חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טאבלט AgfaPhoto GoPad SURF 2.3
מערכת הפעלה: Android
גודל מסך: 7 אינטש
רזולציית מסך: 800X480 פיקסל
מהירות מעבד: 1Ghz
מצלמת רשת: כולל
סוג הזכרון: DDR2
כונן אופטי: לא כולל
שמע: שני רמקולים
ציון WiseBuy
7.4
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
eyal 22.09.12
ערן 12.08.12
רואן 25.06.12
רייאד 28.01.12
Anna 23.01.12
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טאבלט AgfaPhoto GoPad SURF 2.3

ארז יניב | 08.10.2011
הטוב
  • מחיר זול
  • משקל זעיר וניידות גבוהה
  • זמן סוללה ארוך
  • תומך ב- Flash ובוידיאו Full HD
הרע
  • מסך לא איכותי
  • ללא אפליקציית Market
  • מצלמה קדמית בלבד
  • חומרה חלשה
בשורה התחתונה

GoPad Surf הוא לא בדיוק טאבלט השנה, בשל חסרונות כגון ביצועים בינוניים, היעדר חנות אפליקציות, מסך ברזולוציה נמוכה ועוד כהנה וכהנה. עם זאת, זהו אחד ממחשבי-הלוח הבודדים בשוק שיחזיר לכם עודף מאלפייה, ואף יספק זמן סוללה ארוך מאוד לצד אפשרות לצפות בסרטים באיכות גבוהה, תוך ניידות פנטסטית ומשקל נוצה. יש להניח שהוא יקרוץ לאלו שתקציבם מוגבל ומחפשים טאבלט בסיסי שינעים את זמנם בדרכים.

הקדמה

חברת Agfa היתה מוכרת היטב בשנים עברו בעיקר בזכות ייצור סרטי פילם למצלמות, שמאז כמעט ונכחדו לחלוטין. לאחרונה מנסה החברה לחזור לרלוונטיות, בין היתר באמצעות חדירה לשוק הטאבלטים הפורח, עם סדרת מכשירים בתמחור אגרסיבי. היא עושה זאת באמצעות ספק משנה שמייצר את הטאבלטים תחת המותג AgfaPhoto (שאחראי גם על מצלמות סטילס, וידיאו ועוד), המיוצג בארץ על ידי אלודה.

הטאבלט GoPad Surf שהושק לאחרונה בארץ הוא בגודל מסך של 7 אינטש. הוא מגיע עם מעבד Cortex A8 במהירות 1GHz, זיכרון RAM בנפח 512MB, קישוריות Wi-Fi b/g/n, חיישן G לתמיכה בסיבוב המסך ב- 360 מעלות ומסך מגע קפסיטיבי בעל תאורת LED אחורית.

החברה מצהירה שניתן לרכוש את המכשיר עם מגוון נפחי אחסון. הדגם אותו בדקנו הכיל זיכרון בנפח 8GB ובאמצעות כרטיס Micro-SD ניתן להרחיבו בעוד 16GB נוספים.

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

בדומה לטאבלט של מאג, אותו סקרנו כאן בעבר, גם GoPad Surf מגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד 2.3.1 שמיועדת במקור לסמארטפונים, במקום עם גרסת Honeycomb – 3 שלה פיצ'רים ייעודים וממשק חדיש ואינטואיטיבי יותר. על מנת להוזיל את עלויות הייצור שידכה AgfaPhoto לטאבלט חומרה מיושנת יחסית שמזכירה במידה מה סמארטפון לא חדיש במיוחד. המעבד החד-ליבתי שפועל במהירות 1GHz ונפח הזיכרון המצומצם עוררו בנו ספקות בנוגע ליכולתו של המכשיר לספק ביצועים טובים.

כפי שחששנו, כבר בעבודה היומיומית התקשה המכשיר לספק מהירות פעולה טובה; במעבר בין המסכים השונים במערכת ההפעלה נרשמה איטיות לעיתים קרובות, בעת דפדוף בין המיילים השונים חווינו גמגום קל ואפילו טעינת תמונות שצולמו באמצעות המצלמה ארכו שניות בודדות.

כמובן שגם שימוש מסיבי יותר בטאבלט לא הניב לנו תוצאות מאירות פנים; המכשיר אומנם מצליח להתמודד עם משחקים קלים יחסית דוגמת Angry Birds  אך משך טעינתם ממושך לעומת טאבלטים אחרים, ובאפליקציות הדורשות תמיכה בתלת מימד נתקע המכשיר תדיר וקריסות היו חלק מהשגרה. לעומת זאת, כאשר הרצנו סרטונים באיכות HD ברזולוציית 720p ו- 1080p שידועים בדרישות התובעניות שלהם, שמחנו לגלות שהם נטענו במהירות והתנגנו באופן חלק. מעבר בין הקטעים השונים התבצע ביעילות אך היה מלווה לעיתים בכפל-קול לזמן קצר.

המכשיר תומך כמובן בריבוי משימות אך ביצועיו בתחום זה בינוניים ומטה; הרצת תוכנות ברקע האטה עוד יותר את פעולת מערכת ההפעלה האיטית ממילא וניסיונותינו לגלוש באמצעות דפדפן האינטרנט לצד האזנה למוזיקה לא עלו יפה בשל קטיעות ותקיעות בלתי נסבלות לעיתים קרובות.

מאחר וכיום השוק עדיין דליל באפליקציות אנדרואיד המיועדות למחשבי לוח, מרבית האפליקציות אותם הרצנו על גבי המכשיר נראו בצורה לקויה ומאכזבת כאשר חלקן נמתחו על גבי המסך וחלקן נשאר בגודלן הטבעי והשתמשו בחלק קטן מן המסך.

המכשיר תומך במגוון רחב של פורמטי וידיאו ואודיו, ואפילו הוא מכיל תמיכה מובנית בפלאש 10.2 כך שבעת גלישה באתרי האינטרנט, השימוש העיקרי שמתבצע בטאבלטים, תוכלו לצפות בכל המידע המצוי בדף. אך לכך יש מחיר – טעינה איטית להחריד של הדפים השונים ואיטיות כבדה בעת גלילת הדף.

איכות התצוגה

(15% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

המסך, החלק החשוב והמרכזי במחשבי הלוח, מגיע כאן בגודל 7 אינטש. זהו מסך מגע קפסיטיבי בעל תאורת LED אחורית, ברזולוציה של 800X480 פיקסלים, רזולוציה נמוכה יותר ממרבית הטאבלטים בשוק. כפועל יוצא מכך, חדות המסך נמוכה יחסית, והצבעים אינם כמדויקים וסובלים מנטייה לאדמומיות יתרה. בסך הכל, למרות שבהירות המסך טובה מאוד, המסך רחוק מלהרשים.

מאחר וגימור המסך מבריק, התקשינו לצפות במתרחש על גבי  המסך אפילו בסביבות מוארות למחצה כגון בתוך כותלי הבית. גם שימוש בבהירות המסך המקסימאלית לא הצליחה לפתור לחלוטין את הבעיה והשתקפויות הפריעו לנו במהלך העבודה השוטפת. זוויות הצפייה במסך טובות יחסית ופרט לפגיעה מסוימת בצבעים ניתן היה להבחין בבירור בתצוגה.

AgfaPhoto GoPad Surf


חדות המסך נמוכה יחסית, והצבעים אינם כמדויקים וסובלים מנטייה לאדמומיות יתרה. בסך הכל, למרות שבהירות המסך טובה מאוד, המסך רחוק מלהרשים

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

גודלו של מסך המכשיר 7 אינטש, ומידותיו לא לגמרי סטנדרטיות – גובהו 11.7 ס"מ רוחבו 19 ס"מ, ולכן הוא נראה קצת רחב ונמוך מהמקובל. עוביו עומד על 10.4 מ"מ, אך את גולת הכותרת גונב משקלו של המכשיר – 380 גרם בלבד, שהופך אותו לטאבלט הקל ביותר שסקרנו ומעניק למשתמש ניידות גבוהה במיוחד, אפילו באמצעות תיק צד סטנדרטי.

למרות משקלו הפעוט, נוחות האחיזה במכשיר היא בינונית ומטה בשל החלטת החברה להשתמש בקווים עגלגלים ופלסטיקה חלקלקה ומבריקה, שמאלצת את המשתמש להגביר את האחיזה בו לבל יישמט. בנוסף, מאחר והחיבורים השונים מוקמו בתחתית המכשיר, חשנו תחושה לא נעימה בכף היד לאחר אחיזה לא ארוכה במיוחד במצב אופקי. עם זאת, אחד מיתרונותיו הגדולים במידותיו של המכשיר היא האפשרות להחזיקו באמצעות כף יד ממוצעת ללא קושי מיוחד, כאשר המכשיר נמצא במצב אנכי.

בהנחה שאתם מחזיקים את המכשיר לרוחב, בחלקו העליון הימני ממוקם כפתור לכיבוי והדלקת המכשיר וכן לנעילתו בעת הצורך. הכפתור הזה קטן אך נוח לתפעול בזכות הבולטות שלו ומהירות התגובה הטובה. משמאלו יש מקש ווליום ארוך וצר שגם תפעולו נהדר. בנוסף אליו, בבר ההתראות של מערכת ההפעלה מוקמו מקשי ווליום וירטואליים ופחות נוחים לעומת המקשים הפיזיים, וגם מקש חזרה ומקש כניסה להגדרות מערכת ההפעלה. כיאה למכשיר בעל מערכת אנדרואיד, בתחתית המסך נמצאים ארבעה מקשי מגע המוארים באמצעות תאורת LED אחורית לבנבנה, באופן מפתיע רק בזמן הלחיצה עליהם.

AgfaPhoto GoPad Surf
גודלו של מסך המכשיר 7 אינטש. את גולת הכותרת גונב משקלו של המכשיר, 380 גרם בלבד, שהופך אותו לטאבלט קל ומעניק ניידות גבוהה במיוחד, אפילו באמצעות תיק צד סטנדרטי

החיבורים השונים ב- AgfaPhoto GoPad Surf מפגינים עמידות רבה, למרות שמיקומם כאמור אינו אידיאלי. לצד שקע ההטענה ניתן למצוא יציאת Mini HDMI, חיבור Mini-USB מיושן ושקע לאוזניות. בחלקו העליון של המכשיר מוקם חריץ הרחבה מסוג Micro-SD וכפתור לאתחול המכשיר למקרה שזה יתקע. היינו שמחים לו ניתן היה לטעון את המכשיר גם באמצעות חיבור ה- Mini USB ולא רק באמצעות המטען הייעודי, שמכביד מעט על ניידותו המצוינת של המכשיר. אין בטאבלט חריץ לכרטיס SIM כך שהגלישה ברשת האינטרנט מוגבלת לאזורים בעלי רשת אלחוטית חופשית.

זוג הרמקולים נמצאים בתחתית גב המכשיר, באזור בו כף היד אוחזת אותו כאשר מחזיקים אותו לרוחב ובשל כך הצליל נחסם בקביעות. זה לא הפסד גדול; רמקולים גם כך מפיקים צליל חלש מאוד וחסר עומק שאפילו לצד אוזניות סטנדרטיות הוא מתקשה להרשים.

הטאבלט מגיע עם אפליקציית E-Book שמאפשרת לקרוא ספרים אלקטרוניים. הקריאה באמצעות המכשיר הייתה נעימה ונוחה מאוד בזכות כתב ברור וחד, ובהירות המסך אפשרה קריאה לאורך זמן. מאחר והמכשיר מגיע ללא אפליקציית ה- Market, וכל ניסיונותינו להתקינה כשלו, נאלצנו להסתפק בחנות האפליקציות האלטרנטיבית שמותקנת מראש, SlideME Market, שחסרה הרבה מהתכנים המבוקשים.

בניגוד לטאבלטים רבים אחרים, ל- GoPad Surf מצלמה קדמית בלבד שמאפשרת צילום וידיאו וסטילס ברזולוציית 2 מגה פיקסל. היעדר מצלמה אחורית מאפשרת להשתמש בטאבלט כמצלמת רשת באמצעות תוכנות ייעודיות לכל היותר. כפי שיכולנו לצפות, איכות הצילום איננה גבוהה והתמונות שצילמנו סבלו מחוסר חדות, צבעים כהים מדי ורעש דיגיטלי רב.

על אף שהשתמשנו בטאבלט שימוש מסיבי במהלך כל תקופת הבדיקות, הוא כלל לא התחמם, אפילו לאחר צפייה בסרט מלא באיכות HD 1080p שדורשת מאמץ רב מהרכיבים.

משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

הטאבלט של אגפא-פוטו מסופק עם סוללת ליתיום-פולימר פנימית ולדברי החברה משך זמני השימוש בו הוא בממוצע 6.5 שעות פעילות.

לאחר טעינה מלאה שארכה כשלוש וחצי שעות, השתמשנו במכשיר באופן יום-יומי (כשבהירות המסך הייתה מקסימאלית כמובן). השימוש כלל גלישה באינטרנט, צפייה במיילים לצד שמיעת מוזיקה, קריאת ספרים ואפילו צפייה בסרטים באיכות HD. רק לאחר כשבע שעות  פעילות רציפות הסוללה התעייפה. בעת שימוש מזדמן, כאשר המכשיר היה מונח בתיקנו מעת לעת, הצליח המכשיר לשרוד כיומיים בין טעינה לטעינה.

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
6 מתוך 10

GoPad Surf מורכב כולו מפלסטיקה זולה שספק אם היא תצליח לשמור על המכשיר בזמן נדידות ארוכות טווח. גב המכשיר הוא בגימור שחור מבריק ולכן כבר לאחר שימוש קצר ניתן להבחין בטביעות אצבעות על גביו. כמו כן, מאחר והחברה השתמשה ברכיבים זולים, גב המכשיר מתכופף בקלות יתרה ולכך נלוו סימני פגיעה מידיים על גבי המסך.

ערכת המכשיר כוללת מטען, כבל USB ואוזניות. החיפושים ברשת אחר נרתיק או מגן מסך עלו בתוהו, כנראה בשל מידותיו הייחודיות של המכשיר.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טאבלטים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply