הקדמה
חג פסח או בשמו השני - "חג הניקיון", כבר בפתח, הזדמנות מצוינת לבדוק כמדי שנה אילו מוצרים מסקרנים ומשתלמים מציע שוק שואבי האבק הרובוטיים בגרסת 2019. השווינו בין ארבעה שואבי אבק רובוטיים בדרגות מחיר שונות ובדקנו: מי מסוגל לנקות גם שטיחים ומשטחים קשים? למי חיי הסוללה הארוכים ביותר? למי מיכל הלכלוך צנוע במיוחד? ומי השואב שמספק את התמורה הטובה ביותר ביחס למחיר? שואבי האבק שנבדקו הם ה-Samsung SR20M7070WD, Xiaomi Mi Robot Vacuum
Roborock S50 ו-Ecovacs DEEBOT 900. התוצאות לפניכם.

תודה לרשת באג על השאלת הרובורוק S50 למבחן.

המוצרים שבדקנו בהשוואה זו:

מותג:Ecovacs,
אמצעי איסוף:מיכל איסוף,
מותג:Samsung,
אנטיאלרגני:בעל מסנן אנטי אלרגני,
אמצעי איסוף:מיכל...,
מותג:Xiaomi,
סוג השואב:שואב אבק רובוטי,
אלחוטי:...,
מותג:Roborock,
אמצעי איסוף:מיכל איסוף,
משקל:3.5...,


מבחן ביצועי השאיבה 
כדי לגלות את היכולות האמיתיות של השואבים, העמדנו אותם בשני מבחני קיצון - אורז וקמח. כל אחד מייצג סוג לכלוך שונה שנפוץ למצוא בבית, כשביצועים טובים במבחנים אלה, מעידים על יכולת השואב לעמוד בהצלחה בכל מה שמחכה לו בבית.

במבחן הראשון פיזרנו 100 גרם אורז ברחבי חדר תחום והקצבנו לשואבים 30 דקות לאסוף כמה שיותר.  לאחר מכן איפסנו את אזור הבדיקה ופיזרנו 100 גרם קמח לבן והקצבנו לשואבים 30 דקות לאסוף כמה שיותר. בתחילת ובסוף כל סבב שקלנו את המיכלים וכך גילינו כמה חומר נאסף בפועל. 

תוצאות מבחן האורז:
המנצח בבדיקה הוא ה-Samsung: השאיבה שלו הייתה היסודית והמהירה ביותר, עם כמעט אפס גרגרי אורז שנותרו כשכל מה שנאסף למיכל נשאר בתוכו כשהרמנו את השואב, זאת בזכות המיכל המבודד מפתח כניסת הלכלוך (90 גרם נאספו). ה-Xiaomi וה-Roborock היו בסדר גמור: לקח להם יותר זמן לנקות את כל האורז שפוזר אבל לשמחתנו גרגרי האורז לא נפלטו החוצה ברגע שהרמנו אותם. אמנם משניהם זיהינו נטייה קלה לפזר את האורז בצדדים אבל במעבר נוסף גם הם נשאבו (נאספו 75-80 גרם בממוצע). האחרון שהרשים היה ה-Ecovacs שלא רק העיף את האורז לכיוונים שונים כשעבר מעל מקבץ גדול, גרגירים רבים נפלו מפתח המברשת כשהרמנו את השואב (נאספו בפועל 50-60 גרם).

מקום שלישי: Xiaomi
מקום שני: Roborock
מקום ראשון: Samsung

מיהו שואב האבק הרובוטי הטוב ביותר?

תוצאות מבחן הקמח:
גם כאן Samsung היה כוכב הבדיקה ובזמן הקצר ביותר הוא הצליח לשאוב ביעילות את כל הקמח שפיזרנו ברחבי החדר (התבצע איסוף מלא של 100 גרם קמח). לזכותו של ה-Roborock תירשם גם עבודה יסודית וטובה, אם כי הוא דרש בדרך כלל מעבר כפול כדי להשלים את משימת השאיבה (נותר ממש קמצוץ של קמח שאספנו עם מטאטא). גם ה-Xiaomi וה-Ecovacs דרשו 2-3 מעברים כדי לספק אזור חלק, עם עקבות קלות של קמח – אבל מספיק בכמות שתגרום להבין את הפערים ברמת ביצועי השאיבה (בשני המקרים האחרונים קינחנו את הניקיון עם המטאטא אבל גם כאן קיבלנו תוצאות מספקות מאוד).

מקום שלישי: Xiaomi
מקום שני: Roborock
מקום ראשון: Samsung

בטיפול בפינות קיבלנו תוצאות חלקיות: מנגנון הניקוי של ה-Xiaomi וה-Roborock היו טוב למדי – רוב הפינות היו נקיות, למרות המבנה המעוגל שכביכול מונע מהם להגיע לאותן זוויות קשות. עדיין נתקלנו בפינה או שתיים שלא עברו הברשה, אך בסך הכל הופתענו לטובה. גם ה-Ecovacs סובל מאותה בעיה: מבנהו העגול מקשה על ההגעה לפינות וכבר התרגלנו לקבל חדר נקי למדי עם פינות מאובקות. בתחום זה Samsung היתה עם ידה על העליונה – אמנם לוקח לה יותר זמן לנקות את החדר אבל הפינות יצאו נקיות בזכות הסיומת הפינתית בכל צד בשואב ופתח השאיבה הרחב.

מיהו שואב האבק הרובוטי הטוב ביותר?

מבחן הניווט והמכשולים
כל הרובוטים צוידו בחיישנים לשיטות מיפוי כאלה ואחרות המסוגלות לתעד את פני השטח ולסמן חדרים, לזכור אובייקטים שלא ניתן לחצות, להימנע מנפילה ושאר דרכים המונעות "התברברות" לא רצויה ודילוג על מקומות מלוכלכים. באופן כללי, כולם ידעו להתמודד עם אובייקטים במרחב: ל-Ecovacs בולם זעזועים הכולל חיישני אינפרה-אדום, ל- Roborock ול-Xiaomi חיישני התנגשות וה-Samsung מתנגש קלות ומנסה מיד דרך אחרת שזמינה לו.

ה-Roborock התגלה כחכם למדי: גם כשהתקרב לקיר, לא התנגש בו בעוצמה ו"נישק" בעדינות כיסא שנקלע בדרכו. ה-Xiaomi התגלה כיותר גס בתנועותיו והרשה לעצמו להתנגש בלא מעט חפצים כדי להגיע למעוז חפצו. ה-Ecovacs גם די אגרסיבי בתנועותיו ודוחף קלות אובייקטים קלים יחסית, כשמול קירות ודלתות הוא התנהל יותר טוב, אבל נוטה להיתקע באזור ספציפי, למרות שכבר עבר עליו שוב ושוב. ה-Samsung מצדו נוטה להימנע ממפגשים לא רצויים ובחצי מהמקרים נמנע מהתנגשות וזיהה מספר מילימטרים טרם הנגיעה הצפויה – ונמנע ממנה.

מיהו שואב האבק הרובוטי הטוב ביותר?

חזרה לעמדת הטעינה
כל השואבים אמורים להיות מסוגלים לחזור עצמאית לטעינה מחודשת, כולל האפשרות לשוב לאותה פינה אותה עזבו כשהסוללה המובנית עמדה להתרוקן. בפועל גילינו ביצועים טובים מאוד אבל לא מושלמים: גם ה-Xiaomi וה-Roborock חזרו בצורה מדויקת להפליא לעמדת הטעינה, כשהיו ממש בקצה השני של דירת 70 מ"ר. ה-Ecovacs גם הפתיע בדיוק נפלא לחזור לעמדה שלו, עם כמה התנגשויות קלות בעצמים, למרות שאלו גם היו קיימים ב"הלוך". הרובוט של סמסונג גם ידע לחזור לעמדת הטעינה בהצטיינות, עם כמעט אפס התנגשויות ממשיות.

קירות וירטואליים
במקרה ותרצו למנוע מהשואב להגיע לאזור מסוים, למשל ליד קערת האוכל והמים של חיית המחמד או חדר מלא בצעצועים הזרוקים על הרצפה, ניתן לתחום אזור מסוים בכמה דרכים: קיר וירטואלי שבו לרוב יש לצייר אזור מסוים במפת הבית שהמכשיר יוצר, או התקנה פיזית של פס מגנטי או מגדלור אינפרא אדום.

קרדיט: אתר Ecovacs US

במכשירים של Xiaomi ו-Roborock אין קיר וירטואלי רשמי, לא במעמד התקן חיצוני ולא במסגרת האפליקציה. במידה ותרצו להגביל את תנועת השואבים, תצטרכו לרכוש בנפרד פס מגנטי ולהניחו באזור לפניו תבקשו מהרובוטים לא לחצות. ל-Ecovacs אין קיר וירטואלי שדרכו שוללים אזורים מסוימים, אך כן ניתן להגדיר אילו איזורים כן לכלול בסיבוב. לטעמנו זו דרך דיי עקומה לטפל בהיעדר קיר ווירטואלי אבל היא עדיין קיימת. גם Samsung לא מציעה קיר וירטואלי קלאסי אלא פס מגנטי, שצורף במארז, אותו ניתן לפרוס לפני האזורים מהם נרצה למנוע שאיבה.

מקום שלישי: Xiaomi
מקום שני: Samsung
מקום ראשון: Roborock

מיהו שואב האבק הרובוטי הטוב ביותר?

מבחן הרעש
אל משוואת ההתלבטות יש להתחשב בשאר דיירי הבית שאולי ירצו לישון תוך כדי פעילות השואב – ואם מטלת הניקוי תהיה רועשת מדי, לא נוכל להשתמש בשואב דווקא בזמנים בהם הבית דומם. ה-Roborock וה-Xiaomi מאפשרים לבחור את עוצמת השאיבה, המשפיעה גם על הרעש, כולל אופציית Quiet שמשפיעה משמעותית על רעשי השואב – אם כי פגשנו כבר בשואבים רובוטיים יותר שקטים. ה-Ecovacs מצויד במנגנון בידוד רעשים שאמור לאפשר שאיבה שקטה אבל לא הרגשנו הבדל מהותי מדי והפיק רעשים דומים לקודמים לו, מינוס רעשי מנוע שנשמעו בדגמים שנבדקו לפניו. הרובוט של Samsung גם מציע 3 רמות עוצמת שאיבה שמפיקות רמות שונות של רעש, כשהחזק מכולם נשמע כמו מרוץ מכוניות פורמולה 1, אבל ייאמר לזכותו שבחזרה למקום השואב לא עובד ורק הגלגלים נשמעים חרישית.

מקום שלישי: Xiaomi
מקום שני: Roborock
מקום ראשון: Ecovacs

מיהו שואב האבק הרובוטי הטוב ביותר?

מבחן השליטה מרחוק
שואבי האבק הרובוטיים חכמים פי כמה מאלו שיצאו לפני כמה שנים וכיום כמעט כולם מציעים שליטה באפליקציה באמצעות הסמארטפון, בדיוק כמו בארבעת המקרים שלפנינו. השליטה ב-Roborock וב-Xiaomi מתופעלות באמצעות האפליקציה Mi Home השייכת לחברת האם של שניהם - שיאומי. אפליקציה זו מספקת את יכולת השליטה המלאה והנוחה ביותר שפגשנו. אפשר לבצע הכל: שליטה ידנית על תנועת השואב, הגדרת עוצמת שאיבה, חזרה לתחנת העגינה, פקודות תזמון, מעקב אחר היסטוריית ניקוי, שחיקת אביזרים ועוד – כשהכל מוגש על אפליקציה נקייה ואינטואיטיבית להפליא. רק בגלל הבדל מינורי בחבילת הקולות הניתנת לבחירה ומהירות התגובה של האפליקציה מול הרובוט, ה-Roborock מנצח בתחרות השליטה מרחוק.

גם האפליקציה של ה-Ecovacs יודעת לתזמן את שעות הפעילות, כולל אופציות לשליטה מרחוק, תיעוד היסטוריית ניקיון, מעקב אחר שחיקת האביזרים, תיחום אזור ועוד – אלא שכל זה על הנייר בלבד. עניינים טכניים בלתי אפשריים לא הפסיקו לצוץ, מאפליקציה שסירבה לזהות אותנו בתהליך ההתקנה הראשוני, דרך קריסות חוזרות ונשנות ועד שהיא כן עבדה, חווינו עיכוב משמעותי בתגובות המכשיר שהעיב על החוויה. כשמדובר ברובוט שכל יכולת השליטה בו מבוססת על אפליקציה, הבעיה חמורה פי כמה.

מיהו שואב האבק הרובוטי הטוב ביותר?

השואב של Samsung מציע מצדו את אפליקציית SmartThings וכן שלט אלחוטי בטכנולוגיית Target – כלומר פשוט מכוונים את השלט לאזור הרצוי והשואב בדרך לשם. האפליקציה פרימיטיבית מאוד לעומת המתחרות ותהליך הסנכרון הראשוני פשוט הוציא לנו את כל הרוח מהמפרשים, בטח לעומת ההתקנות הראשונות הקלילות של השואבים הסיניים. האפליקציה ביקשה מאתנו להזדהות מחדש בכל מסך אפשרי, תהליך התממשקות היה ממושך להחריד ושאר הפעולות מגיבות לאט מאוד. המזל הוא שיש שלט שמגיב היטב לפקודות, מאפשר תנועה ידנית בעזרת החצים שאמנם פרימיטיבית אבל עובדת, ולבסוף - טכנולוגיית הכוונת אופטית שעובדת מדויק ומצוינת לבעיות נקודתיות.

מקום שלישי: Samsung
מקום שני: Xiaomi
מקום ראשון: Roborock

קרדיט: אתר Ecovacs US

מבחן התפעול והתחזוקה
מכלי הלכלוך מגיעים בגדלים שונים, כשהמוביל ברשימה הוא של Roborock עם 0.5 ליטר והקטן מביניהם הוא של Samsung, עם 0.3 ליטר. המשמעות המהירה: במיכלים קטנים תצטרכו לרוקן את המיכל יותר פעמים במסגרת אותו משך זמן פעילות. בנוגע למטלת הריקון וקלות חליצת המיכל, ה-Roborock וה-Xiaomi מצוינים: קליק מחלץ את מיכל הפלסטיק הקשיח וכמה חבטות קלות על הפח מפנות את רוב הלכלוך שהצטבר. גם שאר החלקים מוחלפים בקלות ולא נתקלנו בשום בעיה להחליף את יתר הרכיבים, לא את המגב ב-Roborock ולא את הפילטר ב-Xiaomi. שליפת המיכל ב-Ecovacs קלה במיוחד אבל החזרתה למקום לא כזו פשוטה, בעיקר בגלל ידית פלסטיק שצריכה להתלבש בדיוק לחריץ ונוטה להתנגד – אך מעבר לכך הכל עבד חלק. בעניין אחר, שליפת הפילטר ב-Samsung התגלתה כמטלה עדינה במיוחד, ולראייה הנצרה הצהובה שמשמשת לפתיחתה, נתלשה ממקומה במהירות ומבלי שהשתמשנו בכוח מופרז.

באשר לקלות תפעול הרובוטים, השואב של Samsung הוא הגמיש מכולם ומציע שליטה מהסמארטפון, שלט אלחוטי וכן דרך פאנל ההפעלה שבשואב עצמו. שאר השואבים מכילים כפתור או שניים, כשרוב מוחץ מהפעילויות שלהם מוגדרות על ידי אפליקציה בלבד – כך שישנה חשיבות עצומה לאינטואיטיביות האפליקציה הייעודית, קלות השימוש בה מצד כל סוגי המשתמשים, התמצאות כללית בין התפריטים וכדומה.

מיהו שואב האבק הרובוטי הטוב ביותר?

מסיבה משונה, כבל החשמל המצורף ל-Roborock קצר במיוחד ובניגוד לשאר הרובוטים, הוא היחיד שהצריך מאתנו למצוא שקע חשמל שקרוב לרצפה במיוחד. לזכותו של ה-Ecovacs ייאמר שלו יש את הכבל הארוך ביותר, שנשמע אולי כיתרון בנאלי אבל התגלה כבונוס רציני במהלך ההשוואה. היינו מציינים לטובה גם את הכבל הארוך של Samsung אילולא תחנת העגינה הענקית לצד הבלטה השחורה והמכוערת שהתלוותה אליה – היחידה עם ספק כוח חיצוני שפשוט אין איפה להציב בצורה אלגנטית.

באשר למצבי שאיבה ועוצמות שאיבה שונות, כל שואבי האבק מציעים מגוון תכניות. ל-Xiaomi ארבע רמות עוצמה (שקט/רגיל/טורבו/מהירות גבוהה), ה-Roborock גם נהנה ממצב שטיפה בנוסף לצד כל המצבים שיש ב-Xiaomi, ל-Ecovacs מספר תכניות (ניקוי אוטומטי, נקודתי ואזורי ניקוי מתמשך) ול-Samsung שלוש תכניות עבודה ו-3 עוצמות שאיבה.

בשורה התחתונה, כולם בצורה כזו או אחרת ידעו להסתדר עם כל המקרים הפופולריים בבית – מדיירי בית שביקשו להפחית את עוצמת הרעש ועד למצב טורבו שיצליח לשאוב לכלוכים קשים, ניקוי שיערות בע"ח וטיפול יסודי באזורים יותר בעייתיים.

אביזרים
ה-Xiaomi הוא הצנוע שבחבורה: רק מסרק פלסטיק לניקוי המברשת צורף בקופסה. במארז של ה-Roborock כבר היו יותר נדיבים וקיבלנו פילטר נוסף, מסרק לניקוי המברשת, זוג מטליות, מיכל מים לשטיפה וארבעה פילטרים לסינון המים. מארז ה-Ecovacs כלל זוג מברשות צד, יניקה ישירה, ספוג סינון וכלי ניקוי רב-תכלית. בקופסה של Samsung קיבלו פילטר נוסף, פס מגנטי לתיחום ושלט לתפעול מרחוק.

מקום שלישי: Xiaomi
מקום שני: Samsung
מקום ראשון: Roborock

מיהו שואב האבק הרובוטי הטוב ביותר?

חיי סוללה
חיי הסוללה של השואבים שונה מהותית: החלש ביותר הוא ה-Ecovacs עם 1.5 שעות פעילות וחיי הסוללה הארוכים ביותר שייכים ל-Xiaomi וה-Roborock עם 2.5 שעות פעילות. זמני הטעינה די דומים ועומדים על סביב 2.5 שעות בממוצע, כשה- Ecovacs המאכזב ביותר, עם דרישה ל-3.5 שעות לטעינה מלאה, במיוחד בהתחשב בעובדה שהוא סיפק זמני עבודה נמוכים יחסית. מאחר ושואבי האבק יודעים לחזור למקומם לאחר טעינה מחודשת בתחנת העגינה, לא ראינו בכך הבדל מהותי או דרמטי מדי, אך עדיין יש לקחת את חיי הסוללה בחשבון.

כמובן יש לקחת בחשבון משתנים נוספים שמקצצים את חיי הסוללה, כמו בחירת עוצמת שאיבה גבוהה יותר, כניסה למצב ניקוי שטיחים, הוספת שטיפה, רמות אבק שונות שמאמצות את שואבי האבק ועוד. תוך תנאים אופטימליים ונוחים יחסית, שמחנו לגלות ששואבי האבק מצליחים לעמוד בהבטחת היצרנית.

מקום שלישי: Samsung
מקום שני: Xiaomi
מקום ראשון: Roborock

קרדיט: אתר Ecovacs US

בשורה התחתונה
מקום רביעי: Ecovacs
אולי אלו המתחרים המצוינים שהפחיתו ממעמדו, אבל ה-Ecovacs DEEBOT 900 פשוט לא הרשים כמו האחרים: ביצועי השאיבה היו החלשים ביותר ולמרות שבמבחן הרעש הוא ניצח, בשאר פרמטרים חשובים כמו חיי סוללה, תחזוקה ותפעול שוטף, ההכרחי לאפליקציה יעילה בהיעדר כל דרך שימוש אחרת – דווקא שם הוא נכשל ובגדול. הרובוט של Ecovacs לא שואב גרוע, אבל אלו שאחריו היו עדיפים עליו משמעותית.

קרדיט: אתר Ecovacs US

השוואת מחירים

מקום שלישי: Samsung
ביצועי השאיבה שלו היו הטובים ביותר בלי צל של ספק, אבל בשאר הבדיקות ה-Samsung SR20M7070WD לא הצליח לככב: האפליקציה מתסכלת, הוא רועש בצורה לא פרופורציונלית וממיכל הניקוי שלו ציפינו ליותר, הן בגודל והן בנוחות חליצת האבק. השאיבה שלו מאוד חזקה אך במחיר הגבוה הנדרש עליו, ציפינו להרבה יותר.

מיהו שואב האבק הרובוטי הטוב ביותר?

השוואת מחירים

מקום שני: Xiaomi
תחת תג המחיר הנוח ביותר, שואב האבק Xiaomi Mi Robot Vacuum מצליח לקטוף את המקום השני בזכות ביצועי שאיבה מעולים, אפליקציה אינטואיטיבית שבנויה לתפארת, חיי סוללה טובים ועמידה גבוהה בפני במבחני ניווט. אלא שהבדל של עוד 200 שקלים בממוצע, במקום הראשון מחכה לכם השואב המצטיין מבין כולם.

מיהו שואב האבק הרובוטי הטוב ביותר?

סקירה מלאה
השוואת מחירים

מקום ראשון: Roborock
מדליית הזהב הגיעה בזכות למצטיין הסדרתי שבחבורה, ה-Roborock S50 ואולי זה לא מפתיע מדי שמדובר בעוד מוצר מסדרה אחרת של אותה חברת אם - Xiaomi. ביצועי השאיבה אמנם לא היו המצטיינים מבין המתחרים, אבל כמעט בכל שאר הבדיקות הוא הגיע למקום הראשון. מחירו הנמוך יחסית, בטח לעומת המתחרות בהשוואה, מוכיחות עד כמה הוא ראוי להיחשב כשואב האבק הרובוטי המשתלם ביותר וכלי ניקיון מצטיין בפני עצמו.

מיהו שואב האבק הרובוטי הטוב ביותר?

השוואת מחירים

להשוואת מחירי המוצרים שבדקנו:

מותג:Ecovacs,
אמצעי איסוף:מיכל איסוף,
מותג:Samsung,
אנטיאלרגני:בעל מסנן אנטי אלרגני,
אמצעי איסוף:מיכל...,
מותג:Xiaomi,
סוג השואב:שואב אבק רובוטי,
אלחוטי:...,
מותג:Roborock,
אמצעי איסוף:מיכל איסוף,
משקל:3.5...,