חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
שואב אבק Roborock U10 Dyad
מותג: Roborock
אלחוטי: אלחוטי
שטיפה: שוטף
אמצעי איסוף: מיכל איסוף
חובט: ללא חובט
משקל: 5 ק"ג
ציון WiseBuy
8.2
דירוג הגולשים
(2 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 1,644 ₪
חוות דעת גולשים
Elchanan 09.06.23
Yael 25.03.23
Dror 16.11.22
moshe.yaron69 30.10.22
Daniel 02.10.22
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - שואב אבק Roborock U10 Dyad

הטוב
  • אופציה לשאיבת מים
  • חיי סוללה משובחים
  • איכות שטיפה טובה
  • נפח מיכלי מים
  • קל לתפעול
  • חיווי קולי
הרע
  • מתקשה עם גושי אבק ושיערות
  • אין שליטה על ריסוס מים
  • משאיר סימני שטיפה
  • רגלית לא יציבה
  • ניקוי עצמי גרוע
בשורה התחתונה
ה-Dyad של ענקית השואבים Roborock הוא שואב שוטף אלחוטי שבסך הכל מבצע את העבודה בצורה טובה, גם לעומת המתחרים שלו. הרולרים הממונעים שלו הופכים את הנסיעה על הרצפה לחלקה וזריזה בלי צורך לדחוף אותו, ואיכות השטיפה והשאיבה מספקת בסך הכל. כמו אצל המתחרים, גם כאן תהליך הניקוי העצמי לא בשל ולא יעיל, ואחרי מספר פעמים היינו צריכים לעשות למברשות אוברול ולנקות לכלוך גס ושיערות שנתקעו בתוך המנוע. אם אינכם חולי ניקיון הדוקים, ה-Dyad יכול להחליף את מטלת הספונג'ה השבועית וזו מחמאה ענקית עבורו.

הקדמה

את מותג Roborock אנחנו מכירים מתחום השואבים הרובוטיים המוצלחים והאהובים, וה-Dyad הוא השואב שוטף רצפות הראשון של החברה. הוא אלחוטי ומגיע עם 3 מברשות ממונעות בצורת רולרים, כך שהוא גם מרטיב, שוטף, מקרצף ומנגב את הרצפה בפעולה אחת. עוצמת השאיבה עומדת על 13,000Pa, וקיבולת הסוללה הגדולה, כ-5,000mAh מבטיחה טווח פעולה של 35 דקות. לשואב מנגנון אוטומטי לזיהוי כמות הלכלוך ופס תאורה שמתחלף לאדום כשיש לכלוך רב, והוא זמין בלבן ושחור.


כמות הלכלוך שהשואב מסוגל להכיל נמדדת בליטרים. לצרכים ממוצעים תתאים קיבולת של 4-3 ליטרים. ככל שכמות הלכלוך גדולה והשימוש אינטנסיבי כדאי לבחור בקיבולת גדולה יותר.

איכות השאיבה והסינון

(45% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

חווית הניקוי עם שואב שוטף היא משהו מאוד מיוחד. קהל מסוים יאהב את הפשטות והקלות שבה ניתן להרטיב ולשאוב בו זמנית את הרצפה בעזרת השואבים האלה, והאחרים יבטלו ויגידו שאין כמו סמרטוט, מגב ודלי כדי להחזיר את הרצפות למצב תצוגה. עם הזמן, השיפורים והחידושים מגיעים גם לשואבים השוטפים האלחוטיים, כאשר רק לפני שנתיים השוק היה מצוצמם. כיום ניתן למצוא מגוון רחב של דגמים, כשבסופו של יום, כולם מתיימרים לשאוב ולשטוף את הרצפה בסיבוב אחד.


ה-Dyad מפתיע לטובה באיכות השאיבה והשטיפה הכללית שלו. עם עוצמת שאיבה של 13,000Pa ורולרים שמסתובבים במהירות, לכלוכים קטנים כמו שומשום ופירורי לחם נאספים בלי בעיות, וכך גם אבק רנדומלי בבית. בעזרת חיישן לכלוך, השואב מחליט לבד ובצורה אוטומטית כמה כוח להפעיל (וכמה מים להוציא), מה שמלווה בפס תאורה כחול שמשתנה לאדום לפי רמת הלכלוך.

Roborock Dyad: טוען לכתר


גם קולה שנשפכה על הרצפה נוקתה בלי בעיות, ומיונז שנמרח בכוונה על הרצפה נאסף בלי בעיות כלשהן. לצורך הסקירה העברנו אותו מבחנים דומים שעברו מתחריו, כולל ניקוי תבשיל עגבניות עם חומוס וביצה שהתרסקה על הרצפה. עם התבשיל היה לו קשה והוא פיזר את החומוסים, ונדרשנו לעבור מספר רב של פעמים כדי לנקות את העסק המלוכלך. הביצה נשאבה בצורה סבירה למיכל האשפה, אבל הוא התקשה מאוד להרים את הקליפה. בכלל, עושה רושם שלכלוך קשה ויבש כמו אורז או גרעיני תירס קשים מאתגרים אותו ואת המברשות הממונעות שלו, ולכן העדפנו לשאוב לכלוך קשה ויבש עם השואב הידני הרגיל. גושי האבק שמסתתרים מתחת לספה או לארון נשאבו בצורה טובה, אך בסעיף הבא נגלה שהם לא עברו למיכל האשפה, אלא נשארו דבוקים למנוע או למברשות.

איכות השטיפה מספקת וטובה, על אף שאין שום אפשרות לשלוט בכמות המים או בהתזות על הרצפה, בניגוד לשוטף של JIMMY או BISSEL. כאן נותנים לשואב לעשות הכל לבד, כאשר הוא מרטיב בצורה שקולה ומדודה את הרצפה. בחלק מהמבחנים היינו שמחים לקבל יותר מים במקום המלוכלך, אבל השואב החליט אחרת וכך היה. כאן גם המקום להזכיר כי השואב לא מרטיב את הרצפה, אלא את המברשות, בניגוד למשל ל-Jimmy HW8 Pro ששם יש רסס של מים המקדים את המברשת.

Roborock Dyad: טוען לכתר


בנוסף, איכות הניגוב והייבוש סבירה בלבד, כאשר נותרו סימני מים ושטיפה מובהקים על הרצפה והפרקט. אומנם לא מדובר במשהו מאוד רטוב, ואולי חלק מהמשתמשים אף יאהבו את המראה הלח, אבל ציפינו לייבוש קצת יותר מקצועי.
פונקציה מעניינת שכלולה ב-Dyad היא שאיבת מים מהרצפה. זה עובד נהדר עם ניקוי חדרי שירותים, אמבטיות או סתם נוזלים שנשפכו בכמות גדולה על הרצפה. אנחנו בדקנו את זה עם שאיבת מים מרצפת האמבטיה אחרי הניקוי, וזה עבד נהדר. המים נשאבו למיכל המים המלוכלכים, ועל הדרך מרוויחים גם ייבוש פיזי הודות למברשות שמסתובבות.

יתרון משמעותי של ה-Dyad הוא בנפחי המיכלים: מיכל המים הנקיים מכיל כ-850 מ"ל, והמיכל של המים המלוכלכים מכיל כ-620 מ"ל. לאור זאת, אין צורך למלא ולרוקן תדיר את המיכלים, גם אם מדובר בחללים גדולים. כמו כן, המברשות שלו מבטלות כל שטח מת בצידי השואב, לעומת המתחרים. כאן המברשות לא נמצאות רק במרכז השואב, אלא נמצאות לכל רוחבו, ולכן הוא מסוגל להגיע לפאנלים ולפינות.

נוחות שימוש

(40% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

התמונות אינן מטעות. ה-Dyad הוא מכשיר גדול, שמנמן וכבד, מעוצב בצורה מודרנית אך מוגשמת, וכך גם החלק התחתון שלו, היכן שמסתתרות 3 מברשות הרולר. על אף זאת, ניתן להגיע אליו למקומות צרים או פינתיים, הודות לידית אחיזה נוחה שממנה מתבצע התפעול, ולגמישות יוצאת דופן בכל הקשור לתנועת החלק התחתון. על הידית עצמה נמצאים 3 כפתורים - הפעלה, כפתור לבחירת מצב עוצמה או אופי ניקוי וכפתור לניקוי עצמי.


Roborock Dyad: טוען לכתר


כבר בהפעלה הראשונה של ה-Dyad מגלים יתרון מובהק - אין צורך לדחוף אותו בכוח, והוא מתקדם לבד הודות לסיבוב המברשות. מנגנון דומה מופעל גם ב-JIMMY, ובכך גם ילדים או בני נוער יכולים להזיז ולהסיע אותו ברחבי הבית. זהו פרט חשוב כי ה-Dyad כבד מאוד (למעלה מ-5 ק"ג משקל), אך הוא לא מעייף גם אחרי חצי שעת ניקוי. מנגד, הוא לא יכול לעמוד בעצמו ואין לו נעילה לצורך עמידה כמו בשואבים שוטפים אחרים, אך יש לו רגלית (ג'ק) אחורית שברוב הפעמים לא הייתה יציבה. לא פעם קרה שהשואב היה בהטייה קטנה או בזווית והוא פשוט נפל ממנה, כדאי לשים לזה לב.

סעיף נוסף שכדאי לשים אליו לב הוא אופן הנסיעה על הרצפה במהלך הניקוי. אם הורגלנו בשנים האחרונות לנסוע הלוך ושוב על אותו "פס" רצפה כדי לנקות, לשאוב ולייבש את ה"פס" הזה, כאן אין צורך לעשות זאת, ואולי עדיף לא למשוך בחזרה את השואב, כי הדבר משבש את פעולת המברשות הנעות קדימה בלבד. זהו שינוי תפיסתי שלקח לנו זמן לבצע, כי אנחנו מורגלים משואב שוטף של חברה אחרת ללכת הלוך וחזור על אותה רצועת רצפה. בכך, זמן הניקוי מתקצר וניתן פשוט לטייל עם ה-Dyad ברחבי הבית, בלי לחזור על אותן רצועות. 

Roborock Dyad: טוען לכתר

מסך התצוגה נוח ותורם מאוד לשימוש הרציף עם המכשיר. מלבד אחוזי סוללה, הוא מציג את מצב הפעולה, עוצמת השאיבה והאם ישנן תקלות או מיכלים ריקים/מלאים. כל זאת כאמור מלווה בחיווי קולי, אבל נוח שיש גם תצוגה ויזואלית. תחנת העגינה מטעינה את השואב כמובן, ולאחר הניקיון יש להפעיל את מצב הניקוי העצמי (לפני זה כדאי לרוקן את מיכל המים המלוכלכים), העושה שימוש במים נקיים, ולכן חייבים לוודא שיש מספיק מים לטובת העניין. הניקוי העצמי ארוך יחסית אך אוטומטי לחלוטין, וחיווי קולי מלווה אותו (ניתן לביטול).

הניקוי העצמי הוא אולי החוליה החלשה של ה-Dyad. ציפינו לניקוי עצמי מעולה והתאכזבנו לגלות שהוא דיי מיותר. שיערות נשארו מלופפות לצירי המברשות, גושי אבק לא נשאבו למיכל האשפה ונדבקו למברשות ולמנוע, לכלוך גס נשאר על רצפת תחנת העגינה ועוד. כמו כן, אם במקרה טפטפתם מעט נוזל ניקוי (AJAX שאינו מקציף במקרה שלנו; לא מגיע סבון מטעם החברה בערכה) - ממש טיפות אחדות לפי החברה, ניקוי הרצפות יעבור בשלום ובלי בעיות, אך בעת הניקוי העצמי המברשות ייצרו קצף רב שזלג מתחנת העגינה.

Roborock Dyad: טוען לכתר


עצתנו היא לרוקן את מיכל המים הנקיים מהמיקס של מים וטיפות של סבון רצפות, ולמלא רק מים נקיים לטובת הניקוי העצמי. לאחר פעולה זו, הוצאנו את המברשות מהמקום (בקלות) והנחנו לייבוש (אין מקום ייעודי על תחנת העגינה).

לאחר הניקוי העצמי, מגיע שלב השייק האפור-חום-שחור בדומה למתחרים. יש לפרק את מיכל המים המלוכלכים, ולהתחיל לשטוף את החלקים בכיור. פעולות אלו זהות לפעולות הניקוי של המתחרים, וגם כאן מדובר בסבל ובחוויה לא נעימה. יש לנקות את הפילטר תחת מים זורמים, את מיכל האשפה הקשה (שכאמור, לא הרבה מצטבר בו), את המיכל עצמו ואת תושבת הפלסטיק עם המצוף, שמחבבת שיערות ארוכות ואוגרת בתוכה כמה כאלו. לפחות איכות הפלסטיק טובה מהממוצע. בערכה תקבלו פילטר נוסף וסכין לחיתוך שיערות משולב במברשת ניקוי.

לאחר כ-6-7 סבבי ניקוי בבית, הרגשנו צורך להפוך את השואב ולראות איך המנגנון עובד. חשבנו שהניקוי העצמי מנקה היטב את המברשות ואת המנוע, אבל היינו צריכים לבצע ניקוי ידני עם סמרטוט כדי להוריד את כל האבק והשיערות שנתקעו בפנים. קצת חבל שאחרי מעט זמן יש צורך לבצע אוברול יסודי כזה.

Roborock Dyad: טוען לכתר


במצב AUTO, ה-Dyad לא רועש מדי, ומספק רעש סביר של משאבות ושאיבת רצפה. שואבים אלחוטיים יבשים רגילים יספקו רעש דומה. במצב MAX הוא מעט יותר מרעיש, אבל עדיין - לא משהו שיעיר את השכנים או יטריד את האוזניים. על כך הוא זוכה בנקודות נוספות. גם פיזור החום מוצלח, כאשר המשתמש לא פוגש באוויר הנפלט לחלל, בשל העובדה שפתחי אוורור ממוקמים בחזית השואב.

סוללה

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

לא ברור אם הצהרת היצרן על 35 דקות היא על מצב MAX או על רגיל, אבל בכל מקרה ובפעם הראשונה, עברנו בקלות את הצהרת היצרן בכל הנוגע למשך עבודה. בדירה שגודלה 95 מ"ר הצלחנו לנקות ולשטוף את הרצפות בכל הבית בלי שום סימני עייפות מהסוללה, ונשארו לנו עוד 40-30% סוללה אחרי סיום המלאכה (כ-40 דקות בערך). היצרן טוען כי ניתן לנקות עד 3000 מ"ר בטעינה אחת - זה נשמע מעט שאפתני אבל אין ספק שהסוללה בקיבולת 5,000mAh מחזיקה יותר ממה שחשבנו.

מצב MAX לא פוגע משמעותית בביצועי הסוללה, אך אנחנו דבקנו באפשרות לתת לשואב להחליט בעצמו על עוצמת השאיבה. חיי סוללה מצוינים אלה הופכים את השואב למתאים גם לדירות ענקיות או לבתים פרטיים מרובי קומות. הסוללה אינה נשלפת.

כמות הלכלוך שהשואב מסוגל להכיל נמדדת בליטרים. לצרכים ממוצעים תתאים קיבולת של 4-3 ליטרים. ככל שכמות הלכלוך גדולה והשימוש אינטנסיבי כדאי לבחור בקיבולת גדולה יותר.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply