חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Huawei FreeBuds Lite וואווי
יצרן: Huawei
טווח מחירים: 100 - 200 ₪
חיבור למכשיר: True Wireless
עיצוב האוזניות: אוזניות In Ear
סוג האוזניות: אוזניות אלחוטיות
תאריך כניסה לאתר: 6/2019
תכונות נוספות: מיקרופון, מקשי שליטה...
ייעוד: סלולארי, ספורט
ציון WiseBuy
8
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
Liel 22.12.20
טוהר 21.12.20
משה כהן 13.10.19
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Huawei FreeBuds Lite וואווי

אלי כהן | 07.07.2019
הטוב
  • עוצמת שמע גבוהה
  • קלילות ונוחות לשימוש ממושך
  • נתפסות היטב באוזן ואינן נופלות בתזוזה
הרע
  • טעינה באמצעות שקע Micro-USB
  • ניהול שיחה בסביבה רועשת מאוד אינו אפשרי
  • איכות אודיו פחות טובה מהמצופה ביחס למחיר
בשורה התחתונה
אוזניות ה-FreeBuds Lite של וואווי הצליחו להפתיע אותנו לטובה. קווי העיצוב שלהן נעימים למראה (ובהחלט מעט דומים ל-AirPods של אפל), הן מציעות סאונד עוצמתי למדי (גם אם לא האיכותי ביותר שזמין בשוק), נוחות לשימוש ממושך ובעלות 4 מיקרופונים שהופכים את השיחות לקצת יותר טובות משחווינו עם המתחרים. מנגד, בוואווי סירבו להתקדם עם שקע MicroUSB עבור טעינה ומארז הנשיאה אינו הנוח ביותר בכיס. מה שעוד עשוי להיות מורגש בכיס זהו תג המחיר הלא-זול במיוחד שעומד על כ-500 שקלים ואינו בהכרח מצדיק את עצמו.
FreeBuds Lite
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 139 ₪
מחיר סופי: 280 ₪
מחיר סופי: 349 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-4 חנויות>>
הקדמה

בזמן שלשוק אוזניות נטולות החוטים (True Wireless) נכנסה וואווי עוד בשנה שעברה, לא זכינו לראות את אלו מוצריה על מדפי החנויות בשוק הישראלי. היעדרותה של היצרנית מהשוק המקומי לא נמשכה זמן רב והשנה, עם חשיפתן של אוזניות ה-FreeBuds Lite לצד הסדרת ה-P30, החליטה הנציגות המקומית להביא את אלו למדפי החנויות בשוק הישראלי. 


ה-FreeBuds Lite מגיעות כגרסת "ביניים" בסדרת אוזניות ה-TWS של היצרנית, עם תג מחיר של 500 שקלים בייבוא רשמי ורשימת פיצ'רים שעל הנייר מתיימרים לספק חוויה לא רעה בכלל. אז כיצד הן מתפקדות והאם הן מצליחות להציב תחרות ליתר האוזניות בשוק? 

איכות הצליל

(50% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ה-FreeBuds Lite של וואווי לא יצליחו להרשים במיוחד או לספק סאונד פורץ דרך, אך הן גם לא רעות כלל ומצליחות לספק חווית אודיו די טובה. הן מגיעות בתצורת In Ear המוכרת לנו ממרבית אוזניות ה-TWS בשוק, כך שהן נכנסות אל תוך תעלת האוזן ואוטמות את הסביבה. התצורה המוכרת מפיקה מצד אחד סינון רעשי סביבה פסיבי ברמה טובה מאוד, ומן הצד השני גם גרמו לנו לשמוע כל נשימה וכל צעד (בדומה כמעט לכל אוזניות In Ear). 


FreeBuds Lite: וואווי נכנסת לזירת אוזניות נטולות החוטים


אחרי התאמת כיסויי הסיליקון לאוזן באופן הנוח ביותר, ניתן להגיע לרמת איטום רעשי רקע די טובה שגם מעצימה את הבאסים. סביבה רועשת הצליחה להיות מסוננת היטב ברמה שהפכה את חווית ההאזנה לטובה, אך רעשי סביבה משמעותיים כמו נסיעת רכבים או צפירות אוטובוסים המשיכו להישמע באוזנינו (כל עוד לא הגברנו את הווליום למקסימום, אז בהחלט רעשי הרקע יתקשו לחדור).


FreeBuds Lite: וואווי נכנסת לזירת אוזניות נטולות החוטים


האוזניות מגיעות עם דרייבר 7 מ"מ החבוי בכל אחת מהן, והוא הצליח לספק חווית אודיו טובה הן בהאזנה למוסיקה והן בצפייה בסרטונים. הבאסים היו ברמה מספקת, תדרי הביניים והגבוהים נוגנו ברמה טובה ועוצמת האודיו הייתה גבוהה במיוחד (בעוצמה המקסימלית הסאונד נפגע). בסך הכל מדובר בחוויה טובה. שתוכל להשתפר אם הסמארטפון שלכם מציע אקולייזר ייעודי.


FreeBuds Lite: וואווי נכנסת לזירת אוזניות נטולות החוטים


בכל הנוגע לסינכרון בין האוזניות לא נתקלנו בבעיות משמעותיות. בהאזנה סטנדרטית למוסיקה כל אחת מהאוזניות מעולם לא התנתקה או איבדה סנכרון מהשנייה. עם זאת, מפעם לפעם נעצר האודיו לשבריר שניה וחזר לעבודה מיד לאחר מכן. בשיחות טלפון ובעת צפייה בסרטונים נתקלנו לעיתים בבעיית סינכרון שפגעה בהאזנה, אך הוצאה והחזרה של האוזניות מהאוזן/הפעלת הסרטון מחדש הצליחו במרבית המקרים לפתור את הבעיה. לא מדובר בדיל ברייקר, אך אלו בהחלט תקלות שלא היינו רוצים להתקל בהן.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

אוזניות ה-FreeBuds Lite מגיעות בקווי עיצוב שמזכירים את ה-AirPods של אפל - אוזניות In Ear עם רגלית ארוכה המספקת להן לרגע קט מראה של אוזניות חוטיות סטנדרטיות. האוזניות יוצאות מחוץ לפני האוזן באופן די בולטמעט אל מחוץ לפנים האוזן באופן די מהותי, אך לא כזה שנראה מגוחך במיוחד. כל אחת מן האוזניות שוקלת 5.5 גרם בלבד והן הרגישו קלילות ונוחות למדי בשימוש השוטף באוזן. 


גם כשהשתמשנו באוזניות לזמן ממושך לא הפכו אלו למעיקות או מכאיבות, והצלחנו להינות מהשימוש בהן גם לפרקי זמן ארוכים. בחלקן הפנימי של כל אחת מהאוזניות ישנו חיישן אינפרא-אדום המסוגל לזהות מתי האוזניות נמצאות באוזן ומתי הן מורדות. כך, האודיו במכשיר ינותב לאוזניות רק כשאלו על גבי האוזן. כמו כן, כאשר נאזין למוסיקה או לסרטון ונוריד את אחת מהאוזניות, האודיו המתנגן ייעצר באופן אוטומטי. 


FreeBuds Lite: וואווי נכנסת לזירת אוזניות נטולות החוטים


על גבי חלקן החיצוני של כל אחת מהאוזניות ישנו משטח מגע המאפשר לבצע פעולות שונות. הקשה כפולה על המשטח של האוזניה הימנית יעצור או יפעיל את המוסיקה, בעוד הקשה כפולה על האוזניה השניה תפעיל את העוזרת הוירטואלית. כמו כן, ניתן לענות או לנתק לשיחות טלפון באמצעות הקשה כפולה על כל אחת מן האוזניות.


האוזניות אינן מגיעות עם אפליקציה ייעודית שתאפשר לשנות או להגדיר מה תבצע כל הקשה עליהן, פיצ'ר שבהחלט היה יכול לסייע למי מאיתנו שלא מבצע שימוש בעוזרות הוירטואליות השונות. מפעם לפעם משטח המגע לא עבד ללא סיבה ברורה ונדרשה הקשה כפולה נוספת. האוזניות עמידות בפני מים תחת תקן IPX4, כך שגשם וזיעה אינם צפויים לגרום לבעיות עימן. 


FreeBuds Lite: וואווי נכנסת לזירת אוזניות נטולות החוטים


כל אחת מן האוזניות מסוגלת לתפקד גם כאוזניה עצמאית לחלוטין - הן בניהול שיחות והן בהאזנה למוסיקה. עבור שיחות טלפון מציעות כל אחת מן האוזניות שני מיקרופונים - אחד עבור קלט השיחה והשני עבור קליטה של רעשי הרקע וסינונם. בפועל, ניהול שיחות טלפון היה חוויה לא רעה במיוחד.


בסביבה שקטה או בכזו עם רעשי רקע ברמה נמוכה עד בינונית לא נתקלנו בבעיות בניהול שיחות טלפון, כשהצד השני הצליח לשמוע אותנו ללא בעיה. בסביבה רועשת - כנראה זו שתתקלו בה אם תצאו לריצה ברחוב או תעבדו מבית קפה רועש, ניהול השיחות יהפוך למעט יותר קשה, כאשר סינון רעשי הרקע לא עובד בצורה הטובה ביותר ותדרשו לדבר בקול רם יותר כדי שהצד השני של השיחה יוכל לשמוע אתכם כנדרש.


FreeBuds Lite: וואווי נכנסת לזירת אוזניות נטולות החוטים


צמד אוזניות ה-Huawei FreeBuds Lite מגיעות במארז פלסטיק נוצץ, רחב ועבה למדי אך לא מהגדולים בשוק. בפתיחת מכסה המארז, הנסגר באמצעות מגנט, ניתן לראות את צמד האוזניות המוחזקות במקומן גם הן באמצעות זוג מגנטים קטנטנים. מארז הטעינה כולל כפתור יחיד בחלקו האחורי לטובת צימוד/איפוס וכן שקע טעינה מסוג MicroUSB. בהחלט מאכזב כי בעידן בו מרבית המוצרים עוברים לשימוש בשקע Type-C, בוואווי החליטו שלא לצייד את האוזניות שלהן בכניסה מסוג זה. 


תפעול האוזניות והצימוד היו פשוטים מאוד. לחיצה ארוכה על הכפתור היחיד שבגב מארז הטעינה מכניסה את האוזניות לצמד צימוד, ובשלב זה יש לחפש אותן בתפריט הבלוטות' שבסמארטפון. לאחר הצימוד הראשוני, יתחברו האוזניות לסמארטפון אוטומטית ותוך שניות ספורות בכל פעם שיפתח מכסה המארז. 

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ה-FreeBuds Lite של וואווי מגיעות כל אחת במבנה מעט עבה וארוך, במשקל קליל של 5.5 גרם ועם סוללת 55mAh כל אחת. במארז הטעינה והנשיאה שוכנת סוללה נוספת בנפח מעט יותר משמעותי של 410mAh. לטענת היצרנית, הסוללה של האוזניות מאפשרת עד ל-3 שעות ניגון, וכאשר נצרף לכך את הסוללה שבמארז נוכל להגיע עד ל-12 שעות האזנה רצופות. 


בפועל גילינו שהבטחת החברה אינה רחוקה מהמציאות. בשימוש השוטף שלנו באוזניות הצלחנו להינות מחיי סוללה טובים, וזמן עבודה שהספיק לנו לקצת יותר מ-10.5 שעות ניגון אודיו רצופות. אם אתם נוהגים לבצע שימוש מוגבר באוזניה אחת (עבור שיחות טלפון בעיקר), ורק בחלק מהזמן להאזין למוסיקה או לקטעי וידאו באמצעות שתי האוזניות יחדיו, זמן ההאזנה שתפיקו יהיה אף ארוך יותר. 


FreeBuds Lite: וואווי נכנסת לזירת אוזניות נטולות החוטים


מארז הטעינה של האוזניות יתריע לכם עם נורת LED אדומה כאשר קיבולת הסוללה שלו מתקרבת לסופה. טעינתו דרך שקע ה-MicroUSB נמשכת קצת יותר משעה, וזו תניב לכם את מלוא חיי הסוללה של האוזניות. בחברה טוענים כי 15 דקות טעינה יאפשרו לכם 90 דקות של האזנה, כך שגם אם תגלו רגע לפני חדר הכושר כי סוללת האוזניות נגמרה - טעינה זריזה תאפשר לסיים את האימון תוך האזנה למוסיקה. 

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply