חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Apple AirPods 2 אפל
יצרן: Apple
טווח מחירים: 200 - 500 ₪
חיבור למכשיר: True Wireless
עיצוב האוזניות: אוזניות כפתור
סוג האוזניות: אוזניות אלחוטיות
תאריך כניסה לאתר: 3/2019
גרסת Bluetooth: 5.0
תכונות נוספות: מקשי שליטה, מיקרופון...
ציון WiseBuy
8.4
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
roth tamar 27.03.24
משה 29.09.23
daria.it 22.07.23
yahalomi.karina 14.06.23
dbp1972 26.03.23
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Apple AirPods 2 אפל

הטוב
  • קלילות ונוחות באוזן
  • לא אוטמות, אין רעשי הליכה ונשימה
  • עוצמת שמע גבוהה, באסים עמוקים
  • מעולות לשיחות טלפון
  • קופסת טעינה זעירה ואלחוטית
  • צימוד פשוט במיוחד למכשירי iPhone
הרע
  • הסאונד לא מפורט, חד וצלול כמו המתחרים
  • שליטה לא נוחה בעליל עם מקשי המגע
  • אין אטימת רעשים חיצוניים
  • התאמה בסיסית למכשירי אנדרואיד
  • ללא אפליקציה, איקוולייזר
בשורה התחתונה
האוזניות החדשות של Apple מוסיפות מעט חידושים ביחס לדגם הקודם: תמיכה בהפעלת סירי באמצעות פקודה קולית, שיפור קל בחיי הסוללה וטעינה אלחוטית, אם תבחרו לקנות את הדגם היקר יותר. בפני עצמן מדובר באוזניות True Wireless טובות, אבל בהחלט רחוקות משלמות. בחיבור למכשירי אנדרואיד חלק מהתכונות שלהן לא זמינות, התפעול עם מקשי המגע מתסכל ולא יעיל, הן לא מבודדות אתכם מרעשי הסביבה (שזה גם חיסרון וגם יתרון) ומעל הכל - איכות הסאונד פשוט לא מיישרת קו עם המתחרים בתחום. מאוזניות שהן מהיקרות בתחומן היה אפשר לצפות למעט יותר.
AirPods 2
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 433 ₪
מחיר סופי: 434 ₪
מחיר סופי: 434 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-54 חנויות>>
הקדמה

את המותג Airpods מבית אפל אתם כנראה כבר מכירים היטב. במקומות מסוימים בארץ אי אפשר להסתובב ברחוב מלי לחלוף על פני חמישה אנשים בדקה שבאוזניהם תחובות האוזניות הלבנות הללו, שפחות או יותר ייסדו קטגוריה חדשה של אוזניות - TWS, כלומר True Wireless, ללא חוטים בין האוזניות או בינן למכשיר הטלפון, והפכו לסנסציה וללהיט מכירות ענק.


הדור החדש של ה-Airpods הושק במרץ 2019, ומבטיח שיפור בחיי הסוללה, ביציבות החיבור למכשיר וכמובן תמיכה בטעינה אלחוטית של קופסת הטעינה - בתוספת תשלום.



איכות הצליל

(50% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

אין הרבה הבדל באיכות הסאונד בין הדור החדש של ה-Airpods לבין הדור הקודם; למעשה, אין הבדל בכלל. וזה לא מחמאה. להבדיל מכל המתחרות כמעט, שמציעות אוזניות TWS בפורמט In-Ear שבו האוזניה נכנסת לתעלת האוזן עם שרוול סיליקון שאוטם אותה, ה-Airpods 2 הן אוזניות כפתור שנכנסות לאיזור החיצוני של האוזן ולא עמוק פנימה. מה ההבדל? האוזניות האלה לא אוטמות רעשים חיצוניים כלל, שזה חיסרון אבל גם יתרון אם אתם מעדיפים לא להתנתק לגמרי מהסביבה. בנוסף, באוזניות עם אטמי סיליקון יש תופעה מעצבנת - אתם שומעים את עצמכם נושמים או צועדים, כאשר באוזניות של אפל תופעה זו לא קיימת.


אז אטימה מרעשים חיצוניים אין, אבל האוזניות האלה מצליחות באורח פלא לספק באסים עמוקים, מהמרשימים שיצא לנו לשמוע באוזניות כפתור, גם בלי לדחוס שרוול סיליקון לאוזן. בזה האוזיות בהחלט מצטיינות, וגם בעוצמת השמע הגבוהה. הבעיה היא הקצה השני של הסקאלה; התדרים הגבוהים לא מודגשים מספיק ולכן הסאונד נשמע שטוח וחסר פאנצ'. זה בא לידי ביטוי בצליל של מצילות, תופים וגם של קולות הזמרים, שנעדרים מהם הפירוט והחדות שאפשר לשמוע באוזנות אחרות באותו תקציב (כמו ה-Bose או ה-Jabra).


Apple Airpods 2: בלי שינויים אמיתיים


חשוב להדגיש נקודה אחת. כל עוד לא מדובר במוצר נחות עם סאונד גרוע (וה-Airpods 2 רחוקות מזה), האוזן מתרגלת במהירות לאיכות השמע. כאשר לא השווינו את האוזניות האלה באופן ישיר לאוזניות אחרות מהתחום, אפשר לומר בכנות שנהנינו להשתמש באוזניות ושהסאונד נשמע לנו טוב מאוד. עם זאת, כשהחברה מרשה לעצמה לגבות מחיר גבוה עבורן, אנו מצפים שהאוזניות יספקו צליל עילאי - וזה ממש לא המצב.


בזכות חיבור Bluetooth 5.0, האוזניות מספקות חיבור יציב וחווית צפייה מצוינת, כמעט ללא השהייה בין הסאונד לוידיאו. חוזקה נוספת היא איכות השיחות: לא רק שהצד השני של השיחה נשמע נפלא, גם שמעו אותנו באיכות טובה וללא הפרעות והיה תענוג לבצע שיחות ללא ידיים, כאשר שתי האוזניות פעילות.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

גם מבחינה חיצונית, אין שום דרך להבדיל בין ה-Airpods החדשות לדגם הקודם מ-2017. מדובר עדיין באוזניות True Wireless קטנטנות ולבנות, עם רגלית קטנה שבולטת מהאוזן, שנראתה מוזר מאוד בהתחלה אבל כיום כבר הפכה לקונצנזוס ואפילו כמושא לחיקוי (למשל באוזניות של Xiaomi ושל Anker). האוזניות קלות משקל במיוחד, ומאחר ואינן אוטמות את האוזן הן נוחות מאוד לשימוש ממושך.


יצרניות האוזניות שוברות את הראש כבר כמה שנים על נושא תפעול האוזניות עצמן. נכון שאתם יכולים לכוון את הווליום, לדפדף בין השירים וכדומה באמצעות הטלפון, אבל לעיתים הטלפון לא בהישג יד. Apple בחרה לשלב בצידי האוזניות משטחי מגע, שאמורים לאפשר לכם לשלוט באוזניות באמצעות לחיצה כפולה. אם יש לכם מכשיר iPhone, באמצעות הגדרות ה-Bluetooth תוכלו לבחור איזו פעולה תבצע הקשה כפולה בכל צד: הפעלה/עצירה, מעביר לרצועה הבאה, חזרה לרצועה הקודמת או הפעלת העוזרת הקולית Siri. לאפל הייתה אפשרות לתת לכם לבצע פעולות גם בהקשה בודדת, או בהקשה ארוכה, או בשלוש הקשות - אבל בחרה שלא לעשות זאת; במקום זאת תוכלו להפעיל את העוזרת הקולית באמצעות אמירה Hey Siri, מה שמפנה לכם משטח מגע אחד לפעולה אחרת. משטחי המגע הללו קטנים מאוד וממוקמים בנקודה שקשה מאוד לזכור, וכך מצאנו את עצמנו חובטים בנקודות שונות באוזניות בתסכול, מחכים שמשהו יקרה, לשווא. 


Apple Airpods 2: בלי שינויים אמיתיים


ועוד "הפתעה" קטנה מאפל: אם יש לכם מכשיר אנדרואיד, כל מה שתוכלו לעשות עם מקשי המגע הוא לעבור לשיר הבא, וזהו. חוץ מזה, לא תקבלו חיווי על מצב הסוללה באוזניות או בקופסת הטעינה (בעוד שבמכשירי אייפון החיווי מופיע מיד עם פתיחת קופסת הטעינה). ולקינוח, אם יש לכם אנדרואיד, האוזניות לא ידעו לזהות שהוצאתם אותן מהאוזן ואינן מספיקות את השמעת המוזיקה באופן אוטומטי, כפי שמתאפשר במכשירי אייפון. 


קופסת הטעינה, אגב, היא פלא אמיתי. היא זעירה - הכי קטנה מכל הקופסאות שיצא לנו לראות; קלה מאוד, נפתחת בקלילות והתושבות של האוזניות שבתוכה מגנטיים, כך שהאוזניות יושבות בפנים ביציבות מושלמת ולא יכולות ליפול החוצה. בקדמת הקופסה יש נורית חיווי בודדת למצב הסוללה ולזיווג לטלפון, ומאחר ישנו מקש שמיועד לניתוק מהמכשיר הקודם וכניסה למצב זיווג למכשיר חדש. הטעינה של הקופסה עצמה מתבצעת בחיבור Lightning הקנייני של אפל, אבל אם תקנו את הגרסה היקרה יותר, תקבלו קופסת טעינה עם תמיכה בטעינה אלחוטית סטדרטית בתקן Qi, שניתן לטעון עם כל משטח טעינה תואם.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

אפל מצהירה שחיי הסוללה של הדור החדש של ה-Airpods השתפר ביחס לדור הקודם. במבחן שלנו האוזניות הצליחו לספק 4:30 שעות של נגינה רציפה - נתון כלל לא רע, אם כי פגשנו אוזניות TWS שסיפקו 40 דקות יותר.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply