חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Xiaomi Poco M4 Pro (4G) 128GB 6GB RAM שיאומי
מותג: Xiaomi
גודל מסך: 6.43 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 128GB
כרטיס SIM: Dual SIM
שנת הכרזה: 2022
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: טלפון רגיל
ציון WiseBuy
8
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Poco M4 Pro (4G) 128GB 6GB RAM שיאומי

הטוב
  • מסך AMOLED עם 90Hz
  • חיי סוללה טובים
  • טעינה מהירה תוך שעה
  • ביצועים טובים יחסית לקטגוריה
  • ממדים נוחים, לא כבד
  • עמידות חלקית במים, IP53
הרע
  • ללא תמיכה ב-5G
  • ללא תצוגת Always On
  • איכות הרמקולים בינונית
בשורה התחתונה
ל-M4 Pro החדש מסדרת פוקו יש מפרט ברמה לא אחידה - מעבד מיושן אבל מסך AMOLED מהיר ואיכותי, זוג רמקולים ותמיכה באוזניות חוטיות אבל היעדר תמיכה בדור 5, וכן הלאה. מה שבטוח הוא ששיאומי, פעם נוספת, השכילה להבין מה חשוב למרבית המשתמשים ואיפה אפשר לחסוך בעלויות מבלי שתהיה פגיעה כואבת מדי בחווית השימוש. ואכן, בהתחשב במחיר האטרקטיבי של 200 דולר בלבד, המכשיר הזה מספק את הסחורה כמעט בכל הפרמטרים. התצוגה שלו טובה, המצלמה הראשית עושה את העבודה, הסוללה מספיקה ליומיים של שימוש ואפילו הביצועים מהירים יחסית למה שציפינו. אם אתם לא חייבים 5G, טעינה אלחוטית ושאר פינוקים אבל רוצים מכשיר שימושי עם מסך טוב במחיר נוח, Xiaomi Poco M4 Pro יכול להיות המכשיר בשבילכם.
הקדמה

איך שיאומי אוהבת לבלבל אותנו. לפני מספר חודשים בדקנו מכשיר שנקרא Poco M4 Pro 5G (זה מה שחשבנו עליו), וזה עתה השיקה החברה דגם נוסף שנקרא Poco M4 Pro, שאינו כולל 5G, וחוץ מהפרט הקטן הזה גם לא דומה כמעט בשום צורה לדגם הקודם - לא בעיצוב, לא במעבד, לא במסך ולא במערך הצילום; בחלק מהמקרים המפרט שונמך ובחלק שודרג בהשוואה ל-M4 Pro המקורי.


כמו שאפשר להבין, לדגם החדש אין קישורית דור 5 אלא הוא מסתפק בדור רביעי בלבד (אבל הוא כן תומך ב-NFC ובתשלום ללא מגע). המסך התכווץ מ-6.6 ל-6.4 אינטש, אבל השתדרג מ-IPS ל-AMOLED. הדגם החדש קיבל מעבד MediaTek Helio G96 לעומת Snapdragon 695, אך קונפיגורציות הזיכרון והאחסון נותרו זהות - 6/128 או 8/256GB, עם תמיכה בכרטיס זיכרון. במקום מצלמת 108 מגה פיקסל קיבל הדגם החדש מצלמת 64 מגה פיקסל בלבד, והספק הטעינה שונמך מ-67W ל-33W בלבד. בקיצור, מלבד השם, יש מעט מאוד דמיון בין שני המכשירים.


Poco M4 Pro מגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד 11 ומעליה ממשק MIUI בגרסת 13 העדכנית.

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

המכשיר נמסר לבדיקה על ידי החנות הרשמית של המותג ב-AliExpress. הוא זמין לרכישה במחיר של כ-650 ₪ לגרסת 6/128GB.

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

 Xiaomi Poco M4 Pro (4G) מצויד בזוג רמקולים, האחד בתחתית והשני משולב באפרכסת. למרות שאיכות הסאונד של הרמקולים בינונית - חסר להם נפח ועומק - עדיין מרענן לראות שמערך של רמקולים סטריאופוניים הגיע למכשירי הביניים. הווליום של הרמקולים מספק להשמעת התראות, רינגטונים ולצפייה בסרטוני טיקטוק, וגם לשיחות ללא ידיים. 


כמו מכשירי ביניים רבים אחרים, גם ה- Poco M4 Pro (4G) מציע חיבור 3.5 מ"מ לאוזניות חוטיות, בנוסף לקישורית Bluetooth 5.0. בחיבור לאוזניות אלחוטיות קיבלנו איכות האזנה טובה ונטולת השהיות או בעיות קליטה, עם תמיכה במקודדים AAC, LDAC. גם עוצמת הווליום באוזניות מצוינת, וזה מעולה כי בחלק ממכשיריה האחרונים של שיאומי (כמו ה-11T) היתה בעיה עם הווליום.


Xiaomi Poco M4 Pro: ביצועים מפתיעים

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

המכשירים המוזלים של שיאומי ו-Poco (וגם של יצרניות אחרות) הלכו וגדלו בשנים האחרונות, ורבים מהם הפכו גם לכבדים מאוד (סביבות 200 גרם). זה אולי לא נשמע הרבה, אבל המכשירים הזולים מיועדים בדרך כלל לילדים ולבני נוער, ועבורם מכשירים מגושמים וכבדים מדי עלולים להוות בעיה. לכן שמחנו לראות שה- Xiaomi Poco M4 Pro (4G) ממתן מעט את המגמה ושומר על ממדים סבירים: עוביו 8.1 מ"מ ומשקלו 180 גרם, שזה ממש לא נורא. עיצוב המכשיר לא מאוד יוקרתי אבל עדיין נאה ומודרני; מקדימה יש מסך עם שוליים דקים (למעט השול התחתון) וחור קטן במרכז למצלמת הסלפי, מסביב יש מסגרת פלסטיק בגימור מט ומאחור גב בגימור פלסטיק דמוי זכוכית ששובר את האור כך שאינו מחזיר השתקפויות ישירות, וגם פחות סופח טביעות אצבע. אלמנט המצלמה הדומיננטי בחלק העליון מתפרס לרוחב המכשיר, למרות שהעדשות ממוקמות רק בחלקו השמאלי, אבל יש לזה ערך פונקציונלי - הבליטה של המצלמה סימטרית ולכך המכשיר לא מתנדנד כשתמשים בו כאשר הוא מונח על משטח.


Xiaomi Poco M4 Pro: ביצועים מפתיעים


המכשיר נוח מאוד לאחיזה בזכות ממדיו הסבירים, והארגונומיה שלו טובה. מצד ימין נמצא לחצן ההפעלה והכיבוי המשולב קורא טביעות אצבע, ומעליו לחצני הווליום; בחלק העליון נמצא שקע האוזניות ועינית IR, משמאל ממוקמת מגירת ה-SIM ובתחתית נמצא שקע USB-C לטעינה. כמו בשאר המכשירים של שיאומי, קורא טביעות האצבע הוא מהטובים שאפשר לבקש - ממוקם בדיוק היכן שהאצבע מצפה למצוא אותו, ומגיב במהירות הברק, ללא שום השהייה. אם הידיים שלכם רטובות ואינכם יכולים להשתמש בקורא באצבע, תוכלו להדליק את המסך בהקשה כפולה עליו, ואז זיהוי הפנים יבוא לעזרתכם ויפתח את הנעילה תוך שבריר שנייה. 


Xiaomi Poco M4 Pro: ביצועים מפתיעים


 M4 Pro (4G) הוא המכשיר הראשון מסדרת Poco שמגיע עם מסך מסוג AMOLED ולא עם מסך IPS, ומדובר בשדרוג רציני. המסך, בגודל 6.43 אינטש וברזולוציית Full HD+ לא נופל ממרבית המסכים של מכשירי הדגל היום, עם צבעים נפלאים, ניגודיות אינסופית, חדות טובה וקצב ריענון גבוה יחסית של 90Hz - זה אמנם לא מהיר כמו 120Hz, אבל ההבדל ביחס למסכי 60Hz רגילים דרמטי, והתנועה החלקה של האנימציות על המסך תורמת המון לתחושה שהמכשיר מהיר ורספונסיבי.


משהו אחד הרגיז אותנו בנוגע למסך. לחברות השונות יש דרכים לגרום לכם להרגיש בכוח שבחרתם במכשיר מוזל, לא בגלל חוסר אמיתי אלא סתם כך. סמסונג נוהגת להשמיט את הפידבק התחושתי מהמקלדת ופקדי המגע בסדרת A שלה, וכעת שיאומי מצאה שיטה משלה - לסרס את מנגנון ה-Always On, ולהגביל אותו ל-10 שניות בלבד (כלומר, לא Always ואפילו לא קרוב לזה). המכשיר כבר כולל תצוגת AMOLED שתומכת בהצגת השעון וההתראות כשהמסך כבוי, אז למה להגביל? אותנו זה עצבן.


Xiaomi Poco M4 Pro: ביצועים מפתיעים


אפרופו ביצועים, זה כנראה החלק שהפתיע אותנו לטובה יותר מכל במכשיר הזה. המפרט לא נראה מבטיח - מעבד Helio G96 של מדיהטק שמיוצר ב-12 ננומטר (מעבדים חדשים כיום מיוצרים כבר בהליכי ייצור של 6 ננומטר ומטה), לצד זיכרון RAM של 6GB ואחסון UFS 2.2 בנפח 128GB. אבל לשיאומי יש יכולת מוכחת לחלץ ביצועים גבוהים מרכיבי חומרה בינוניים, והיא עושה זאת שוב - אולי בזכות MIUI 13 והאופטימיזציות הרבות שלה. במבחן השימוש היומיומי, כמי שמשתמשים בדרך כלל במכשירי דגל עוצמתיים, ה- Poco M4 Pro (4G) הצליח לספק לנו חווית שימוש טובה, זורמת וללא עיכובים מתסכלים. אי אפשר לומר שמדובר בחוויה של מכשיר דגל, ופה ושם לוקח ליישום קצת זמן להיטען, אבל לא נתקלנו בגמגומים באנימציות, תקיעות, קפיאות או כל בעיה אחרת, וברוב הזמן השימוש היה כיפי וזורם. מבחן הביצועים של GeekBench העניק למכשיר ציון של 577 נקדות לביצועי ליבה בודדת, ו-1822 נקודות לריבוי ליבות. במבחן של 3DMark קיבל המאיץ הגרפי ציון של 1095 נקודות.


Xiaomi Poco M4 Pro: ביצועים מפתיעים

טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

 Xiaomi Poco M4 Pro (4G) מצויד במצלמה ראשית ברזולוציית 50 מגה פיקסל, ולצידה מצלמה עם עדשה רחבה בת 8 מגה פיקסל ומצלמת מקרו בת 2 מגה פיקסל. לא תמצאו כאן מייצב תמונה, וצילום הוידיאו מוגבל ל-1080p בקצב של 30 פריימים בשנייה בלבד - מבחינתנו הפשרה הכואבת ביותר שנעשתה במכשיר הזה.


Xiaomi Poco M4 Pro: ביצועים מפתיעים


איכות הצילום שמפיקה המצלמה הראשית טובה, וכל עוד יש תאורה סבירה התוצאות יספקו את מרבית המשתמשים, עם צבעים טובים מאוד, חדות טובה ללא הגזמה ופירוט נאה; גם הטווח הדינמי רחב יחסית ומצליח לחלץ פרטים מאזורים בהירים וכהים מבלי לפגום באף אחד מהם. מבט בעומק התמונה מגלה קצת יותר רעש דיגיטלי משרצינו, אבל לא מבחינים בו בתצוגה בגודל רגיל. בתאורה חלשה המצלמה מתקשה ללכוד עצמים בתנועה ובתמונות רבות האנשים יצאו לנו מטושטשים, אפילו אם לא היה חושך מוחלט אלא רק תאורה מלאכותית בתוך מבנה. בצילומים בחושך ממומלץ מאוד להפעיל את מצב הלילה הייעודי - הוא משדרג מאוד את התמונה ומוסיף אור, פירוט וחדות וגם משפר את הניגודיות כך שאזורים מוארים מקבלים את מלוא הפרטים במקום להציג כתם אור "שרוף" בלבד.


המצלמה השנייה עם העדשה הרחבה מספקת תמונות קצת פחות טובות מבחינת פירוט וחדות, אם כי שמחנו לראות שהצבעים כמעט זהים לאלו שמפיקה המצלמה הראשית. מצלמת המקרו לא מאוד שימושית בשל רזולוציה נמוכה מדי של 2 מגה פיקסל, ואפשר פשוט להתעלם ממנה.


Xiaomi Poco M4 Pro: ביצועים מפתיעים

Xiaomi Poco M4 Pro: ביצועים מפתיעים

Xiaomi Poco M4 Pro: ביצועים מפתיעים

Xiaomi Poco M4 Pro: ביצועים מפתיעים

Xiaomi Poco M4 Pro: ביצועים מפתיעים

Xiaomi Poco M4 Pro: ביצועים מפתיעים

Xiaomi Poco M4 Pro: ביצועים מפתיעים


צילום הוידיאו, כאמור, מאכזב למדי בגלל הרזולוציה הנמוכה יחסית למקובל היום, כאשר אפילו קצב פריימים גבוה לא קיים כאן. איכות התמונה הכללית לא רעה והסאונד מוקלט באיכות טובה, אבל בהיעדר מייצב תמונה כלשהו (אופטי או דיגיטלי) חשוב לשמור על יד יציבה כדי שהסרטונים לא ייצאו רועדים. צילום הסלפי, ברזולוציית 16 מגה פיקסל, מייצר תמונות סבירות, כאשר היינו שמחים לחדות גבוהה יותר.

צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. חלק מהמצלמות בטלפונים סלולריים מסוגלות לצילום מקרו, בדרך כלל ממרחק מינימלי של כ-5 ס"מ.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. חלק מהמצלמות בטלפונים סלולריים מסוגלות לצילום מקרו, בדרך כלל ממרחק מינימלי של כ-5 ס"מ.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Poco M4 Pro (4G) מצויד בסוללה בקיבולת של 5000mAh, ועל אף פלטפורמת העיבוד המיושנת למדי, מסך ה-AMOLED הבהיר וקצב הריענון הגבוה, הוא מצליח לספק חיי סוללה מעולים. במשך שבועיים של הבדיקות שלנו לא היה יום אחד שבו לא נשארנו עם פחות מ-30 אחוזי סוללה בסוף היום, ובדרך כלל הצלחנו לקבל כמעט יומיים מלאים של שימוש רגיל, ללא שום חיסכון, שמתוכם בין 5 ל-6.5 שעות מסך דלוק. 


המכשיר תומך בטעינה חוטית בלבד, ובקצב לא רע של 33W. הסוללה נטענת מ-0 ל-50% תוך חצי שעה, ולוקח למכשיר כשעה אחת כדי להיטען במלואו.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

במפתיע ממכשיר ברמת ביניים, ה- Xiaomi Poco M4 Pro (4G) קיבל תקן עמידות של IP53. הוא לא מיועד לטבילה במים אבל בהחלט ישרוד גשם והתזות מים, שזה לא רע בכלל. איכות הבנייה הכללית טובה, ולטעמנו גוף הפלסטיק היא יותר יתרון מחיסרון (פחות מועד לשבר וקל יותר מזכוכית). המסך מוגן בזכוכית גורילה מדור 3, שמעניקה לו הגנה סבירה מפני שריטות.

המכשיר נמסר לבדיקה על ידי החנות הרשמית של המותג ב-AliExpress. הוא זמין לרכישה במחיר של כ-650 ₪ לגרסת 6/128GB.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply