חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טאבלט Asus Google Nexus 7 32GB אסוס
מותג: Asus
מערכת הפעלה: Android
תמיכה ברשת סלולרית: ללא
גודל מסך: 7 אינטש
רזולציית מסך: 1280x800 פיקסל
זיכרון RAM: 1GB
סוג המעבד: A9
מהירות מעבד: 1.2Ghz
ציון WiseBuy
8.7
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
yael 14.09.14
מייקל 05.09.14
נקסוס זה רע 01.05.14
רועי אבולעפיה 23.04.14
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טאבלט Asus Google Nexus 7 32GB אסוס

הטוב
  • קומפקטי ובנוי היטב
  • מסך IPS מצוין, חד ואיכותי
  • זכוכית גורילה למסך
  • ביצועים מהירים, תמיכה בוידיאו Full HD
  • שבב NFC
  • חיי סוללה טובים
  • שקע טעינה סטנדרטי
הרע
  • ללא HDMI או מצלמה אחורית
  • ללא הרחבת זיכרון וכרטיס SIM
  • ביצועי משחק לא מרשימים
  • נוחות הקלדה בינונית במצב אנכי
בשורה התחתונה

אסוס וגוגל חברו במכשיר הזה כדי ליצור טאבלט איכותי ומהיר במחיר שווה לכל נפש. למרות שהציפיות הגבוהות מ"פרויקט החמאה" של גרסת Jelly Bean לא התממשו במלואן, ולמרות האבזור הבסיסי, לטעמנו Nexus 7 הוא הצלחה יפה של שתי החברות. הוא מצטיין במסך נהדר, ביצועיו טובים והפשרות שנעשו בו אינן גדולות מדי. למי שמעדיפים כמונו טאבלט קטן יחסית שנכנס לתיק-צד ואינו מכביד בנשיאה, מדובר באופציה המוצלחת ביותר כיום שתוכלו להשיג בשוק. המחיר הנוח (בחו"ל, בינתיים) הוא רק הדובדבן שבקצפת.

הקדמה

המותג Nexus של גוגל, שהוצג לראשונה בתחילת 2010, נועד להוות תצוגת-תכלית של מערכת ההפעלה Android. מאז גרסת Eclair 2.1, גוגל משיקה מדי שנה מכשיר נקסוס חדש שמריץ את הגרסה העדכנית בצורתה הנקייה (ללא התוספות והשינויים של יצרניות המכשירים השונות). סדרת מכשירי נקסוס היא גם הראשונה לקבל עדכוני תוכנה מתגלגלים מגוגל. לאחר שיתוף פעולה עם HTC ועם סמסונג בייצור טלפונים סלולריים בסדרה, השיקה גוגל ביוני 2012 את Nexus 7, שאותו ייצרה למענה חברת Asus.

נקסוס 7, שמריץ לראשונה את אנדרואיד
Jelly Bean (4.1), תומחר באופן תחרותי במיוחד: 199 דולר בלבד לגרסת ה-8GB, ו-249  דולר לגרסת 16GB. למרות המחיר הזול, מדובר בטאבלט בעל חומרה עדכנית וחזקה. הוא כולל מסך LED-IPS בגודל 7 אינטש וברזולוציית 1280X720 (צפיפות פיקסלים של 216PPI), מעבד Nvidia Tegra 3 T30L מרובע-ליבות מבוסס Arm A9 במהירות שעון של 1.3GHz, המאיץ הגרפי ULP GeForce, זיכרון RAM בנפח 1GB, מצלמה קדמית בלבד ברזולוציית 1.2 מגה פיקסל (וידיאו 720p), קישוריות Wi-Fi b/g/n, Bluetooth, GPS ושבב NFC.

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

אחד העדכונים המדוברים ביותר בגרסת ג'לי בין הוא Project Butter, שמהותו שיפור רוחבי במהירות התגובה, הגלילה והאנימציות – נקודה כאובה שבאופן מסורתי הייתה עקב אכילס של אנדרואיד בהשוואה ל-iOS או ל-Windows Phone. גוגל טענה שנעשתה עבודה מקיפה על מנת לשפר את ביצועי הגרפיקה והתגובה. מבלי להיכנס לעומק לפרטים טכניים, ג'לי-בין יודעת להשתמש במעבד ובמאיץ הגרפי במקביל, ועם מנגנון Buffering בן 3 שכבות הממשק כולו מסוגל לרוץ בקצב של 60 פריימים בשנייה, מה שיוצר תנועה חלקה ונטולת ריצודים.

האם ההבטחה מתממשת במלואה? לצערנו, לא לגמרי. בהשוואה למכשירים שמריצים את
Ice Cream Sandwich השיפור מורגש בהחלט; הגלילה התפריטים, במסכי הבית ובאפליקציות שונות חלקה כמשי, והמסך מגיב מהר יותר למגע האצבע. ועם זאת, בהשוואה ל-iPad, אפילו מהדור הראשון, אין מנוס מלקבוע ש-iOS עושה את זה פשוט טוב יותר. בנקסוס 7 קרה מפעם לפעם שניכר ריצוד קל, ובדפדפן האינטרנט זיהינו ביתר-שאת קרטועים משמעותיים בדפים כבדים, כמו ynet למשל. גם ההשהייה בין תנועת האצבע לביצוע הגלילה בפועל מופיעה לא פעם בגלישה (אם כי כמעט ולא קיימת בממשקי המכשיר). אם לסכם את התרשמותנו מפרוייקט החמאה של גוגל, לטעמנו הוא מציג שיפור של כ-30-40% ביחס לדורות קודמים, אבל עדיין טרם הגיע לרמת התגובתיות של מכשירי אפל. אגב, בימים בהם בדקנו את ה-Nexus 7 יצא לנו להניח יד על טאבלט בגרסה ראשונית שמריץ את Windows 8. היה מעניין לגלות שהגלילה והתגובה במערכת ההפעלה מבית Microsoft טובות משמעותית מאלו של אנדרואיד 4.1, ולמעשה מיישרות קו באופן מלא עם אלו של iOS.

משאר הבחינות, נקסוס 7 הוא טאבלט זריז מאוד. אפליקציות שונות, כבדות כקלות, נפתחות במהירות גבוהה ורצות באופן חלק. המאיץ הגרפי מתמודד יפה עם משחקים פשוטים, אבל כשניסינו להריץ את
Asphalt 7 החדש והתובעני קיבלנו ביצועים חלשים וקצב פריימים אטי יחסית.

ביצועי הוידיאו השתפרו מהותית ב-
Tegra3 ביחס לדור הקודם. הצלחנו להריץ קובצי MP4 וקובצי MKV 1080p באופן חלק, ללא גמגומים, ולמעט סרטים עם פס-קול DTS, שאותם ניגן המכשיר באופן אילם, לא הבחנו בשום בעיות בניגון סרטים מסוגים שונים.

איכות התצוגה

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Asus Google Nexus 7 מצויד במסך קטן ונהדר. גודלו 7 אינטש, ועם רזולוציה של 1280X720 פיקסלים הוא מספק תצוגה חדה מאוד, הן בתמונות וגרפיקה והן בטקסטים. ממרחק צפייה סטנדרטי (כ-40 ס"מ) קשה מאוד להבחין בפיקסלים, אם כי יש להודות שמסך ה-Retina של iPad 3 עדיין חד יותר.

המסך מצטיין גם מבחינת דיוק צבע וזוויות צפייה, בזכות פאנל
IPS איכותי המואר בתאורת LED אחורית. הצבעים נראים חיים ומובחנים, ובהירותו מספקת לצפייה בחללים מוארים – אם כי באור שמש ישיר, כצפוי, קשה לצפות בו. בסך הכל מדובר במסך מצוין, שמשמח מאוד לפגוש כמותו בטאבלט זול שכזה.



Google Nexus 7
 


נקסוס 7 מצויד במסך קטן ונהדר. גודלו 7 אינטש, ועם רזולוציה של 1280X720 פיקסלים הוא מספק תצוגה חדה מאוד, הן בתמונות וגרפיקה והן בטקסטים

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

נקסוס 7 הוא טאבלט קטן-ממדים, שמותאם לניידות גבוהה במיוחד. הוא נכנס לתיק הצד הקטן שלנו ובקושי הבחנו בקיומו; ממדיו הם 19.8x12 ס"מ, עוביו 10.5 ס"מ ומשקלו 340 גרם בלבד. למרות שמדובר בממדים זעירים ביחס למקובל, עלינו לציין שבאחיזה ממושכת הוא מרגיש מעט כבד, למרות הכל.

עיצוב הטאבלט מושך ונעים לעין; הוא מגיע עם פינות מעוגלות, מסגרת כסופה סביב וגב מנוקד בצבע חום-עמוק, עם הלוגו של סדרת
Nexus מוטבע עליו באופן בולט. המסגרת סביב המסך (Bezel) עדיין עבה יותר ממה שהיינו רוצים, אך בכך הוא דומה לשאר מתחריו בקטגוריה.



Google Nexus 7
 


נקסוס 7 הוא טאבלט קטן-ממדים, שמותאם לניידות גבוהה ומשקלו 340 גרם. הוא מגיע עם פינות מעוגלות, מסגרת כסופה סביב וגב מנוקד בצבע חום-עמוק


 


Nexus 7 חוסך בחיבורים ולחצנים. מימין בחלק העליון נמצא לחצן ההפעלה והכיבוי, ותחתיו זוג לחצני הווליום. שקע הטעינה נמצא בתחתית, ולצידו שקע האוזניות (3.5 מ"מ). משמאל בחלק התחתון נמצאים מגעים מתכתיים המשמשים לחיבור לתחנת עגינה. שמחנו לגלות שאסוס הטמיעה כאן שקע טעינה וסנכרון סטנדרטי מסוג Micro-USB, ולא שקע קנייני.

כדי לאפשר את מחירו הזול, גוגל ויתרה על כמה אלמנטים חשובים כגון יציאת
HDMI, אפשרות להרחבת הזיכרון עם כרטיס חיצוני ואפילו מצלמה ראשית. במקום זאת יש כאן מצלמה קדמית ברזולוציית 1.2 מגה פיקסל, שנועדה בעיקר לשיחות וידיאו. איכות התמונה בשיחות שביצענו ב-Skype טובה, והמצלמה תומכת בצילום וידיאו ברזולוציית 720p. גוגל לא טרחה אפילו לצרף תוכנת מצלמה למכשיר (אפשר להוריד תוכנה כזו מה-Play), ובצדק; למרות שמהירות הצילום גבוהה, הרי שהפוקוס קבוע ואיכות התמונות והסרטונים גרועה.

הרמקול הבודד ממוקם בגב הטאבלט בחלקו התחתון, מאחורי גריל מוארך וצר. הוא מפיק צליל סביר, בעוצמה ובאיכות המניחות את הדעת, אך לא הרבה מעבר לכך.

כמה מילים על מערכת ההפעלה, ג'לי בין: גרסה זו דומה מאוד ל-
Ice Cream Sandwich, קודמתה, עם שיפורים ויזואליים ופונקציונאליים קלים. השיפור המשמעותי ביותר הוא אזור וילון ההתראות; ההודעות מוצגות כעת באופן מפורט יותר, את כותרות המיילים למשל אפשר להרחיב ב-2 אצבעות כדי לקרוא גם את התוכן, ובהודעות אחרות אפשר לטפל ישירות מתוך ההתראה (למשל לדחות התראת יומן או לחזור לשיחה שלא נענתה, בטלפון סלולרי כמובן). בנוסף, במסכי הבית נוח וקל יותר למקם ווידג'טים בזכות התאמה חכמה של התוכן לעמוד – האייקונים והוווידג'טים הקודמים קופצים כדי לפנות מקום לווידג'ט החדש, שלעיתים יודע גם לשנות את גדלו בהתאם לחלל הפנוי בעמוד.

וכמובן,
Google now – ממשק העזרה הקולית החכמה של גוגל, שמציג כרטיסיות מידע שונות כתוצאה לחיפוש או כעזר כללי, לפי מיקומכם. מרבית הכרטיסיות אינן רלוונטיות לישראל – כמו תחבורה, מידע טיסות ספורט וכדומה; אבל זיהוי הקול עובד היטב ומתקבלות התוצאות הרלוונטיות בגוגל, אם אין כרטיסיה תואמת. יש לדעת שכדי שממשק הכרטיסיות יעבוד, על הממשק במכשיר להיות בשפה האנגלית (בעברית תקבלו אך ורק תוצאות חיפוש רגילות בגוגל).

אם תשתמשו במכשיר בחו"ל, תוכלו להוריד אליו ספרים, סרטים ומוזיקה דרך חנות גוגל, באמצעות ממשק ייעודי. למרבה הצער, חנות זו אינה פתוחה לישראל בשלב זה.

גרסת
Android 4.1 מגיעה עם תמיכה מלאה בעברית, כולל תפריטים ומקלדת. מעבר בין השפות במקלדת סופסוף נוח, עם לחיצה קצרה על מקש ייעודי במקלדת. ההקלדה עצמה סבירה – למרות שמדובר בטאבלט בגודל 7 אינטש, הרי שהאגודלים מגיעים בקלות למרכז המקלדת, והמקשים מעט קטנים מדי. בנוסף, כנראה בשל הגימור העגלגל של המכשיר, האחיזה בו בעת ההקלדה אינה יציבה דיה ובדרך כלל ניסינו לסמוך את עצמנו על משטח כלשהו מחשש שהמכשיר יחליק מידינו תוך כדי הקלדה. מצאנו שהמקלדת הנוחה ביותר לטעמנו הייתה A.I.Type (זמינה בגרסה חינמית ב-Play), בזכות פריסה נוחה ונדיבה יותר של המקשים.

כדי לצפות בתמונות-מסך שלכדנו מתוך ממשק המכשיר, בקרו בגלריית התמונות בדף הפייסבוק שלנו.

משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

גוגל נקסוס 7 מצויד בסוללה פנימית (שאינה נשלפת), בקיבולת של 4325mAh. החברה מבטיחה עד 8 שעות עבודה. הטעינה אורכת כ-3 שעות.

במהלך ימי הבדיקות הקצרים לא הספקנו לבדוק את הטאבלט בשימוש רציף (כלומר לעבוד עליו ללא הפסקה ממצב טעון לחלוטין ועד שהסוללה מתרוקנת) , אבל נוכל לומר שהוא היה איתנו במשך יומיים וחצי, בשימוש מזדמן שכלל גלישה, משחק, צפייה בסרטים ואפליקציות שונות – במשך כשעתיים ביום, במצטבר. לאחר יומיים וחצי של שימוש כזה הסוללה הגיעה ל-7% מקיבולתה. בסך הכל ההתרשמות שלנו מצוינת – ניכר שאין זליגת סוללה כלל כשהמכשיר במצב המתנה, וגם עבודה עליו צורכת אנרגיה באופן מתון. בהחלט ניתן לקבוע שאפשר לטעון אותו פעם ביומיים-שלושה, בשימוש סטנדרטי.

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Google Nexus 7 מציג איכות בנייה והרכבה טובות מאוד, כמצופה ממוצר מבית Asus. חלקו האחורי עשוי פלסטיק קשיח בגימור מט שאינו סופח טביעות אצבע, והטקסטורה המנוקדת שלו מסייעת מעט בהשארתו יציב ביד ומונעת החלקה. המסך מוגן בזכוכית Gorilla חסינת שריטות, ורק המסגרת האפורה מסביב נראית לנו מועדת לשריטות וקילופים לטווח הארוך.



Google Nexus 7
 


מציג איכות בנייה והרכבה טובות מאוד, כמצופה ממוצר מבית אסוס. חלקו האחורי עשוי פלסטיק קשיח בגימור מט שאינו סופח טביעות אצבע, ולמסך יש זכוכית גורילה עמידה


 


המוצר נמסר לבדיקה באדיבות GoMobile

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טאבלטים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply