חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Meizu Note 9 64GB 4GB RAM מייזו
גודל מסך: 6.2 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 64GB
כרטיס SIM: Dual SIM
שנת הכרזה: 2019
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
ערכת שבבים: Snapdragon 675
ציון WiseBuy
8
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Meizu Note 9 64GB 4GB RAM מייזו

הטוב
  • מסך IPS מוצלח עם מסגרת מינימלית
  • קורא טביעות אצבע אחורי מהיר
  • חיי סוללה טובים
  • נפח אחסון נדיב - 128GB
  • ביצועים טובים לרמת המחיר
  • חיבורי USB-C, שקע אוזניות
הרע
  • בעיות מינוריות במערכת ההפעלה
  • איכות צילום סטילס בינונית
  • ללא זכוכית מחוסמת למסך
בשורה התחתונה
ה-Note 9 של Meizu הוא המתחרה הישיר של ה-Xiaomi Redmi Note 7, עם מפרט כמעט זהה ומאפיינים פיזיים דומים מאוד. הוא מכיל אמנם מעבד משופר, אבל קשה לומר שיש לו יתרון משמעותי בביצועים, ולטעמנו לפחות מערכת ההפעלה שלו לוקחת אותו קצת אחורה. מדובר בסמארטפון ברמת ביניים עם ביצועים סבירים בהחלט, מצלמה לא רעה עם צילום וידיאו 4K (יתרון על פני המתחרה של שיאומי), חיי סוללה מצוינים וחיישן טביעות אצבע אחורי אמין. מכאן ואילך זה עניין של העדפת מותג וממשק משתמש. אם אתם מעדיפים את החוויה של מייזו, הנוט 9 יתן לכם תמורה טובה לתקציב; לחובבי שיאומי יש אלטרנטיבה שתתן את אותה התמורה, פחות או יותר.
הקדמה

סדרת מכשירי הכניסה/ביניים של מייזו נקראה עד כה M, כאשר לדוגמה M6 היה דגם הבסיס -M6 Note היה הדגם המוגדל. השנה מייזו ויתרה על הדגם הבסיסי ועל האות M גם יחד, כאשר השיקה את Note 9 שמהווה מכשיר הכניסה שלה לשנת 2019.


המכשיר מציג מפרט קלאסי, שברובו דומה ל-Redmi Note 7 של שיאומי: מסך IPS בגודל 6.2 אינטש עם מגרעת בצורת טיפה, זיכרון RAM של 4GB, מצלמת 48 מגה פיקסל עם מצלמה נוספת כחיישן עומק, קורא טביעת אצבע אחורי וסוללת 4000mAh עם תמיכה בטעינה מהירה. לעומת הדגם המתחרה, למייזו נוט 9 יש מעבד חדש יותר, מעבד Snapdragon 675, וכן נפח אחסון נדיב של 128GB; מצד שני חסרה לו מצלמה נוספת עם עדשה רחבה.


המכשיר מגיע בצבעים שחור, לבן וכחול. מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 9 עם ממשק Flyme של מייזו מעליו.

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

המוצג נמסר לבדיקה באדיבות Bug היבואן הרשמי 

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

על אף גודלה הזעיר של האפרכסת, הממוקמת מעל מצלמת הסלפי, היא מספקת איכות ועוצמת שמע טובה בשיחות. מצד שני, המיקום שלה מחייב להצמיד את האוזן לקצה החד של הטלפון, ואחרי כמה דקות של שיחה זה מעט לא נעים. אם תבחרו לעבור לשוחח בדיבורית ברכב או באוזניית Bluetooth, תשמחו לגלות שהמכשיר תומך בתקן 5.0, שמספק חיבור יציב מאוד וללא השהיות גם בצפייה בסרטוני וידיאו בטלפון. 


הספיקר הבודד ממוקם בתחתית המכשיר מצד ימין. הוא מספק איכות סבירה, אך לא משהו יוצא דופן או ראוי לאזכור.


Meizu Note 9: שווה יותר ממחירו

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

בעולם של מכשירים עם מסכי ענק, Meizu Note 9 שומר על ממדים סבירים יחסית עם מסך בגודל 6.2 אינטש ומשקל של 170 גרם. למרות שהוא עבה יחסית, 8.7 מ"מ, הוא מאוזן מאוד מבחינת רוחב ומשקל ונוח לאחוז בו, תכונה לא מובנת מאליה כיום. העיצוב שלו קלאסי ונאה, עם מסגרת מתכתית מבריקה, גב פלסטיק דמוי זכוכית שקצוותיו קמורים כדי לשפר את האחיזה, ומצלמה כפולה בקצה השמאלי. 


כצו האופנה, מייזו צמצמה בצורה משמעותית את המסגרת סביב המסך, כדי לשמור על ממדים קומפקטיים יחסית ולמנוע שטח מבוזבז בחזית. אכן, יש למכשיר "סנטר" קטן, והשול שמעל המסך עבה יותר מהמסגרת בצדדים - בנוסף למגרעת הטיפה הקטנה במרכז - אבל בסך הכל התחושה המתקבלת היא של מכשיר שרובו ככולו הוא מסך. בנוסף, המגרעת פולשת מעט מאוד לתוך שטח המסך, פחות ממרבית המכשירים בעלי המגרעות שפגשנו. המסך עצמו הוא מסוג IPS; הוא לא הבהיר ביותר שפגשנו ובטח שאינו יכול להתחרות עם מסכי AMOLED עזי הצבע ובעלי הניגודיות המרהיבה, אבל לסוגו מדובר במסך מוצלח מאוד, עם צבעים מאוזנים ונעימים למראה.


Meizu Note 9: שווה יותר ממחירו


סט המקשים והחיבורים סטנדרטי. בצלע הימנית יש לחצן הפעלה וכיבוי ומעליו לחצן כפול לווליום; מגירת ה-SIM ממוקמת משמאל ובתחתית הטלפון תמצאו שקע USB-C לטעינה וכן כניסת 3.5 מ"מ לאוזניות. מצאנו שהמקשים מעט נוקשים ללחיצה, אבל לא בצורה חריגה. 


את קורא טביעת האצבע החליטה מייזו למקם בגב המכשיר, וכנראה משיקולי עלות לא הטמיעה אותו מתחת המסך כמו מרבית המכשירים לאחרונה. לטעמנו מדובר ביתרון; קוראי האצבע מתחת המסך עדיין אטיים ופחות מדויקים מאלה הקפסיטיביים הוותיקים, וזה שנמצא כאן מאחור עושה את העבודה מצוין, מהר ובלי פספוסים. הוא גם ממוקם כמו שצריך בשליש העליון של גב המכשיר כך שהוא נגיש לאצבע במיקום הנכון.


Meizu Note 9: שווה יותר ממחירו


ה-Meizu Note 9 מגיע עם ערכת השבבים Snapdragon 675 שמיועדת למכשירי ביניים, עם 2 ליבות מהירות (2.0GHz) ועוד שש ליבות במהירות 1.7GHz, וכן עם 4GB זיכרון RAM - קיימת גם גרסה עם 6GB אבל היא יקרה יותר. המכשיר הקודם שבדקנו עם ערכת שבבים זהה, ה-Vivo V15 Plus, הפתיע אותנו עם ביצועים הקרובים לאלה של מכשיר דגל, אבל הוא היה מצויד בזיכרון RAM בנפח גבוה יותר. במקרה של המייזו נוט 9, מדובר בביצועים סולידיים בהחלט, אבל מעט פחות מרשימים. בסך הכל המכשיר פועל בקצב טוב, ללא גמגומים בדרך כלל והאפליקציות נטענות מהר, אבל כן נתקלנו באיטיות מעצבנת תוך כדי הקלדה במקלדת Gboard; לפעמים יצא שהקלדנו כמה אותיות ולקח למכשיר זמן כדי לבצע את ההקלדה בפועל, מה שגרם לשגיאות הקלדה. ניתן לומר שבשביל מחיר של 999 ש"ח המכשיר מספק את הסחורה ברמה טובה בכל הקשור לביצועים, ולא הרגשנו שחסכו עלינו או שהמכשיר אטי או מאכזב בהיבט זה. במבחן הביצועים של AnTuTu קיבל המכשיר ציון של 176,084 נקודות.


מערכת ההפעלה Flyme, לעומת זאת, עדיין סובלת מקרטועים ובאגים קטנים שמלווים אותה כבר שנים. היא אמנם אסתטית מאוד, אבל זה בא עם תרגום קלוקל ביותר לעברית, ובעיות כמו חוסר תגובה של חלק מההתראות (לחיצה עליהםן פשוט לא עושה כלום) או ניהול מבלבל ולא נוח של פרופילי השמע (צליל, שקט, רטט). לא מדובר בדיל ברייקר, אבל באמת שהיינו שמחים לקבל סופסוף מערכת הפעלה בשלה ברמה שמרבית היצרניות האחרות כבר הגיעו אליה מזמן.

טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

מכשירים ברמת המחיר של הנוט 9 מגיעים בדרך כלל עם מצלמה בסיסית למדי. מייזו בחרה לשלב במכשיר הזה זוג מצלמות, אחת ברזולוציית 48 מגה פיקסל (מפיקה תמונות של 12 מגה פיקסל באמצעות איחוד של 4 פיקסלים פיזיים לפיקסל לוגי אחד, כדי לקלוט יותר אור ופרטים בחיישן), ועוד מצלמת 5 מגה פיקסל שמשמשת כחיישן עומק בלבד לאפקט ה"בוקה". אין עדשת זום או עדשה רחבה, אבל כן שמחנו לגלות תמיכה בצילום וידיאו ברזולוציית 4K.


בעוד שאפליקציית המצלמה נוחה ופשוטה לתפעול ומהירות הצילום טובה, התוצרים שהמצלמה מפיקה תואמים פחות או יותר את הציפיות לאור מחיר המכשיר. מדובר במצלמה בינונית בסך הכל, המפיקה תמונות די טובות בתנאי תאורה אופטימליים, אבל מתקשה להתמודד עם כל מצב אחר. התמונות יחסית חדות ועם צבעים טובים, וחלק מתמונות הפרחים שצילמנו יצאו יפות מאוד. מנגד, טווח דינמי מוגבל גורם לכך שאזורים בהירים נוטים לצאת שרופים בתמונות שצולמו בשמש ישירה, בעוד שתמונות שצילמנו בין הערביים יצאו כתומות לגמרי ועם צבע לא טבעי ולא מדויק. צילומים בתוך הבית יצאו לא רעים, אך רמת הפירוט יורדת בהתאם.


Meizu Note 9: שווה יותר ממחירו

Meizu Note 9: שווה יותר ממחירו

Meizu Note 9: שווה יותר ממחירו

Meizu Note 9: שווה יותר ממחירו

Meizu Note 9: שווה יותר ממחירו

Meizu Note 9: שווה יותר ממחירו


איכות הווידיאו ברזולוציית 4K הפתיעה לטובה. כיוון שאין מייצב תמונה תאלצו לעמוד ללא נוע או לשמור על יד יציבה מאוד, אבל מבחינת החדות, הפירוט והתמונה הכללית, הצלחנו לצלם סרטונים די מרשימים. על מצלמת הסלפי ו-20 המגה-פיקסל שלה אין לנו הרבה מה לומר, היא עושה את העבודה ברמה סבירה ותו לא.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

מייזו נוט 9 מצויד בסוללה בקיבולת נאה של 4000mAh, ותומך בטעינה מהירה בהספק של 18W. במבחן השימושיות שלנו, קיבלנו חיי סוללה טובים מאוד. אמנם גם במדידת זמן הסוללה יש באג והמכשיר לא הציג לנו במדויק כמה שעות מסך השתמשנו בכל יום, אבל בשימוש הרגיל והעמוס למדי שלנו, של ימי עבודה מלאים מהשעה 7:00 ועד 23:30 שכללו שעתיים של Hot spot לניווט ברכב, סינכרון שני חשבונות מייל, גלישה, פייסבוק, אינסטגרם, צילום ולא מעט מסרים מידיים, הגענו לסוף כל יום עם רזרבה מכובדת של 30% לפחות בדרך כלל.


Meizu Note 9: שווה יותר ממחירו


ניכר שהמכשיר גם שומר היטב על הסוללה כשאינו בשימוש ואין זליגת סוללה מיותרת; בימים שבהם היה לנו עומס בעבודה ומיעטנו להתשתמש בטלפון, כשיצאנו מהמשרד הביתה בשעה 18:00 נותרו במכשיר מעל 70% סוללה.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

הפלסטיק חזר לאופנה: סמסונג החזירה אותו לסדרת מכשירי A החדשה שלה, Vivo השתמשה בו לגב המכשיר ב-V15 Pro וגם מייזו חוזרת להשתמש בו בגבו של ה-Note 9. העיצוב זהה לזכוכית ובלי בחינה מדוקדקת כנראה שלא תשימו לב (או שממילא תשמשו בכיסוי שמסתיר את המכשיר). הפלסטיק אמנם עלול להישרט ביתר קלות אך הוא הרבה פחות שביר, כך שבמחיר של המכשיר הזה לטעמנו מדובר בבחירה נבונה. מעבר לכך אין ל-Note 9 פיצ'רים נוספים של עמידות, ועל פניו המסך גם לא מוגן בזכוכית גורילה מסוג כלשהו.

המוצג נמסר לבדיקה באדיבות Bug היבואן הרשמי 

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply