חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טאבלט Archos 101 XS 16GB
מערכת הפעלה: Android
תמיכה ברשת סלולרית: ללא
גודל מסך: 10.1 אינטש
משקל: 600 גרם
רזולציית מסך: 1280x800 פיקסל
זיכרון RAM: 1GB
סוג המעבד: A9
מהירות מעבד: 1.5Ghz
ציון WiseBuy
8.1
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טאבלט Archos 101 XS 16GB

אבי גיל | 16.04.2013
הטוב
  • נגן וידיאו מעולה
  • עובי דק במיוחד
  • מערכת הפעלה אנדרואיד 4.1
  • מקלדת המשמש גם כמכסה
הרע
  • מסך מאכזב
  • לא קומפקטי
  • מקלדת פיזית לא נוחה
  • לחצנים קטנים ולא נוחים לשימוש
  • אין מצלמה עיקרית
בשורה התחתונה

טאבלטים בעלי מקלדת הם טריטוריה שאוכלסה בעיקר על ידי הדגמים של אסוס. ניסיונה של Archos להיכנס לנישה זאת, לפחות לדעתנו, אינו מוצלח במיוחד. המקלדת אינה נוחה דיה לשימוש ואינה מספקת ערך מוסף כמו חיבורים נוספים או סוללת גיבוי, בניגוד לאלו של המתחרה הטיוואנית. פרט לכך, מדובר בטאבלט סטנדרטי למדי שנופל בעיקר בסוגיית התצוגה, אך מציג ביצועים מרשימים בתחום ניגון הוידיאו.

למי שתקציבו מוגבל אך חייב מקלדת פיזית, Archos 101 XS הוא אופציה אפשרית; האופציה האפשרית היחידה. עבור מי שכיסיו עמוקים יותר, ומסוגל לוותר על המקלדת (במקרה הזה אפשר ורצוי לוותר), שוק הטאבלטים מציע מתמודדים טובים לא פחות.

הקדמה

נישת הטאבלטים המצוידים במקלדת פיזית היא נישה צרה למדי, שנשלטה עד כה בעיקר על ידי Asus וסדרת הטרנספורמר שלה. לתוך הנישה הזאת מנסה היצרנית הצרפתית Archos להיכנס באמצעות ה- 101 XS.

מדובר בטאבלט דקיק בעל מפרט לא רע בכלל: מסך 10.1 אינטש ברזולוציה של 1280X800, מעבד OMAP4470 בעל 4 ליבות מבית Texas Instruments, כרטיס גרפי PowerVR SGX544 GPU (גרסה דומה שלו ניתן למצוא בגלקסי 4 של סמסונג), זיכרון עבודה בנפח 1GB ונפח אכסון פנימי של 16GB הניתנים להרחבה באמצעות כרטיס MicroSD עד לנפח של 128GB, מצלמה קדמית ברזולוציית 720p, קישוריות Bluetooth 4.0 ו- Wi-Fi, וכן תחנת עגינה מגנטית המשמשת כמקלדת או ככיסוי למסך הטאבלט.

Archos 101 XS הושק כאשר הוא מריץ את מערכת ההפעלה 4.0.3, אך אלינו הוא הגיע כאשר מותקנת עליו כבר גרסת ג'לי-בין 4.1.

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

על הנייר מציג ה- 101 XS מפרט מרשים למדי, אך עדיין נדיר למצוא בשוק טאבלטים המבוססים על פלטפורמת ה-OMAP4470 ולכן הסתקרנו לראות כיצד הוא יתפקד ביום יום. מחקר קצר גילה לנו שהמעבד מכיל 4 ליבות: 2 ליבות ARM Cortex A9, במהירות 1.8 גיגה הרץ הפועלות כאשר מריצים על הטאבלט יישומים כבדים בעלי דרישות תובעניות, ו- 2 ליבות Cortex M3 במהירות צנועה יותר של 266 מגה הרץ לצורך עיבוד אנימציות דו ממדיות וניהול התגובה למגע על המסך. קונפיגורציה זו של הליבות אמורה לתרום לניצול טוב יותר של סוללת הטאבלט ולאפשר לו לפעול למשך זמן רב יותר.

בפועל, ביצע ה- 101XS  את כל מה שדרשנו ממנו ללא שום בעיה: אפליקציות נטענו במהירות סבירה, משחקים רצו עליו ללא שום קושי, וגם סרטיHD , בעבר משוכה לא פשוטה לטאבלטים והיום תנאי סף, נוגנו ללא שום קושי, גם ברזולוציית  1080pובפורמט MKV. הכשל היחיד שנתקלנו בו בנקודה זו היה התמודדות עם קבצי וידיאו שהשמע שלהם הוא בקידוד AC3 (פורמט פופולארי למדי), אבל ארכוס מאפשרת רכישה של ה-Codec הזה בחנות האפליקציות שלה, כמו גם Codec לניגון קבצי MPEG2. הדעות לגבי מודל התשלום הנוסף עבור סוג שכזה של תוספת הן חלוקות: אם רכשתי את הטאבלט במיטב כספי, מדוע אני נדרש לשלם סכום נוסף עבור עדכון תוכנה? ומצד שני, מתי לאחרונה ראינו יצרניות אחרות מאפשרות באיזושהי צורה אחרת (בחינם או בכלל?) להוסיף מפענחים לנגני הוידיאו המובנים שלהן? כך או כך, הפתרון לבעיה פשוט: התקנת נגן וידיאו אחר מהמרקט, שכן תומך בפורמטים האלו, תוך ויתור על ממשק נגן הוידיאו המרהיב של ארכוס, עליו עוד נדבר בהמשך.

באופן כללי, אנחנו יכולים לסכם ולומר שביצועיו של ה-Archos 101 XS אינם מהירים באופן יוצא דופן, אך גם לא איטיים באופן מיוחד. גוף הטאבלט לא התחמם, גם לאורך שימוש ממושך ובאפליקציות כבדות.

איכות התצוגה

(15% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

באופן מסורתי כמעט, המקום הראשון בו חוסכים על מנת להוזיל את עלותו של מוצר, הוא במסך שלו. לרוב, בטאבלטים זולים ובמותגי מדבקה נמצא מסך ברזולוציה נמוכה יחסית, שהופך את חוויית השימוש בטאבלט לפחות מהנה. במקרה של ה-Archos 101 XS, הנתונים על הנייר דווקא נראו נאים: מסך 10.1 אינטש, ברזולוציית 1280X800 פיקסלים, עם פאנל בטכנולוגייתMVA  (Multi-Domain Vertical alignment). על המסך, זה נראה הרבה פחות טוב. ראשית, המסך כהה, מאוד כהה. בשימוש בתוך הבית זה מפריע קצת אבל אפשר לחיות עם זה, אך בחוץ פשוט לא ניתן להשתמש בטאבלט הזה. היתרון העיקרי של פאנל בטכנולוגיית MVA הוא זוויות צפייה רחבות יחסית (אמנם לא כמו אלו של פאנלים בטכנולוגיית IPS, אך קרוב לכך), ואכן הצבעים (הכהים) כמעט ולא השתנו כאשר צפינו בטאבלט מזווית חדה.

אם עד כה לא הצלחנו להביע בצורה ברורה מספיק את התרשמותנו הצוננת מהתצוגה, נוסיף ונאמר שנראה שפאנל ה-MVA  סובל מנקודת תורפה קשה במיוחד: ישנו טשטוש עז של המידע המופיע על המסך בעת תנועה מהירה. בצפייה בסרטים הדבר לא מורגש, וגם לא ממש במשחקים, אך בעת תנועה בתוך מגירת האפליקציות, בין מסכי הבית, או אפילו בדפדפן, הטקסט פשוט נעלם או מיטשטש באופן שהופך אותו לבלתי קריא לחלוטין. לא משהו שלא מאפשר שימוש סביר בטאבלט, אך בהחלט גורם לתחושה לא נעימה. חשוב להדגיש, נתקלנו בעבר בטאבלטים בעלי מסכים גרועים בהרבה, אך מחברה כמו Archos, עם מסורת של שנים בייצור נגני מולטימדיה, ציפינו למסך יותר איכותי.

Archos 101 XS
למרות נתוניו הטכניים הטובים, המסך אינו בהיר דיו וסובל מטשטוש בעת תנועה מהירה על המסך

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

עם השנים הפכנו למפונקים. אם לפני 5 שנים, מחשב נטבוק בעל מסך בגודל 10 אינטש נחשב בשבילנו קטן מכדי שניתן יהיה לעבוד עליו, הרי שכיום, מסך בגודל 10.1 אינטש (גודל פופולארי בקרב יצרני טאבלטים מבוססי אנדרואיד) נחשב בעיני רבים למגושם ומסורבל. זאת הסיבה שיצרניות רבות משתדלות לשמור על מסגרת המסך ברוחב סביר. לא כך הדבר במקרה של ה- Archos 101 XS: רוחבו עומד על לא פחות מ-27.3 ס"מ, מה שהופך אותו לאחד הטאבלטים הרחבים ביותר שיצא לנו להכיר. מצד שני, הוא גם אחד הטאבלטים הדקים ביותר שיצא לנו להכיר: 8 מ"מ בנקודה העבה ביותר שלו. לא נכריע כאן בשאלה מה קובע, הרוחב או העובי, אך נאמר כי הרושם המתקבל הוא שה-101 XS אינו טאבלט קומפקטי כלל.

גוף הטאבלט עשוי מפלסטיק לבן נעים למגע. החזית כמיטב המסורת ריקה מכפתורים, ואת המסך מעטרת מסגרת אפורה על רקע מסגרת לבנה. במסגרת הלבנה, מצידו הימני של המסך ניתן לראות את גריל הרמקול, ובצד השני של המסך נמצאת המצלמה. על דופן ימין של ה- 101 XS נמצאים לחצני הווליום ולחצן הכיבוי\הדלקה ונעילת המסך. לחצנים אלו דקים מאוד וממוקמים בתוך מגרעות קטנות. משך כל התקופה שהטאבלט היה ברשותנו, לא הצלחנו להתרגל למקשים הללו, למיקום וללחיצה עליהם, ובכל פעם שנאלצנו לעשות שימוש בלחצנים היינו צריכים לסובב את דופן הטאבלט אלינו ולהסתכל היכן הם ממוקמים על מנת לקלוע עם האצבע למקום הנכון.

בדופן השמאלית יש חיבור Micro USB מבורך (על שום שארכוס בחרה להשתמש בחיבור סטנדרטי, ולא בחיבור קנייני כמו יצרניות רבות אחרות), שקע אוזניות 3.5 מ"מ, וחריץ הרחבת זיכרון באמצעות כרטיס Micro-SD. בדופן התחתונה ניתן למצוא נקודת חיבור לכיסוי המקלדת (Coverboard) הייחודי של הטאבלט.

Archos 101 XS
בדופן השמאלית יש חיבור Micro USB, שקע אוזניות 3.5 מ"מ, וחריץ הרחבת זיכרון באמצעות כרטיס Micro-SD

למעט נגיעות קלות, Archos כמעט ולא נגעה בממשק האנדרואיד המקורי והבסיסי. למעשה, הנקודה היחידה בה ניתן לשים לב לכך שמדובר בטאבלט של ארכוס היא באשף ההגדרות הראשוניות בפעם הראשונה בה אנו מדליקים את הטאבלט, ומספר אפליקציות ייחודיות: אפליקציה לשליטה מרחוק על הטאבלט, סייר קבצים ייחודי, מוניטור מערכת המאפשר סגירה ושיטוט בין אפליקציות המותקנות על הטאבלט ואפליקציות לניגון מוזיקה ווידיאו. על ביצועי נגן הוידיאו כבר דיברנו לעיל, אך עלינו להוסיף שמדובר בנגן המעוצב בצורה ויזואלית נאה מאוד, תומך בהצגת כתוביות בעברית, תומך במגוון רחב מאוד של פורמטים ומאפשר לא רק שיטוט והצגת קובצי הוידיאו המאוכסנים על המכשיר, אלא גם על תיקיות משותפות ברשת הביתית אליה הוא מחובר. את נגן הוידיאו תוכלו לנסות בעצמכם: הוא זמין לרכישה דרך חנות האפליקציות Play של גוגל בגרסה חינמית עם פרסומות, או בגרסה בתשלום. עוד תמצאו כאן את אפליקציית האופיס המעולה OfficeSuite Pro 6 בגרסתה המלאה (שעולה בדרך כלל 14.99 שקלים).

כמו ב-Nexus 7 של גוגל, גם לארכוס 101 XS אין מצלמה ראשית אלא מצלמה קדמית בלבד, ברזולוציית 720p, המשמשת לשיחות וידיאו.

Archos 101 XS
בין התוכנות המותקנות מראש בטאבלט תמצאו את אפליקציית האופיס המעולה OfficeSuite Pro 6 בגרסתה המלאה (שעולה בדרך כלל 14.99 שקלים)

הגיע העת לדבר על המקלדת, גולת הכותרת שאמורה להפוך את ה- 101 XS מסתם עוד טאבלט לסוס הלבן של נישת הטאבלטים בעלי המקלדת. ארכוס קוראת למקלדת הזאת Coverboard בכל פרסומיה מאחר ושימושה השני של המקלדת הוא למעשה כיסוי למסך הטאבלט. יש כאן שימוש נדיב מאוד במגנטים –  הכיסוי נצמד אל המסך באמצעות מגנטים, ומיוצב במקומו כאשר אנחנו משתמשים במקלדת, גם כן עם עזרתם האדיבה של המגנטים. מדובר במקלדת מלאה, שכוללת גם מקשים ייחודיים למערכת ההפעלה אנדרואיד ומקשים לשליטה על עוצמת התאורה של המסך, מדיה, הדלקה וכיבוי של קישוריות ועוד. מה אין כאן? משטח מגע (לעומת תחנת העגינה של הטרנספורמרים של אסוס, להם יש משטח כזה). מעבר לכך, המקשים קטנים מדי לטעמנו, צפופים מדי,לא מספקים פידבק ראוי ולא מאפשרים עבודה נוחה לאורך זמן.

Archos 101 XS
המקלדת המצורפת דקה מאוד ומשמשת גם כמכסה מגנטי לטאבלט. המקשים שלה קטנים מדי לטעמנו, צפופים מדי,לא מספקים פידבק ראוי ולא מאפשרים עבודה נוחה לאורך זמן

יש לנו טענות גם כלפי מנגנון העיגון של הטאבלט על המקלדת עצמה. בניגוד לטרנספורמרים של אסוס, בהם המקלדת מוצמדת למסך באמצעות מנגנון מתקפל הדומה לזה הקיים במחשבים ניידים, במקלדת של ה-101XS יש מגנטים, ורגלית קטנה שאמורה לייצב את הטאבלט במצב אלכסוני על משטח המקלדת. זהו סידור שלא מאפשר שום שליטה על זווית הטאבלט, ולמרות שמשך כל הבדיקה הוא לא נפל מהברכיים שלנו, הוא בהחלט לא הרגיש יציב עליהן והעדפנו להניח אותו רוב הזמן על השולחן.

Archos 101 XS
במקלדת של ה-101XS יש מגנטים, ורגלית קטנה שאמורה לייצב את הטאבלט במצב אלכסוני על משטח המקלדת. זהו סידור שלא מאפשר שום שליטה על זווית הטאבלט

משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

Archos אינה מספקת מידע אודות קיבולת הסוללה, אך מציינת כי טכנולוגיית הסוללה היא ליתיום פולימר. החברה מספקת אומדנים למשך זמן הסוללה בהתאם לשימוש מסוים: 40 שעות ניגון מוזיקה, 7 שעות של צפייה בוידיאו, או 10 שעות של גלישה באינטרנט. בשימוש מתון שכלל גלישה ושימוש באפליקציות בעיקר בשעות הערב, הגענו ליומיים וחצי של שימוש בטאבלט, זמן סוללה סביר וממוצע.

טעינת הטאבלט מתבצעת כפי שציינו באמצעות שקע Micro-USB בצדו השמאלי. שקע זהה קיים במקלדת על מנת שניתן יהיה להטעין את הטאבלט בעודנו משתמשים בו יחד עם המקלדת. עם זאת, כאשר המקלדת מכסה את מסך הטאבלט, ניתן לטעון אותו רק על ידי שימוש בשקע שעל הטאבלט עצמו.

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

החומרים מהם עשוי ארכוס 101 XS מרגישים איכותיים למדי. עם זאת, הצבע הלבן שלו תופס לכלוכים בקלות ומבליט שריטות. מעבר לכך, בעיה נפוצה בטאבלטים באופן כללי היא המסך המבריק הסופח טביעות אצבעות.

ה-CoverBoard מספק הגנה למסך, ומאפשר לנו להכניס אותו לתיק בראש שקט בלי צורך בכיסוי נוסף. יחד עם זאת, העיגון של הכיסוי אל המסך באמצעות מגנטים לא מרגיש לנו בטוח מספיק (על אף שאלו מגנטים עוצמתיים), ומאחר ואין שום הגבלה פיזית המונעת מהכיסוי לזוז ממקומו על המסך, תמיד יש מקום לחשש שהוא לא יישאר במקומו.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות Bug

Archos 101 XS
ה-CoverBoard מספק הגנה למסך, ומאפשר לנו להכניס אותו לתיק בראש שקט בלי צורך בכיסוי נוסף. יחד עם זאת, העיגון של הכיסוי אל המסך באמצעות מגנטים לא מרגיש לנו בטוח מספיק

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טאבלטים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply