חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
רמקול Jamo S 801 PM
מותג: Jamo
הרכב הרמקולים: זוג רמקולים מדפיים...
מספר אלמנטים: 2 Way
התנגדות: 8 אום
תאריך כניסה לאתר: 1/2020
טווח תדרים: 76-26 Hz-KHz
הספק: 60 וואט RMS
מספר האלמנטים: 2
ציון WiseBuy
8.5
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 1,198 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - רמקול Jamo S 801 PM

הטוב
  • עוצמת שמע טובה
  • איכות שמע טובה
  • איכות חומרים
  • שלל חיבורים
  • עיצוב נאה
הרע
  • איכות השמע צונחת בעוצמה גבוהה
  • שלט לא ממושמע לעיתים
  • מחסור בבאס
בשורה התחתונה
ה-S 801 PM של חברת JAMO מנסה וגם מצליח לענות על מגוון הדרישות של המשתמש הביתי: הוא מתאים לטלוויזיה, משמש כרמקול בלוטות', ומתאים גם למחשבים הודות לחיבור USB. הוא מיועד לדירות קטנות או לחדרים גדולים, והוא משמש כתחליף מעניין ומעוצב למקרני הקול הזולים. לחובתו עומדים שלט שלעיתים מגיב באיטיות ומחסור בבאסים.
הקדמה
חברת JAMO היא חברת בת של יצרנית מוצרי האודיו האיכותית Klipsch, ועל אף שאינה מוכרת מאד בישראל, היא פופולרית בארצות הברית. ה-S 801 PM הם זוג רמקולים מדפיים בגובה של בערך בקבוק קולה גדול, הבנויים מעץ. הם מציעים מגוון חיבורים, כולל כניסה לסאב וופר נפרד, טווח תדרים של 76 הרץ – 26 קילוהרץ ועוצמה של 120W. 
החיבורים שמצויים בגב הרמקול הם משני סוגים עיקריים:  spring clips– חיבור כבל קפיצי ופשוט;   binding posts- חיבור מתקדם ואמין יותר, שמאפשר חיבורי כבלים עם ראש תנין או בננה, או התברגות על כבל חשוף;  B wiring – חיבור כפול, צמד (-/+) לוופר, וצמד לטוויטר, להפקה מדויקת יותר של קשת התדרים.

איכות הקול

(50% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

מכיוון שה-S 801PM וורסטילים ומתאימים למגוון רחב של מקורות שמע, החלטנו לבחון את העיקריים שבהם: האזנה לתכניות טלוויזיה, האזנה למוזיקה ופודקאסטים דרך בלוטות' מהמכשיר הנייד וחיבור USB למחשב נייד.


בצפייה רגילה בתוכניות טלוויזיה, הרמקולים אכן סיפקו את הסחורה. במבחן של איש התקשורת אלון בן דוד הם התמודדו בגבורה עם קולו הנמוך, וגם בתכניות השירה השונות הם הצליחו לספק את הסחורה בצורה ברורה, נקייה וחזקה. מנגד, מחיאות הכפיים או רעשי רקע היו פחות נעימים לשמיעה, ונשמעו מעט פחות טוב מהרגיל. בצפייה בסרטים הרמקולים הצליחו להפיק צלילים צלולים וחדים בכל הסצנות, אך גם פה נרשמו לעיתים בעיות קלות, בעיקר במהלך סצנות רועשות כמו יריות, חריקות צמיגים או סצנות רועשות בכללי.

החיבור לטלוויזיה נעשה דרך כבל 2RCA ולא HDMI, ולכן אין תמיכה בפורמטים קוליים איכותיים שונים. לא שזה משנה למי שמתכנן לצפות בעיקר בתוכניות טלוויזיה, אך היום ניתן למצוא רמקולים מובנים בתוך טלוויזיות התומכים בפורמטים החדשים.
Jamo S 801 PM: נראים ונשמעים טוב
חיבור אלחוטי דרך בלוטות' (שגרסתו לא ידועה, אך לא מדובר בגרסה החדשה 5.0), מציג איכות שמע טובה בסך הכל כאשר מדובר במוזיקה. שירים ביוטיוב, ספוטיפיי או ב-MP3 - כולם נוגנו בצורה טובה, עם חלוקת סאונד טובה, טווח תדרים מספק ובאסים טובים, אך הם לא יספקו את חובבי הבאסים העמוקים והכבדים (כמונו).

הצלילים הבינוניים, קרי קולות הזמרים נשמעים טוב, אך בחלק מהשירים של להקת קווין למשל, הרגשנו שמערכות התופים וההקשה נבלעים מעט בתוך המולת הסאונד. ניסיון להשמיע סאונד במהלך ניגון וידאו מעלה דיליי ארוך יחסית, ולכן ויתרנו מהר על האופציה הזו.

גם פודקאסטים נוגנו בצורה טובה, ואולי זהו החלק שבו הם הצטיינו - הקולות היו ברורים כאילו מדובר ברמקולים גדולים בהרבה מגודלם הפיזי, השמע היה איכותי ופריך, וגרם לנו לזנוח את הרמקול האלחוטי האישי.
Jamo S 801 PM: נראים ונשמעים טוב



שקע ה-USB המובנה מאפשר להשתמש ברמקולים ישירות מהמחשב, ללא צורך בכרטיס קול כלשהו. ולהבדיל מרמקולים אלחוטיים, פה אין דיליי בין הסאונד לבין הוידאו, והחיבור פשוט להפליא. הזרמת סאונד דרך כבל USB רק חיזקה את התחושה שמדובר ברמקולים שמתאימים למגוון שימושים, בין אם מדובר בשיחת סקייפ, האזנה למוזיקה או צפייה בסרטונים.

אפקט ה-LOUD מעשיר וירטואלית את השמע, אך לא תמיד האיכות גבוהה, ולעיתים העדפנו לכבות את האפשרות הזו - בעיקר במהלך צפייה בסרטים או במוזיקה. בהאזנה לקולות מדברים (חדשות למשל) האפקט היה דווקא נעים ונחמד.
להבדיל ממקרני קול העשויים פלסטיק, תיבת העץ מוסיפה גם לאיכות שמע וגם לעיצוב שכעת הוא מעניין ומקורי יותר. כמו כן, לא כולם רוצים להתעסק עם רסיבר כבד ומערכת קולנוע ביתי, ועל כן ה-S 801 PM מעניקים פשרה מעניינת, במיוחד כאשר מדובר על חללים קטנים - בינוניים.

Jamo S 801 PM: נראים ונשמעים טוב


לאותם אודיופילים ה-S 801 PM פחות יתאימו - הם אמנם מעניקים חווית סאונד טובה וחזקה, אך המחסור בבאסים עמוקים ונוכחים בולט, ולא סתם החברה הוסיפה חיבור לסאב וופר תואם למי שמוכן לשלם. עם זאת, מבחינת איכות ועוצמת הסאונד, אין ספק שעבור המשתמש הממוצע מדובר באחת המציאות השוות.

רמקולים בעלי מקלט פנימי הניתנים להצבה במרחק של עד כ-150 מהמשדר המחובר למגבר. לעיתים סובלים מהפרעות ממכשירים דוגמת מיקרוגלים, טלפונים אלחוטיים ומודמים אלחוטיים, שכן הם עובדים על תחומי תדר זהים, 900MHz או 2.4GHz.

נוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ה-S 801 PM מעוצבים בצורה דומה לשאר הרמקולים בסדרה. הם בנויים מעץ (במקרה שלנו בצבע לבן), מה שמשדר יוקרתיות וגם מקצועיות, לעומת רמקולים מפלסטיק.


על גבי הרמקול הימני נמצאים החיבורים השונים - 2RCA, USB, חיבור לסאב וופר, חיבור לחשמל, חיבור אופטי ומחוון העוצמה. כמו כן, ישנם שני חיבורי הברגה לרמקול השמאלי (אדום שחור), ואותם מחבר כבל נחושת (מצורף לערכה, מעט קצר מדי).
בחזית הרמקול הימני נורית לד חזקה ולה מספר צבעים: כחול לחיבור בלוטות', ירוק לחיבור 2RCA, אדום לחיבור אופטי ולבן לחיבור USB. בכך, ניתן להבין דרך איזה חיבור מוזרם השמע, והחלפת היציאה נעשית דרך השלט.
Jamo S 801 PM: נראים ונשמעים טוב
השלט עצמו קטן יחסית, אך מכיל את כל הכפתורים הנדרשים. מלבד זאת, ניתן לשלוט על הנגינה, הקפצת שיר וכו' במכשירים תומכים. כמו כן, הצימוד הראשוני בבלוטות' נעשה דרך השלט, כך גם שליטה על אופצית ה-LOUD וכמובן עוצמת השמע.
עם זאת, באופן אישי אנחנו נתקלנו פה ושם עם עיכובים במהלך השימוש עם השלט, וגם החלפת סוללות לא פתרה את העניין. הורגש לנו שהשלט נכנס למצב שינה לאחר כמה דקות של אי שימוש, וכדי להנמיך או לכבות את הרמקול, היינו צריכים ללחוץ כמה וכמה פעמים. בהמשך לכך, כאשר השלט הגיב, הוא ביצע את הפעולות שרצינו במהירות גם ממרחק רחוק יחסית.
הזרמת שמע באופן אלחוטי נעשית דרך הבלוטות' - ישנן הוראות ברורות מאד בערכה, אך הן באנגלית. בכל אופן, כדי לצמד בפעם הראשונה את המכשיר לרמקול, יש ללחוץ כמה שניות על הכפתור בשלט, ולאחר מכן לאתר במכשיר את הרמקול.

Jamo S 801 PM: נראים ונשמעים טוב
בולטת בחסרונה אפליקציה לכיול אקולייזר כלשהו לכיוון עצמי של מצבי השמע, ולא ברור מדוע שם החברה מופיע בצד הרמקול ולא בחזיתו.

החיבורים שמצויים בגב הרמקול הם משני סוגים עיקריים:  spring clips– חיבור כבל קפיצי ופשוט;   binding posts- חיבור מתקדם ואמין יותר, שמאפשר חיבורי כבלים עם ראש תנין או בננה, או התברגות על כבל חשוף;  B wiring – חיבור כפול, צמד (-/+) לוופר, וצמד לטוויטר, להפקה מדויקת יותר של קשת התדרים.

עיצוב ואיכות הבניה

(20% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

הרמקולים אמנם בנויים מעץ, אך לא מעץ מלא. זהו אומנם שדרוג לעומת הפלסטיק שנמצא במקרני קול או ברמקולים אחרים, אך עץ מלא מעשיר עוד יותר איכות השמע. הרמקולים מצופים בציפוי עמיד יחסית, שאינו אוגר טביעות אצבעות, ואף משדר עמידות לא רעה בכלל - עד כמה שרמקולים מדפיים אמורים להיות עמידים (לעומת רמקול אלחוטי אותו לוקחים לכל מקום). חיפשנו עוגן לכל הכבלים היוצאים מהרמקול כדי שהסביבה תהיה יותר מסודרת, אך לא מצאנו אחד כזה. השלט המצורף קטן ובנוי מפלסטיק זול שעלול להיות רגיש מאד לנפילות - הוא חלקלק אך נעים לאחיזה.


רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply