חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
2GO P430
ציון WiseBuy
8.2
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)

סקירת wisebuy - 2GO P430

הטוב
  • תוכנת ניווט טובה
  • תוכנות מולטימדיה
  • מקשי עוצמה פיזיים
  • תפעול קל ופשוט
  • סוללה חזקה
הרע
  • עוצמת הרמקול בינונית
  • מסך בעייתי בשמש
  • קשה להרכיב את העריסה למוט
בשורה התחתונה

P430, כמו תוכנת הניווט Leader שמותקנת בו, שם דגש על פשטות אך בלי פשרות רבות מדי על האיכות. זהו מכשיר חביב ונוח שעושה את העבודה, עם מסך גדול יחסית, תוכנות מולטימדיה וסוללה טובה – ובמחיר אטרקטיבי.

המקלט שלו לא המהיר ביותר ועוצמת השמע שלו יכולה הייתה להשתפר, אבל בסך הכול במחיר הזה מדובר בעסקה טובה. כל זאת אחרי שתצלחו את שלב ההרכבה של העריסה אל הזרוע – משימה מאתגרת במיוחד. אפשר להתנחם בכך שמדובר בפעולה חד-פעמית.

הקדמה

P430 הוא מכשיר ניווט מבית 2GO (רוגב), עם מסך בגודל 4.3 אינטש ויכולות מולטימדיה. הוא מריץ את תוכנת הניווט החדשה Leader המבוססת על המנוע של החברה הקרואטית Mireo, אותו מנוע שאומץ לאחרונה גם על ידי Mio בגרסה החדשה של MioMap.

עיצוב המכשיר סולידי ונאה: גימור שחור-פסנתר בחזית, פס כסוף בצדדים סביב ושחור מט מאחור. המפרט הטכני סטנדרטי, וכולל מעבד Smasung 400MHz, 64MB זיכרון פנימי וחריץ הרחבה לכרטיסי SD ו-MMC ומקלט GPS מסוג SiRF III. מערכת ההפעלה במכשיר מבוססת Windows 5.0 CE.

המעבד מבצע את פעולות איסוף הנתונים הנקלטים מהלוויינים וניתוחם. המעבד אחראי על חישוב המסלול מנקודת המוצא אל היעד. רוב המעבדים המוצעים כיום הם במהירות של 300 עד  400 מגה הרץ (MHz). מעבד בעל תדר עבודה גבוה יותר יוכל לבצע פעולות של ניתוח נתונים במהירות גבוהה יותר, לגרום למערכת ההפעלה לרוץ ולהגיב טוב יותר, ולחשב מסלול במהירות רבה יותר (וגם לחשב את המסלול מחדש במהירות, במקרה של סטייה מהדרך המתוכננת).
הזיכרון הפנימי במכשיר הניווט מתחלק לשני סוגים: זיכרון SDRAM, על פי רוב בנפח קבוע של 64 מגה – עליו מותקנת מערכת ההפעלה ואין למשתמש גישה אליו; וזיכרון ROM בנפחים משתנים (החל ב-64MB מגה ועד 2GB), ובו ניתן לאחסן מפות, מוזיקה, תמונות וסרטוני וידיאו. אם אתם מתכוונים להתקין תוכנות שונות או מפות נוספות על המכשיר, כדאי לרכוש מכשיר עם כמות זיכרון ROM גדולה.   בנוסף, רוב מכשירי הניווט כוללים חריץ הרחבה לזיכרון, לרוב לכרטיסי SD ו-MMC, ועליהם ניתן לאחסן מידע נוסף – מוזיקה, וידיאו ותמונות, וכן מפות לארצות נוספות.

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

מקלט ה-GPS במכשיר אינו מהמהירים שראינו ומציג ביצועים סבירים בלבד. הוא זקוק לחצי דקה עד דקה כדי לקבל אות לווין ולהתחיל לנווט, לעומת מכשירים אחרים שסקרנו שקיבלו אות ראשוני בזמן קצר בהרבה.

תוכנת הניווט Leader התבגרה מאז הגרסה הקודמת והראשונית שכונתה GPS2GO. היא הפכה למהירה יותר, מעוצבת יותר, ונוחות השימוש בה השתפרה מאוד, בעוד שהדגש על פשטות ואינטואיטיביות נשמר. חיפוש כתובות ונקודות עניין הוא פשוט וקל במיוחד עם המקלדת החכמה שדורשת הקלדה של האותיות הראשונות בלבד. למשל: חיפוש של "תל" ו"עזר" יוביל לרשימת יעדים אפשריים שבראשונים שבהם מציג "קניון עזריאלי, תל אביב" – ממש כפי שהתכוונו. בדקנו את הפונקציה הזו שוב ושוב, והיא עובדת היטב. מעבר לכך אפשרויות החיפוש רבות מרוב התוכנות שפגשנו, וכוללות חיפוש על פי כתובת, נקודות עניין, הצטלבות רחובות, מיקוד (לא פעיל בישראל), קואורדינאטות וצמתים. גם מאגר נקודות העניין רחב ועשיר.

מסך הניווט עצמו מעט עמוס אבל המקשים הוירטואליים הופכים לחצי-שקופים כדי להקל על קריאת המפה. נתוני הנסיעה מופיעים לסירוגין בראש המסך, כשמדי כמה שניות מחליף אותם המידע על הדרך הבאה – שם הרחוב או מספר הכביש. גם כאן כמו בגרסה הקודמת מופיע "צילום מסך" שמציג את הפנייה הבאה כפי שהיא נראית על המפה במקום אייקון של חץ; לא השתכנענו שזה עדיף על השיטה הקודמת אבל זה עובד לא רע. הוראות הניווט ברורות, ומצוין גם מספר הדרך הבאה כדי לצמצם את הסיכוי לשגות בדרך. גם במבחן התוצאה התוכנה הביאה אותנו ללא קושי ובמסלולים נוחים אל היעד. החיסרון המשמעותי לדעתנו בתוכנה הוא היעדרו של מנגנון "זום חכם" כמו שקיים ב-iGo, שמבצע התקרבות אל המפה כשמגיעים לפנייה או לצומת, מה שמקל על ההתמצאות. ב-Leader המרחק מהמפה נשאר קבוע לאורך הניווט. אם לסכם את סעיף התוכנה, אמנם אין בתוכנה הזו מפות בתלת-ממד, אבל גם בלעדיהן מדובר בתוכנת ניווט מושקעת ובוגרת למדי שמתחרה בכבוד בשוק הניווט.

GPS2GO P430
תוכנת הניווט Leader התבגרה והפכה למהירה ונוחה יותר, בעוד שהדגש על פשטות ואינטואיטיביות נשמר. החיסרון המשמעותי בתוכנה הוא היעדרו של מנגנון "זום חכם", שמבצע התקרבות אל המפה כשמגיעים לפנייה או לצומת, מה שמקל על ההתמצאות

את המידע הגולמי ממקלט ה-GPS מקבלת תוכנת הניווט, ומתרגמת את נקודות הציון הלווייניות למיקום גיאוגרפי על מפה. כך ניתן להתמצא במיקום הנוכחי, או לקבוע נקודת יעד ולנווט אליה. תוכנות הניווט השונות מספקות מידע ויזואלי וקולי, כלומר על המפה מוצג המסלול בין נקודת המוצא לנקודת היעד, כולל התקדמות המשתמש בזמן אמת על המפה.   בשוק הישראלי ישנן כיום כמה תוכנות ניווט עירוניות:  iGO, GPS2GO Leader, Cygic Drive ,MioMapוכן 4 תוכנות ניווט שטח – NaviGuide, LandGuide, Skipper ועמוד ענן (מבית iGo). תוכנות הניווט נבדלות ביניהן בעיצוב הממשק, בצורת התפעול, באלגוריתמים בהן הן משתמשות כדי לחשב מסלולים ובפרמטרים נוספים. אין הכרעה איזו תוכנה טובה יותר, והעניין אינדיבידואלי לכל משתמש. חלק מהתוכנות כוללות גם גרסאות המותאמות למחשבי PC ולטלפונים סלולריים מבוססי Symbian. כדאי להיכנס לאתרי החברות, להתרשם מנוחות הממשק ולקרוא את מדיניות העדכונים של החברות – באיזו תדירות הן מפרסמות עדכונים למפות שלהן וכו'.עם תוכנת הניווט מגיעה חבילת מפות לאזור הרצוי, או לכמה אזורים (למשל: ישראל ומערב אירופה). ניתן לרכוש את המכשיר עם מפות לאזור מסוים, ובעתיד לרכוש כרטיס זיכרון עם חבילת מפות נוספת, לאזורים אחרים.

תצוגה ושמע

(20% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

המסך בגודל 4.3 אינטש וברזולוציה של 480X272 מציג תצוגה חדה וטובה גם בניווט וגם בהצגת תמונות ווידיאו, אך כצפוי מתקשה להתמודד עם אור יום מלא ובמיוחד עם שמש מאחור.

הרמקול בגב המכשיר מפיק שמע איכותי למדי, אך בעוצמה בינונית בלבד. את הוראות הניווט נשמעות בעוצמה מספקת בדרך כלל (לכל היותר תכבו את מערכת השמע ברכב), אך הן נשמעות בעיוות קל. מוזיקה נשמעת איכותית במפתיע, אך שוב – בעוצמה בינונית.

הרזולוציה קובעת את חדות התמונה המוצגת, ומשתנה ממסך למסך. לגודל של 3.5 אינטש, רזולוציה של 320x240 פיקסלים היא טובה ומספקת; במסכים גדולים יותר היא יכולה להגיע ל-480x640 ויותר. כדאי לדעת שמסך גדול צריך לבוא עם רזולוציה גבוהה יחסית, אחרת המידע על המסך עלול להראות מגורען ולא חד. לפני הקנייה, מומלץ לבקש להפעיל את המכשיר ולבדוק האם המסך נראה איכותי וחד.

נוחות השימוש

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

P430 הוא מכשיר בגודל בינוני – לא גדול מדי ולא עבה מדי, ואפשר בקלות להכניס אותו לכיס גדול או לתיק. אהבנו את הצבע השחור המבריק שסביב המסך, הוא מדגיש את המסך ומעניק למכשיר מראה אטרקטיבי יותר.

מקש ההפעלה נמצא בימין המכשיר, והוא דורש לחיצה קצרה בלבד. מתחתיו נמצא חריר האתחול, שקע האוזניות הסטנדרטי 3.5 מ"מ ושקע הטעינה והסנכרון בממשק Mini-USB. בתחתית המכשיר נמצא מתג כיבוי והפעלה למקרה שהמכשיר לא יהיה בשימוש לתקופה ארוכה, ובשמאל – חריץ ההרחבה לכרטיסי הזיכרון וגם זוג מקשי עוצמה שכמעט ונעלמו ממכשירי הניווט לאחרונה, ובהחלט שמחנו לראותם.

התפריט הראשי חסכני ופשוט במיוחד. הוא מציג שלושה אייקונים – מולטימדיה, ניווט והגדרות. תפריט ההגדרות קמצני עוד יותר וכולל רק אפשרות לשינוי בהירות המסך ואפשרות לכיול המסך. סעיף המולטימדיה מציג באייקונים את 3 התוכנות – נגן המוזיקה, נגן הוידיאו ומציג התמונות.

בערכת המכשיר תמצאו עריסה, מוט ומטען לרכב, עט סטיילוס (אין במכשיר עצמו שקע לאחסון הסטיילוס) וחוברת הדרכה בעברית לתוכנת הניווט.

מולטימדיה

(15% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

תוכנות המולטימדיה מעוצבות כולן בממשק אחיד ונאה למראה, וגם טכנופובים מושבעים יצליחו לתפעל אותן. עם זאת הן בסיסיות מאוד וכוללות רק את הפונקציות ההכרחיות: מקשי השליטה במולטימדיה, ניהול רשימת השמעה ופחות או יותר זה הכול. נגן המוזיקה תומך בפורמט MP3 בלבד ואין איקוולייזר, אך אפשר לבחור רשימה אקראית או חוזרת. נגן הוידיאו תומך ברשימה נאה של פורמטים: WMV9, MPEG4, Divx ,Xvid , ו-MPEG2. .

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

עמידות המכשיר נראית לנו טובה והוא בנוי היטב. העריסה והמוט לרכב הסבו לנו צרות: לא הצלחנו בשום אופן להצמיד את העריסה למוט באמצעות החיבור הפשוט לכאורה של 4 פינים ו-4 חורים (הסטנדרטי בערכות הרכב של מכשירי הניווט השונים). רק לאחר שהפעלנו כוח חזק במיוחד, לאחר שכמעט התייאשנו מהעניין, עלה בידינו להרכיב את העריסה למוט, ויש לציין שמאז ההתקן כולו יציב כסלע וקל מאוד להרכיב או לפרק ממנו את המכשיר.

סוללה

(5% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

סוללת המכשיר חזקה מהסטנדרט. זו סוללת ליתיום-יון נטענת בהספק של 1600mAh ובבדיקה שערכנו היא הספיקה לקצת יותר משלוש שעות בבהירות מסך מלאה – משך פעולה נאה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply