חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טאבלט Asus MeMO Pad HD 7 8GB ME173X אסוס
מותג: Asus
מערכת הפעלה: Android
תמיכה ברשת סלולרית: ללא
גודל מסך: 7 אינטש
משקל: 302 גרם
רזולציית מסך: 1280x800 פיקסל
זיכרון RAM: 1GB
סוג המעבד: Cortex-A7
ציון WiseBuy
8.9
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
כפיר 11.06.15
Franck 25.08.14
Shmulik 22.08.14
avi 19.08.14
pavel 22.07.14
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טאבלט Asus MeMO Pad HD 7 8GB ME173X אסוס

עידו אשפיז | 27.08.2013
הטוב
  • מסך איכותי
  • רמקול עוצמתי
  • קטן וקל
  • ביצועים טובים
  • חיי סוללה ארוכים
  • תמיכה בכרטיס זיכרון
הרע
  • ממשק פושר ולא מעודכן של אסוס
  • כפתורי שימוש מעצבנים במקצת
  • היעדר זכוכית חסינת שריטות למסך
  • היעדר שבב NFC וחיישן בהירות
בשורה התחתונה

מדובר בטאבלט קטן ונחמד מבית Asus. ביצועיו טובים למרות שהמעבד אינו מהשורה הראשונה, המסך איכותי והרמקול מוצלח למדי. המידות שלו מצוינות ומאפשרות ניידות מעולה. רוב החסרונות שנתקלנו בהם היו מבוססי תוכנה – ועם אלו אפשר להסתדר באמצעות אפליקציות חלופיות. צריך לקחת בחשבון שגם אם כרגע המכשיר מתמודד בכבוד מול רוב המטלות שלו, הוא מבוסס על מפרט של מכשיר בן שנה, מה שיקצר את אורך חייו האפקטיבי. מי שזקוק לטאבלט קטן ונייד ולא בשביל משחקים או אפליקציות כבדות – ייהנה מהמכשיר הזה.

הקדמה

אי אפשר להתייחס ל-MeMo Pad HD 7, הטאבלט החדש מבית Asus, מבלי להתייחס לנקסוס 7 של גוגל מהשנה שעברה. שניהם תוצרת אסוס, והם חולקים מכלולים רבים זה עם זה. אין זו פעם ראשונה שחברה שזוכה להשיק מכשיר מסדרת Nexus מוציאה לו תאום מחוץ לסדרה. זו כנראה הפעם הראשונה שלוקח לחברה שנה לעשות זאת.

זוהי גם הגרסה השנייה של אסוס לטאבלט 7 אינטש בסדרת
MeMo Pad, והיא כוללת מסך ברזולוציית 1280x720 מסוג LCD, מעבד מרובע ליבות פשוט במהירות 1.2GHz, 1GB זיכרון RAM, 8/16 GB נפח אחסון פנימי, תמיכה בכרטיס Micro-SD,  מצלמת 5 מגה פיקסל אחורית ללא פלאש, מצלמת 1.2 מגה פיקסל קדמית,  Wi-Fi b/g/n  ו-.Bluetooth 4.0

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

אסוס השיקה את ה- MeMo Pad HD 7 ביוני 2013, אך מבחינת מפרט וביצועים – לא מדובר במכשיר דגל. לטאבלט מעבד מרובע ליבות מבית MediaTek. מדובר במעבד במהירות שעון של 1.2 GHz, שמצוי בלא מעט מכשירים פשוטים של מספר יצרניות. מבחינת ביצועים הוא עושה את העבודה לא רע, אך הוא נחשב פחות מהמעבדים של NVidia ו- Qualcomm. לצד המעבד הפושר יש 1GB של זיכרון RAM, ומה שמניע את הכל היא גרסת אנדרואיד 4.2.1. זו גרסה ששרדה בפני עצמה 4 חודשים בלבד לפני שעודכנה ל4.2.2 והיא לא ידועה בתור הצלחה מסחררת במיוחד. מכשירים מחוץ לסדרת הנקסוס מקבלים עדכונים בקצב משתנה, ואין זו הפתעה שהמכשיר טרם קיבל גרסת 4.3. אבל לטעמנו את 4.2.2 כבר אפשר היה לשלב פה. כמו לכל יצרנית, לאסוס יש ממשק על משלה על המכשיר – כזה שמבדיל אותו מחברות מתחרות. המראה של הממשק דומה למדי לאנדרואיד נקי, אך עם מספר תוספות להתנהגות ומספר אפליקציות ייעודיות מבית אסוס.

גלילת המסכים והניווט הכללי במכשיר לא רע. ברוב המקרים התגובות יהיו זריזות יחסית, גם אם לא חלקות לגמרי. השוואה לנקסוס 7 גילתה הבדלי זריזות קטנים אך לא קריטיים. פתיחת מגירת האפליקציות או חזרה למסך הבית מתרחשים לאט יותר במכשיר הזה מאשר בנקסוס. האנימציות די חלקות, אך ישנה השהייה בין רגע הלחיצה על המסך עד שהפעולה מתרחשת.

מה שכן קריטי הוא מספר כשלים בממשק שגרמו למכשיר להיכנס ללופ קצר של התרסקויות שהתעקשו להחזיר אותנו למסך הנעילה שוב ושוב. שום דבר ספציפי לא גרם לזה, וזו כנראה ראייה לכך שהממשק של אסוס לא מספיק טוב ביסודו, וחבל. יש לקוות שעדכון גרסה יפתור את התקלה הזו.

הגלישה באינטרנט אינה נופלת באיכותה או נוחותה מזו בנקסוס 7. הדפים נטענים במהירות דומה, ונראה שהדפדפן
Chrome מצליח להפיק מהשני המכשירים את אותה רמת יעילות, על אף הבדלי המעבדים. עמודים כבדים נפתחו קצת יותר לאט מאחרים, אך הדבר צפוי ולא מאפיין תקלה או בעיה.

משחקים פשוטים הטאבלט מריץ בקלות ובלי בעיות של ממש. גם משחקים כבדים קצת יותר עשו רושם טוב ולא הבחנו בקשיים או בעיות מיוחדות. הרצת סרטים על המכשיר צלחה גם היא בלי בעיות. קבצי MKV ברזולוציות של 720p או 1080p התנגנו היטב, כולל סאונד DTS בשימוש באפליקציה המתאימה (לא זו שמגיעה עם המכשיר). בחינת בנצ'נארק מיקמה את המכשיר במקום נמוך יחסית – מעל הגלקסי S2 ולמרבה ההפתעה במקום נמוך יותר מהטרנספורמר הישן של אסוס. אנחנו התרשמנו שה- MeMo Pad HD 7 הזה חזק יותר משני המכשירים הללו, וצריך לזכור שבנצ'מרק מושפע ממספר רב של רכיבים.

אפשר לסכם ולומר שהמכשיר מוגבל יותר תוכנתית מאשר חומרתית, ואם יחול שיפור בממשק שלו (שדרוג של אסוס, או פשוט החלפת Launcher) אפשר יהיה להוציא ממנו קצת יותר.

איכות התצוגה

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

המסך ב- Asus MeMo Pad HD 7 דומה מאוד לזה של הנקסוס 7. מדובר במסך בגודל 7 אינטש ברזולוציה של 1280x800, בדיוק כמו בנקסוס, עם תאורת LED אחורית. בפני עצמו מדובר במסך טוב מאוד. הוא חד מאוד ובעל צבעים נהדרים, ובבהירות המקסימלית הוא שימושי גם בשמש. משום מה המכשיר לא מצויד בחיישן תאורה, והוא אינו יכול לווסת את עצמת תאורת המסך באופן עצמאי.

בהשוואה מול המסך של הנקסוס אפשר היה להבחין בהבדלים בפרופילי הצבע, אך לא מעבר לכך. שני המסכים חדים באותה מידה וזוויות הצפייה שלהם דומות מאוד. המסך הזה פחות ניגודי מזה של הנקסוס 7, וצבעיו קצת יותר רוויים, אך בזה מסתכמים ההבדלים ביניהם. גם את ההבדלים הקיימים אפשר להעלים כמעט לגמרי כיוון שאסוס ציידה את המכשיר הזה באפליקציה ייעודית להתאמה אישית של צבעי המסך. מדובר בתכונה שלא מצויה בכל מכשיר ויכולה לסייע רבות למי שמעוניין להתאים את המסך לצרכיו הספציפיים.

כאמור, בפני עצמו מדובר במסך טוב בהחלט. אך כבר לפני שנה היו מסכים טובים משל הנקסוס, אז על אחת כמה וכמה בימינו. יש מגוון של מכשירים בעלי מסכים ברזולוציות של
1080p שכנראה יהיו טובים מזה, ובראשם המתחרה העיקרי של המכשיר הזה – הנקסוס 7 החדש.

Asus MeMo Pad HD 7


למכשיר יש מסך טוב מאוד. הוא חד מאוד ובעל צבעים נהדרים, ובבהירות המקסימלית הוא שימושי גם בשמש. משום מה המכשיר לא מצויד בחיישן תאורה, והוא אינו יכול לווסת את עצמת תאורת המסך באופן עצמאי

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Asus MeMo Pad HD 7 נמצא בקטגוריית הטאבלטים הקטנים והניידים ביותר. מידותיו הכוללות הן 196.8x120.6x10.88 מ"מ, ממדים שהופכים אותו לכמעט זהה בגודלו לנקסוס 7 הראשון. אלו מידות נוחות מאוד לנשיאה ולאחיזה, גם ביד אחת וגם בשתי ידיים. הוא שוקל 302 גרם בלבד ולכן הוא קל מאוד לנשיאה ולאחיזה לאורך זמן. הטאבלט שבדקנו היה בצבע אפור כהה אך הוא זמין גם בורוד, לבן, כחול וירוק.

עיצוב המכשיר לא הלהיב אותנו במיוחד. בחזית ישנו המסך המוקף מסגרת עבה יחסית. גב המכשיר עשוי פלסטיק חלק בגימור מט, ללא תבנית השקעים שקיימת בנקסוס. הוא סביר לאחיזה אך מרגיש מעט זול. יש כמה נקודות במכשיר שלחץ עדין עליהן מפיק חריקות ונקישות, עדות לאיכות ההרכבה והחומרים הבינוניים.

Asus MeMo Pad HD 7

מידות המכשיר נוחות מאוד לנשיאה ולאחיזה, גם ביד אחת וגם בשתי ידיים, והוא שוקל 302 גרם בלבד. הטאבלט זמין בצבעים אפור-כהה, בורוד, לבן, כחול וירוק

לטאבלט יציאת 3.5 מ"מ לאזניות, חיבור Micro-USB וכניסת Micro-SD. האחרון הוא תוספת מבורכת שלא קיימת בנקסוס. לא שחסר מקום (16GB, די והותר לטעמנו) אבל זה בטח לא מזיק. כניסת הכרטיס היא בדופן המכשיר השמאלית, ושני החיבורים נמצאים בראשו. בצד ימין נמצאים כפתור ההפעלה ולחצני הווליום. הכפתורים עצמם טובים, אבל המיקום שלהם גרוע. הם ממוקמים על התפר שבין גב המכשיר לדופן הימנית שלו. במקום לבלוט לצד המכשיר הם בולטים יותר אחורנית, ונוסף על כך – הם קרובים מדי זה לזה. שתי בעיות עיקריות שהיו לנו עם זה: כשהמכשיר שוכב על גבו, אי אפשר להגיע אל הכפתורים. והמרחק הקטן ביניהם יוצר קצר בלבול בלחיצה.

תוספת ברוכה לטאבלט הזה היא מצלמה אחורית. מדובר במצלמה פשוטה של 5 מגה פיקסל ללא פלאש, אך זה עדיף מכלום. איכות הצילום לא רעה, אך גם לא מרשימה במיוחד. הצבעים טובים ומדויקים, אך רמת הפירוט נמוכה כצפוי. בעיה נוספת באיכות הצילום היא מנגנון מיקוד אוטומטי לא מתפקד: לחיצה על כפתור הצילום מיד לוכדת תמונה, מבלי להתמקד קודם לכן. התוצאה היא הרבה מאוד תמונות מרוחות או סתם מטושטשות. אפשר למקד את המצלמה אם לוחצים קודם על נקודה במסך ואז על צילום – אבל זה מאריך ומקשה את התהליך. הפיתרון לעניין הזה, כמו תמיד באנדרואיד – אפליקציית צילום ייעודית שיודעת את העבודה. המצלמה הקדמית של המכשיר זהה לזו של הנקסוס 7 הישן. 1.2 מגה פיקסל, מיקוד קבוע ואיכות ירודה הם המאפיינים העיקריים שלה.

Asus MeMo Pad HD 7

למכשיר מצלמה פשוטה של 5 מגה פיקסל ללא פלאש. איכות הצילום לא רעה, אך גם לא מרשימה במיוחד. הצבעים טובים ומדויקים, אך רמת הפירוט נמוכה כצפוי ולחיצה על מקש הצילום אינה מתמקדת תחילה

לממו-פד רמקול יחיד הממוקם בתחתית גב המכשיר. הוא חזק יותר מזה של הנקסוס 7, ולמעשה חזק יותר מרוב הרמקולים ששמענו בטאבלטים לאחרונה. האיכות שלו חביבה, וגם בווליום מקסימלי הוא נשמע בסדר גמור.

Asus ציידה את המכשיר במספר אפליקציות מתוצרתה, חלקן שימושיות יותר וחלקן פחות. אהבנו את לוח השנה ואפליקציות המטלות המובנות שמאפשרות סנכרון מיידי עם אלו של גוגל. נוסף על הסנכרון המהיר והפשוט, לשתי האפליקציות יש גם ווידג'טים מצוינים שהופכים את השימוש בהם לקל ונוח.

אפליקציות חביבות נוספות הן
Asus Story, שמאפשרת לחבר מספר תמונות לאלבום שיכול להכיל גם טקסטים, ונקודות ציון על מפה. Super Note היא אפליקציית פנקס נחמדה שמאפשרת גם כתיבה עם היד- אם כי זה פחות נוח משמעותית.

משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

חיי הסוללה בטאבלט הזה טובים מאוד. היצרן מצהיר על 10 שעות עבודה, וכדי לאמת את הנתון הזה הצקנו למכשיר במשך יום שלם, כמעט ללא הפסקה. שעות רבות של גלישה ומשחק (הרבה יותר מהשימוש הרגיל שלנו בטאבלט או הטלפון הפרטיים) אכן הביאו את המכשיר ל2% סוללה בסוף יום, כ-10 שעות מניתוקו מהמטען.

בשבוע בו בדקנו את המכשיר בשימוש ממוצע ומעלה, נדרשנו לטעון אותו פעמיים בלבד והשימוש בו כלל לא מעט גלישה וכחצי שעה של צפייה בסרטוני וידיאו ביום, בבהירות מסך בינונית. במנוחה המכשיר כמעט ולא מאבד אחוזי סוללה, גם כאשר ה-
Wi-Fi פועל ברציפות. יחסית למכשיר נטול בקרת בהירות ומעבד מרובע ליבות שלא מהשורה הראשונה, מדובר בזמני סוללה מצוינים.

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

רמת העמידות של ה- Asus MeMo Pad HD 7 מאכזבת למדי. מעבר לתחושת ההרכבה הפושרת, לא מצאנו עדות לזכוכית חסינת שריטות מסוג כזה או אחר – מה שמפקיר את המסך לחסדי המשתמש. טאבלט קטן כזה, שיכול להיכנס לתוך כל תיק צד, יאסוף שריטות במהרה בלי אף סוג של מיגון עליו. גם שבירת המסך בנפילה מהווה סיכון גדול יותר בלי זכוכית חסינה. מן הסתם, יהיה נבון מצד המשתמש לבחור בנרתיק או כיסוי מתאימים, לפחות לשימוש בדרכים.

Asus MeMo Pad HD 7


רמת העמידות של ה- Asus MeMo Pad HD 7 מאכזבת למדי. מעבר לתחושת ההרכבה הפושרת, לא מצאנו עדות לזכוכית חסינת שריטות מסוג כזה או אחר – מה שמפקיר את המסך לחסדי המשתמש

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טאבלטים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply