חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי HTC HD7
נפח אחסון פנימי: 8GB
כרטיס SIM: SIM אחד
שנת הכרזה: 2010
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
מהירות מעבד: 1000 MHz
מאיץ גרפי: Adreno 200
כרטיס זיכרון: ללא
ציון WiseBuy
7.5
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
דן 16.08.11
yaniv 23.07.11
יצחק 21.12.10
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי HTC HD7

הטוב
  • מסך ענק, בהיר וחד
  • ממשק יפהפה ואלגנטי במיוחד
  • תפקוד מהיר בדרך כלל
  • איכות בנייה מעולה
  • חיישני תנועה, תאורה וקרבה
  • רדיו, Wi-Fi, Bluetooth ו-GPS
  • יישום אופיס מובנה
  • סטנד מובנה לצפייה נוחה
הרע
  • איכות שמע נמוכה ועוצמה חלשה ברמקול
  • מסך LCD, צבעים חיוורים ביחס ל-AMOLED
  • מערכת ההפעלה ראשונית ומוגבלת מאוד
  • מעט מאוד אפליקציות להורדה
  • אין מצלמה קדמית לשיחות וידיאו
  • אין אפשרות להרחבת זיכרון
  • מחייב התקנת Zune לסנכרון עם המחשב
  • אין תמיכה בעברית
  • כבד, מגושם ולא נוח לדיבור
בשורה התחתונה

שפע של פוטנציאל לא ממומש – זו המסקנה שלנו מה-HD7. מפלץ המולטימדיה של HTC מתקשה לנשוך; הוא גדול, מרשים ומעוצב, אבל יותר מדי תכונות בסיסיות חסרות בו, ומה שיש לא תמיד עובד מספיק טוב. מערכת ההפעלה החדשה של מייקרוסופט מתגלה כהברקה עיצובית ותכנונית ויש לנו ציפיות גבוהות ממנה. היא אמנם לא בשלה עדיין, וכמו המכשיר עצמו חסרה פונקציות שבממשקים אחרים נחשבות כבר מזמן לסטנדרטיות, אבל יש לצפות שהיא תשתפר עם הזמן.

מי שהתאהב בממשק היפהפה והחלקלק של
WP7 ומתעקש על מסך גדול במיוחד, עשוי ללכת שבי אחרי ה-HD7. לאלו שמעדיפים מכשיר ומערכת הפעלה בוגרים ובשלים יותר, כדאי להמתין קצת לדגמים הבאים.

הקדמה

HD7, אחד התותחים הכבדים של HTC שהושק בשלהי 2010, הוא מראשוני המכשירים החכמים שמריצים את מערכת ההפעלה החדשה Microsoft Windows Phone 7 (להלן – WP7, לשם קיצור), לצד עוד 4 דגמים מבית HTC שהושקו יחד אתו. המכשיר מזכיר להפליא את ה- HD2 הזכור לטוב הן במפרט והן בעיצוב, ובזכות המסך הענק שלו והרגלית האחורית מכנה אותו החברה "מפלצת מולטימדיה", לא פחות.

מפרט המכשיר כולל מעבד
Sanpdragon QSD8250 במהירות 1Ghz, זיכרון עבודה בנפח 512MB ו-8GB/16GB נפח אחסון מובנה למשתמש, מסך מגע בגודל 4.3 אינטש, מצלמת 5 מגה פיקסל עם תמיכה בצילום וידיאו ב-HD, מקלט GPS, רדיו FM, נגני מוזיקה ווידיאו ועוד. מובן מאליו שזהו מכשיר דור 3.5 עם תמיכה ברשתות HSDPA ו-HSUPA ובמהירות הורדה של עד 7.2Mbps.

אין במכשיר חריץ להרחבת זיכרון.

מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.

איכות הקול ושמע

(20% מהציון הסופי)
6.5 מתוך 10

בתחום השמע, נוחל ה-HD7 כישלון מהדהד. לא ברור מה חשבו בחברה כשציידו מכשיר מולטימדיה ברמקול חיצוני כה עלוב שמפיק צרצורים צורמניים בעוצמה חלשה במיוחד. בשיחות באפרכסת האיכות סבירה, אך גם כאן העוצמה לא תמיד מספקת; לשיחות - הספיקר פשוט לא יעיל.

ובניגוד חד, איכות ההאזנה למוזיקה באוזניות פשוט נהדרת. העוצמה גבוהה והצליל עשיר בנפח, גם אם לא מדויק מספיק בברירת המחדל; אך המכשיר מצויד בתוכנת
Sound Enhancer שמציעה איקולייזר עם כמה וכמה תבניות שמע, תמיכה ב-Dolby Mobile ובעיקר במצב SRS המעולה שמרחיב פלאים את בימת הצליל, מחדד את התדרים הגבוהים ומעמיק את הבס. יש לציין שלא השתמשנו באוזניות המצורפות, מסיבות שונות, אלא בזוג אוזניות די סטנדרטיות משלנו.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

HTC HD7 הוא מכשיר גדול מהרגיל – רוחבו 6.8 ס"מ ומשקלו 162 גרם, ובשל כך קשה לומר שהוא נוח במיוחד לתפעול יומיומי. המסך הענק שלו הוא יתרון מובהק, אבל זה בא על חשבון נוחות האחיזה וההצמדה לאוזן, ובשימוש ממושך הוא מכביד באופן ניכר על היד האוחזת בו. גם הגימור החד בקצה העליון של המכשיר מכאיב לאוזן לאחר כמה דקות של שיחה.

המכשיר מצטיין בעיצוב אלגנטי ומושך מאוד: חלקו הקדמי מחופה זכוכית שמאחוריה נמצאים המסך הגדול ומקשי מגע, מסביב יש חישוק מתכת כהה ומבריק שמעניק לו חוזק רב ובחלקו האחורי הוא עשוי פלסטיק איכותי אפור דמוי-מתכת עם שילובי מתכת מוברשת כסופה.

HTC HD7
זהו מכשיר גדול מהרגיל ומשקלו 162 גרם. זה בא על חשבון נוחות האחיזה וההצמדה לאוזן, ובשימוש ממושך הוא מכביד על היד האוחזת בו. המכשיר מצטיין בעיצוב אלגנטי ומושך מאוד בשילוב של אפור-מט, מתכת מוברשת ונגיעות כסופות

בעולם בו מסכי ה-AMOLED, ואחריהם ה-Super AMOLED כבר שולטים בשוק, מסכי ה-LCD הוותיקים נראים פתאום מיושנים. HD7 מצויד במסך כזה, בגודל עצום של 4.3 אינטש, שמציג רזולוציה של 800X480 ו-16 מליון צבעים. המסך חד ובהיר מאוד ומציג תמונה נהדרת; אם לא פגשתם מסך AMOLED מימיכם, המסך הזה ייראה לכם נפלא. ואף על פי כן, משתמשים מיומנים לא יוכלו שלא להבחין בכך שהניגודיות הנמוכה שלו גורמת לצבעים להיראות שטופים וחיוורים יחסית. מסך המגע הוא קפסיטיבי, והוא מגיב מצוין לכל נגיעה או גלילה, כולל תמיכה מלאה וטובה במולטי-מגע.

מתחת למסך נמצאים שלושת המקשים היחידים שמייקרוסופט מרשה לחברות לשבץ במכשיר ה-
WP7 שלהן: מקש חיפוש, מקש Windows ומקש חזור. כאן הם מקשי מגע מוארים והם מגיבים היטב תוך רטט קל.

בראש המכשיר מימין נמצא מקש מוארך בודד המשמש להפעלה ולכיבוי וכן לנעילת המסך או שחרורו. מימין תמצאו מקש מאוחד לשליטה על עוצמת השמע ומקש דו שלבי (נוראי, נפרט בהמשך) לצילום. שקע האוזניות בקוטר 3.5 מ"מ ושקע ה-
Micro USB לטעינה וסנכרון ממוקמים בתחתית המכשיר.

Windows Phone 7, מערכת ההפעלה הטרייה של מייקרוסופט שמריץ ה-HD7, לא נראית כמו שום ממשק שראיתם עד כה בטלפונים סלולריים, ולא מזכירה אפילו בקצת את קודמתה העתיקה Windows Mobile. מחלקת העיצוב והנדסת האנוש עבדה שעות נוספות על המערכת הזו, שזכתה לשם Metro UI, והתוצאה משובבת עין. הממשק מתאפיין בעיצוב מינימליסטי במיוחד, עם צורות בסיסיות ושטוחות וצבעים אחידים, וכן דגש רב על טיפוגרפיה. הנפשות הניווט והמעברים בין התפריטים הן תאווה לעיניים – חלקות, זורמות ואלגנטיות לעילא –  וגורמות אפילו לממשק של האייפון להראות מיושן והמוני.

מסך הבית מורכב מאריחים דינמיים, שאותם תוכלו גם להגדיר בעצמכם, המספקים גישה מהירה ליישומים המועדפים עליכם וגם מתעדכנים בזמן אמת – כולל חיוויים על שיחות שלא נענו, הודעות או מיילים שהתקבלו, תמונות אנשי הקשר האחרונים שתקשרתם איתם וכדומה. בגלילה ימינה נפתחת רשימה של כל התוכנות והאפליקציות במכשיר. וזה הכל: אין ווידג'טים, אייקונים, שורות חיפוש – הכל מגולם בממשק המטרו.

HTC HD7
מסך הבית מורכב מאריחים דינמיים המספקים גישה מהירה ליישומים מועדפים המתעדכנים בזמן אמת, כולל חיוויים על שיחות שלא נענו, הודעות או מיילים שהתקבלו וכדומה. אין ווידג'טים, אייקונים או שורות חיפוש; הכל מגולם בממשק הראשי

למרות המראה המלוטש שלה,
WP7 רחוקה מלהיות שלמה. דברים בסיסיים חסרו לנו: ריבוי משימות, העתק הדבק, אפילו תמיכה בחיבור למחשב במצב Mass Storage לא בנמצא כאן, ותאלצו להשתמש בתוכנת Zune באופן בלעדי. חנות האפליקציות מעוצבת ונוחה אבל יש בה כ-1000 אפליקציות בלבד (אם כי בזה אפשר כנראה לסמוך על מייקרוסופט, שתדאג להגדיל את כמות היישומים להורדה באופן משמעותי). נקודה כאובה נוספת – אין תמיכה בעברית. תוכלו לקרוא עברית בהודעות, אנשי קשר, SMS וחלק מדפי האינטרנט, אבל דפים רבים יוצגו בג'יבריש ואין מקלדת עברית כלל.

אגב, המקלדת במכשיר נוחה להפליא, קצת בזכות פריסת המקשים וגודלם וקצת בזכות המסך הענק. גם פונקציית השלמת המילים עובדת מצוין, ואפשר כמובן להקליד בנוחות גם במצב אחיזה רוחבי.

אחת הנקודות המרשימות במערכת ההפעלה היא ממשק אנשי הקשר, המכונה כאן
People. המכשיר מציג שם את אנשי הקשר שלכם מה-SIM, מהמסנג'ר, מהמייל ומפייסבוק, באופן מאוחד ונוח להפליא. אם תכנסו לאיש קשר מסוים תוכלו לצפות בפעילויות האחרונות שלו ברשתות החברתיות או במסרים המיידיים, והתפריט What’s New שבאנשי הקשר משמש הלכה למעשה כהזנה עדכנית ודינמית של פעילות הפייסבוק של חבריכם – מי צריך אפליקציה ייעודית כשכל פייסבוק נמצא אצלכם אינטגרלית במכשיר? אהבנו.

תוכניות נוספות ויעילות שמגיעות עם המכשיר הן תוכנה לצפייה בתמונות, לוח שנה מתקדם ויעיל, מפות
Bing שעדיין אינן רלוונטיות ממש לישראל, תוכנות לשיפור השמע ולעריכת תמונות וכן את HTC Hub – אזור עתיר אנימציות שמהווה את הגלגול הנוכחי של ממשק ה-Sense המפורסם, ומאפשר הורדה של אפליקציות שונות (כרגע במספר מועט מאוד) למכשיר. גם ווידג'ט מזג האוויר המוכר נמצא שם, בהיעדר אפשרות לשבץ אותו במסך הראשי, והוא מונפש ומרהיב מתמיד.

צפו בוידיאו הממחיש את תפקודה של מערכת ההפעלה Windows Phone 7.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
יישומון, אפליקציה קטנה ולרוב ניתנת לבחירה ולהתאמה אישית שנמצאת בחלק מהטלפונים הסלולריים (בעיקר בעלי מסך מגע).בעזרת הווידג'טים הזמינים במכשיר יכול המשתמש לסדר את המסך הראשי כך שיכיל גישה ליישומים השימושיים והחשובים ביותר עבורו.חלק מהווידג'טים מקושרים לרשת האינטרנט ומוסרים מידע בזמן אמיתי כמו מזג אוויר, עדכוני RSS וכדומה.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
יישומון, אפליקציה קטנה ולרוב ניתנת לבחירה ולהתאמה אישית שנמצאת בחלק מהטלפונים הסלולריים (בעיקר בעלי מסך מגע).בעזרת הווידג'טים הזמינים במכשיר יכול המשתמש לסדר את המסך הראשי כך שיכיל גישה ליישומים השימושיים והחשובים ביותר עבורו.חלק מהווידג'טים מקושרים לרשת האינטרנט ומוסרים מידע בזמן אמיתי כמו מזג אוויר, עדכוני RSS וכדומה.

יישומי מולטימדיה

(20% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

HTC HD7 מצויד במצלמת 5 מגה פיקסל עם פלאש LED כפול ואוטו-פוקוס. ממשק המצלמה סגפני למדי, אך בתפריט תוכלו לשלוט על פעולת הפלאש, לבחור בין מצבי מדידה שונים, להפעיל אפקטים ואף לבחור בסצנות צילום מובנות.

תהליך הצילום מתסכל מאוד, באשמת מקש הצילום: הוא שקוע מדי במקומו, וכדי ללחוץ עליו עד הסוף תאלצו להפעיל כוח רב מאוד עם האצבע, וסביר להניח שגם תרעידו אגב כך את המכשיר והתמונה עליהם טרחתם תצא מטושטשת.

איכות התמונות שמפיקה המצלמה טיפוסית לז'אנר, כלומר לא רעה אבל גם לא משהו להתפאר בו. במבט שטחי התמונות נראות חדות ובצבעים נאים, אך אם תגדילו אותן לגודל המקורי תגלו שהפירוט לוקה בחסר ושיש רעש דיגיטלי ניכר. הפלאש הכפול עושה עבודה טובה ומאפשר להפיק תמונות שמישות גם בחושך.

HD7 מאפשר גם צילום וידיאו ברזולוציית HD 720p ובקצב של 24 פריימים בשנייה. איכות הסרטונים שצילמנו סבירה ותו לא: כשהיא במיטבה, התמונה חדה והפירוט והצבעים טובים, אך קצב הפריימים לא מספק והתנועה לא חלקה, וגרוע מכך – המצלמה מתקשה להתמקד וחלקים נרחבים מהסרטון היו מטושטשים וחסרי פוקוס.

HTC HD7
איכות התמונות שמפיקה המצלמה ממוצעת לקטגוריה. במבט שטחי התמונות נראות חדות ובצבעים נאים, אך אם תגדילו אותן תגלו שהפירוט לוקה בחסר ושיש רעש דיגיטלי ניכר. צילום הוידיאו מאכזב למדי בשל בעיות מיקוד ותנועה לא חלקה

נגן המוזיקה והוידיאו במכשיר הוא Zune – אותו ממשק מעוצב שפגשנו בנגן המפורסם של מייקרוסופט, ושממנו בעצם הושאל העיצוב של מערכת ההפעלה כולה. השימוש בנגן נוח להפליא; הוא מושך בכוחות עצמו את תמונות האלבומים מהרשת ומציג אותם באופן אסתטי ברקע וגם באריח המוזיקה הרלוונטי בעמוד הבית. הנגן מקטלג את המוזיקה לפי פרמטרים שונים לבחירתכם, ניתן למזער את הנגן לעבוד ברקע וגם לשלוט עליו בקלות ממסך הנעילה. אפשרויות כמו נגינה חוזרת ואקראית תאלצו קצת לחפש, אבל הן שם. את שיפורי השמע, האיקולייזר והאפקטים השונים תוכלו לערוך עם התוכנה הייעודית הנפרדת. נגן הוידיאו בסיסי אך מספק, ובזכות רגלית המתכת האיכותית בגב המכשיר ניתן להניח אותו על משטח ישר ולצפות בוידיאו בנוחות רבה. לו רק היה הרמקול החיצוני איכותי מספיק.

נגן המוזיקה תומך בפורמטי האודיו MP3, WMA, M4A, M4B; נגן הוידיאו תומך בפורמטים MPEG4, WMV, 3GP, 3G2. מאכזב מאוד שאין תמיכה בפורמטים הנפצים DivX או MKV. 

HTC HD7


נגן הוידיאו בסיסי אך מספק, ובזכות רגלית המתכת האיכותית בגב המכשיר ניתן להניח אותו על משטח ישר ולצפות בוידיאו בנוחות רבה. לו רק היה הרמקול החיצוני איכותי מספיק

ממשק הרדיו מינימליסטי באופן קיצוני. תוכלו לגלול על סקאלה וירטואלית לחיפוש אוטומטי או ידני, לשמור תחנות בזיכרון ולצפות בנתוני ה-RDS. אין אפשרות לחיפוש ושמירה אוטומטיים של כל התחנות מראש, אין הזנה ידנית של תדר רצוי ואפילו לא תמיכה בהאזנה לרדיו דרך הרמקול.

מנגנון מיקוד אוטומטי, שלאחר חצי לחיצה על מקש הצילום מתמקד על הפרט הרצוי בסצנה. המיקוד יוצר בידול בין האובייקט לבין סביבתו ומבליט אותו, כך שהוא נראה ממוקד וחד ביחס לרקע.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
Matroskaפורמט פופולרי וחופשי לקובצי וידיאו, בעיקר באיכות HD. קובץ ה-MKV הוא למעשה "קונטיינר" שמסוגל להכיל מגוון של קבצים – קובץ הוידיאו, קובצי האודיו, הכתוביות וכדומה. מכשירים התומכים בנגינת קובצי MKV מסוגלים לפתוח את הקובץ ולפענח את תכולתו.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

גלישה וסנכרון

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

הדפדפן המובנה, Internet Explorer בגרסה הניידת החדשה שלו, עושה עבודה טובה אך הוא לא מבריק. מהירות הגלישה מעט מאכזבת – המכשיר Samsung Galaxy S למשל השיג פעם אחר פעם זמני טעינה קצרים יותר בהשוואה ל-HD7, לעתים קרובות בהפרש של יותר מ-15 שניות. מצד שני, הגלילה ב-HD7 חלקה כמו חמאה לעומת הגלילה המגושמת והמקרטעת של האנדרואיד, וגם ההגדלה וההקטנה באמצעות מולטי-מגע נראות טובה הרבה יותר. שמנו לב שבעמודים כבדים מתקשה המכשיר לתפקד והגלילה בדף אטית מאוד, וכן שלטקסטים לוקח זמן ממושך מהצפוי לרנדר את עצמם מחדש באיכות גבוהה לאחר ביצוע זום.

הדפדפן מאפשר פתיחה נוחה של כמה חלונות במקביל וכן שמירה של סימניות וצפייה באתרים הפופולאריים אליהם גלשתם לאחרונה. ניתן לחפש בדף ולנעוץ קישור לאתר נבחר במסך הבית, אך מנגד אין תמיכה בפלאש, חסימת חלונות קופצים, אפילו לא קביעת עמוד הבית או ספק החיפוש (שמשום מה היה קבוע אצלנו כברירת מחדל ל-
Yahoo ולא ל-Bing).

תוכנת הדואר נוחה מאוד, עם תמיכה בחשבונות שונים (כולל Gmail,
Exchange ואחרים) ותצוגה מצוינת של הדואר המתקבל. יש תמיכה בצרופות, וכאן גילינו דבר נוסף: במכשיר יש תוכנת אופיס מעולה שמאפשרת צפייה ועריכה של קובצי Word ו-Excel וצפייה במצגות PowerPoint.

כפי שציינו לעיל, את
HTC HD7 תאלצו לחבר למחשב באמצעות תוכנת Zune בלבד, ולא ניתן לחברו ככונן חיצוני (Mass Storage). התוכנה עצמה דווקא לא רעה, אבל מוגבלת לתמונות, וידיאו ומוזיקה. לא ניתן להעביר לזיכרון המחשב קבצים אחרים.

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

HTC HD7 מצויד בסוללת ליתיום-יון בקיבולת של 1230mAh. לדברי החברה היא מסוגלת לספק עד 320 שעות המתנה או 5 שעות ו-20 דקות שיחה.

בשימוש ממוצע, המכשיר שרד בדרך כלל עד סוף היום, אך הגיע לקו הגמר כשהסוללה לקראת סופה. בשימוש אינטנסיבי יותר הוא הפגין סימני מצוקה כבר בשעות הערב המוקדמות. קשה לבוא בטענות לאור המסך הענק והזללני, אבל כדאי לקחת בחשבון שזה מכשיר שיש לטעון לפחות כל ערב, לפעמים קצת לפני.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

איכות הבנייה של HD7 גבוהה מאוד, כרגיל במכשירי HTC. הוא מורכב מחומרים איכותיים, חיבורי האוזניות והטעינה חזקים והמקשים קבועים היטב במקומם. גם מכסה הסוללה מחוזק למקומו, אך עדשת הסוללה חשופה ואף בולטת מעט. על מסך המגע מגנה במקצת טבעת המתכת שמקיפה אותו, אם כי לא היינו מסתכנים – מגן מסך טוב ונרתיק (Case) מומלצים מאוד (אך יעלו עוד יותר את משקלו הכבד בלאו הכי של המכשיר).

המכשיר נמסר לבדיקה באדיבות Tickom

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply