חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Blackview Oscal C80 128GB 8GB RAM
גודל מסך: 6.5 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 128GB
כרטיס SIM: Dual SIM
שנת הכרזה: 2022
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
ערכת שבבים: Unisoc T606
ציון WiseBuy
6.7
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Blackview Oscal C80 128GB 8GB RAM

הטוב
  • מסך גדול עם קצב ריענון 90Hz
  • מחיר אטרקטיבי מאוד
  • עיצוב נאה, נוח לאחיזה
  • מערכת הפעלה נוחה
  • כולל שקע אוזניות
  • נורית חיווי להתראות
הרע
  • ביצועים לא אחידים, קריסות אקראיות
  • איכות צילום בינונית ומטה
  • רזולוציית המסך קצת נמוכה, 720p
  • ללא דור 5, ללא NFC
  • טעינה אטית למדי
בשורה התחתונה
Oscal C80 מיועד לקהל הצעיר, ואם תשאלו אותנו, הוא יכול להתאים אולי לקהל צעיר מאוד של ילדים שזהו הטלפון הראשון שלהם, ואינם זקוקים לדור חמישי, תשלומים באוטובוס עם NFC או מצלמה טובה. הוא מספק מערכת הפעלה נוחה לשימוש, מסך גדול עם תנועה חלקה ועיצוב נאה, ואפילו שקע לחיבור אוזניות חוטיות. המחיר שלו זול מאוד ומתאים בהחלט לקהל היעד. עם זאת, הנטייה של המכשיר להתעייף אחרי כמה שעות פעילות ואף לקרוס מורידה מערכו ומקשה על ההמלצה לרכוש אותו.
הקדמה

המותג Oscal חדש למדי בנוף, והוא שייך למותג הסיני הוותיק והמוכר יותר Blackview. הוא מציע מכשירים בתקציב ידידותי, כולל סמארטפונים וטאבלטים שונים. Osacl C80 שהושק בימים האחרונים הוא סמארטפון תקציבי כזה, שעולה קצת פחות מ-400 שקלים. הוא מציע ערכת שבבית מבית Unisoc עם 8 ליבות, זיכרון RAM בנפח 8GB ואחסון של 128GB עם אפשרות הרחבה, מסך IPS בגודל 6.5 אינטש עם קצב ריענון 90Hz, מצלמת 50 מגה פיקסל וסוללה בקיבולת של 5180mAh. הוא מגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד 12 וזמין בצבעים לבן, כחול ושחור.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות חנות המותג הרשמית ב-AliExpress. הוא זמין לרכישה במחיר של כ-392 ₪ כולל משלוח

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

ה-Oscal C80 מצויד ברמקול בודד בחלקו התחתון. הוא מפיק צליל בעוצמה טובה אבל האיכות סבירה בלבד והסאונד נטול עומק ונפח. בסך הכל הוא עושה את העבודה היטב לשיחות ולרינגטונים, פחות נעים להשתמש בו לצפייה בוידיאו.


אם תבחרו לוותר על הרמקול ולהשתמש בזוג אוזניות, תשמחו לדעת שאתם יכולים לבחור בין אוזניות חוטיות לבין אלחוטיות, שכן המכשיר מצויד בשקע 3.5 מ"מ וגם בקישורית Bluetooth 5.0. עוצמת השמע באוזניות היתה טובה מאוד.


Oscal C80: לגיל הרך, בערך

נוחות השימוש

(40% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

ה-C80 מעוצב היטב, ונראה יקר יותר ממחירו האמיתי. הוא אמנם עשוי פלסטיק, אבל המסגרת מסביב היא בגימור אפור-מט בעוד שמאחור הוא לבן-מט (לפחות ביחידה שקיבלנו לבדיקה. החברה קוראת לצבע הזה משהו כמו "שלג בזריחה המוקדמת", שזו יצירתיות יוצאת דופן). כלל חלקי המכשיר משדרים עמידות טובה ואינם סופחים טביעות אצבע. משקלו של המכשיר סביר לגמרי, 188 גרם, ובזכות קווי המתאר שלו - הישרים אך לא חדים - נוח לאחוז אותו ולהשתמש בו לזמן ממושך.


Oscal C80: לגיל הרך, בערך


המסך בחזית, מסוג IPS, הוא בגודל 6.5 אינטש וברזולוציה של 720x1600 פיקסלים. למרות שזו רזולוציה קצת נמוכה בהשוואה למרבית המכשירים היום, הוא עדיין מספק חדות של מעל 300ppi וברוב השימושים לא הבחנו בבעיה בחדות התצוגה. בהירות המסך טובה מאוד, ולהפתעתנו הוא תומך בקצב ריענון גבוה יחסית של 90Hz, מה שאומר שהאנימציות והגלילה בין המסכים נראות חלקות הרבה יותר ממסכי 60Hz. זוויות הצפייה של המסך מעט צרות והצבעים אמנם רוויים אבל נוטים קצת לכחול, אך בסך הכל בשביל המחיר של המכשיר הזה המסך בהחלט עומד בציפיות. בחלק העליון של המסך יש מגרעת בצורת טיפה (פורמט מיושן למדי) שמאכלסת את מצלמת הסלפי.


Oscal C80: לגיל הרך, בערך


על הצלע הימנית של המכשיר ממוקמים מקשי הווליום ומקש נעילת ופתיחת המסך, שניהם ממוקמים היטב ונגישים ללחיצה. מקש הנעילה משלב בתוכו קורא טביעות אצבע קפסיטיבי שפעיל תמיד, כך שנגיעה קלה בכפתור עם האצבע שרשמתם מראש פותחת את המסך ומשחררת את הנעילה. הקורא הזה הפתיע אותנו לטובה והזכיר לנו מאוד את הקוראים הביומטריים המצוינים של שיאומי; הוא מגיב במהירות, מדויק ואף פעם לא דרש מאיתנו קריאה חוזרת של האצבע. המכשיר מציע גם זיהוי פנים כאמצעי ביומטרי משני, וגם זה עובד מהר ויעיל אבל פחות מאובטח.


Oscal C80: לגיל הרך, בערך


בתחתית המכשיר ממוקם שקע USB-C לטעינה, וכן שקע 3.5 מ"מ לאוזניות. על הצלע השמאלית של המכשיר ממוקמת מגירה שמאכלסת שני כרטיסי SIM וגם כרטיס זיכרון. לצד מצלמת הסלפי בחזית המכשיר יש מזכרת חביבה למכשירים מלפני עשור - נורית LED לחיווי על טעינה והתראות. קונספט מיושן קצת אבל עדיין אפקטיבי מאוד ושמחנו לראות אותו כאן.


Oscal C80: לגיל הרך, בערך


ה-C80 מצויד בערכת שבבים TIger T606 מבית Unisoc, שכוללת 2 ליבות שמיועדות לביצועים גבוהים ועוד 6 ליבות חסכוניות, כולן במהירות של 1.6GHz. ערכת השבבים הזו תומכת בתקשורת סלולרית בדור רביעי בלבד וב-Wi-Fi 5. בגזרת הזיכרון, המכשיר מגיע עם 8GB זיכרון RAM ו-128GB אחסון, ומערכת ההפעלה יודעת להשתמש בעד 5GB נוספים מתוך האחסון הפנוי כתוספת זמנית ל-RAM.


זה התחיל טוב: כאשר התחלנו להשתמש בו, המכשיר סיפק ביצועים טובים למדי, והוא הרגיש לנו מהיר וחלק יותר מה-Poco M5 שבדקנו לא מכבר. יישומים עלו במהירות סבירה, האנימציות השונות היו חלקות ולא מגמגמות ובאופן כללי נהנינו למדי להשתמש במכשיר. עם זאת, כבר בשימוש ראשוני הבחנו שהמאיץ הגרפי חלש מאוד, כאשר פילטרים באפליקציות כמו טיקטוק או סנאפצ'ט פשוט סירבו להיטען בטענה שאינם נתמכים במכשיר הזה. אבל ביצועים גרפיים בצד, הבעיה החלה כמה שעות מאוחר יותר. לא ברור לנו למה אבל נראה שהמכשיר כאילו מתעייף, ואז הביצועים מידרדרים והכל הופך לאטי, מגומגם ומקרטע, ברמה שלא נעים להשתמש במכשיר. אפילו כשמנסים להקליד המכשיר נוטה להתעכב בזיהוי המגע ואז לחיצה קצרה מתורגמת כלחיצה ארוכה והשיבושים בטקסט נערמים. כאשר מאתחלים את המכשיר הוא חוזר להיות מהיר, עד הפעם הבאה. בנוסף, לפחות פעם אחת ביום המכשיר קרס ואיתחל את עצמו ללא סיבה נראית לעין.


עניין נוסף הוא בחיבור לרשת. כמו מכשירים מוזלים אחרים שבדקנו, גם ה-C80 מתקשה לנהל את החיבור ליחידות הראוטר בבית (יש אצלנו מערכת Mesh) ובכל פעם שעברנו בין הקומות, הוא נותר מחובר ליחידה המרוחקת למרות שלא הצליח כלל לקבל ממנה אינטרנט. בכל פעם נאלצנו לכבות ידנית את קישורית האלחוט ולהדליק אותה מחדש כמה פעמים כדי לשכנע את המכשיר להתחבר ליחידה הקרובה.


מערכת ההפעלה של Oscal, כלומר Blackview, הפתיעה לטובה. היא אמנם מיועדת בבירור לשווקים דוברי רוסית ומותקנים לא מעט משחקים שלא ביקשנו מראש (את כולם לפחות ניתן למחוק), אבל מעבר לזה היא נוחה לשימוש, ומציעה לא מעט פיצ'רים של מערכות הפעלה פופולאריות בשוק כמו מחוות ב-3 אצבעות לצילום מסך, אפשרות לבחור את עיצוב וגודל האייקונים בעמודי הבית, מצב חושך ומצב לילה, ניהול התראות מלא ועוד.


Oscal C80: לגיל הרך, בערך

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות בטלפונים סלולאריים, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
6 מתוך 10

Oscal C80 מצויד במצלמה ראשית ברזולוציית 50 מגה פיקסל, ולצידה מצלמת עומק בת 2 מגה פיקסל. ממשק המצלמה מציע תכונות כמו AI לזיהוי ושיפור התמונה בזמן אמת ו-HDR אוטומטי.


Oscal C80: לגיל הרך, בערך


לא שציפינו להרבה ממכשיר זול כל כך, אבל חייבים להודות שהמצלמה ב-C80 תספיק אולי למי שבאמת לא מצפה לשום דבר. התמונות שצילמנו באור יום סיפקו חדות ורמת פירוט בינוניות לכל היותר, הטווח הדינמי היה צר למדי והיו לא מעט איזורים חשוכים לגמרי בצל למרות ה-HDR, והצבעים פשוט לא טובים - כהים מדי, או כחולים מדי, ובכל מקרה לא חיים ותוססים ונאמנים למציאות כמו שהיינו מצפים. בצילום בתוך הבית, ולא משנה איזה תאורה יש בפנים, התמונות חסרות פירוט, עמוסות ברעש דיגיטלי ולעיתים קרובות גם מטושטשות.


Oscal C80: לגיל הרך, בערך

Oscal C80: לגיל הרך, בערך

Oscal C80: לגיל הרך, בערך

Oscal C80: לגיל הרך, בערך

Oscal C80: לגיל הרך, בערך

Oscal C80: לגיל הרך, בערך


צילום הוידיאו, ברזולוציית Full HD, מפיק סרטונים גרועים באותה מידה עם אותם צבעים מאכזבים וחדות נמוכה, בתוספת רעידות שכן המצלמה לא כוללת מייצב כלשהו. מצלמת הסלפי סבירה, והיא הצליחה להפיק תמונות לא רעות אולי בזכות ההחלקה האגרסיבית למדי של הקמטים בפנים.

משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

המכשיר מצויד בסוללה בקיבולת מכובדת מאוד של 5180mAh. עם מסך ברזולוציה בינונית ומעבד חלש ציפינו לקבל חיי סוללה מעולים, אבל במציאות המכשיר סיפק זמן פעולה סטנדרטי של יום שלם. הגענו לסוף היום עם אחוזי סוללה בודדים כאשר מאחורינו 5 שעות מסך פעיל לכל היותר.


הטעינה כאן היא בהספק של 18W, והיא בהחלט לא מהירה. לוקח למכשיר שעתיים שלמות כדי לטעון את הסוללה במלואה; 30 דקות של טעינה יספקו 28% בלבד.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות חנות המותג הרשמית ב-AliExpress. הוא זמין לרכישה במחיר של כ-392 ₪ כולל משלוח

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply