חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי

הטוב
  • מצלמה איכותית
  • נגן מוזיקה ורדיו
  • Bluetooth A2DP
  • ממשק נוח ועשיר
  • שפע מקשים ייעודיים
  • מצלמה איכותית
  • נגן מוזיקה ורדיו
  • Bluetooth A2DP
  • ממשק נוח ועשיר
  • שפע מקשים ייעודיים
הרע
  • מקשים מעט קטנים
  • ג'ויסטיק לעתים אינו מגיב כראוי
  • משך פעולת סוללה בינוני
  • מקשים מעט קטנים
  • ג'ויסטיק לעתים אינו מגיב כראוי
  • משך פעולת סוללה בינוני
בשורה התחתונה

K800i אמנם כבר לא המכשיר החדשני או המעוצב ביותר שיש לחברת סוני-אריקסון להציע, אך הוא עדיין מוצלח ואיכותי ברוב הפרמטרים. יש לו מצלמה מעולה ואיכותית, נגן מוזיקה ורדיו, תמיכה ב-Bluetooth  סטריאו – מה עוד אפשר לבקש. מאידך, המקשים העיקריים קצת קטנים ולא מספיק נוחים, ולבעלי אצבעות עבות זה עלול להציק. עם תג מחיר נוכחי של פחות מאלף שקלים, K800i ייתן לכם תמורה מצוינת לכסף.

הקדמה

K800i של סוני-אריקסון הושק באמצע 2006, והיה הטלפון הראשון מבית החברה שנשא את המותג Cyber-Shot המזוהה עם המצלמות של חברת סוני. ככזה, הוא מתהדר ביכולות צילום מתקדמות לצד מגוון תכונות מולטימדיה אחרות.

המכשיר פועל ברשת הדור השלישי (UMTS) ומעוצב באלגנטיות ובגימור מעולה (זמין במתכת כסופה מוברשת או בשחור), לצד פונקציונליות מרובה. מפרט המכשיר כולל מסך גדול ואיכותי, מצלמת 3.2 מגה פיקסל ומצלמה קדמית נוספת לשיחות וידאו, נגן מוזיקה ווידיאו, רדיו FM, ספיקר פנימי, Bluetooth סטריאופוני ותמיכה בכרטיס הרחבה.

מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

איכות השמע בשיחות מצוינת והעוצמה טובה, אם כי הייתה יכולה להיות גבוהה יותר. גם הספיקר מציג ביצועים דומים – איכות טובה מאוד, עוצמה לא לגמרי מספקת. הרמקול החיצוני ממוקם באחורי המכשיר, ובנגינת מוזיקה דרכו הוא מספק איכות שמע טובה יחסית אך עוצמה קצת חלשה - בקיצור, קצת ווליום באופן כללי היה עוזר.

האוזניות המצורפות למכשיר (בחיבור קנייני) מספקות שפע של עוצמה לשם שינוי, ואיכות סבירה לגמרי – אבל לא מתקרבות לאוזניות החדשות והמשובחות שמצורפות לטלפוני-המוזיקה החדשים של החברה.

איכות השמע בשיחות מצוינת והעוצמה טובה, אם כי הייתה יכולה להיות גבוהה יותר. גם הספיקר מציג ביצועים דומים – איכות טובה מאוד, עוצמה לא לגמרי מספקת

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

K800i מתקשה להתמודד עם הרזון הקיצוני של המכשירים העכשוויים, אך הוא בסך הכול בנוי היטב בגודל סביר והוא אפילו לא עבה במיוחד – אלא שמכסה העדשה הענקי (והנוח) בגבו משווה לו חזות שמנמנה למדי, וכנראה גם יבלוט מעט מכיס המכנסיים. הוא שוקל 115 גרם, ובזכות הקימורים העגולים שלו בפינות הוא נוח לאחיזה ולשימוש.

מקשי המכשיר בלוח המקשים הראשי לא אידיאליים – הם קטנים וצפופים למדי, אך שמענו מבעלים מרוצים של המכשיר שניתן להתרגל אליהם והם בסופו של דבר נוחים למדי. לזכותם נאמר עוד שאיכות הבנייה והחומר שלהם טובה והם מגיבים היטב. מקשי החיוג/ניתוק נעדרים מהמכשיר, ותפקודם הועבר למקשי
ה-

Soft Keys; במקום זאת קבלנו שני מקשים ייעודיים לדפדפן האינטרנט ולקיצורים שימושיים הניתנים להתאמה אישית. הג'ויסטיק לא הכי מוצלח – הוא מעט בולט מדי ולא פעם מגיב אחרת ממה שציפיתם.

מתכנני המכשיר לא חסכו במקשים ייעודיים: מעל המסך נמצאים שני מקשים זעירים ומאורכים המובילים לגלריית התמונות (אחד למצב ניווט בתמונות ממוזערות ואחד לדפדוף בתמונות הגדולות), משמאל ישנו מקש Play שמפעיל ומכבה את נגן המוסיקה או הרדיו, ומימין יש מקש ייעודי לצילום בנוסף למקשי העוצמה (המשמשים גם לזום בצילום או צפייה בתמונות). מקש ההפעלה/כיבוי ממוקם בראש המכשיר, ושקע הטעינה והאוזניות הקנייני של סוני-אריקסון נמצא בתחתיתו.

ממשק המכשיר, כרגיל במכשירי החברה, גרפי ומפורט מאוד, ולמרות שמשתמשים של חברות אחרות כמו נוקיה או מוטורולה ייאלצו להתרגל למקשים השונים (מקש המחיקה ומקש החזרה המבלבלים בהתחלה), בסופו של דבר זה משתלם והניווט בממשק נוח.

המסך, בגודל 2 אינטש וברזולוציה גבוהה של 240X320 פיקסלים תומך ב-256 אלף צבעים ומציג תמונה איכותית ומצוינת. בחוץ אל מול השמש המסך דוהה אך עדיין  ניתן לראות את התצוגה.

מלבד 64MB המובנים במכשיר, ישנו חריץ הרחבה בצדו השמאלי המיועד לכרטיסי M2 (Micro Memory-Stick) ותומך בהחלפה חמה.

K800i בנוי היטב בגודל סביר והוא אפילו לא עבה במיוחד ובזכות הקימורים העגולים שלו בפינות הוא נוח לאחיזה ולשימוש. מקשי המכשיר בלוח המקשים הראשי לא אידיאליים – הם קטנים וצפופים למדי, אך ניתן להתרגל אליהם והם בסופו של דבר נוחים למדי
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

יישומי מולטימדיה

(20% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

המצלמה הראשית ב-k800i, ברזולוציה של 3.2 מגה פיקסל ועם אוטופוקוס ופלאש xenon (זאת בשונה מתאורת ה-LED הלא אפקטיבית האופיינית למצלמות סלולריות), נחשבה לפורצת דרך כשהמכשיר הושק לראשונה אך מצליחה להישאר רלוונטית גם כיום.

הפעלת המצלמה מתבצעת עם הסטת מכסה העדשה הגדול בגב המכשיר, והשימוש בה מתבצע כמו במצלמה רגילה, כלומר כשהמכשיר מוחזק לרוחב ומקש הצילום למעלה מימין. המצלמה מאפשרת אוטופוקוס בחצי לחיצה, כולל נורת עזר לצילום בחושך; הפוקוס מהיר למדי בתאורה טובה וקצת אטי בחושך, אבל בסך הכול עושה עבודה טובה. המצלמה עצמה עשירה בפונקציות ותוכניות צילום, החל בתכניות צילום קבועות, מצב צילום עצמי, איזון לובן, מצב מדידה ואפקטים שונים, ועד תכונות לא שגרתיות לטלפון-מצלמה כמו צילום מקרו שבאמת עובד, פנורמה ותכונה בשם BestPic שהיא בעצם צילום רצף מתוחכם – היא לוכדת 8 פריימים, 4 מלפני הלחיצה ו-4 לאחריה, ונותנת אפשרות לבחור בטובה שבהן.

איכות התמונות הצליחה להרשים אותנו; באור יום קבלנו תמונות עשירות מאוד בפרטים ועם חשיפות טובות בדרך כלל וצבעים טובים, ובחושך הפלאש המובנה הצליח להאיר סצנות חשוכות לגמרי באופן אחיד, לפחות במרחקים קצרים. לא בטוח שתוותרו למענו על המצלמה הדיגיטלית שלכם, אבל כשתרצו לצלם סצנה כלשהי והמצלמה לא עליכם, תשמחו מאוד שה-K800i אתכם וסביר להניח שתצליחו להפיק באמצעותו תמונות טובות.

הפעלת המצלמה מתבצעת עם הסטת מכסה העדשה הגדול בגב המכשיר, והשימוש בה מתבצע כמו במצלמה רגילה. באור יום קבלנו תמונות עשירות מאוד בפרטים ועם חשיפות טובות בדרך כלל וצבעים טובים, ובחושך הפלאש המובנה הצליח להאיר סצנות חשוכות לגמרי באופן אחיד


איכות הוידיאו, למרבה הצער, נמוכה מאוד. ברזולוציה של 176X144 (QCIF) ובקצב של 15 פריימים לשנייה בלבד, לא ציפינו לקבל הרבה וגם לא קיבלנו. כנראה שכל משאבי הפיתוח הלכו אל המצלמה, ולוידיאו לא נשאר.

K800i מתהדר בעיקר ביכולות הצילום שלו, אך גם נגן המוזיקה המובנה לא הוזנח. זהו אמנם לא נגן ה-Walkman המעולה ששולב בדגמים אחרים, אך עדיין הוא נוח ומוצלח למדי. הנגן תומך בפורמטים MP3 ו-AAC אך לא ב-WMA. הרצועות מקוטלגות לפי אמנים או רצועות בלבד, וישנה תמיכה ביצירת רשימות השמעה. כן תומך הנגן באיקולייזר עם הגדרות מוכנות ואפשרות לכוונון ידני, וכן הרחבת סטריאו. ניתן למזער את הנגן לנגינה ברקע ולהשתמש בתכונות אחרות בטלפון, וכן להפעיל או להפסיק את נגינת המוזיקה בלחיצה על כפתור הנגן הייעודי בצד המכשיר.

נגן הרדיו נוח ומעוצב ותומך ב-RDS, שמירת תחנות ידנית או אוטומטית ונגינה דרך הספיקר, והקליטה טובה מאוד.

פונקציה שקיימת ברבות מהמצלמות הסלולריות, ומטרתה לכייל את הצבעים בתמונה בהתאם לתאורה בסביבה בה צולמה - אור פלורסנט, נורת ליבון, הלוגן, אור יום בהיר, בין ערביים וכדומה. המצלמה מודדת את האור הלבן בסצנה ובהתאם מאזנת את הצבעים בתמונה כדי שיופיעו טבעיים ככל האפשר.
שיטת מדידת האור מהסצנה. ישנן שלוש שיטות עיקריות למדידת האור:מדידה ממוצעת - ממוצע של כמות האור בפריים,מדידת ספוט - מדידת האור בעיקר מהאזור הנבחר (על פי רוב ממרכז הפריים),מדידת מטריצה - אלגוריתם המודד אזורים רבים בתמונה ומנחש על פיהם את החשיפה האידיאלית.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. חלק מהמצלמות בטלפונים סלולריים מסוגלות לצילום מקרו, בדרך כלל ממרחק מינימלי של כ-5 ס"מ.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

גלישה וסנכרון

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

הדפדפן המובנה במכשיר נוח ועשיר בפונקציות, כמו התאמה מיטבית של העמוד למסך, זום, שמירת מועדפים, הצגת טקסט בלבד ותצוגה רוחבית או אורכית; הגלישה עצמה ברשת הדור השלישי מהירה. שמחנו לראות שגם עם עמודים שאינם WAP מצליח הדפדפן להתמודד בכבוד ולהציגם בצורה טובה.

K800i תומך בקבלה ושליחה של דוא"ל, והגדרת חשבון קלה עד גיחוך – בוחרים אחת מספקיות האינטרנט בארץ, מזינים את שם המשתמש והסיסמה ומתחילים לקבל ולשלוח  מיילים. כמו כן תומך המכשיר בסנכרון מול תוכנת האאוטלוק במחשב האישי, באמצעות כבל נתונים קנייני ותוכנה, המצורפים לערכת המכשיר.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

סוני אריקסון מצהירה על זמן פעולה גרנדיוזי של 350 שעות בהמתנה ועד 7 שעות שיחה; בפועל המצב הרבה פחות מרשים, ובשימוש סטנדרטי, ללא השמעת מוזיקה ואפילו ללא שימוש ב-Bluetooth הסוללה תגמר כעבור יום ומחצה בלבד.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

איכות הבנייה של המכשיר מעולה והחומרים איכותיים ונוחים למגע; התרשמנו לטובה מאיכות המקשים והפלסטיקה. גם מכסה העדשה מוסיף נקודות לרושם הכללי, אך מה שגורע מהן היא הפתיחה הקלה מדי שלו כשהוא נמצא בכיס או בתיק.

החלק העדין ביותר של המכשיר הוא המסך שלו. המסך רגיש מאוד לשריטות והוא ממש מגנט לטביעות אצבעות.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply