חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - Nokia E66: עסקי קומפקטי ופרקטי

הטוב
  • ארגונומיה כללית מעולה
  • מסך גדול ואיכותי
  • מערכת הפעלה עשירה, יציבה ומהירה
  • דפדפן נוח עם תמיכה בפלאש
  • תמיכה בדואר בדחיפה
  • Wi-Fi ו-Bluetooth A2DP
  • מקלט AGPS מובנה
  • שקע 2.5 מ"מ לאוזניות
  • חיישן תנועה
  • משך פעולת סוללה ארוך
הרע
  • מקש הצילום לא מגיב היטב
  • המסך דוהה בשמש
  • איכות צילום וידיאו נמוכה
בשורה התחתונה

שורת היתרונות של המכשיר מדברת בעד עצמה, ולמעט כמה חסרונות מינוריים ודי שוליים לא נותר לנו אלא להמליץ בחום: E66 הוא טלפון עסקי בוגר, חכם, נוח מאוד שישרת אתכם נאמנה הן בעבודה והן בחיים הפרטיים. הוא יתאים במיוחד למי שמעדיף מידות קומפקטיות על פני מקלדת מלאה, ותפעול זריז ונוח על פני מסך מגע.

הקדמה

E66 החדש של נוקיה, שמושק בימים אלו ברשת פלאפון, הוא דגם נוסף בסדרת הטלפונים העסקיים E של החברה, והמשכו הישיר של ה-E65. זהו טלפון חכם בתצורת סליידר בדור 3.5 שמהווה כלי עבודה נוח ויעיל במידות קטנות. ל-E66 אין מסך מגע וגם לא מקלדת QWERTY, אבל חוץ מזה תמצאו בו כמעט הכל. המפרט הטכני שלו כולל מעבד ARM 11 במהירות שעון של 369Hz, 110MB זיכרון פנימי ותמיכה בכרטיס זיכרון בנפח של עד 8GB, תקשורת בדור 3.5 (HSDPA) ובארבעת תדרי GSM, מסך 2.4 אינטש, תקשורת אלחוטית Wi-Fi ו-Bluetooth A2DP, מקלט GPS מובנה, מצלמת 3.2 מגה פיקסל ומצלמה קדמית נוספת לשיחות וידיאו, נגן מוזיקה ווידיאו, מקלט רדיו FM, PTT, חיישן תאוצה ועוד. מערכת ההפעלה היא S60 בגרסה 3.1, המבוססת על סימביאן בגרסה 9.2.

מבחינה חיצונית E66 מזכיר מאוד את הדגמים הקודמים בסדרה, E71 ו-E51. כמוהם הוא מתהדר בעיצוב אלגנטי ויקרתי, בגימור מתכתי כהה עם גב כסוף ומנוקד. עובי המכשיר דק מאוד ביחס למכשיר בתצורת  סליידר, דבר המוסיף הן ליופיו והן לנוחות השימוש בו. הוא זמין בצבעי "אפור מתכתי" ו"לבן מתכתי".

הערה קטנה לפני שמתחילים: כשקיבלנו את המכשיר לבדיקה הרגשנו תחושת דז'ה-וו חזקה; המכשיר הזה נראה מוכר. חיטוט בזיכרון ובארכיון העלה שהדגם שזהכיר לנו כל כך את המכשיר הזה הוא ה-E51, שהיה אמנם מכשיר בתצורת בר וללא GPS, אך בשאר הפרמטרים – החל מעיצוב וכלה בתכונות, אלו מכשירים דומים מאוד. למי שמסתייג ממכשירי סליידר כדאי לבדוק גם את ה-E51.

את E66 ניתן לרכוש ברשת פלאפון, או כמכשיר פתוח לרשתות סלקום ואורנג' בחנויות פרטיות (לא ברשתות).

טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.
כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי לצורך אחסון מידע, ובחלק מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. חשיבותה של יכולת האחסון במכשיר עולה ככל שהשימוש בו כנגן מוזיקה או כמצלמה עולה. מי שמעוניין לעשות שימוש כזה במכשיר, או להשתמש בו לאחסון מידע אחר, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.   יכולת האחסון של המכשירים התומכים בנגינת קובצי מוזיקה נמדדת במגה בייטים (MB), ונעה בדרך כלל בין מגה בייטים בודדים, שמספיקים לשמירה של שיר או שניים, ועד ל-160MB המאפשרים שמירה של 80-40 שירים בתלות בסוג הקובץ ובאיכותו.
כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
מערכת הפעלה מתקדמת המאפשרת תכונות של יישומים משרדיים כמו סנכרון עם המחשב, משלוח אי-מייל, טיפול במסמכים וכדומה. בשל היותה מערכת הפעלה פתוחה, ניתן להריץ באמצעותה יישומים רבים הניתנים לרכישה ולהורדה באינטרנט.
טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.
טלפונים סלולאריים שאינם כוללים פומית, מנגנון סליידר וכדומה, והמסך, המקשים ושאר האלמנטים נמצאים כולם בגוף אחיד. תצורה זו נפוצה ופופולארית, אך חסרונה הוא שהמקשים חשופים תמיד להקשות אקראיות ויש לדאוג לנעילת מקשים.
טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

כפי שהתרגלנו בטלפונים של נוקיה, E66  מספק איכות שמע מצוינת בשיחות ועוצמה גבוהה. גם בשיחות דרך הרמקול הפנימי האיכות והעוצמה מצוינים, הצד השני שומע היטב גם בריחוק של כ-2 מטרים מהמכשיר והעוצמה הגבוהה מאפשרת שיחה גם תוך כדי נסיעה. מיקום הספיקר, בגב המכשיר בקצה הימני, לא אידיאלי מפני שבאחיזה רגילה במכשיר הרמקול נחסם לחלוטין.

בנגינת מוזיקה מספק הרמקול עוצמה טובה ואיכות סבירה שמספיקה לצפייה בסרטונים מזדמנים ולהשמעה של רינגטונים וטרוטונים. ניגשנו לחבר את האוזניות ובקורת רוח גילינו שהמכשיר מצויד בשקע 2.5 מ"מ טסנדרטי ולא קנייני. האוזניות המצורפות פשוטות למדי, ואיכות השמע הכללית סבירה עד טובה, ותספיק לרבים מאיתנו שלא מדקדקים בקטנות. באמצעות האיקולייזר הצלחנו לשפר עוד קצת את הצליל, ובסך הכל בשביל מכשיר עסקי זה בסדר גמור.

Nokia E66
E66  מספק איכות שמע מצוינת בשיחות ועוצמה גבוהה. גם בשיחות דרך הרמקול הפנימי האיכות והעוצמה מצוינים, הצד השני שומע היטב גם בריחוק של כ-2 מטרים מהמכשיר והעוצמה הגבוהה מאפשרת שיחה גם תוך כדי נסיעה

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

כמו שאר הדגמים החדשים בסדרה, E66 הוא טלפון דק מאוד עם אחיזה מצוינת וגימור מרשים באיכותו. מבחינת גודל הוא מזכיר מאוד את קודמו ה-E65, ולמרות שאינו הקטן ביותר שראינו הוא בהחלט קומפקטי מספיק כדי לשבת בנוחות בכיס, הרבה בזכות עוביו הדק (13.6 מ"מ). האחיזה במכשיר מצוינת והוא נוח גם בהצמדה לאוזן בשל הקווים העגלגלים שלו. למרות שלא רואים עליו, למכשיר משקל נכבד – 121 גרם.

Nokia E66
E66 הוא טלפון דק מאוד עם אחיזה מצוינת וגימור מרשים. למרות שאינו הקטן ביותר שראינו הוא בהחלט קומפקטי מספיק כדי לשבת בנוחות בכיס, הרבה בזכות עוביו הדק. האחיזה במכשיר מצוינת והוא נוח גם בהצמדה לאוזן


 


המסך, בגודל 2.4 אינטש מציג רזולוציה של 240X320 ותומך בעד 16 מיליון צבעים. איכות התצוגה נפלאה, עם חדות גבוהה וצבעים חיים. אם ב-E51 התלוננו על גופנים קטנים שהקשו קצת על הקריאה מרחוק, בדגם הזה אין בעיה כזו והטקסט גדול וקריא דיו (ניתן גם לכוון את גודל הטקסט לפי בחירת המשתמש). באור יום המסך דוהה משמעותית והצבעים הופכים לשטופים, כמעט נגטיביים, אך הוא מאפשר שימוש בסיסי ללא בעיה. המכשיר מצוייד גם בחיישן תאורה שמתאים אוטומטית את בהירות המסך לתאורה הסביבתית וחוסך בכך בצריכת הסוללה, וחיישן תאוצה שמסוגל להתאים את כיוון התצוגה בהתאם לאחיזה במכשיר.

הארגונומיה של ה-E66 קרובה לשלמות. כמעט כל המקשים במכשיר בנויים בצורה מצויינת, עם גודל נכון ותגובה טובה. מתחת למסך נמצא סט מקשי התפעול הראשיים, שכולל את מקשי החיוג וניתוק, מקשי ה-Soft Keys, מקש ניווט 5 כיווני (בצורת טבעת כסופה ריבועית שמקיפה מקש מרכזי), ארבעה מקשי גישה מהירה שממצבים את המכשיר כטלפון עסקי ומקש מחיקה גדול ונגיש מתחת למקש הניווט. מקשי הקיצור כוללים גישה לתפריט הראשי, לרשימת אנשי הקשר, ליומן ולהודעות. כל מקש כזה מתפקד גם בלחיצה קצרה וגם בלחיצה ארוכה; למשל מקש ההודעות פותח את תיבת הדואר הנכנס בלחיצה קצרה, ובלחיצה ארוכה הוא מביא מייד לכתיבת הודעה חדשה. ניתן לתכנת באופן אישי את פעולת המקשים האלו, לנוחות מירבית. בחלק הפנימי של מקש הניווט נמצאת נורת LED שמהבהבת באיטיות כאשר יש עניין בלתי פתור במכשיר – תוכנה שנשארה פתוחה ומבזבזת משאבים, שיחה שלא נענתה, הודעה שטקם נקראה וכדומה.

בפתיחת הסליידר מתגלה המקלדת האלפא-נומרית. מקשי המקלדת מצוינים: גדולים, קשיחים, בולטים כראוי ומגיבים היטב. כך בדיוק אנחנו אוהבים את המקלדות בטלפונים, ונוקיה עושה עבודה טובה כמעט תמיד בטלפונים העסקיים שלה בתחום זה.


Nokia E66
מקשי המקלדת מצוינים: גדולים, קשיחים, בולטים כראוי ומגיבים היטב. כך בדיוק אנחנו אוהבים את המקלדות, ונוקיה עושה עבודה טובה כמעט תמיד בטלפונים העסקיים שלה בתחום זה


 


בצד ימין של המכשיר נמצאים 2 מקשי העוצמה, וביניהם מקש להפעלת השליטה הקולית במכשיר. קצת מתחת נמצא מקש הצילום הדו-שלבי שקצת אכזב אותנו. הרגישות שלו לחצי-לחיצה אמנם טובה, אך בלחיצה המלאה הוא כמעט ואינו נלחץ ומצאנו את עצמינו מפעילים כוח שלא לצורך רק כדי להיות בטוחים שאכן לחצנו עליו.

בצד שמאל נמצא שקע Micro-USB לסינכרון המכשיר עם המחשב, ומעליו שקע 2.5 מ"מ סטנדרטי לאוזניות. בתחתית המכשיר נמצא שקע הטעינה (השקע העגול, הקטן והמוכר שמתאים לכל המטענים שיש לכם בבית ממכשירי נוקיה הקודמים), ובראש המכשיר נמצא מקש ההפעלה והכיבוי. החריץ לכרטיס הזיכרון מסוג Micro-SD מתחבא מתחת מכסה הסוללה, לא מיקום אידאלי אבל נסלח בהתחשב בזה שאין זה מכשיר מולטימדיה. אין צורך להסיר את הסוללה כדי לגשת לחריץ והוא תומך בהחלפה חמה.

E66 מריץ את מערכת ההפעלה סימביאן בגרסה 9.2. נראה שנוקיה פיצחו את בעיית האיטיות שהכבידה על השימוש בסמארטפונים שהריצו את מערכת ההפעלה הזו בעבר; כבר ב-E71 וב-E51 הבחנו שמהירות השימוש השתפרה פלאים, וכך המצב גם בדגם הזה. הניווט בתפריטים מהיר וחלק, בדיוק כפי שצריך בכלי עבודה כמו הטלפון הזה. המעבר בין המסכים השונים מתבצע תוך כדי אפקט Fade זריז, ואפילו הוא לא מכביד על המערכת. בשבוע שהמכשיר היה בידינו לא חווינו אף לא פעם אחת קפיאה או קריסה של מערכת ההפעלה.

כיוון שנפטרנו מהחסרון המרכזי של מערכת ההפעלה הזו, נשארנו עם היתרונות. כרגיל מדובר בממשק חכם, נוח מאוד ועשיר מאוד (גם אם בעיצוב יבשושי משהו), ששם את המושכות בידי המשתמש ומאפשר לו לתכנת ולהגדיר כמעט כל פעולה כרצונו. מלבד שפע היישומים שמותקנים כבר במכשיר, ניתן תמיד להוריד ולהתקין יישומים נוספים, בחינם או בתשלום, ולהעשיר את יכולות המכשיר. בין התוכנות שמותקנות כברירת מחדל תמצאו עורך קבצי Office, קורא PDF, תוכנה לפתיחת קבצי ZIP, נגן מוזיקה ווידיאו, נגן קבצי Flash, קורא ברקוד, מילון, יומן מתקדם, רשמקול ועוד. כמו ב-E71, גם במכשיר הזה ישנה תכונת "מצבים" שמאפשרת הגדרה של 2 ערכות, האחת לעבודה ואחת לשימושים ביתיים, כשכל ערכה כוללת הגדרות תצוגה שונות, חשבון דוא"ל שונה וכדומה.

כצו האופנה, E66 כולל מקלט AGPS מובנה ואת תוכנת הניווט של פלאפון. קליטת הלוויין מיידית והניווט במכשיר נוח ומדויק. ניצלנו את מערכת ההפעלה הפתוחה של המכשיר והתקנו את תוכנת הניווט החינמית (והישראלית) Waze, וגם אתה קיבלנו חוויית ניווט יעילה ונוחה ביותר.

בערכת המכשיר מצאנו זוג אוזניות, כרטיס זיכרון בנפח 2GB, כבל USB, מטען ביתי קטנטן, רצועת נשיאה ונרתיק דמוי-עור לא נוח במיוחד. כמו כן תמצאו בערכה חוברת הדרכה מלאה בעברית ותקליטור עם תוכנת PC-Suite.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
מערכת הפעלה מתקדמת המאפשרת תכונות של יישומים משרדיים כמו סנכרון עם המחשב, משלוח אי-מייל, טיפול במסמכים וכדומה. בשל היותה מערכת הפעלה פתוחה, ניתן להריץ באמצעותה יישומים רבים הניתנים לרכישה ולהורדה באינטרנט.
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  

יישומי מולטימדיה

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

E66 כולל כמה יכולות מולטימדיה לא רעות בכלל, שמגוונות את יכולותיו ממכשיר עסקי גרידא למכשיר All-in-one שיהיה בן-לוויה חיוני במשך כל היום. בנוקיה קראו לזה "הבידור כבר בפנים".

המצלמה הראשית אמנם ברזולוציה לא גבוהה (ביחס למצלמות-טלפון העדכניות), 3.2 מגה פיקסל בלבד, אך היא כוללת אוטו-פוקוס ופלאש LED. תוכנת המצלמה כוללת כמה פונקציות מתבקשות כמו איזון לובן וטיימר לצילום עצמי, וכמה מתקדמות יותר כמו סצנות צילום, מקרו וצילום רצף. מהירות הצילום סבירה; המיקוד זריז (כשנייה אחת בתאורה טובה) וגם תהליך שמירת התמונה בזיכרון מהיר. איכות התמונות באור יום טובה מאוד, וכמעט תמיד קיבלנו תמונות בחשיפות מאוזנות, עם חדות טובה ופירוט נאה. הצבעים לא היו תמיד מדויקים, ובעוד שעל מסך המכשיר השתאינו מאיכות התמונה והצבעים המרהיבים הרי שעל מסך המחשב גילינו שהצבעים אמנם יפים אך לא ממש משקפים את המציאות. כך או כך, כמצלמה משנית לעת-מצוא E66 עושה את העבודה. בצילום בתאורה חלשה האיכות יורדת אך נשארת בגדר הסביר. הפלאש מסוגל להאיר בטווח קצר למדי ובשימוש בו הצבעים נוטים לירוק.

מצלמת הוידיאו במכשיר בסיסית, ברזולוציה מקסימלית של 320X240 ובקצב של 15 פריימים לשנייה. איכות סרטוני הוידיאו נמוכה, עם פיקסול ניכר בתנועה, ומתאימה בעיקר לתצוגה על מסך המכשיר או להודעות MMS. איכות השמע בסרטונים דווקא טובה מאוד.

נגן המוזיקה לא מתוחכם אך הוא נוח לשימוש וכולל את מה שצריך: חלוקה לקטגוריות, אפשרויות השמעה שונות ואיקולייזר עם 5 תבניות מוכנות ואפשרות לכיוונון ידני (4 Bands). הנגן תומך בפורמטים MP3 ,WAV, AAC, RealAudio, AMR ו-MIDI, ואין תמיכה ב-WMA.  נגן הוידיאו RealPlayer נוח ופשוט גם הוא, ותומך בפורמטים 3GP, H2.63, H2.64, MPEG4, Flash Video ו-RealVideo. תלונה קטנה: חבל שאין גישה מהירה למצב "מסך מלא" מיד עם פתיחת הסרטון, ויש צורך לעצור אותו ולהגיע למצב זה בתפריט.

Nokia E66
המצלמה הראשית אמנם בת 3.2 מגה פיקסל בלבד, אך היא כוללת אוטו-פוקוס ופלאש LED. איכות התמונות באור יום טובה מאוד, וכמעט תמיד קיבלנו תמונות בחשיפות מאוזנות, עם חדות טובה ופירוט נאה

מנגנון מיקוד אוטומטי, שלאחר חצי לחיצה על מקש הצילום מתמקד על הפרט הרצוי בסצנה. המיקוד יוצר בידול בין האובייקט לבין סביבתו ומבליט אותו, כך שהוא נראה ממוקד וחד ביחס לרקע.
פונקציה שקיימת ברבות מהמצלמות הסלולריות, ומטרתה לכייל את הצבעים בתמונה בהתאם לתאורה בסביבה בה צולמה - אור פלורסנט, נורת ליבון, הלוגן, אור יום בהיר, בין ערביים וכדומה. המצלמה מודדת את האור הלבן בסצנה ובהתאם מאזנת את הצבעים בתמונה כדי שיופיעו טבעיים ככל האפשר.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. חלק מהמצלמות בטלפונים סלולריים מסוגלות לצילום מקרו, בדרך כלל ממרחק מינימלי של כ-5 ס"מ.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

גלישה וסנכרון

(20% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

דפדפן האינטרנט במכשיר הוא Mini-Map המוכר והמוצלח. הניווט בין דפי האינטרנט מתבצע בו בנוחות, כולל תמיכה טובה בדפי HTML ו-XHTML וצפייה נוחה עם מצב התצוגה המוקטנת בגלילה רצופה. הגלישה ברשת הסלולרית בדור 3.5 מהירה, וגם בגלישה ברשת אלחוטית בקישורית ה-Wi-Fi המהירות סבירה, אם כי בטעינת דפים "כבדים" תאלצו לעתים לחכות קצת יותר זמן מהרצוי. בונוס חשוב – המכשיר תומך בהצגת פלאש בדפי אינטרנט.

כמכשיר עסקי ייעודי, E66 תומך בכל פרוטוקולי הדוא"ל החשובים, POP3, SMTP ו-IMAP, כולל תמיכה בקבלת ושליחת קבצים, וכן מאפשר קבלה של דואר בדחיפה משרת אירגוני עם תוכנת Mail for exchange. הגדרת החשבון קלה ומהירה, ותוכנת הדואר נוחה לשימוש.

הטלפון כולל תמיכה ב-VoIP, יתרון חשוב למי שמתעתד להוריד תוכנה מתאימה ולשוחח במכשיר בחינם (או במחיר נמוך) באמצעות קישורית ה-Wi-Fi.

את המכשיר ניתן לנסכרן האופן מלא עם המחשב ועם תוכנת האאוטלוק באמצעות התוכנה PC-Suite המצורפת ובאמצעות כבל ה-USB המצורף או קישורית
ה-
Bluetooth.

כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

E66 מגיע עם סוללת ליתיום-יון בהספק גבוה למדי של 1000mAh, שעל פי הצהרת החברה מסוגלת לספק עד 264 שעות המתנה ועד 7 וחצי שעות דיבור. בבדיקה אצלנו הסוללה החזיקה מעמד היטב ובדרך כלל הספיקה ליומיים של שימוש ממוצע ואף מעט יותר, וזהו משך פעולת סוללה טוב מאוד בשביל סמארטפון.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

איכות הבנייה של המכשיר מצוינת. גימור המתכת משאיר רושם של עמידות גבוהה, המקשים חזקים ויציבים והמסך ככל הנראה עמיד למדי בפני שריטות (אצלינו המכשיר שכן באותו התא בתיק עם צרור המפתחות, והמסך נותר ללא פגע). גם מנגנון הסליידר בנוי כהלכה, עם קפיציות מדויקת שמאפשרת פתיחה קלה אך לא אקראית. המינוסים הם עדשת המצלמה שנותרה ללא מכסה, והגימור המבריק שסופח טביעות אצבע רבות.

למי שחרד למידע שעל המכשיר, ישנה אופציה להצפנה של המידע במכשיר ובכרטיס הזיכרון.

טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply