חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מקרן קול / סאונד-בר Klipsch Bar 48
טווח מחירים: 2000 - 3000 ₪
יצרן: klipsch
ערוצים: 3.1
הספק כולל: 440 Watt
נגן מדיה מובנה: ללא
רדיו מובנה: ללא
מפענחי אודיו נתמכים: Dolby Digital Plus...
יציאות: יציאת סאב-וופר, HDMI...
ציון WiseBuy
8
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 2,690 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מקרן קול / סאונד-בר Klipsch Bar 48

לירן עבדי | 07.04.2020
הטוב
  • נאה למראה
  • מפיק סאונד מצוין
  • סאב עמוק ו"שמן"
  • אופציה לסראונד 5.1 ברכישת רמקולים נוספים
הרע
  • התקנה ראשונית מרובת בעיות
  • ללא אפליקציה ייעודית או תמיכה ב-Wi-Fi
  • נטול ממשק משתמש
  • תג מחיר גבוה
בשורה התחתונה
אם לבחון אותו על פי סאונד בלבד, מקרן הקול Klipsch Bar 48 עומד במשימה: הצליל ההיקפי משובח, מדויק ואיכותי, והאופציה להרחבת סראונד בתצורת 5.1 ערוצים תמיד מבורכת, גם אם תלויה בתשלום נוסף. הבעיה נעוצה בנוחות המשתמש, ששמה לנו רגליים בכל רגע בתהליך ההתקנה. עם תג מחיר גבוה יחסית ולללא אפליקציה ייעודית או אפילו ממשק משתמש כלשהו, ל-Bar 48 יורדות המון נקודות זכות בחישוב הכללי.
הקדמה
מקרן הקול Bar 48 מבית Klipsch האמריקאית מציע חווית סאונד בתצורת רמקולים 3.1 עם סאבוופר אלחוטי, עיצוב אלגנטי ודק וסאונד שאמור להיות מעולה בזכות שלושה טוויטרים עם שופרי °Tractrix 90 ותמיכה בקידודי Dolby Digital ו-Dolby Digital Plus המבטיחים להעניק חווית קולנוע אמיתית. המקרן מצויד בקישוריות Bluetooth ומציע כמה מצבי האזנה. מגיע עם שלט וזמין בצבע שחור.

איכות הצליל

(60% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

נתחיל מהנתונים על הנייר: העוצמה עומדת על 440W, עם טווח תדרים של 20-40KHz, ווליום מרבי של 103dB. המקרן אובזר בשלישיית טוויטרים בקוטר 1 אינץ' לתדרים הגבוהים ועוד זוג רמקולים אובליים בקוטר 3 אינץ' לטווחים הבינוניים. למערכת הסאונד מתווסף סאב בקוטר 8 אינץ' לטווחים הנמוכים. למען אפקט הסראונד המורחב, קיבלנו את מקרן הקול לבדיקה יחד עם זוג רמקולים SURROUND 3, שאותם יש לרכוש בנפרד, כדי לקבל סאונד היקפי בתצורת 5.1 התומך בפורמט Dolby ו-DTS. ללא צמד הרמקולים, משתמשים שירכשו את הסאונד-בר בלבד יסתפקו בתצורת סראונד וירטואלי של 3.1 ערוצים.



Klipsch Bar 48: סאונד משובח, תפעול מסובך


מקרן הקול מציע ארבעה מצבי סראונד: Dolby שיפעל ברגע שמתקבל אודיו המקודד ב-Dolby Digital, מצב SUR, המפעיל את הסראונד הווירטואלי של Klipsch, מצב Dialog שמתאים את האקולייזר להעדפת קולות המשוחחים, ומצב Night שמנמיך את הטווח הדינמי ומשתיק את הסאב, המיועד מן הסתם לשעות המאוחרות יותר. אנחנו העדפנו לחבר את המקרן לטלוויזיה תומכת HDMI-ARC ובחנו את המקרן במגוון סוגי האזנות.

Klipsch Bar 48: סאונד משובח, תפעול מסובך

התחלנו עם כמה פלייליסטים במקצבים שונים שנשמעו נהדר. הטווחים הגבוהים צלולים ומובחנים, הבינוניים מספיק דומיננטיים ונקיים למדי והסאבוופר נותן את הטון העמוק ומעניק הרבה נוכחות לטווחים הנמוכים. גם במבחן באס עצמאי הוא הבריק והציג צלילים נמוכים, שמנים ועבים באופיים – בדיוק כמו שציפינו לקבל מיחידה כה גדולה ועצמאית.

עברנו לצפייה בכמה סדרות בנטפליקס וגם שם חדשות טובות: ה- Bar 48 מספק חווית סאונד דינמית ונפלאה ומתנהג עוד יותר ביעילות בזמן כיווני סאונד שונים, כלומר בעת קטעי פעולה למשל או בסצנות בהן יש משוחחים רבים והדיאלוגים נשמעים מכל עבר. על עוצמת הסאונד קל להרעיף שבחים ואף סלון שאנחנו מכירים אינו יכול להכיל את עוצמת הסאונד המקסימלית שה-Bar 48 מציע, בוודאי בתוספת זוג הרמקולים SURROUND 3.

Klipsch Bar 48: סאונד משובח, תפעול מסובך
Klipsch Bar 48: סאונד משובח, תפעול מסובך

עברנו לשלט והתנסינו באופציות: מצב SUR ו-Dialog היו השמישים ביותר ושירתו אותנו נהדר לאורך כל שבועות הסקירה. במצב Night ההשתקה היחסית של הטווח הדינמי והסאב נשמעת היה כאילו פשוט החלשנו את כל עוצמת המערכת. ברור שהשתקת הסאב מונעת מהרעידות הטיפוסיות הנמוכות להיות מורגשות בין חדרי הבית – אבל באותה מידה היינו יכולים פשוט להנמיך טיפה את הווליום. עוד מאפשר השלט להנמיך או להגביר את נוכחות הסאב, לעבור בין מצבי ה-Input, להחליש ולהגביר את נורת ה-LED ולהשתיק את המערכת לחלוטין (Mute).

עיצוב ונוחות השימוש

(40% מהציון הסופי)
6.5 מתוך 10

ממדי המקרן הם 121 ס"מ לאורך, רוחב של 7.3 ס"מ ועומק של כמעט 9 ס"מ – טיפה יותר ארוך מרוב מקרני הקול שפגשנו. ממדי הסאבוופר פחות קומפקטיים ועם 30.2 ס"מ אורך, 41 ס"מ רוחב ו-41 ס"מ עומק, תצטרכו לחשוב פעמיים היכן למקם את הגוש השחור והמנופח הזה.


ארבעת הכפתורים היחידים במקרן הקול ממוקמים בצד שמאל, של יחידת המקרן; הפעלה/כיבוי, הגברת/הנמכת ווליום והחלפת מקור (Source/Input). מסך לד צר מעליו מציג כמה אייקונים: מקור פעיל, תכונת Dolby Digital פועלת, מצב SUR לסראונד וירטואלי, מצב Dialog להגברת המשוחחים ומצב Night. תכונה נוחה שחשוב להוסיף: צבע תאורה קטן מופיע גם במסך הלד וגם בקדמת המקרן, לעיני המשתמש, כשכל צבע מתאר Input אחר: צהוב ל-HDMI-ARC, כחול ל-Bluetooth, אדום לחיבור אופטי וירוק לחיבור אנלוגי.


Klipsch Bar 48: סאונד משובח, תפעול מסובך


עיצובו של מקרן הקול נאה למדי ולא מסתפק במלבן השחור הקלאסי שהתרגלנו להכיר. רשת בד מכסה את רובו, כשקצוות הטוויטרים מעוטרים בכיסוי מתכתי מוברש, עם סיומת עץ שמגיעה בגווני שחור וחום, לבחירת המשתמש שיכול להחליף את הגוון לפי טעמו. תאהבו או תשנאו את זה, ל- Klipsch Bar 48 יש אמירה אופנתית ולסלון שלנו הוא התאים מאוד. אורכו של המקרן יתאים בעיקר לטלוויזיות בגודל 55 אינץ' ומעלה, רק כדי שלא תיראה ארוכה מדי מתחת. הסאבוופר לא נופל מהמראה האלגנטי וממשיך בקו העיצובי: כולו עטוף ציפוי עץ שחור ואיכות הבניה הגבוהה ניכרת; אין ברגים חשופים או פינות "לא נקיות".


עוד באריזה קיבלנו שלט, 2 כבלי חשמל באורך 1.5 מ', 2 קליפים להתקנה על הקיר וכבל HDMI. כבל אופטי לא בנמצא וחבל – אותו תצטרכו לרכוש בנפרד אם תהיו מעוניינים לעבור לחיבור זה. הכניסות הזמינות במקרן הן חיבור לכבל אופטי, כניסת USB, חיבור 3.5 מ"מ, כניסת SUB OUT להתקנת סאב נוסף בחיבור חוטי, HDMI ARC וקישור אלחוטי ב-Bluetooth. כולם ממוקמים מאחור, באמצע יחידת המקרן. מיקום החיבורים טיפה צפופים וכולם מתכנסים באותו מלבן צמוד למדי – כך שכבר אחרי שחיברנו כבלים לכניסות החשמל וה-HDMI-ARC, הגישה לכפתור ה-Pair הופכת להרבה פחות נוחה.



Klipsch Bar 48: סאונד משובח, תפעול מסובך


התקנו את המקרן לצערנו גילינו שה- Klipsch Bar 48 לא עושה את החיים הכי קלים למשתמש, פי כמה לא לזה שיתקין מקרן קול לראשונה. ראשית, הסאבוופר לא זיהה את היחידה המרכזית, גם אחרי שביצענו Pair בדיוק לפי חוברת ההדרכה. רק אחרי כמה ניתוקים מהחשמל וניסיונות חוזרים נוספים, הצלחנו לתווך בין שתי היחידות. עוד חיסרון באותו עניין: בניגוד למקרני הקול האחרונים שעברו תחת ידינו, כאן המשתמש נזרק למים הכי עמוקים – אין אפליקציה ייעודית שתעזור בתהליך ההתקנה או כזו שאפילו תבצע אותה עבורנו, במעין אשף אתחול ראשוני למקרן.


עוברים לעוד בעיות משתמש עקשניות שלא הצלחנו להימנע מהן: עדכון קושחה למקרן היא פעולה מסורבלת ולא נוחה, שכאילו נשלפה מהשנים הכי פרימיטיביות של מכשירים נטולי גישה לרשת. היעדרותה של פלטפורמת משתמש בסיסית במקרן, כזו שתוכל להתחבר לאינטרנט בעצמה ולהוריד עדכון כשיידרש, בלטה מאוד. למי שמתעניין, תהליך עדכון הקושחה כולל הורדה למחשב של קובץ RAR, העברתו לדיסק-און-קי שפורמט מראש כ-FAT32, הכנסתו לכניסת USB במקרן ומעקב אחרי מערבולת הוראות שבשורה התחתונה, פשוט לא עבד – ואנחנו לא רוצים לדמיין מה יעבור המשתמש הפחות-סבלני שגם פחות מבין בנושא.


Klipsch Bar 48: סאונד משובח, תפעול מסובך


התנסנו גם בחיבור האלחוטי באמצעות Bluetooth וניסינו לקשר בין הסלולרי שלנו למקרן. גם כאן המשימה הפשוטה הזו לא עברה בצורה חלקה ושוב התעכבנו בקשיי איתור המקרן על ידי הטלפון – אבל אחרי עוד כמה ניסיונות כיבוי והפעלה של רכיב ה-Bluetooth גם בסלולרי וגם במקרן, בסוף הצלחנו. ישנו עיכוב קטן וטיפוסי מרגע שליחת הפקודה בסלולרי ועד לביצוע בפועל במקרן, בין אם זה העברת שיר או הנמכת עוצמת הסאונד, אבל לא משהו שעוד לא הכרנו ובסך הכל העיכוב הקטן נסלח.


כמו שאפשר להבין, לא זכינו בחוויית Plug & Play נוחה עם ה-Klipsch Bar 48. בכל רגע בתהליך נתקלנו בבעיה ועוד עיכוב ובמבחן התוצאה, ההתקנה הראשונית הייתה מאוד מתסכלת. החדשות הטובות הן שמדובר בתהליך חד-פעמי, אבל החוויה האישית שלנו הייתה בטעם כה מר שלא יכולנו להתעלם מלציין זאת. הייתה עדיין נקודת אור אחת: התהליך היחיד שעבד במהירות כנדרש הוא חיבור זוג הרמקולים SURROUND 3. בעזרת משדר USB ייעודי שהתחבר למקרן, הסנכרון היה נהדר והתבצע במהירות שכל כך חסרה לנו בשאר תהליך ההתקנה של יתר חלקי ה-Bar 48.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply