היא מסוגלת לצלם סטילס בלבד, ברזולוציה של 2 מגה פיקסל, והפעלתה באמצעות האייקון המתאים בתפריט הראשי מביאה למסך View-Finder (צפייה באובייקט המצולם) ענק עם מקש אחד בלבד – מקש הצילום. אין אוטופוקוס, פלאש או זום דיגיטלי, ואין פונקציות נוספות לשליטה בתוצאה, כגון שינוי גודל, איזון לובן, פיצוי חשיפה וכדומה.

התמונות שצילמנו יצאו בסדר – לא מצוינות, אבל גם לא רעות כמו שחששנו. בתאורה טובה קיבלנו תמונות שמישות, לפעמים אפילו יפות, ובתאורה גרועה הרעש הדיגיטלי לא היה חזק מדי, אבל היעדרו של הפלאש מקשה על האפשרות לצלם תמונה יציבה ולא מטושטשת באור חלש.

בתחום המוזיקה ה-iPhone מקביל לאחיו הוותיק, ה-iPod, וחולק עמו את אותה תוכנת מוזיקה; וזו, בשילוב עם מסך ה-Multi-Touch יוצרים יחד חוויית שימוש מענגת. השירים במכשיר מקוטלגים על פי מגוון קטגוריות – אמנים, מלחינים, אוספים, ז'אנרים, פודקאסטים, ספרי שמע, וידיאו ורשימות השמעה.

כאשר מחזיקים את המכשיר במצב רוחבי, מתחלפת התצוגה למצב גלילה תלת ממדית בין האלבומים השונים באמצעות תנועת דפדוף עם האצבע על מסך המגע – הברקה עיצובית ושימושית. תוכנת הנגן מאפשרת כמובן השמעה ברקע ותומכת בהשמעה אקראית או חוזרת; בהגדרות ה- iPod, מחוץ לתוכנת הנגן, מצאנו אקולייזר עם עשרות פרופילים מוכנים, וכן אפשרות להגבלת ווליום. ה-iPhone תומך במגוון פורמטים, בהם AAC, AIFF, Apple lossless, BVR, MP3  ו-WAV; אין תמיכה בפורמט WMV מבית מייקרוסופט המתחרה. קחו בחשבון שכל הפורמטים חייבים לעבור בתוכנת iTunes לשם העברתם למכשיר.

ה-iPhone מסופק עם זוג אוזניות לבנות רגילות, בדומה לאלו המגיעות עם מכשירי האייפוד למיניהם, והן מתחברות למכשיר בחיבור סטנדרטי 3.5 מ"מ. שקע האוזניות עצמו ממוקם בראש המכשיר, והוא שקוע בתוך מגרעת נוספת, כך שהרבה אוזניות עם חיבור בצורת וו יתקשו להיכנס אליו.

למרבה האכזבה, iPhone אינו תומך בפרוטוקול A2DP (Bluetooth סטריאופוני), כך שתאלצו להסתפק באוזניות חוטיות בלבד. ואם לא די בכך, אי אפשר גם להעביר קבצים דרך התקן ה-Bluetooth, שנעול לכל שימוש מלבד חיבור לאוזנייה אלחוטית יחידה (לשיחות).


כאשר המכשיר במצב רוחבי, מתחלפת התצוגה למצב גלילה תלת ממדית בין האלבומים השונים באמצעות תנועת דפדוף עם האצבע על מסך המגע – הברקה עיצובית ושימושית

זום דיגיטלי מאפשר לקרב ולהרחיק את האובייקט באופן מלאכותי באמצעות תוכנה פנימית ולא באמצעים אופטיים. איכות התמונה נפגמת בשימוש בזום דיגיטלי והשימוש בו אינו מומלץ.
פונקציה שקיימת ברבות מהמצלמות הסלולריות, ומטרתה לכייל את הצבעים בתמונה בהתאם לתאורה בסביבה בה צולמה - אור פלורסנט, נורת ליבון, הלוגן, אור יום בהיר, בין ערביים וכדומה. המצלמה מודדת את האור הלבן בסצנה ובהתאם מאזנת את הצבעים בתמונה כדי שיופיעו טבעיים ככל האפשר.
פונקציה לתיקון ידני של החשיפה שמעריכה המצלמה, כדי למנוע שגיאות חשיפה כמו חשיפת-יתר או תמונה חשוכה. שימושית בעיקר בסצנות עם רמת ניגודיות גבוהה, כלומר הבדלים קיצוניים בין האזורים הבהירים לכהים.
תשדירי שמע או וידיאו עצמאיים בנושאים מגוונים המופצים ברשת האינטרנט, וזמינים להורדה חינמית. מקליטי הפודקאסטים, כמו הבלוגרים, מדברים על תחומי העניין שלהם (לעתים בשילוב ג'ינגלים, מעברונים ומוזיקה, ממש כמו משדר רדיו או טלוויזיה), מעלים את הקובץ לרשת האינטרנט והגולשים מוזמנים להוריד את הפודקאסט ולקבל עדכון אוטומטי דרך ה-RSS. 

גלישה וסנכרון

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

iPhone בגרסתו הנוכחית הוא טלפון בדור 2.5 בלבד; באפל הסבירו שהמגבלה היא טכנית בלבד (שבבים בגודל פיסי גדול מדי וצריכת זרם גבוהה), וכי הדור הבא יתמוך ברשת הדור השלישי. בינתיים נאלץ להסתפק במהירות גלישה בינונית ברשת הסלולארית, או ליהנות מחיבור מהיר ברשתות אלחוטיות זמינות דרך קישורית
ה-
Wi-Fi (בתקן b/g).

חוויית הגלישה בדפדפן ספארי המובנה מעולה ונוחה מאי פעם; העמוד מוצג במלואו על הצג, ובעזרת אצבע אחת או שתיים ניתן לגלול, להתקרב לטקסט ולהתרחק ממנו ולהקיש על לינקים רצויים. ניתן לפתוח כמה טאבים במקביל, לשמור עמודים ל"מועדפים" ולחפש במהירות במנוע החיפוש של Google המובנה בדפדפן.

קיימת במכשיר תמיכה בקבלת ושליחת דואר אלקטרוני, והגדרת החשבון והשימוש בשירות נוח מאוד. הצלחנו גם לקבל מיילים עם קובץ מצורף ולהוריד אותו ישירות למכשיר.

סנכרון ה-iPhone עם המכשיר תלוי באופן בלעדי בתוכנת iTunes – לטוב ולרע. מחד גיסא, אחרי שמתרגלים לשימוש בה, זוהי תוכנה מוצלחת ונוחה שמטפלת בכל הקבצים שעל המכשיר, ממוזיקה ותמונות ועד סנכרון ספר הטלפונים והיומן עם תוכנת האאוטלוק; ומאידך גיסא התלות בתוכנה אחת באופן מוחלט מקשה על העברה ספונטאנית של קבצים דרך מחשבים זרים.

חוויית הגלישה בדפדפן ספארי המובנה מעולה ונוחה מאי פעם; העמוד מוצג במלואו על הצג, ובעזרת אצבע אחת או שתיים ניתן לגלול, להתקרב לטקסט ולהתרחק ממנו ולהקיש על לינקים רצויים. ניתן לפתוח כמה טאבים במקביל, לשמור עמודים ל"מועדפים" ולחפש במהירות במנוע החיפוש של Google המובנה בדפדפן

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

הסוללה המובנית במכשיר היא סוללת ליתיום-יון הקבועה במכשיר וכדי להחליפה יש לשלוח את המכשיר למעבדות אפל או להסתכן ולהתעסק בקרבי המכשיר לבד – לא נוח. החברה מצהירה על חיי סוללה ארוכים למדי (זמני נטו): 8 שעות דיבור או 250 שעות המתנה או 6 שעות גלישה או 7 שעות וידאו או 24 שעות מוזיקה. בפועל, בשימוש ממוצע ומשולב, הסוללה מחזיקה בין יום ליום וחצי. אם תכבו את קישוריות האלחוט תצליחו אולי לגרד חצי יום נוסף.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

למרות שקבלנו אותו לזמן קצר וקצוב בלבד, הספקנו לפתח אל ה- iPhone סנטימנטים והמחשבה על פגיעה בו עוררה בנו חרדה; משתמשים פחות עדינים מאתנו בצעו במכשיר מבחני ריסוק ועמידות (המתועדים באתר You-tube), וגם מכרינו בעלי iPhone, שלא אחת נפל מידיהם – הוכיחו שהמכשיר נהנה מעמידות גבוהה ושורד מכות, נפילות וחבטות.

גם המסך מפתיע לטובה ולמעט טביעות אצבעות בלתי נמנעות הוא מצליח להישאר שלם ובלי שריטות גם ללא מגן מסך. מעבר לכך איכות הבנייה היא מצוינת, כרגיל אצל אפל. איכות החומרים גבוהה והמכשיר משדר יוקרתיות לצד עמידות.

המכשיר נמסר לסקירה באדיבות החנות GoMobile

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply