חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי

הטוב
  • מסך חיצוני, מקשי מגע
  • Bluetooth A2DP
  • עיצוב אלגנטי ודק
  • מסך חיצוני, מקשי מגע
  • Bluetooth A2DP
  • עיצוב אלגנטי ודק
הרע
  • הנדסת אנוש בינונית
  • מצלמה בסיסית
  • וידיאו בסיסי
  • אין תמיכה בדוא"ל
  • הנדסת אנוש בינונית
  • מצלמה בסיסית
  • וידיאו בסיסי
  • אין תמיכה בדוא"ל
בשורה התחתונה

LG 8600 נתן לנו רושם ראשוני חיובי בזכות העיצוב האלגנטי, אבל בהמשך גילינו שמדובר בטלפון די סתמי, ובמידה רבה גם מיושן, למרות מקשי המגע. אך מי שמעוניין במכשיר דק המעוצב באלגנטיות ודרישותיו מהמכשיר בסיסיות, יכול בהחלט להסתפק בו.

הקדמה

LG 8600 הוא מכשיר נוסף בסדרת שוקולד של LG, המשווק בחברת פלאפון. גודלו בינוני והוא שוקל 92 גרם בלבד. הוא מכשיר דור 3 בתצורת צדפה ובעיצוב רזה ואלגנטי, בצבעי שחור-פסנתר עם נגיעות כרום, והוא כולל מסך חיצוני עם מקשי מגע, מצלמה  של  1.3 מגה פיקסל, חריץ להרחבת זיכרון וקישורית Bluetooth A2DP.

איכות הקול ושמע

(20% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

איכות השמע במכשיר טובה ובעוצמה מספקת; הרמקול החיצוני מפיק צליל חזק למדי אך לא באיכות מזהירה, והוא ממוקם בחלקו החיצוני של המכשיר, כך שלעתים צריך לסובב אותו אליכם כדי לשמוע היטב את הצד השני.

בהאזנה למוזיקה דרך תוכנת הנגן, השמע באוזניות המצורפות משביע רצון בסך הכול, אם כי לא יצאנו מגדרנו. העוצמה חזקה והצליל נקי, אך ישנו מחסור מסוים בבאסים ואין אקולייזר שיפצה על כך. הרמקול החיצוני מפיק צליל סביר אך לא מלהיב, שמתאים יותר לרינגטונים ופחות להאזנה למוזיקה.

איכות השמע במכשיר טובה ובעוצמה מספקת; הרמקול החיצוני מפיק צליל חזק למדי אך לא באיכות מזהירה, והוא ממוקם בחלקו החיצוני של המכשיר, כך שלעתים צריך לסובב אותו אליכם כדי לשמוע היטב את הצד השני

נוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
6.5 מתוך 10

גוף המכשיר דק ונוח לאחיזה, גם בהקלדת מיסרונים או גלישה ברשת, וגם בשיחה בצמוד לאוזן. בפתיחת המכשיר נראה את המסך בחלק העליון, ואת לוח המקשים בחלק התחתון. לוח המקשים שטוח (כמו בסדרת RAZR) והמקשים רחבים ונוחים. המקשים הרכים ממוקמים בצדדים הקיצוניים של לוח המקשים, והם צרים מדי ולא נגישים מספיק. מקשי העוצמה נמצאים במיקום בלתי אפשרי – בחלק העליון (ליד המסך), כמו במכשירי מוטורולה הישנים – כנראה שאת הלקחים שמוטורולה הפנימה מזמן – עליהם ב-LG עדיין לא שמעו. בצדי המכשיר ישנם חריץ ההרחבה לכרטיס Micro-SD המאפשר החלפה חמה, ושקע טעינה קנייני.

המסך הפנימי גדול למדי ובעל נתונים מרשימים: הוא ברזולוציה של 176X220 ותומך בעד 262 אלף צבעים. בפועל הוא פחות מרשים ולמרות שהוא בהיר מאוד, החדות הכללית שלו נמוכה. לזכותו ייאמר שהוא מתמודד לא רע עם תנאי תאורה קשים.

את המסך החיצוני דווקא אהבנו יותר (למרות שהנתונים הטכניים שלו פחות טובים לכאורה) – הוא נראה טוב וחד, ובעזרת מקשי המגע האדומים שמתחתיו הוא מאפשר לקרוא הודעות טקסט מבלי לפתוח את המכשיר וכמובן לשלוט על נגן המוזיקה. מקשי המגע פועלים היטב ומגיבים ללחיצה קלה שבקלות.

ממשק המכשיר הזכיר לנו ימים רחוקים: הוא מיושן, עם טקסט בפונט מרובע ומשעמם ועיצוב כללי – איך לומר – מכוער. נוחות התפריטים די טובה והמעבר ביניהם מהיר.

המקשים הרכים ממוקמים בצדדים הקיצוניים של לוח המקשים, והם צרים מדי ולא נגישים מספיק. המסך החיצוני טוב וחד, ובעזרת מקשי המגע האדומים שמתחתיו הוא מאפשר לקרוא הודעות טקסט מבלי לפתוח את המכשיר, וכמובן לשלוט על נגן המוזיקה

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

יישומי מולטימדיה

(20% מהציון הסופי)
6 מתוך 10

במכשיר כלולה מצלמה המצלמת תמונות סטילס ברזולוציה של 1.3 מגה פיקסל, ווידיאו ברזולוציה של 144X176. כדי להפעיל את המצלמה נאלצנו לחטט בתפריטים, ומצאנו אותה מתחבאת תחת התפריט "כלים" – מהלך משונה בעולם בו רוב המכשירים מצוידים במקש מצלמה ייעודי. תפריט המצלמה כולל צילום עצמי, בהירות, איזון לובן, אפקטים ומצב לילה; איכות התמונות בסיסית מאוד ומספיקה בעיקר לתמונות אנשי קשר וכדומה.

במצב הוידיאו תוכלו להגדיר את בהירות התמונה ואיזון לובן בלבד; האיכות מתאימה להצגה על מסך המכשיר בלבד, בגלל הרזולוציה הנמוכה.

הזיכרון הפנימי קטן, 23MB בלבד, וניתן להרחיבו באמצעות כרטיס micro-SD. מאכזב שהמכשיר תומך בכרטיסים עד 1GB בלבד. את קובצי המוזיקה ניתן להעביר למחשב באמצעות ה-Bluetooth או עם קורא כרטיסים; כדי להעביר תוכן למכשיר עם כבל נתונים ותוכנה ייעודית תאלצו לרכוש את הכבל בנפרד ולהוריד את התוכנה מאתר חיצוני.

נגן המוזיקה בסיסי מאוד, ומלבד בחירת השמעה אקראית או חוזרת ויצירת רשימות השמעה, אין קטלוג מוזיקה לפי קטגוריות כלשהן (במקום זאת ניתן לחפש שיר ספציפי באופן מהיר על ידי הקלדת האות הראשונה שלו), ואין הרחבות ושיפורי שמע כמו אקולייזר או הדגשת באסים. הנקודה החלשה באמת היא חוסר היכולת של הנגן לפעול ברקע במקביל לפעולות אחרות, כך שאם תרצו לשלוח הודעה תאלצו לצאת מהנגן כדי לעשות זאת, וכשתחזרו תגלו שאין אפילו תמיכה ב-Resume ותאלצו להתחיל את הרצועה או את רשימת ההשמעה מחדש. הנגן תומך במגוון פורמטים נפוצים: MP3, WAM, AAC, MP4 ו-WAV.

במכשיר כלולה מצלמה המצלמת תמונות סטילס ברזולוציה של 1.3 מגה פיקסל, ווידיאו ברזולוציה של 144X176. איכות התמונות בסיסית מאוד ומספיקה בעיקר לתמונות אנשי קשר וכדומה. גם נגן המוזיקה בסיסי מאוד, ומלבד בחירת השמעה אקראית או חוזרת ויצירת רשימות השמעה - אין תכונות נוספות

פונקציה שקיימת ברבות מהמצלמות הסלולריות, ומטרתה לכייל את הצבעים בתמונה בהתאם לתאורה בסביבה בה צולמה - אור פלורסנט, נורת ליבון, הלוגן, אור יום בהיר, בין ערביים וכדומה. המצלמה מודדת את האור הלבן בסצנה ובהתאם מאזנת את הצבעים בתמונה כדי שיופיעו טבעיים ככל האפשר.
פונקציה שקיימת ברבות מהמצלמות הסלולריות, ומטרתה לכייל את הצבעים בתמונה בהתאם לתאורה בסביבה בה צולמה - אור פלורסנט, נורת ליבון, הלוגן, אור יום בהיר, בין ערביים וכדומה. המצלמה מודדת את האור הלבן בסצנה ובהתאם מאזנת את הצבעים בתמונה כדי שיופיעו טבעיים ככל האפשר.

גלישה וסנכרון

(10% מהציון הסופי)
6 מתוך 10

הדפדפן המובנה במכשיר הוא אותו דפדפן פשוט המוכר לנו ממכשירים אחרים של פלאפון, והוא אמנם סביר ואפילו מהיר, אך מיושן וחסר אופציות מתקדמות. התרשמנו מקצב ההורדות המהיר (של מוזיקה או וידאו) במקומות בהם הייתה פריסה של רשת הדור השלישי.

ניתן לסנכרן את המכשיר עם תוכנת ה-Outlook במחשב האישי (שוב, מותנה ברכישת כבל נתונים שאינו מסופק והורדת התוכנה מאתר היצרן), אך אין תמיכה בשליחת וקבלת מיילים במכשיר – ציפינו לפחות לזה במכשיר שאמור להיות מתקדם ועדכני.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

סוללת המכשיר ממוצעת ובשימוש מגוון היא מספיקה לעבודה של יום אחד; בשימוש במכשיר כנגן מוזיקה היא הפגינה ביצועים טובים מאוד והספיקה לנגינה רצופה של 14 שעות.

מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

התרשמנו לטובה מאיכות הבנייה והעמידות הכללית של המכשיר, קחו רק בחשבון שציפוי הזכוכית הקדמי מזמין טביעות אצבע – לחולי הניקיון שבינינו זה עלול להציק.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply