חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
בית חכם Xiaomi 89518 Smart Doorbell 3 שיאומי
יצרן: Xiaomi
סוג: פעמון דלת
ציון WiseBuy
8.8
דירוג הגולשים
(2 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
nogaco2601 25.10.23
גל 12.09.23
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - בית חכם Xiaomi 89518 Smart Doorbell 3 שיאומי

לירן עבדי | 23.11.2022
הטוב
  • ההקלטות מאוחסנות בענן למשך 72 שעות
  • אפליקציית Mi Home אינטואיטיבית
  • צפייה במתרחש בזמן אמת
  • התקנה פשוטה ומהירה
  • מגיע עם פעמון רועם
הרע
  • הסוללה מחזיקה חודשיים בשימוש רגיל - חצי מהצהרת היצרן
  • הפעמון האלקטרוני מחייב חיבור מתמיד לחשמל
  • איטיות בצפייה בהקלטות
בשורה התחתונה
פעמון חכם לדלת היא לא קטגוריה חדשה במיוחד אבל בשיאומי מנגישים את הנושא פי כמה. ההתקנה המהירה תעשה חיים קלים גם לטכנופובים הכי גדולים ו-Mi Home היא כרגיל מפגן אינטואיטיבי מרשים של אפליקציה מוצלחת. עוד בחבילה: התראות בסמארטפון על דמות שמתעכבת מול הדלת, פעמון מרעיד וסוללה שנדרש להטעין כל חודשיים – ולא כל 4 חודשים, כהבטחת היצרנית. יש גם איטיות קלה אך נסבלת בעת צפייה בסרטונים באפליקציה, אבל לא צריך לדאוג לכרטיס זיכרון כי כל ההקלטות נשמרות בענן של שיאומי. ה-Smart Doorbell 3 הוא פתרון אבטחה ומעקב יעיל למדי.
89518 Smart Doorbell 3
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 449 ₪
מחיר סופי: 478 ₪
מחיר סופי: 484 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-9 חנויות>>
הקדמה

ה-Smart Doorbell 3 הוא פעמון חכם לדלת מהדור השלישי של Xiaomi המציע חיישן ברזולוציית 2K המתעד צילום אלכסוני 180° בזווית אולטרה רחבה "לצילום חד, ברור ומלא פרטים", לפי היצרנית. בפעמון סוללת 5200mAh מובנית המבטיחה להציע עד 4 חודשי שימוש במחזור טעינה בודד וכן עד 72 שעות הקלטה בענן של שיאומי. עוד במארז: פעמון אלקטרוני, ניטור בזמן אמת, תמיכה באפליקציית Mi Home והבטחה לצריכת זרם נמוכה. הפעמון זמין בצבע שחור.

ביצועים

(50% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

פותחים ביכולות הוידאו: הדור השלישי של הפעמון לדלת מבית שיאומי מתגאה בעדשת זווית אולטרה-רחבה שמגדילה את הזווית האנכית ל-107 מעלות, כזו שמאפשרת לראות הרבה מהחלק התחתון של העדשה, גם אם האורח ממש צמוד אל הדלת. הרזולוציה עומדת על 2K ובחושך מבטיחה היצרנית להציג תמונה ברורה וחדה בתמיכה 4 נורות אינפרה-אדום מובנות, כלומר גם כשהמסדרון חשוך לחלוטין, ניתן יהיה לזהות היטב את העומד מאחורי הדלת.


איך זה עובד בפועל? ה-Smart Doorbell 3 מציע שני סוגי הקלטה לבחירת המשתמש, האחת מתחילה לתעד רק כשקורית התרחשות כלשהו, והשנייה, זללנית סוללה בהרבה, מתעדת ב-Real-time, כלומר בכל רגע שנרצה לגשת למצלמה ולראות מה קורה בזמן אמת מול הדלת, נוכל לעשות זאת. את המצב הראשון כמובן העדפנו; כשדמות מגיעה לאזור ההקלטה של העדשה, המצלמה מתחילה להקליט את הנעשה ומדווחת במקביל למשתמש בהתראה לסמארטפון.

Xiaomi Smart Doorbell 3: הדלת שלכם עכשיו חכמה

באגף ביצועי הוידאו, יש חדשות טובות בעיקר ואיכות הצפייה טובה מאוד. כשהמסדרון מואר מזהים במהירות ובבירור מי עומד מול הדלת כבר כשהוא במרחק כמה מטרים מהעדשה, כאשר מן הסתם ככל שהוא מתקרב לדלת הדמות מתחדדת ומאוד קל לאתר תווי פנים, לכל צורך שיהיה. בלילה הוידאו נתמך בתאורה אינפרה אדום, הפריים נבצע בשחור/לבן והתמונה הסופית מתקבלת הוא גם כן סרטון שאפשר "לעבוד איתו" ולהבין במי מדובר.

Xiaomi Smart Doorbell 3: הדלת שלכם עכשיו חכמה


לפעמון גם שמע דו-כיווני והדבר אומר שלא רק אפשר לשמוע את האדם שעומד מול הדלת – אלא שגם תוכלו לדבר איתו בשיח שמזכיר ווקי-טוקי, אידיאלי כשרוצים להשאיר הוראות לשליח איפה להשאיר את החבילה או לענות לשכנה שדפקה בדלת כדי לבקש דבר-מה. עוד גימיק נחמד הוא שילוב הקול שלכם באפקט מסוים, של קול ליצן או קול אדם מבוגר, אם תרצו להסוות את העובדה שילד משוחח עם זה שעומד מול הדלת או סתם אם תרצו לשמור על הפרטיות שלכם. עוד הפעמון מאפשר להשאיר הודעה קולית אוטומטית שהוכנה מראש, אחרי שהמקש על פעמון הדלת נלחץ. נחמד.

במארז גם קיבלנו פעמון אלחוטי הדורש חיבור מתמיד לחשמל ולמעשה הופך להתראה ביתית כאשר פעמון הדלת נלחץ מבחוץ. העוצמה המקסימלית כאן אדירה, סביבות 80dB וגם אם אתם גרים בבית בן שתי קומות או עובדים עם דלת סגורה בצד השני של הדירה, אין סיכוי שלא תבחינו בו. ניתן כמובן לקבוע זמני "לא להפריע", כך שאם תקבלו לחיצה על הפעמון באמצע הלילה, הבית לא ירעד. החיסרון הוא כאמור, העובדה שהוא מחייב חיבור מתמיד לחשמל ובניגוד לפעמון, כאן אין סוללה פנימית. מאחר והרעש שמופק מפעמון הדלת חלש מאוד ובקושי נשמע בתוך הבית גם כשהיה שקט לחלוטין, החיבור של הפעמון האלחוטי כמעט הכרחי – אלא אם אתם בלאו הכי סומכים על דפיקות הדלת של האורח שלכם או לחלופין, מעדיפים לקבל התראה באפליקציה.

שליטה מרחוק ואפליקציה

(30% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

מלבד הפעמון לדלת, כאמור במארז גם קיבלנו רמקול פנימי, בסיס קיבוע פלסטיקי לפעמון, פין שחרור נעילה, כבל טעינה USB-C וברגים, אם תעדיפו לקבע את הפעמון לצד הדלת ולא בהדבקה. גודל ה-Smart Doorbell 3 מזכיר בנק סוללה, כלומר הוא לא בולט מדי בדלת אבל מספיק ברור שיש ללחוץ עליו אם תמקמו אותו במרכז הדלת, טיפה מתחת לעינית. ועוד מילה קטנה על צבע הפעמון: ה- Smart Doorbell 3 זמין בשחור בלבד, גוון שאמנם יתאים לרוב הדלתות הכהות הסטנדרטיות, אם כי יהיו מקרים בהם תבקשו לשלב את הפעמון על דלת בהירה או אפילו לבנה, ואז צבע הפעמון יבלוט להחריד. מוזר שבשיאומי לא חשבו לשלב גרסה לבנה של המוצר.


Xiaomi Smart Doorbell 3: הדלת שלכם עכשיו חכמה


עוברים לאפליקציה הייעודית ואת Mi Home אנחנו מכירים ממוצרי שיאומי אחרים וה-Smart Doorbell 3 הוא גם מאותם מכשירים שמאוד מנגישים את עצמם גם לקהל שאינו מעורה טכנולוגית יותר מדי. ההתקנה הראשונית כאן דורשת ידע אפסי, רק מעקב אחרי הוראות בסיסיות: סורקים את קוד ה-QR בגב הפעמון, מתחברים ל-Wi-Fi הסמוך ביותר, מתקינים פיזית את אוחזן הפלסטיק אל הדלת – והפעמון מתחיל לתעד את המרחש מולו, בהתאם להעדפותיכם.

מה חיכה לנו באפליקציה? כל ההקלטות שתועדו לאחרונה מסודרות כרונולוגית וניתן גם לצפות בזמן אמת בעדשה, כל עוד הגדרתם זאת. ההקלטות מסודרות לפי ימים כמובן, וכמובטח – הן נשמרות עד 3 ימים ממועד הקלטה. ניתן להגדיר את טווח ההקלטה, כך שאם הדלת שלכם ממוקמת מול מסדרון החולק כמה דלתות, עדיף יהיה להגדיר Near כך שיוקלטו אירועים שבוצעו כ-0.8 מטר מהעדשה, למשל. באגף זיהוי התנועות, ניתן לבקש תיעוד מתמיד או למשל לכבות אותו בזמנים וימים מבוקשים, כדי לחסוך חיי סוללה. עוד בנושא ההקלטות: קביעת המתנה מרגע התרחשות התנועה ועד ההקלטה בפועל, הגדרת משך כל הקלטה וכן קביעת משך כל לופ הקלטה. חופש פעולה מרשים שגם מגיב בהתאם לדרישות שלנו.

Xiaomi Smart Doorbell 3: הדלת שלכם עכשיו חכמה


מה עוד בנמצא? שיאומי כמו שיאומי, מציגה מערך אוטומציות כך שתוכלו לגרום למוצרי שיאומי נוספים "לדבר אחד עם השני" ולקבוע תזמונים מבוססי התאמות אישיות. נושא ההתראות עובד היטב כך שתוכלו לבקש אילו התראות שתבקשו שהאפליקציה תקפיץ לכם ואילו לא. לא פחות חשוב, ניתן לתת גישה לבני בית נוספים שיוכלו לגשת לפעמון מהאפליקציה ולצפות בנעשה, לעקוב אחרי סרטונים שהוקלטו במהלך היום וכדומה.

כל הקטעים שהמצלמה מתעדת נשמרים בשירות הענן של שיאומי, ללא צורך באחסון מקומי בכרטיס זיכרון. במילים אחרות, כל תנועה, המתנה מול הדלת או לחיצה על פעמון הדלת, ניתנים לגישה וצפייה בסרטון מכל מקום בעולם – וזה יתרון משמעותי כשמדובר בכמה משתמשים להם ניתנה גישה לפעמון. יש שיגידו ששלושה ימים עלולים להיות מעטים מדי, אבל מאחר ואין צורך לשלב כאן כרטיס זיכרון שצריך לרוקן מעת לעת, מבחינתנו אופציית הענן היא העדיפה מבין השניים. את כל הסרטונים כמובן ניתן לשמור בטלפון ולשתף לכל איש קשר. עניין אחד מקלקל את המסיבה: הצפייה בסרטונים לא תמיד חלקה ויש לא מעט תקיעות קטנות מצד שירות הענן של היצרנית, כלומר הפעלת כל סרטון גוררת רגעי buffering מעצבנים שמופיעים יותר מדי פעמים – למשך יותר מדי זמן.

Xiaomi Smart Doorbell 3: הדלת שלכם עכשיו חכמה
ומה לגבי גניבה פיזית של הפעמון? בשיאומי מבטיחים כמה אמצעי הגנה כמו מדבקת 3M שלזכותה ייאמר שהיא אכן חזקה, אבל לטעמנו, זה לא מה שיעצור גנב חדור מטרה. ניתן גם לקבע את פעמון הדלת באמצעות ברגים, אופציה "אגרסיבית" שפחות התלהבנו ממנה, גם אם אמורה לצמצם את האפשרות של גניבה. האמצעי היותר-מבטיח כאן הוא התראת "הסרה בכוח" והיצרנית מבטיחה שברגע שיורגש ניסיון של הסרה בכוח של הפעמון, תופעל התראה, יוקלט סרטון וידאו ונקבל הודעה לסמארטפון שלנו. עוד עניין אבטחה בנושא התוכנה; בשיאומי מבטיחים שלא ניתן יהיה להשתמש בפעמון במידה והוא נגנב, מאחר והוא משויך למשתמש האחרון שהתממשק אליו. ניסינו טיפה להוציא בכוח את הפעמון ממקומו אלא שלמרבה ההפתעה, דווקא מדבקת ה-3M היא זו שגרמה לנו לחשוש שתכף נעקור את הדלת ממקומה – והעדפנו לא לבדוק את הגבולות שלה יותר מדי.

סוללה

(20% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

הסוללה המובנית בקיבולת 5200mAh, מסוגלת לספק על פי היצרן עד ארבעה חודשי פעילות במצב המתנה. מצב זה מאפשר לגשת אל המצלמה מרחוק ולצפות בהקלטה או בשידור חי, אך ברגע שתסגרו את האפליקציה, היא תשוב למצב המתנה בו ההקלטה תפעל אוטומטית רק אם תתגלה תנועה. בפועל לא הצלחנו לעבור חודשיים לפני שנאלצנו לטעון את הפעמון.


את סטטוס הסוללה העדכני ניתן לראות ברמת האפליקציה ועניין הטעינה די פשוט; במארז קיבלנו סיכת SIM שאיתה מחלצים את יחידת הפעמון, מטעינים אותה דרך כניסת USB-C שמוקמה בתחתית שלה – ומחזירים לתושבת הפלסטיק שהודבקה לדלת. במבחן המציאות, בתום שבוע של שימוש תחת מצב Standard שמתעד רק אירועים כשהם קורים, כלומר לא מצב Real-time התובעני, הסוללה בזבזה כ-6% אחוז סוללה. כשבוע לאחר מכן הפעמון איבד אחוזי סוללה בדיוק באותו קצב, כ-6% נוספים. אם נפרש את זה לשבועות, מדובר בערך ב-8 שבועות שימוש, כלומר חודשיים. חצי מהבטחת היצרנית – ועדיין לא מדובר לטעמנו בטרחה גדולה מדי.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply