חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מדפסת Brother MFC-J480DW
מותג: Brother
סוג הפלט: צבעוני
מאפייני רשת: WiFi
רזולוציה מקסימלית: 1200x6000 DPI
הדפסה דו צדדית: אופציונלי
פקס: כולל
סורק: כולל
יעודים מיוחדים: ללא
ציון WiseBuy
7.7
דירוג הגולשים
(3 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
Idan 07.07.20
Sapir 25.01.20
יובל 19.01.20
מירה 08.11.19
ישראל 07.09.19
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מדפסת Brother MFC-J480DW

לירן עבדי | 29.11.2015
הטוב
  • גישה נוחה למחסניות הדיו
  • מזין מסמכים אוטומטי (פידר)
  • הדפסה דו-צדדית
  • כרטיס רשת אלחוטי
  • הדפסה וסריקה מהנייד
  • אפליקציה ייעודית נוחה
הרע
  • המדפסת "מושבתת" בהיעדר ראש דיו
  • לא מהירה כפי שמצוין
  • הדפסת צבע בינונית
  • תפריט מיושן
בשורה התחתונה

למרות צריכת הדיו הממוצעת ומהירות הדפסה שאכזבה במעט, חברת Brother מציגה מדפסת-משולבת אידיאלית למשתמש הביתי. ה-MFC-J480DW עמוסה בתכונות המקלות על העבודה השוטפת, הגישה למחסניות הדיו נוחה להפליא, צילומים צבעוניים ודו צדדיים סיפקו את צרכינו וההדפסה הקלילה מהמכשיר הנייד הרשימה מאוד.

הקדמה

ה-MFC-J480DW היא מדפסת הזרקת-דיו משולבת ((All-in-One המסוגלת להדפיס, לצלם, לסרוק ולשלוח פקס, בשחור וצבע. התכונות הבולטות כוללות הדפסת דופלקס (דו-צדדי), מגירת נייר ל-100 עמודים, מסךLCD  1.8 אינץ' צבעוני וכרטיס רשת אלחוטי מובנה המאפשר להדפיס ישירות ממכשירים ניידים.

איכות ההדפסה

(45% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

ה- J480DWתומכת ברזולוציית הדפסה של DPI 1200×6000. העמדנו בפניה שלל מבחנים: גווני שחור לבן, משחקי מעבר בין צבעים סמוכים, תמונת טבע שצולמה במצלמה דיגיטלית והדפסת פוטו רווית צבעים.

בגווני שחור-לבן הופתענו מהמדפסת לטובה: במבחנים אלה היא אמנם הרעישה בעוצמה ונראה כי עבדה הכי "קשה" אך סיפקה תוצאות מעולות: המעבר היה מדורג בצורה עדינה ונעימה לעין, אם כי הצלחנו להבחין במעין "מקפצות צבע" בדמות קווים דקים שהסגירו רגעי מעבר לגוונים בהירים יותר. גם מסמכי טקסט פשוטים הודפסו בלי בעיות. אפילו בהדפסת פונטים קטנים ממש (px 3-6) לא זיהינו בעיה: הנטייה המוכרת של מיזוג אותיות וטקסט לא קריא לא התרחשה כאן.

Brother MFC-J480DW

בהדפסת צבע, המדפסת הצליחה לשמור על צבעים די דומים למקור, אם כי זיהינו כמה גמגומים במעברי הצבע בין גוונים סמוכים מדי, והתוצאה – קשת צבעים מצומצמת למדי שרחוקה מכוונת המקור. גם גווני הצבעים הכהים בהדפסת הצבע נטו להציג גוון כהה מעט יותר.

בהדפסות מורכבות יותר, בדומה לשאר המדפסות הביתיות הטיפוסיות, אין מה לסמוך עליה. היא אמנם מהירה בצורה מפתיעה (לקח לה פחות מ-20 שניות להפיק מהמחשב תמונת טבע בגודל A5), אבל הצבעים החיוורים ואי-הדיוק בריבוי גוונים באותו בסיס-צבע (חלקי יער או ים לדוגמא), לא מהווים אלטרנטיבה ראויה למדפסת פוטו אמיתית או בית דפוס, כמובן.

מדפסת פוטו פועלת בטכנולוגיית אידוי צבע ( Dye SublimationאוThermal Dye ). בטכנולוגיה זו הצבע מהמדפסת עובר לנייר דרך רצועה מיוחדת ויוצר ציפוי מיוחד שמקנה לתמונה מראה מבריק ועמידות גבוהה וממושכת. המדפסת מתאימה להדפסת תמונות, בין היתר הודות ליכולתה להדפיס את כל אחד מצבעי הבסיס ב-256 גוונים שונים. כתוצאה מכך, ברזולוציה של 300dpi בלבד היא מפיקה תמונה באיכות הדומה לרזולוציה של 4800x1200dpi של מדפסת הזרקת דיו רגילה. בנוסף, בטכנולוגיה זו המעבר בין הצבעים חלק יותר והתוצאה היא תמונה איכותית ונקייה בדומה לאיכות מעבדה.   מדפסות פוטו בדרך כלל קומפקטיות וקלות משקל וחלקן ניידות ומצוידות בסוללות ובחיבורים אלחוטיים. בנוסף, מדפסות פוטו כוללות חלק או את כל התכונות הבאות: חיבור PictBridge ישיר למצלמה, חריצים לכרטיסי זיכרון, מסך LCD לצפייה בתמונות ופונקציות לעיבוד תמונה.

מהירות ההדפסה

(10% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

היצרן מבטיח מהירות הדפסה של 27 עמודים לדקה בשחור/לבן ו-10 עמודי צבע בדקה. המציאות רחוקה מההבטחות: בפועל הדף ראשון יצא אחרי 14 שניות מאכזבות. 27 עמודי טקסט בשחור/לבן (בכיסוי של 7%) יצאו תוך דקה ו-40 שניות. גם עמודי צבע התעכבו מעט אבל לא מדי: איחור של כמה שניות מההבטחה. לזכותה של Brother ייאמר שתופעת הדיו הנמרח כמעט ולא מתרחשת. גם כשניסינו בכוח למרוח את הדיו עם האצבעות בדפי שחור וצבע, גילינו התייבשות דיו מהירה למדי.

בחנו כמה הדפסות דופלקס – תכונה שימושית ביותר עבור סטודנטים הנדרשים להגיש מסמכים בפורמט זה או מעוניינים לחסוך בנייר. מרגע שניתנה הפקודה ועד יציאת הפלט מרובה הטקסט, עברו 40 שניות. לא נורא מדי אבל בהחלט יש מקום לשיפור, בהתחשב במתחרות באותה קטגוריה.

מספר העמודים שהמדפסת מסוגלת להדפיס בדקה (Pages Per Minute –PPM ). הנתון משתנה בהתאם לאיכות ההדפסה (טיוטה, רגיל, מיטבי), צבע ההדפסה (שחור או צבעוני) וסוג המידע המודפס (טקסט או תמונה). במדפסות דיו הנתון שמופיע במפרט הוא תיאורטי ומתייחס לכיסוי חלקי של הדף – 5 אחוז בשחור ו-15 אחוז בצבע. במדפסת לייזר הנתון שמופיע במפרט קרוב לביצועיה בפועל.

יעילות וצריכת דיו

(20% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

המדפסת עובדת עם 4 ראשי דיו: Magenta (ורוד-סגלגל), Cyan (טורקיז), Yellow (צהוב) ו-Black (שחור). ההרגל המגונה של השבתת המדפסת בהיעדר ראש דיו בודד לא חסה על ה- J480DW: כשמחסנית ה- Cyan נשלפה החוצה, המדפסת סירבה לקבל פקודות עד שתיטען במחסנית דיו חדשה. חיסרון משמעותי למי שמעוניין להדפיס שחור/לבן בלבד ומחסנית צבע בכל מקרה לא רלוונטית עבורו באותו רגע.

סט של 4 מחסניות דיו מקוריות (דגם LC223) מתומחרות בין 349-399 ₪ , המספקות 550 דף לפי כיסוי 5% דף. ניתן לרכוש כל אחת בנפרד, במחיר של בין 60-80 ₪ לדיו צבע ו90-120 ₪ לדיו שחור, כלומר 0.66 אגורות להדפסה בשחור/צבע, בממוצע. זהו מחיר ממוצע בשוק הדיו המקורי.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

פרט למדפסת, עוד בקופסא סופקו כבלUSB  לחיבור קווי – משהו שחברות רבות הפסיקו לספק, כבל טלפון (לפקס), דיסק התקנה וארבעה ראשי דיו התחלתיים המציעים 260 עמודי הדפסה. המדפסת שוקלת 8.3 ק"ג, בהחלט לא הקלה ביותר בשוק השימוש הפרטי – אם כי מדובר בנתון נסלח בהתחשב בפונקציות הרבות שהיא ממלאת.

מגירת הנייר תחזיק כ-100 דפים והיא קלה מאוד ונשלפת במהירות. לא ניתן להתעלם מתחושת הפלסטיק הזולה, שבדומה להרבה מדפסות ביתיות המתחרות לה, נוכחת כאן ברוב חלקי הגוף. ובדיוק כמו בכל מכשיר המורכב מחומר הגלם הזול, רגישות היא שם המשחק; לא בכוח, לא במהירות. לזכותו של המגש ייאמר שמרגע הכנסת הדפים, אין להם זכר בעין והאסתטיקה הנוצרת – יקרה מפז. כמו כן, הם לא אוגרים אבק מה שמאריך את חיי המכשיר.

שלב התקנת המחסניות לא פחות ממהנה: שליפת ה"ניצרה" ותחיבת ראש דיו לכל תא בוצעה בקלות, תפריט אינטואיטיבי הודיע איזה צבע הותקן בהצלחה – והכל קורה בתא נפרד ולא בולט לעין.

Brother MFC-J480DW

ממשק המדפסת והתפריטים בו שייכים לאסכולה הישנה: תזוזה באמצעות מקשים פיזיים, תפריטים מוארכים עד לאינסוף, התעקשות להיתקע על תפריט ויציאה ממנו בלחיצה על כפתור ספציפי ושאר אסונות חווית-משתמש שכמעט ונעלמו מהעולם. הממשק לא בהכרח יסרבל או יפריע לכל מי שיפגוש בו, אבל בהחלט עלול לייאש משתמשים חדשים שהתרגלו למסכי המגע. התפריט מוצג על מסך צבעוני בגודל 1.8 אינץ' הניתן להזזה בכמה זוויות, כשהוא מוצע בשלל שפות, עברית לא ביניהן, כך גם בתוכנה הייעודית למחשב ובאפליקציה למובייל.

ניסינו תחילה להדפיס מהמובייל. הסמארטפון נשלף, האפליקציה הייעודית iPrint&Scan הותקנה ותמונה נשלחה להדפסה. אחרי שלקח קצת זמן לסלולרי למצוא את המדפסת, התקבלה הפקודה להדפיס תמונה רווית צבע. האתגר היה לא פשוט: עקב האכילס של מדפסות ביתיות הן תמונות עמוסות צבעים וגוונים שונים ובפועל אכן לא הופתענו: לקח זמן רב (כמעט דקה) עד שהופקה תמונה איכותית בגודל A6 (רבע מגודל דף A4 סטנדרטי), ישירות מהנייד.

ראויה לציון לשבח היא האפליקציה של Brother: ה- iPrint&Scanקלילה ופשוטה מאוד, שאינה כוללת תפריטים מייאשים ומציעה את הפעולות הפופולריות ביותר: הדפסה מקובץ, מצלמה או ישירות משירות OneDrive, וכן סריקה מהמדפסת ישירות לנייד, שעבדה בצורה נקיה ומהירה. האפליקציה זמינה לרוב מערכות ההפעלה הקיימות בשוק: iOS, אנדרואיד, Windows Phone, Blackberry, ו- Kindle Fire.

אחרי שההדפסות מהרשת השביעו את רצוננו, עברנו לחיבור פיזי והדפסנו דרך המחשב. מציאת שקע כבל ה-USB לא שגרתית במיוחד אך אופיינית לברדר. נדרשת הרמה של מכסה הסורק והסורק עצמו, כדי לגשת לחלק זה. שם מצאנו מסילה מיוחדת, דרכה העברנו את הכבל. קצת לא סטנדרטי ואפילו תמוה, אבל מאחר ומדובר בהתקנה חד-פעמית, לא ראינו בכך חיסרון של ממש. יש אפילו שייראו בכך פתרון אלגנטי להסתרת עוד כבל סורר. כמו כן, כשהשקע מובנה בפנים, ניתן להצמיד את המדפסת לקיר.

Brother MFC-J480DW

התוכנה של Brother בדיסק ההתקנה הנלווה גדושה בתכונות של הדפסה וסידורי תמונות אבל בחלקם הגדול לא מצאנו שימוש. בכל הנוגע לצילום מסמכים ותמונות, המדפסת עובדת כמכונת עבודה יעילה למדי: כשרצינו לצלם דף בודד ניצלנו את הדיוק של הסורק והשגנו עותקים מעולים של מקור בודד. כשניסינו לצלם מסמך בן מספר עמודים וחיפשנו מהירות, המזין האוטומטי (פידר) התומך ב-20 עמודים, הזין אותם במהירות למדפסת, שהעתיקה אותם בלי תקלות טיפוסיות כמו עמודים שנתקעו במזין, הוצאת דפים כפולים וכדומה.

גם הסריקה מתבצעת ללא רבב: ברזולוציה של DPI 1200 x 2400, מסמכי PDF ברורים למדי נוצרו במחשב וכן הצליחו להישלח למייל שהוזן מראש במדפסת. גם הפקס מבצע את משימתו כהלכה: הצלחנו לשלוח ולקבל מספר מסמכים למספרים שהוזנו. ניתן להזין עד 20 אנשי קשר לשליחת פקס מהירה, כולל זיכרון של עד 170 דף לשליחה.

ה- J480DWהיא בהחלט לא המדפסת הכי שקטה ששמענו אך גם לא הרעשנית שבהן. דווקא בהדפסות מורכבות אשר לוקחות זמן רב, המדפסת גילתה סימני איפוק ובקושי נשמעה. ברגעי עבודה מסיביים כמו צילום רב של מסמכים, המדפסת כבר נכנסת לקצב והרעשים החלו לחרוג לחדרים סמוכים.

עוד המדפסת מאפשרת להדפיס ישירות משירותי ענן פופולריים כמו Google Drive, Dropbox, OneDrive ואפילו פייסבוק מציעה שירות דומה אבל דורש רישום מיוחד שגרם לנו לוותר עליו.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות ופירוט ההדפסה ונמדדת ב-dpi (מספר נקודות לאינטש). להדפסת טקסט תתאים רזולוציה של 600dpi. להדפסה של גרפיקה ותמונות תספיק רזולוציה של 2400x1200dpi, ולהדפסת תצלומים באיכות גבוהה מומלצת רזולוציה של 4800x1200dpi.
רכיב במדפסת שמאפשר לשמור את תוכן המסמכים שנשלחו להדפסה. ככל שהזיכרון גדול יותר ניתן לשמור כמות גדולה יותר של מסמכים ולהדפיס מסמכים מורכבים במהירות גבוהה יותר. יש יצרנים שמציינים את כמות המסמכים המרבית שאפשר לשלוח להדפסה בבת אחת. הזיכרון נמדד במגה בייטים (MB) למשתמש הביתי יספיק בדרך כלל  זיכרון של 8MB.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply