חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - Apple iPhone 4 : חד וחלק

הטוב
  • מסך מגע משובח
  • ממשק נוח וידידותי
  • צילום סטילס ווידיאו HD באיכות מעולה
  • גלישה ותוכנת דוא"ל נוחים במיוחד
  • GPS ו-Wi-Fi
  • שפע של אפליקציות
  • עיצוב מהודר ומוקפד
  • חיי סוללה משופרים
הרע
  • לא נוח לאחיזה ממושכת
  • בעיות קליטה מפעם לפעם
  • אין תמיכה בפלאש בדפדפן
  • אין רדיו
  • ריבוי משימות מוגבל
בשורה התחתונה

אייפון 4 עשה שתי קפיצות דרך משמעותיות מהדור הקודם: הוא מציג מסך חד להדהים שמשפר דרמטית את חוויית השימוש כולה, וכולל מצלמת סטילס ווידיאו מהטובות בשוק הסלולרי. העיצוב המחודש התגלה כחרב פיפיות, ועם האלגנטיות הצוננת שהוא משדר באה גם אי-נוחות ממשית באחיזה וסכנה לשכבות הזכוכית.

לאחר כשבוע של שימוש לא יכולנו שלא לחשוב – נו, עוד אייפון. אייפון שנראה נפלא, אייפון שיודע לצלם, אבל אייפון; מערכת ההפעלה נותרה זהה, אפילו המהירות לא השתפרה באופן מהותי. למי שיש את
ה- iPhone 3GS אין לדעתנו סיבה ממשית לשדרג. לאחרים – ועל אף החסרונות הלא מבוטלים – זהו מכשיר מיוחד ומלא שיק, שעם מאות-אלפי האפליקציות שלו יספק אינספור שעות של הנאה.

הקדמה

הדור הרביעי של הטלפון מבית אפל, ה- iPhone 4, כבר כאן והוא מעורר כרגיל סערת רגשות ויצרים. העיצוב המחודש גרר מחיאות כפיים לצד תשואות בוז, פרשת "אנטנה-גייט" התפוצצה וגוועה והמכירות, כתמיד, מצוינות. לקחנו אותו לסיבוב כדי לבדוק על מה המהומה והאם יש כאן בשורה חדשה.

המפרט של אייפון 4 כולל מעבד
Apple A4 במהירות 1Ghz ו-512MB זיכרון, תקשורת סלולרית בדור 3.5, מסך מולטי-מגע קפסיטיבי בגודל 3.5 אינטש, מצלמת 5 מגה פיקסל עם אוטו-פוקוס ופלאש ומצלמה קדמית נוספת לשיחות וידיאו, חיישני תנועה וקרבה, קישוריות Wi-Fi b/g/n ו-Bluetooth A2DP, מצפן דיגיטלי, מקלט GPS וזיכרון מובנה בנפח של 16 או 32GB.

כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.
מנגנון מיקוד אוטומטי, שלאחר חצי לחיצה על מקש הצילום מתמקד על הפרט הרצוי בסצנה. המיקוד יוצר בידול בין האובייקט לבין סביבתו ומבליט אותו, כך שהוא נראה ממוקד וחד ביחס לרקע.

איכות הקול ושמע

(20% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

אייפון 4 מצויד במיקרופון ייחודי עם טכנולוגיית ביטול רעשים, שאמור לספק איכות שיחה טובה מאוד. בפועל, ניכר שהמכשיר זכה לשיפור גדול בתחום ביחס לקודמיו ואיכות השיחה אכן טובה מאוד. שמענו את בן שיחנו היטב, בעוצמה חזקה ובאיכות טובה, ונאמר לנו שאנו נשמעים מצוין. גם באזור רועש יחסית לא קיבלנו תלונות על רעשי רקע. הספיקר, הממוקם בתחתית המכשיר, מפיק צליל באיכות סבירה ובעוצמה בינונית.

במהלך השיחות לא נתקלנו בתופעת ירידת קליטה וניתוקים, אבל תופעה מרגיזה אחרת קרתה גם קרתה: חיישן הקרבה, שאמור לכבות את המסך עם קירוב המכשיר לאוזן, לא תמיד פועל כנדרש ולעיתים התנתקו לנו שיחות או נלחצו מקשים וירטואליים באקראי תוך כדי השיחה.

אחרי כולם, גם אייפון 4 כולל סוף-סוף תמיכה בשיחות וידיאו. השיחות הללו אפשריות רק בין מכשירי
iPhone 4 ורק על רשת ה- Wi-Fi, כך שקשה לקרוא לתכונה הזו שימושית.

בהאזנה למוזיקה עושה הרמקול הבודד עבודה יפה מאוד והסאונד צלול ונעים יחסית. האוזניות פשוטות בתכלית, גם אם נוחות מאוד באוזן, ובהאזנה למוזיקה הצליל שלהן בסדר אבל לא מלהיב, בעיקר בשל המחסור בבאס נוכח ומדויק. בזכות החיבור הסטנדרטי (3.5 מ"מ) תוכלו להחליפן באוזניות טובות יותר משלכם.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

לעומת העיצוב העגלגל והעממי-כמעט של הדורות הקודמים, iPhone 4 עוצב מחדש בקו נקי, מוקפד וקצת חמור-סבר. חזית המכשיר נותרה זהה, אבל את גב הפלסטיק הקמור מחליף כאן משטח זכוכית ישר ומסגרת אלומיניום כסופה מסביב, שמעניקים למכשיר חזות אלגנטית מאוד. גם מי שאהב את העיצוב החדש ייאלץ להודות שהוא בא על חשבון הנוחות: בגלל הקווים החדים של מסגרת המתכת, האחיזה באייפון 4 לאורך זמן פשוט לא נוחה. מבחינת מימדים, הגודל הכללי נותר דומה למדי לדורות הקודמים, אך העובי הצטמק ל-9.3 מ"מ בלבד והמשקל עלה במעט ל-137 גרם. בזכות הפרופיל הרזה שלו, אייפון 4 מחליק בקלילות לתוך הכיס ומרגיש שם בנוח.

Apple iPhone 4


אייפון 4 עוצב מחדש בקו נקי, מוקפד וקצת חמור-סבר. את גב הפלסטיק הקמור מחליף כאן משטח זכוכית ישר ומסגרת מתכתית כסופה מסביב, שמעניקים למכשיר חזות אלגנטית מאוד. בזכות הפרופיל הרזה שלו, המכשיר מחליק בקלילות לתוך הכיס

בחזית המכשיר נמצא מסך המגע ומתחתיו המקש הראשי המסורתי, שנתון בתוך גומחה עגולה. בלחיצה קצרה הוא מחזיר את המשתמש למסך הבית, בלחיצה ארוכה הוא מפעיל את פונקצית הזיהוי הקולי ובלחיצה כפולה הוא פותח את מנהל המשימות.

המסך, כפי שבטח כבר שמעתם, לא פחות ממרהיב. הרזולוציה הגבוהה שלו, 640X960, מעניקה לו חדות שטרם נראתה כמוה, והתמיכה ב-16 מליון צבעים מסייעת לו להציג תמונה עשירה ויפהפייה. שמחנו לראות שהוא מצליח להישאר קריא גם באור שמש ישיר. עם זאת, לאחר שלושה אייפונים עם מסך 3.5 אינטש היינו שמחים למסך קצת גדול יותר, וגם אין מנוס מלקבוע שמסכי ה-Super AMOLED של סמסונג (כמו זה שב- Samsung Galaxy S וב- Samsung Wave) מציגים צבעים חיים בהרבה וניגודיות גבוהה יותר. מבחינת תפקודו כמסך מגע אין לנו אלא להצהיר שהוא עושה את תפקידו באופן מושלם.

Apple iPhone 4
המסך לא פחות ממרהיב. הרזולוציה הגבוהה מעניקה לו חדות שטרם נראתה כמוה, והתמיכה ב-16 מליון צבעים מסייעת לו להציג תמונה עשירה ויפהפייה. הוא מצליח להישאר קריא גם באור שמש ישיר

את מערכת ההפעלה רובכם כבר מכירים. בגרסאות האחרונות שלה נוספו לה תמיכה בריבוי משימות, תמיכה בהעתקה והדבקה של טקסט ועוד; מעבר לכך היא נותרה דומה עד זהה לקודמותיה, הן מבחינת העיצוב והן מבחינת התפקוד – ללא חידושים מרעישים. בבדיקה מול iPhone 3Gs נוכחנו לגלות שהמעבד החדש לא גורם למהירות גבוהה משמעותית, ובדרך כלל ההבדלים בין אייפון 4 לקודמו מבחינת מהירות תגובה ותפקוד כללי מינוריים למדי.

תכונת ריבוי המשימות התגלתה כמוגבלת מאוד: אפליקציות מעטות בלבד תומכות בה, ומרביתן נסגרות – כשרק צלמית ייצוגית נותרת לראווה באזור ניהול המשימות. לחיצה עליה פשוט תטען את האפליקציה מההתחלה, כך שאפשר להתייחס אל המולטי-טסקינג במכשיר כאל אזור "יישומים שהופעלו לאחרונה" בלבד, בדרך כלל. היתרון הוא שאין תופעות של הכבדה והאטה במכשיר כתוצאה מכך שיותר מדי יישומים פועלים במקביל.

מילה אחרונה לגבי הממשק – המקלדת הוירטואלית באייפון היתה ונותרה הטובה ביותר בעולם הטלפונים הסלולריים. אפל מצאה את האיזון המדויק בין גודל המקשים, המרווח ביניהם, הסימון שלהם ומהירות תגובתם למגע, והתוצאה קרובה לשלמות. הצלחנו להקליד במצב האנכי במהירות שמשתווה לזו של מקלדות פיזיות טובות.

בצידו הימני של המכשיר נמצאת מגרה זעירה עבור כרטיס המיקרו-
SIM, שיש להיעזר בסיכה חדה כדי לשלוף אותה ממקומה. משמאל תמצאו מתג למעבר למצב רטט ובחזרה ושני מקשי ווליום עגולים. בראש המכשיר יש מקש מוארך לנעילה ופתיחה של התצוגה, וכן שקע 3.5 מ"מ לאוזניות. בתחתית האייפון תמצאו את שקע הטעינה והסנכרון הקנייני, ומצדדיו המיקרופון והרמקול. המקשים השונים מגיבים כראוי ולא נלחצים באקראי, אך קוויהם החדים לא נעימים למגע.

עם ה-
iPhone 4 תקבלו בערכה כבל USB לבן, מטען ביתי זעיר שמתחבר לכבל, זוג אוזניות, חוברות הדרכה באנגלית ובעברית וזוג מדבקות הלוגו של Apple, כדי שכולם יידעו את מי אתם מעריצים.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.

יישומי מולטימדיה

(20% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

iPhone 4 מצויד במצלמת 5 מגה פיקסל עם אוטו-פוקוס ופלאש, שנכנסת לפעולה במהירות טובה של כ-2 שניות. הממשק מינימליסטי כתמיד, עם אפשרות לבחירה באיזו מצלמה לצלם – הקדמית או האחורית, הפעלה או כיבוי של הזום והחלה של תכונת ה-HDR. המיקוד האוטומטי מתבצע בנגיעה במקום הרצוי במסך והוא מהיר למדי ומוצלח.

איכות התמונות שמפיקה המצלמה יוצאת דופן, ומתקרבת מאוד לזו של ה-
Nokia N8. אם בשל האופטיקה ואם בשל החיישן, התמונות שצילמנו יצאו חדות, צבעוניות ועשירות להפליא בפרטים. הצלחנו להפיק תמונות מעולות גם בתוך הבית ואפילו בתנאי תאורה חלשים, כאשר אפילו הרעש הדיגיטלי נעים לעין ונראה כגרעיניות מתונה ולא כבליל של פיקסלים. פלאש ה-LED מסייע להציל תמונות בחשכה מוחלטת. מצב ה-HDR יעיל מאוד ובמקרים רבים ממש מציל תמונות. במצב זה המכשיר לוכד 3 תמונות ברצף ובנתוני חשיפה שונים, ולאחר מכן מאחד אותן לכדי תמונה אחת עם טווח דינמי מורחב.

צילום הוידיאו מצוין גם הוא. אייפון 4 תומך בצילום סרטונים באיכות
HD 720p ובקצב של 30 פריימים בשניה, והתוצאות נהדרות. הסרטים חדים, מפורטים ובעלי תנועה חלקה. גם הסאונד המוקלט חזק וצלול.

להלן מספר דוגמאות לתמונות שצילנו עם ה-iPhone 4. לחצו להגדלה.

Apple iPhone 4


Apple iPhone 4


Apple iPhone 4


נגן המוזיקה, הלא הוא ה-iPod המכר, הוא כרגיל מוצלח, מעוצב ונוח. השירים במכשיר מקוטלגים על פי מגוון קטגוריות – אמנים, מלחינים, אוספים, ז'אנרים, פודקאסטים, ספרי שמע, וידיאו ורשימות השמעה. ישנה אפשרות להשמעה ברקע והשמעה אקראית או חוזרת; ישנו אקולייזר עם הרבה מאוד תבניות שמע מוכנות, וכן אפשרות להגבלת עוצמה המכשיר תומך בפורמטים AAC, MP3, Audible, Apple Lossless, AIFF, WAV. כרגיל כל קובצי האודיו חייבים לעבור בתוכנת iTunes  לשם העברתם למכשיר.

נגן הוידיאו נוח לתפעול, והוא תומך בקידודים
H.264, MP4 ו-Motion JPG ברזולוציה של עד 720p. עם זאת, התאכזבנו לגלות שקובצי MKV לא הצלחנו לנגן בשום אופן, גם לא דרך אפליקציית VLC; קבלנו בכל פעם הודעה שהמכשיר חלש מדי מכדי להריץ את הוידיאו המבוקש. כשהמתחרים מבית סמסונג (Wave ו- Galaxy S) עושים זאת כלאחר יד, זו אכזבה.

מקלט ה-
GPS מהיר מאוד, בסיוע הרשת הסלולרית, והניווט באמצעות תוכנת Waze נוח ומדויק. למרבה הצער, גם באיפון 4 אין מקלט רדיו.

מנגנון מיקוד אוטומטי, שלאחר חצי לחיצה על מקש הצילום מתמקד על הפרט הרצוי בסצנה. המיקוד יוצר בידול בין האובייקט לבין סביבתו ומבליט אותו, כך שהוא נראה ממוקד וחד ביחס לרקע.
הופעת גרעיניות בתמונה, בצורת נקודות צבעוניות אקראיות (בעיקר באזורים הכהים בתמונה). תופעה זו מופיעה בדרך כלל בצילום בתאורה חלשה או בלילה, ונובעת מגודלו הקטן ומאיכותו הבסיסית של החיישן.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
תשדירי שמע או וידיאו עצמאיים בנושאים מגוונים המופצים ברשת האינטרנט, וזמינים להורדה חינמית. מקליטי הפודקאסטים, כמו הבלוגרים, מדברים על תחומי העניין שלהם (לעתים בשילוב ג'ינגלים, מעברונים ומוזיקה, ממש כמו משדר רדיו או טלוויזיה), מעלים את הקובץ לרשת האינטרנט והגולשים מוזמנים להוריד את הפודקאסט ולקבל עדכון אוטומטי דרך ה-RSS. 
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
Matroskaפורמט פופולרי וחופשי לקובצי וידיאו, בעיקר באיכות HD. קובץ ה-MKV הוא למעשה "קונטיינר" שמסוגל להכיל מגוון של קבצים – קובץ הוידיאו, קובצי האודיו, הכתוביות וכדומה. מכשירים התומכים בנגינת קובצי MKV מסוגלים לפתוח את הקובץ ולפענח את תכולתו.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

גלישה וסנכרון

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

בתחום הגלישה ברשת אין חידושים מרעישים, והמצב נותר מצוין – כמו בדגמים הקודמים. אייפון 4 תומך ברשתות HSDPA ו-HASUP ובמהירות הורדה של עד 7.2Mbps (ראו הסתייגות בהמשך). כמובן שיש גם קישורית Wi-Fi לגלישה מהירה וחינמית ברשתות אלחוט.

הדפדפן
Safari עושה עבודה נהדרת והגלישה בו נוחה וחלקה להפליא. עמודי HTML גדולים ומורכבים נטענים בו במהירות גבוהה מאוד וללא עיכובים, הטקסט חד כתער וקריא אפילו בפונטים זעירים וההתקרבות והתרחקות באמצעות המולטי-מגע נוחים ומהירים, אם כי מפעם לפעם הבחנו ב"משבצות שחמט" האפורות בגלילה מהירה לצדדים – תופעה שכבר נפתרה במכשירי אנדרואיד מתקדמים. חיסרון משמעותי נוסף וידוע הוא העדר התמיכה בפלאש.

תוכנת הדואר נהדרת. קל מאוד להגדירה, היא זריזה ונוחה להפליא לשימוש, כולל תמיכה ב-
Push ובקבלה ושליחה של קבצים. המכשיר מציג היטב קובצי אופיס, אבל כדי לערוך ולהכין מסמכים תצטרכו להשתמש באפליקציות ייעודיות כמו Quick Office (בתשלום) או באחרות.

הסנכרון עם המחשב מתבצע באופן בלעדי עם תוכנת
iTunes. אחרי שמתרגלים אליה מסתבר שהיא בסך הכל הגיונית ונוחה, אבל מעצבן שלא ניתן להעביר קבצים מהמכשיר וממנו בלעדיה.

כאן עלינו להתוודות. כשנחשפנו לפרשת האנטנה, בה נטען (והוכח) שהמכשיר מאבד קליטה באחיזה מסוימת בו, היינו סקפטיים מאוד. חשבנו שמדובר בבאזז שלילי מוגזם ולא מוצדק, והאמנו שבמרבית הדגמים לא תקרה הבעיה. למרבה הצער, לאחר שימוש של למעלה משבוע, עלינו להודות שהטענות נכונות – אבל הצרה פחות נוראה משנטען.

במהלך שיחות טלפון לא קרו ניתוקים כלל, בין היתר משום ש"אחיזת המוות" לא מתבצעת לרוב בהצמדת המכשיר לאוזן. במהלך הגלישה והשימוש השוטף, לעומת זאת, כאשר אוחזים באייפון ביד שמאל ומנווטים על מסך המגע באמצעות אצבעות יד ימין, קרה לא פעם שרמת הקליטה ירדה לאחר כ-10-15 שניות ולא הצלחנו לגלוש – ומיד לאחר שהחלפנו תנוחת אחיזה שבה הקליטה למצבה הקודם. מדובר בתקלה לא פשוטה, אבל היא קרתה בעיקר במקומות בהם הקליטה אינה מושלמת גם ככה; במשרדנו, הממוקם בראשו של בניין קומות, לא חלה ירידה בקליטה גם בלפיתה האסורה. אם במקרה הקליטה בביתכם לא משהו (כמו במקרה שלנו), ואין לכם רשת
Wi-Fi בבית, התופעה הזו עלולה להיות מטרד רציני.

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

iPhone 4 מגיע עם סוללת ליתיום-יון מובנית במכשיר בהספק של 1420mAh, ללא אפשרות להחלפה עצמית. להצהרת אפל, הסוללה שופרה מהותית מדורות קודמים ומסוגלת כעת לספק עד 300 שעות המתנה, 7 שעות שיחה או 40 שעות האזנה למוזיקה.

התוצאות בפועל מראות שנקודת החולשה של מכשירי האייפון אכן טופלה כהלכה, ואייפון 4 מיישר קו עם הדגמים המקבילים בקטגוריה. בשימוש סטנדרטי ומעלה, שכלל כשעת שיחות, 30 דקות ניווט, סנכרון דואר ארגוני קבוע וגלישה מזדמנת, הסוללה שבקה חיים כעבור יותר מיום וחצי – זמן סוללה טוב מאוד. בשימוש פחות אינטנסיבי היא משיגה זמן פעולה יפה של יומיים רצופים.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

iPhone 4 בנוי היטב, כרגיל במוצרי Apple. החלקים השונים מורכבים למופת זה אל זה והגמור מוקפד לעילא. עם זאת, יש לו 2 חולשות מרכזיות: ראשית, גימור הזכוכית מלפנים ומאחור סופח טביעות אצבע רבות ומתלכלך מאוד, מה שפוגם במראהו היוקרתי. שנית, וזהו החלק המטריד יותר, שכבות הזכוכית לא מוגנות בטבעת מתכתית כמקובל, מה שחושף אותן לסכנה של שברים ושריטות. על אף שאפל הצהירה שהיא משתמשת בזכוכית גמישה, חזקה ומחוסמת, נשמעו כבר דיווחים ברשת על אייפונים שהזכוכית שבגבם נשברה בגלל כיסויים קשיחים, וגם על הפריט שאצלנו ניכרו כמה שריטות קלות בגבו.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply