חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - Asus UF31 : יתרונו בניידותו

עידו גיגי | 05.05.2011
הטוב
  • דק וקל משקל
  • מקלדת נוחה
  • מסך איכותי עם זווית פתיחה רחבה
  • עבודה שקטה והתחממות מינורית
  • כולל חיבור HDMI
  • זמן סוללה ארוך
הרע
  • תחושת איטיות מדי פעם
  • משטח עכבר לא נוח
  • אין כונן אופטי
בשורה התחתונה

Asus U31F הוא לפטופ דק וקל משקל, שבמצב החסכוני שלו מסוגל למספק נתוני סוללה מרשימים ביותר. הוא מצויד במקלדת נוחה מאוד, אך העכבר שלו מעט מאכזב. למרות הצהרות החברה המבטיחות ביצועים גבוהים במיוחד, רמת הביצועים בה צפינו הייתה סבירה בלבד, אך בהחלט מספיקה למשתמש הממוצע.

הקדמה

U31F הוא לפטופ דק וקל חדש מבית אסוס. לפי הצהרות החברה, מערכת ה-Super Hybrid Engine שלו אמורה לאפשר ביצועים גבוהים מחד, וזמן סוללה ארוך מאידך. עיצובו סטנדרטי אך דק במיוחד, והוא מצופה בגימור מתכתי מוברש.

 

מפרט המחשב שקיבלנו כלל מעבד380M -Intel Core i3 עם מהירות שעון של 2.53Ghz, מערכת השבבים Mobile Intel HM55 Express, זיכרון בנפח 2GB, מסך בגודל 13.3 אינטש, כונן קשיח בנפח 500GB, קישוריות Wi-Fi ו-Bluetooth, מיקרופון ומצלמת רשת 0.3 מגה-פיקסל מובנית.

 

המחשב שבדקנו הגיע עם מערכת ההפעלה Windows 7 Home Premium בגרסת 64 ביט.

המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.
מהירות השעון שבמעבד מווסתת את קצב פעולתו. מהירות השעון נמדדת ב-GHz, ובעיקרון, ככל שהמהירות גבוהה יותר, כך המעבד יעבוד מהר יותר. אך יש מרכיבים נוספים במעבד שמשפיעים על מהירותו: זיכרון מטמון, עורק התקשורת בין המעבד והזיכרון (FSB) וארכיטקטורת היצור. לאחרונה זנחו יצרניות המעבדים את שיטת הדירוג המסורתית על פי מהירות שעון. הדור החדש של מעבדי אינטל, duo Core, עובד במהירויות שעון נמוכות מקודמו ובו בזמן מריץ תוכנות מהר יותר.
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.
מצלמה זעירה ברזולוציה של 0.3 עד 2 מגה פיקסל, שנמצאת בחלק מהמחשבים הניידים מעל המסך. המצלמה מאפשרת ביצוע שיחות וידיאו באמצעות תוכנות שונות (כמו Skype). חלק ממצלמות הרשת המובנות מסתובבות על ציר של 180 מעלות, וחלקן מצוידות בתכונות נוספות כגון מעקב אחרי פני המצולם, אפשרות להוספת אפקטים ועוד.  
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המדידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
טכנולוגיית מעבדים שהולכת והופכת לסטנדרט, המאפשרת מרחב זיכרון גדול יותר מאשר בטכנולוגיה מהדור הקודם (32 ביט) - ולמעשה תומכת ביותר מ-4GB זיכרון, ובכך משפרת ומאיצה את ביצועי המחשב. מעבדי 64 ביט יכולים לבצע מספר גדול יותר של פעולות בכל מחזור שעון ולאחסן מידע רב יותר ממעבדי 32 ביט. בנוסף הם מסוגלים לנהל כמות עצומה של זיכרון בצורה מהירה וחלקה בהרבה ממעבדי 32 ביט. למעבדי 64 ביט יש יתרון חשוב בחישובים וביישומים גראפיים מורכבים.חומרת 64 ביט מסוגלת לתמוך "לאחור" בתוכנות שנכתבו בקוד של 32 ביט, אך יעילותה הרבה היא בעבודה עם תוכנה שנכתבה במקור ל-64 ביט, כמו גרסה של מערכת ההפעלה ויסטה.

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

רמת הביצועים של ה-U13F סבירה אך לא מרשימה. בסך-הכל, מדובר במחשב שעונה על כל הצרכים של המשתמש הממוצע. עם זאת, לאור הבטחות החברה מעט התאכזבנו.

המחשב התמודד היטב עם משימות יומיומיות שכללו עבודה על תוכנות משרדיות, גלישה באינטרנט, עריכה בסיסית של תמונות וצפייה בסרטי DivX ו- HD בפורמט MKV. עם זאת, בריבוי משימות חשנו בהאטה מסוימת בפעילות המחשב. כאשר עבדנו במקביל על דפדפן אינטרנט מרובה טאבים, שתי תוכנות משרדיות ותוכנה בסיסית לעריכת תמונות במקביל לצפייה בסרט HD, תוך שימוש בתצורת הביצועים הגבוהים, ההאטה הייתה כמעט ולא מורגשת, ובאה לידי ביטוי במעין תחושת "כבדות" בלתי מוסברת. עם זאת, כשהעמסנו תוכנות נוספות, כמו למשל צפייה בסרט נוסף במקביל, ההאטה הפכה למשמעותית, טעינת דפי אינטרנט לקחה זמן רב יותר, והמעבר בין התוכנות השונות לא היה חלק לגמרי. כשבחנו את תצורת החיסכון במצב סוללה, התאכזבנו לגלות שדי היה בכמה אתרי אינטרנט עתירי תמונות ובתוכנה משרדית אחת כדי להביא להאטה בפעילות המחשב הכללית, ובייחוד לטעינה איטית של דפי אינטרנט.

פעילות המחשב הייתה שקטה יחסית, ורק בעת עבודה מאומצת ניתן היה לשמוע במעומעם את קולם של המאווררים. כעבור כשעה של עבודה מסיבית הורגשה התחממות משמעותית בצידו השמאלי התחתון של המחשב. יש לציין שההתחממות הורגשה אך ורק בארבעת הסנטימטרים השמאליים של המחשב, כאשר בשאר שטח המחשב לא הורגשה ההתחממות כלל. לפיכך, בעבודה על הברכיים תוך הסטת המחשב מעט שמאלה, ההתחממות כלל לא הורגשה, ולמעשה לא הפריעה לעבודה.

במבחן הביצועים של תכנת Pcmark05 נע הציון שקיבל ה-U31A בין 6089 נקודות במצב ביצועים גבוהים לבין 3462 נקודות במצב חסכון בצריכת חשמל. במדד חווית המשתמש של windows הוא קיבל ציון של 4.1.

Matroskaפורמט פופולרי וחופשי לקובצי וידיאו, בעיקר באיכות HD. קובץ ה-MKV הוא למעשה "קונטיינר" שמסוגל להכיל מגוון של קבצים – קובץ הוידיאו, קובצי האודיו, הכתוביות וכדומה. מכשירים התומכים בנגינת קובצי MKV מסוגלים לפתוח את הקובץ ולפענח את תכולתו.

איכות התצוגה

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Asus U31A מצויד במסך מבריק בגודל 13.3 וברזולוציה של 1366x768. איכות הצבע והחדות גבוהות, ומאפשרות חווית צפייה איכותית ביותר. עם זאת, המסך המבריק רגיש להשתקפויות, מה שעשוי לפגוע בחוויית הצפייה במצבים מסוימים. את גודלו של המסך מצאנו כנוח ביותר, גם בעת צפייה בסרטים.

זווית הצפייה הצדית סבירה ועומדת על כ-45 מעלות לכל כיוון. מחוץ לטווח זה התמונה מתכהה, ואיכות הצבעים יורדת. מאחר שמדובר במסך לא גדול במיוחד, צפייה בזוג לא תהיה מאוד נוחה מולו, ובמצבים כאלה יהיה רצוי לחבר את המחשב למסך חיצוני. בצפייה של אדם בודד, כאמור, חווית הצפייה טובה מאוד.

זווית הפתיחה של המסך רחבה ועומדת על כ-160 מעלות. מבחינת חוויית השימוש מדובר בהבדל קל בלבד לעומת זווית פתיחה של 180 מעלות, והדבר מאפשר לעבוד על המחשב במגוון רחב מאוד של תנוחות ומצבים.

Asus UF31
המחשב מצויד במסך בגודל 13.3 אינטש. איכות הצבע והחדות גבוהות, ומאפשרות חווית צפייה איכותית ביותר. עם זאת, המסך המבריק רגיש להשתקפויות. זווית פתיחת צירי המסך רחבה במיוחד

מסך מבריק מחמיא יותר לתצוגה, מפני שהזכוכית בקדמת המסך מעמיקה את הצבעים ומחדדת את התמונה, מה שהופך את המסך לאידיאלי לצפייה בסרטים ולמשחקים.חסרונו של המסך הוא בהשתקפות של אור חיצוני עליו. לעומתו, מסך מט מונע השתקפויות ומתאים יותר להצגת טקסט ולשימוש בתאורה סביבתית גבוהה.    מתאים בעיקר להצגת סרטים ולמשחקים
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

Asus U31F ניחן במימדים נוחים מאוד: גודלו 32.8x23.3 ס"מ, ומשקלו, כאשר הוא מצויד בסוללת 6 תאים, עומד על 1.78 ק"ג. הוא מתהדר בעיצוב Ultra slim עם עובי מקסימלי של אינטש אחד. מדובר במימדים טובים יחסית למחשבים אחרים לקטגוריה.

Asus UF31
המחשב ניחן במימדים נוחים מאוד, ומשקלו עומד על 1.78 ק"ג. עיצובו סטנדרטי אך דק במיוחד, והוא מצופה בגימור מתכתי מוברש

המחשב מצויד במקלדת Chiclet נוחה מאוד. גודלם של המקשים אמנם קטן מעט מהגודל הסטנדרטי, אך הרווחים בין המקשים גדולים מהמקובל, מה שמפצה על כך, ותורם למספר החמצות מקשים מועט. המקשים מגיבים היטב וההקלדה עליהם רכה וזורמת. סידור המקשים בסיסי ונוח למדי. לא תמצאו כאן מקשים מפתיעים שפותחים תוכנות שמעולם לא השתמשתם בהן קודם לכן, אך כל המקשים השימושיים נמצאים במקומם וזוכים לגודל מספק.

בניגוד למקלדת, משטח העכבר זכה לפחות התפעלות מצדנו. גודלו אמנם טוב, הוא מגיב היטב ומופרד כראוי מסביבתו, אך המרקם שלו מתכתי ולא נעים למגע. לכאורה מדובר במשטח חלק, אך למעשה תנועת האצבע עליו אינה חלקה כלל וכלל. לאחר זמן עבודה ממושך טקסטורת המשטח גרם לנו לתחושת צמרמורת קלה. המשטח כולל פס גלילה בצידו הימני, ותומך במולטי-מגע.

מתחת למשטח העכבר ממוקם מקש ארוך שחלקו השמאלי משמש כלחצן עכבר שמאלי, וחלקו הימני – כלחצן עכבר ימני. המקש מעט נוקשה, אך נוח בסך-הכל.

Asus UF31
המקלדת נוחה מאוד להקלדה. המקשים אמנם קטנים יחסית אך המרווח הרב ביניהם מונע טעויות. משטח העכבר פחות מרשים – הוא אמנם גדול ומגיב היטב, אך הטקסטורה שלו מתכתית ולא נעימה למגע

בנוסף למקש הכיבוי הממוקם בצידו הימני של המחשב, משמאל ממוקם מקש דומה. כאשר המחשב פועל, לחיצה על המקש הזה מאפשרת מעבר בין תצורות הביצועים (קיימות ארבע כאלה: חסכון בצריכת חשמל, עבודה משרדית, בידור וביצועים גבוהים). כאשר המחשב כבוי, לחיצה על אותו מקש מאפשרת הפעלת המחשב באמצעות מערכת הפעלה מצומצמת מבוססת ענן, שנטענת תוך שניות ספורות, מאפשרת גלישה בסיסית באינטרנט וכוללת מספר משחקים משרדיים בסיסיים. פעילות המערכת מעט איטית, אך היא בהחלט מספיקה לצורך קריאת מיילים או התעדכנות באתרי חדשות. המערכת אינה תומכת בעברית, אבל מאפשרת קריאה של אתרים בעברית.

על ידי לחיצה משולבת עם מקש ה-FN  ומקשי ה-F השונים במקלדת, ניתן לשלוט על עוצמת השמע, בהירות המסך, קישוריות האלחוט ומצב תצוגת המסך בעת חיבור לצג חיצוני, וכן לנטרל את משטח העכבר ולעבור למצב שינה.

זוג הרמקולים ממוקמים בקדמת המחשב. עוצמת השמע שהם מפיקים סבירה, ומספיקה בהחלט לעבודה בחדר שקט, אך עבודה בסביבה רועשת יותר תצריך חיבור אוזניות או רמקולים חיצוניים. כמו במחשבים ניידים רבים אחרים, איכות הסאונד אינה גבוהה, והסאונד שמפיקים הרמקולים שטוח ומתכתי.

סט החיבורים כולל שתי יציאת USB ויציאות למיקרופון ואוזניות בצידו השמאלי של המחשב, וכן שתי יציאות USB נוספות, יציאת HDMI, יציאת VGA לצג חיצוני וחיבור LAN לרשת קווית מצידו הימני. למעט העובדה שאין ב- U31A כונן אופטי, סט החיבורים בהחלט מספק.

Asus UF31
סט החיבורים מספק בהחלט, למעט חסרונו של כונן אופטי. בין היתר יש שם יציאת HDMI ושלושה חיבורי USB

משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.
משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.
תוכנה המקשרת בין המשתמש, החומרה ויישומי התוכנה, ומפקחת על פעולתו של המחשב.
רכיב במחשב שבאמצעותו ניתן לקרוא ולאחסן מידע במדיה חיצונית כגון CD או DVD. יש כוננים המיועדים לקריאה בלבד וכאלה המיועדים לקריאה ולכתיבה רב פעמית (צורב). מומלץ לרכוש מחשב נייד עם כונן צורב, ורצוי שיהיה זה כונן DVD. ברוב הניידים מותקן כונן צורב.

משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

המחשב שבדקנו צויד בסוללת 8 תאים וקיבולת של 5800mAh. לפי הצהרות החברה הסוללה אמורה להספיק ל-10 שעות עבודה רצופות בעת עבודה בתצורת החיסכון בחשמל. תצורה זו אמורה להוביל לירידה חכמה בהיקף צריכת החשמל, אך כרוכה גם בירידה ברמת הביצועים. כמו כן, המעבר לתצורת החיסכון בחשמל כרוכה בהשהיית התצוגה לכמה שניות לצורך ביצוע שינויי הגדרות על-ידי המערכת.

בפועל, בעת עבודה במצב החסכוני, תוך גלישה באינטרנט אלחוטי ועבודה  על שתי תוכנות משרדיות, שרדה הסוללה קצת יותר מ-6 שעות. עבור אותו היקף עבודה תוך שימוש בתצורת ביצועים גבוהה יותר, החזיקה הסוללה מעמד במשך שלוש שעות וארבעים וחמש דקות. בסך-הכל, מדובר בנתונים טובים מאוד שמאפשרים זמן עבודה ממושך ללא חיבור לחשמל.

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

איכות החומרים והבנייה ב- U31A עושות רושם טוב. אזור המקלדת והמשטח שמסביב לה כמעט שאינו מתכופף בעת לחיצה, וכך גם אזור המסך. המקשים השונים יציבים, והחיבורים חזקים. מנגד, צירי המסך סטנדרטיים, ואינם יציבים במיוחד בפני טלטלות. ציפוי המסך, למרות שאינו מבריק, סופח אליו טביעות אצבעות.

סידורי האבטחה בסיסיים, וכוללים ההגנה באמצעות סיסמא וחריר נעילהLoJack  שמאפשר לאבטח את המחשב בכבל תואם כדי להקשות על גניבה.

Asus UF31
איכות החומרים והבנייה עושות רושם טוב. אזור המקלדת והמשטח שמסביב לה כמעט שאינו מתכופף בעת לחיצה, וכך גם אזור המסך. מנגד, צירי המסך סטנדרטיים, ואינם יציבים במיוחד בפני טלטלות

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מחשבים ניידים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply