חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Asus Zenfone 8 256GB 16GB אסוס
גודל מסך: 5.9 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 256GB
כרטיס SIM: Dual SIM
שנת הכרזה: 2021
Smartphone: סמארטפון
ערכת שבבים: Snapdragon 888
מעבד: Kryo 680 Kryo 680...
ציון WiseBuy
8.5
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Asus Zenfone 8 256GB 16GB אסוס

הטוב
  • מסך AMOLED עם קצב רענון 120Hz
  • ממשק נוח ועתיר פיצ'רים מתקדמים
  • חומרה אימתנית, ביצועים מהירים
  • רמקולים סטריאופוניים מצוינים
  • עמידות במים בתקן IP68
  • איכות צילום מצוינת
  • ממדים קומפקטיים
הרע
  • מתחמם בשימוש סטנדרטי
  • ללא טעינה אלחוטית
  • עיצוב משעמם, עבה
  • חיי סוללה בינוניים
  • איכות צילום סלפי בתאורה חלשה
בשורה התחתונה
לזנפון 8 יש שפע של פוטנציאל שרק חלקו ממומש. בממדים קומפקטיים יחסית ומחיר סביר הוא מציע יכולות של מכשיר דגל, ובהם ביצועים ללא שום פשרות, מצלמה מצוינת עם יכולות וידיאו פורצות דרך, עמידות במים ואפילו פינוקים כמו זוג רמקולים איכותיים באמת. עם זאת, לא הצלחנו להתרגש ממנו במשך תקופת הסקירה ולהכתיר אותו כמציאה אמיתית, כמו שהוא אמור היה להיות. סוללה בינונית בלבד, התחממות אחרי עשר דקות בטיקטוק ועיצוב חסר השראה ובעיקר מחסור ב-X פקטור החמקמק שגורם למוצר לבלוט לעומת המתחרים, משאירים את ה-Zenfone החדש של אסוס כאופציה ראויה בהחלט במחיר הוגן, אבל לא יותר מזה.
הקדמה

לאחר היעדרות ארוכה מהשוק הישראלי, אסוס חוזרת השנה לא רק עם מכשיר הגיימינג המופרע ROG Phone 5 שהתנסינו בו לפני זמן קצר, אלא גם עם מכשיר דגל חדש. ה-Zenfone 8 הושק בישראל אך אתמול אבל ינחת בישראל תוך ימים בודדים, ואנחנו כבר קיבלנו יחידת הדגמה לבדיקה שאיתה הסתובבנו בשבועיים האחרונים.




זנפון 8 מצויד בחומרה עוצמתית מאוד שמתחרה במכשירי הדגל עכשוויים כמעט בכל אספקט, אבל מתומחרת באופן סביר מאוד בסביבות 2700 ש"ח. המפרט כולל מסך AMOLED עם קצב ריענון 120Hz, מעבד Snapdragon 888 עם זיכרון של 8GB או 16GB בגרסה היוקרתית, תמיכה דור 5, עמידות מלאה במים, גב זכוכית ומסגרת אלומיניום וזוג רמקולים סטריאופוניים.

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ל-Zenfone 8 יש זוג רמקולים, אחד בתחתית ואחד בחלק העליון, והם חוברים יחד כדי להפיק סאונד עוצמתי ואיכותי במיוחד - מהטובים שנתקלנו בהם לאחרונה בקטגוריה. בצפייה בסרטונים באחיזה במכשיר כשהוא במצב אופקי, הסאונד הסטריאופוני, החזק והצלול יחסית הופך את חווית הצפייה לכיפית מאוד, וכמובן שהדבר נכון גם לגיימינג. השיחות באפרכסת היו באיכות טובה, ושמחנו לגלות שמערכת ההפעלה תומכת בהקלטת שיחות באופן מובנה.


Asus Zenfone 8: כמעט מכשיר דגל


החיבור האלחוטי לאוזניות Bluetooth היה ללא דופי, כאשר לא היו לנו בעיות קליטה וסנכרון - למעט באפליקציית TikTok, שבה היה דיליי משמעותי בין התמונה לצליל, בכל אוזניות ה-TWS שניסינו. פגשנו כבר את התופעה הזו בטלפונים אחרים ולא ממש ברור לנו מה גורם לה, אבל יש לומר שבאפליקציות אחרות כמו YouTube או Netflix אין בעיה כזו.


הזנפון 8 הוא ממכשירי הדגל הבודדים בשוק כיום שמצוידים עדיין בשקע 3.5 מ"מ לאוזניות, ואם אתם עדיין שומרים אמונים לזוג האוזניות החוטיות שלכם, תוכלו לחבר אותן למכשיר הזה ללא צורך במתאם.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

בניגוד משמח למגמה השולטת היום, לפיה כל סמארטפון יותר גדול ועבה מקודמו, אסוס בחרה ליצור מכשיר דגל בממדים קומפקטיים ונוחים לאחיזה. הוא אמנם שמנמן, 8.9 מ"מ עוביו, אבל הוא שוקל 169 גרם בלבד והמסך שלו בגודל 5.9 אינץ' - ממדים שמזכירים קצת את ה-Pixel 5 של גוגל. אם אתם מעדיפים מסכים גדולים ככל הנראה המכשיר הזה לא ידבר אליכם, אבל כמי שנקעה נפשם (ובעיקר פרק כף ידם) מהמכשירים הענקיים והכבדים, אנחנו נהנינו מהשינוי המרענן. העיצוב של ה-Zenfone 8 פשוט ופשטני, חסר ייחוד ועל גבול המשעמם, עם גב שעשוי זכוכית בגימור מט חלק שנראה כמו פלסטיק או מתכת באותה מידה. האלמנט העיצובי הבולט היחיד הוא כפתור ההפעלה שצבעו תכלת. בנוסף, האחיזה במכשיר לא נוחה כפי שהיתה יכולה להיות, בגלל הגימור החלקלק מאוד של גב הזכוכית.


Asus Zenfone 8: כמעט מכשיר דגל


המסך מגיע בגודל צנוע יחסית של 5.9 אינץ', הוא מסוג AMOLED עם קצב ריענון אדפטיבי של 120Hz. אסוס טוענת לדיוק צבע יוצא דופן ועמידה בתקנים בינלאומיים שונים, אבל חייבים לומר שהכיול של המסך בברירת המחדל לא טוב - הוא כחול מדי. אפשר לתקן את זה בתפריט ולהזיז את מחוון טמפרטורת הצבע עד הסוף, מה שאכן משפר מאוד את המצב, אבל מדויק זה לא. מעבר לכך הבהירות המרבית של המסך לא היתה מאוד מרשימה, ובשמש ישירה קצת התקשינו לראות את המוצג עליו. עניין נוסף קשור לקצב הריענון המהיר. המכשיר מציע בחירה בין 60, 90 או 120 הרץ, וכן מציע מצב אוטומטי שבו המסך אמור לזהות חוסר תנועה ולהוריד את קצב הריענון כאשר אין בו צורך כדי לחסוך בסוללה. הבעיה היא שבמצב זה, בחלק מהאפליקציות המכשיר נשאר על 60 הרץ משום מה, וכך בגלילה באינסטגרם הגלילה היה מרצדת ולא נעימה בזמן שבמקומות אחרים הכל הלך חלק. בחרנו לעבור למצב 120Hz מקובע, שאמנם פגע כנראה בחיי הסוללה אבל בתמורה נתן לנו תצוגה חלקלקה, מהירה ונעימה לעין באנימציות והגלילות השונות.


מתחת למסך נמצא קורא טביעת אצבע אופטי שמספק ביצועים סבירים. לאחר עדכון תוכנה שקיבלנו במהלך הסקירה הדיוק שלו אמנם השתפר, אבל הוא לא הכי מהיר בשוק ויותר קרוב לזה של מכשירי סמסונג מאשר לזה המהיר והמצטיין של מכשירי וואנפלוס. זיהוי הפנים עם המצלמה הקדמית בא לעזרתו ומאפשר לפתוח את המסך גם בדרך זו, כך שלטעמנו לא מדובר בחיסרון משמעותי.


Asus Zenfone 8: כמעט מכשיר דגל


מנוע הרטט שבמכשיר טוב מאוד; הוא מספק משוב מדויק וממוקד לנגיעה (Haptic feedback) ורטט עוצמתי עבור התראות ושיחות במצב שקט. אפרופו התראות, אסוס בחרה לצייד את ה-Zenfoe 8 בנורית LED שמאירה בעת הטעינה ומהבהבת בעת קבלת התראות; באופן משונה קצת הנורה ממוקמת בתחתית המכשיר ליד שקע הטעינה. אם הנורה מפריעה לכם, אפשר לכבות אותה בתפריט ולהשתמש בחיווי ההתראות על המסך בתצוגת Always On.


Asus ציידה את המכשיר הזה בחומרה מפלצתית: הדגם שקיבלנו לסקירה הגיע עם מעבד Snapdragon 888 ולא פחות מ-16GB זיכרון RAM. בשימוש היומיומי קיבלנו ביצועים מהירים ביותר ללא כל המתנה או השהיה, ונהנינו מאוד להשתמש במכשיר באופן כללי. המקום היחיד שבו זיהינו שהמכשיר לא עומד בקצב היה במצלמה - למרות כל כוח העיבוד, לאחר צילום התמונה המכשיר לקח עוד כמה שניות כדי לסיים את עיבוד התמונה לפני שהיא היתה זמינה לצפייה גלריה.


עם זאת, לביצועים העוצמתיים יש מחיר: המכשיר מתחמם בצורה די משמעותית, וגב הזכוכית הופך ללא נעים למגע תוך כרבע שעה של שימוש לא מאומץ במיוחד (כמו צפייה בסרטונים), במיוחד בחלקו העליון.


מערכת ההפעלה של ה-Zenfone 8 היא סוג של חווית אנדרואיד נקייה על סטרואידים. בבסיס, הממשק דומה מאוד לזה שתמצאו במכשירי פיקסל של גוגל, עם אותם תפריטים נקיים ומסודרים, אנימציות חלקות וללא עומס של אפליקציות מיותרות. עם זאת, בתפריטי ההגדרות, אם תרצו לחפור בהם, תגלו שפע נדיר וכמעט חסר תקדים של אפשרויות התאמה אישית עד לפרטים הקטנים ביותר. הנה כמה דוגמאות לפיצ'רים מובנים שמציעה מערכת ההפעלה, ישר מהקופסה: הקלטת שיחות, הקלטת מסך, סריקת קוד QR, צילום מסך במחוות 3 אצבעות, ניהול עוצמת שמע נפרדת בחיבור להתקן Bluetooth, בהירות מסך אדפטיבית, עיצוב צורת האייקונים, הצבעים והפונט, הגדרת מהירות האנימציות, בחירה איזה יישום או פעולה להפעיל בלחיצה כפולה על לחצן ההפעלה, אפליקציות כפולות, ניהול נרחב של מחוות שונות כמו נגיעה כפולה להדליק ולכבות את המסך ועוד ועוד.


Asus Zenfone 8: כמעט מכשיר דגל

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

עוד החלטה אמיצה של אסוס היא בגזרת המצלמה: למרות שמדובר במכשיר דגל, אסוס לא מתאמצת להוכיח שיש לה מיליון מצלמות (שרובן מיותרות) אלא התמקדה בשתי המצלמות הכי שימושיות: מצלמה ראשית בת 64 מגה פיקסל, ומצלמה עם עדשה אולטרה רחבה בת 12 מגה פיקסל. אין עדשות ייעודיות עבור זום אופטי או מקרו, אין חיישן עומק ואין מצלמת שחור לבן - רק שתי מצלמות וזה הכל. מצד שני, המצלמה מסוגלת לצלם וידיאו ברזולוציית 8K, ומה שלטעמנו מעניין אפילו יותר - היא מסוגלת לצלם וידיאו בהילוך איטי ברזולוציית 4K ובקצב של 120fps - נתון חסר תקדים.


Asus Zenfone 8: כמעט מכשיר דגל


ואיך איכות התמונה? טובה מאוד: התמונות שצילמנו באור יום הצטיינו בפירוט גבוה, צבעים מדויקים ועשירים וטווח דינמי רחב למדי. העיבוד של התמונה "בוגר" ומדוד, ללא הגזמה בצבעים, חידוד יתר ושאר תופעות שיצרניות שונות נוטות ליפול בהן לעיתים מתוך מאמץ לייצר תמונה מושכת, על חשבון הדיוק והאיפוק. כאן תקבלו תמונות טובות באופן עקבי, כאשר גם התמונות מהעדשה הרחבה מוצלחות מבחינת פירוט וחשיפה, אפילו הצבעים בין שתי העדשות עקביים. בצילום בתוך הבית או בתאורה חלשה מטבע הדברים הפירוט נפגע במידה מסוימת, אבל עדיין קיבלנו תמונות טובות. מצלמת הסלפי הייתה סיפור קצת אחר; בתאורה אידיאלית התמונות היו מצוינות ממש, מפורטות וחדות אבל לא חדות מדי בצורה שחושפת את פגמי העור, בעוד שבתאורה פחות טובה התמונות איומות - עם רעש דיגיטלי ומריחות שכמעט ולא משאירים פירוט כלשהו בתמונה.


Asus Zenfone 8: כמעט מכשיר דגל

Asus Zenfone 8: כמעט מכשיר דגל

Asus Zenfone 8: כמעט מכשיר דגל

Asus Zenfone 8: כמעט מכשיר דגל

Asus Zenfone 8: כמעט מכשיר דגל

Asus Zenfone 8: כמעט מכשיר דגל

Asus Zenfone 8: כמעט מכשיר דגל


אסוס מבטיחה זום X2 ללא איבוד איכות למרות היעדרה של מצלמת זום אופטי ייעודית, בזכות קרופ של 16 מגה פיקסל מתוך מרכז החיישן הראשי. בפועל התוצאה מרשימה ביותר, עם חדות ופירוט שכמעט ולא נופלות כלל מהצילום ללא זום, כך שכל עוד אתם נשארים בעולם הדיגיטלי ולא מתכוונים להדפיס את התמונות על פוסטרים ענקיים, אפשר להתייחס לטלפון הזה כאחד שמצויד ביכולות זום שמקבילות למצלמות עם עדשה אופטית. הנה דוגמאות לצילום ללא זום ולאחר מכן עם זום X2:


Asus Zenfone 8: כמעט מכשיר דגל

Asus Zenfone 8: כמעט מכשיר דגל

Asus Zenfone 8: כמעט מכשיר דגל

Asus Zenfone 8: כמעט מכשיר דגל


צילום הוידיאו נתמך עד לרזולוציית 8K. לנו אין ציוד שמסוגל להציג וידיאו כזה, אז בדקנו את איכות הצילום עם סרטוני 4K בקצב של 60fps, שיצאו נפלאים - חדים ומפורטים, ממוקדים נכון, עם צבעים מעולים ותנועה חלקה. השוס מבחינתנו היה צילום הSlow-Motion ברזולוציית 4K מלאה ובקצב של 120 פריימים בשנייה. האפקט הדרמטי של ההילוך האיטי תוך שמירה על רמת פירוט יוצאת דופן הניבה כמה סרטונים יפהפיים, ומדובר באחד המכשירים הבודדים בשוק שמסוגל להפיק סרטוני Slo-Mo באיכות כזו.

צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. חלק מהמצלמות בטלפונים סלולריים מסוגלות לצילום מקרו, בדרך כלל ממרחק מינימלי של כ-5 ס"מ.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

Asus Zenfone 8 מצויד בסוללת 4000mAh ובטכנולוגיית טעינה מהירה בהספק של 30 וואט. למרות ממדיו הקטנים, המפרט התובעני ומסך ה-AMOLED עם קצב הרענון המהיר מקשים על המכשיר לספק זמן סוללה טוב: בשימוש שלנו הצלחנו להגיע לסוף היום רק בקושי, כאשר מאחורינו 4 שעות מסך פעיל לכל היותר - ובימים עמוסים גם פחות מזה. עדכון: לאחר סיום הסקירה קיבלנו לידינו מכשיר אחר לצורך בדיקת הסוללה. במכשיר זה היה שיפור, אך עדיין לא הצלחנו לקבל יותר מ-5 שעות מסך לכל היותר, כך שבימי סופשבוע נאלצנו להתחבר למטען כבר בשעות הערב.


המכשיר אינו תומך בטעינה מהירה - אחד הפיצר'ים היחידים שחסרו לנו בו, בהשוואה למכשירי דגל אחרים כיום. הטעינה החוטית, באמצעות כבל USB-C, טוענת את הסוללה ל-60% תוך חצי שעה בלבד, אבל לוקח לה כמעט שעה נוספת כדי לטעון את הסוללה ל-100%.


Asus Zenfone 8: כמעט מכשיר דגל

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

זנפון 8 מצויד בתקן IP68 המחמיר, כלומר הוא עמיד במים באופן מלא וניתן אפילו לטבול אותו במים עד לעומק של חצי מטר ועד 30 דקות. מעבר לכך הוא מצויד בזכוכית גורילה Victus העדכנית ששומרת על המסך, כאשר עקב האכילס העיקרי הוא גב הזכוכית שמועד לשברים יחסית למכשירים עם גב פלסטיק או מתכת. מה שכן, החברה מציידת אתכם בכיסוי מגן שמגיע עם הערכה, ולאור העיצוב הבאנלי והגב המחליק של המכשיר, אולי זה רעיון טוב להשתמש בו עם כיסוי מגן.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply