חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Vivo Y35 258GB 8GB RAM
מותג: Vivo, Vivo
גודל מסך: 6.58 אינטש
טווח מחירים: 500 - 1000 ₪
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 256GB
כרטיס SIM: Dual SIM
שנת הכרזה: 2022
מבנה המכשיר: רגיל
ציון WiseBuy
7.5
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
רוניאל 06.05.23
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Vivo Y35 258GB 8GB RAM

לירן עבדי | 05.12.2022
הטוב
  • חיישנים ביומטריים מפתיעים לטובה
  • קצב ריענון אדפטיבי עד 90Hz
  • ממשק משתמש מינימליסטי
  • עמידות בתקן IP54
הרע
  • ללא תמיכה ברשת הדור החמישי (5G)
  • לא תומך בטעינה אלחוטית
  • טעינת 18W איטית
  • ביצועים חלשים
  • מצלמה בינונית
בשורה התחתונה
ה-Y35 ממשיך את דרכם של מכשירי הביניים: מפרט מוכר לעייפה שכולל פשרה מובהקת ברכיבי העיבוד והעדשות, אך בתמורה מקבלים תצוגה מספקת, סוללה סבירה ותג מחיר נוח. מה עוד במערך? חיישן NFC לתשלום עם הסלולרי וקצב ריענון אדפטיבי במסך, אך ללא מקליט שיחות, גם אין תמיכה ברשת הדור החמישי ומשך הטעינה המלאה ארוך מדי. במילים אחרות, מכשיר עם יתרונות וחסרונות מאוד טיפוסיים לעוד מכשיר ביניים שמצטרף לקטגוריה העמוסה.

Y35 258GB 8GB RAM
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 974 ₪
מחיר סופי: 975 ₪
מחיר סופי: 999 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-4 חנויות>>
הקדמה

ה-Vivo Y35 הוא סמארטפון ביניים המציג מעבד Snapdragon 680 עם זיכרון RAM בנפח 8GB עם אופציה להרחבה של כ-8GB נוספים, כ-256GB נפח אחסון וסוללת 5000mAh עם הבטחה לטעינה מהירה בהספק 18W. מסך 6.5 אינץ' מציגה רזולוציית +FHD עם קצב ריענון 90Hz ותמיכה באדפטיביות, מערך המצלמה מציג 3 עדשות מאחור כשהמרכזית בעלת 50 מגה פיקסל ועוד במארז צמד חיישניים ביומטריים. המכשיר זמין בצבעי "זהב שמש" וכחול כוכבים".

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

בחריץ ה-SIM תמצאו 3 סלוטים, שניים עבור כרטיסי SIM ועוד אחד עבור כרטיס זיכרון MicroSD. עוד במארז כניסת אוזניות כיאה למכשיר ביניים שטרם עבר לטרנד חיבור האוזניות האלחוטיות, בלוטות' בגרסה 5.0 ותקן NFC עבור תשלום ומילוי רב-קו למשל.


Vivo Y35: עוד שחקן ביניים בשוק העמוס


שיחות מתקבלות בלי בעיה ויש גם ספיקר חזק יחסית אבל בנוגע להקלטות, למרות שקיימת אופציית הקלטה בחייגן המובנה, כל ניסיון לתעד שיחה נתקל בהודעת "ההקלטה נכשלה" בסופה. כך שבשורה תחתונה, אין כאן מקליט שיחות.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

מידות המכשיר: אורך 16.4 ס"מ, רוחב 7.6 ס"מ ועובי 8.3 מ"מ. משקלו 188 גרם, די מקובל בשוק הסמארטפונים. ייאמר לזכותו שמראהו מתרחק משוק הנמוך/ביניים: הגב אמנם חלק אך מוגש בגימור מטאלי מוברש ובמפגש עם אור מחליף את צבעו לגוונים בהירים שמחמיאים לנראות. החדשות הטובות: אין כאן תיעוד של אף שריטות, גם אחרי שבועיים של בילוי בכיס שלנו עם מפתחות צמודים, וגם טביעות אצבע לא מתועדות כל כך בקלות. המקשים במכשיר מוארכים ומעוגלים בקצוות, מעט בולטים במקומם וממשיכים את הקו העיצובי ה"מתכתי", בלי צבעים מיוחדים או בולטים מדי. בקדמת המסך, עדשת הסלפי מציצה כמעין לשונית קטנה מלמעלה היוצרת מובלעת לא נוראית מדי, מה שאי אפשר להגיד על השול התחתון, פס שחור ובולט למראה.


Vivo Y35: עוד שחקן ביניים בשוק העמוס


עוברים לתצוגה: מסך ה-6.58 אינץ' מבוסס פאנל LCD מציג רזולוציה של 2408X1080 פיקסלים, כלומר +FHD, בהירות מקסימלית של 550nits וקצב ריענון 90Hz, כולל אופציה אדפטיבית שנקראת "החלפה חכמה" ונעה בין 60Hz ל-90Hz בהתאם לנחיצות התרחיש. ברור שיש קצבי ריענון עדיפים, אבל לקטגוריה הנמוכה מדובר בנתון סביר למדי. בגרסאות צבעי המסך תמצאו את תצוגת "מקצועי" שבעיקר הרגישה כמו הוספת גוונים חמים בלבד, "בהיר" שבפועל מוסיף רוויה קלה לתמונה ויש גם התאמות טמפ' הצבע להעדפת המשתמש. בסך הכל מדובר במסך מספק למדי; אל תצפו לגווני השחורים העמוקים של פאנל AMOLED או לבהירות מנקרת תחת שמש ישירה, אבל בשימוש שגרתי והוגן, מדובר בתצוגה לא רעה בכלל.

Vivo Y35: עוד שחקן ביניים בשוק העמוס

ומה לגבי כוחות המנוע? הסלולרי צויד במעבד Snapdragon 680 מתומן ליבות הנבנה בארכיטקטורת 6nm, מעבד מקטגוריית הביניים. לצדו מאיץ גרפי Adreno 610 , זיכרון RAM בנפח 8GB ועוד 256GB אחסון פנימי ששמור למשתמש – נפח גבוה ועדיף לאספני המידע ואלה שאוגרים אינסוף תמונות בסמארטפון שלהם. ניתן גם להרחיב את הזיכרון עד 1TB נוספים, עם כרטיס זיכרון. הממשק גם מציע "RAM מורחב", כך שניתן להעניק כ-8GB נוספים לזיכרון ה-RAM, על חשבון נפח האחסון. בהתחשב בנפח האחסון המובנה הנדיב, אין שום סיבה שלא להפעיל את התכונה. ב-GeekBench קיבלנו תוצאות חלשות למדי שמסגירות את ייעודו ו-1537 נקודות במבחן Multi-Core היא לא תוצאה רצויה במיוחד. מרגישים את זה גם ב"מציאות": אתחול איטי להחריד, חיפושים גוררים זמני טעינה ארוכים, תפריטי ההגדרות מציגים יותר מדי מסכי "עוד רגע..." ויש גם קרטועים קלים באנימציות התנועה שאי אפשר לפספס. זה לא אומר שדברים לא עובדים כמובן – הם עובדים, אלא שבאיטיות מוחצנת.

Vivo Y35: עוד שחקן ביניים בשוק העמוס


ממשק המשתמש כאן הוא Funtouch OS 12 המבוסס על אנדרואיד 12 ובברירת המחדל הוא מציג תפריטים די מינימליים במראה, עם אייקונים באותו גוון כחול וחד ממדיים באופיים. יש התייחסות כמצופה לגיימינג עם תכונת "משחק אולטרה" שמכניסה את הסלולרי למצב "לא להפריע", השתקת שיחות, הוספת תמונה בתוך תמונה במהלך משחק ועוד כמה תכונות גרפיות שאמורות להגביר את קצב הפריימים לטובת חוויית גיימינג חלקה יותר. מה עוד בנמצא? כל מיני התאמות אישיות המשנות את האפקטים במסך, אפשרות לשינוי צבעי הממשק ואפליקציית iManager מציעה ייעול של המערכת כמו פינוי שטח אחסון וסריקות אבטחה תדירות. יש כאן גם לא מעט פרסומות, אלא שאת רובן המוחץ ניתן להסיר.

Vivo Y35: עוד שחקן ביניים בשוק העמוס
Vivo Y35: עוד שחקן ביניים בשוק העמוס


עוברים לאבטחה וב-Y35 שולבו צמד חיישנים ביומטריים, סורק פנים וסורק טביעת אצבע, שמוקם מאחורי מקש ההפעלה/כיבוי. צמד החיישנים חשפו זיהויים מהירים ומדויקים. עבור חיישן הפנים, גם בשעות הערב עם תאורה מינימלית ברקע, הוא הצליח לאתר את פנינו. שלא תטעו, היו לא מעט רגעים שדרשו ממנו עוד ניסיון או שניים, במיוחד ברגעי חושך מלאים, אבל ברוב הזמן המוחץ של השימוש שלנו, עוד לא הספקנו להגיע למקש ההפעלה כדי לסרוק את טביעת האגודל שלנו – וחיישן הפנים הקדים אותו והקפיץ לפניו את המסך. מרשים.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

מקדימה שולבה עדשת 16 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.0 ומאחורה זמין מערך בן 3 עדשות, כאשר המרכזית עם 50 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/1.8, עדשת 2 מגה פיקסל עבור צילומי מאקרו ועוד עדשת 2 מגה פיקסל עבור צילומי עומק. באגף הוידאו, גם העדשות מאחור וגם הקדמית מקליטות באותה רזולוציה, כ-1080p ב-30 פריימים בשנייה.


Vivo Y35: עוד שחקן ביניים בשוק העמוס
Vivo Y35: עוד שחקן ביניים בשוק העמוס
Vivo Y35: עוד שחקן ביניים בשוק העמוס
Vivo Y35: עוד שחקן ביניים בשוק העמוס
Vivo Y35: עוד שחקן ביניים בשוק העמוס
Vivo Y35: עוד שחקן ביניים בשוק העמוס
Vivo Y35: עוד שחקן ביניים בשוק העמוס
Vivo Y35: עוד שחקן ביניים בשוק העמוס
Vivo Y35: עוד שחקן ביניים בשוק העמוס


כשמגיעים לביצועים, ה-Y35 "צורח" את מעמדו הנמוך ומסגיר איזה רכיב במארז שלפנינו קיבל את היחס המועט ביותר. צפו לביצועים מאוד אנמיים בצילומים ביתיים או ברגעים שתועדו תחת תאורה עמומה קצת – וגם הפירוט הופחת משמעותית. כמובן שבתמיכת תאורה עוצמתית מאור היום או מפלורסנט סמוך תקבלו תמונות יותר מספקות, אבל אלה לא תמיד זמינים לנו במציאות היום-יומית. הרגעים היחידים שעוד איכשהו "ירדו בגרון" אם אלה שצולמו בבוקר שבת שטופת שמש; הצבעים אמנם נותרו חד-ממדיים אבל לפחות הפירוט שופר פלאים.

Vivo Y35: עוד שחקן ביניים בשוק העמוס
Vivo Y35: עוד שחקן ביניים בשוק העמוס
Vivo Y35: עוד שחקן ביניים בשוק העמוס
Vivo Y35: עוד שחקן ביניים בשוק העמוס
Vivo Y35: עוד שחקן ביניים בשוק העמוס


בשעות הערב תגלו מאוד מהר שמצב ה"לילה" הכרחי, אחרת תקבלו במקרה הרע תמונות "מסנוורות" ומגורענות ובמקרה היותר-רע, חוסר פירוט משווע וגושים שחורים שתופסים חלקים נכבדים מדי בתמונה. על וידאו אין מה להרחיב ובטח שלא להחמיא: בלילה הוידאו "מקושקש" מאוד, עם עודף ייחוס לגווני שחור שהחשיכו דרמטית את הפריים ויש גם תופעת גירעון מובהקת. בהקלטת וידאו ביום המצב משתפר אבל גם שם רווית הצבעים לוקה מאוד בחסר וכל תזוזת יד טבעית וקטנה שלנו תועדה בגאון בשל היעדרותו של מייצב ראוי.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

סוללת 5000mAh שולבה כאן ויש גם הבטחה לטעינה מהירה בהספק 18W, טעינה הפוכה גם בנמצא אך אין כאן תמיכה בטעינה אלחוטית, בדומה להרבה מכשירי ביניים. ב-Vivo עוד מבטיחים שכשה-Y35 טעון במלואו הוא יידע להציע עד 14 שעות צפייה בתכני HD, עד 7 שעות במשחקיות בגרפיקה גבוהה ועד 24 ימי פעולה במצב המתנה.


Vivo Y35: עוד שחקן ביניים בשוק העמוס


הסוללה גילתה עמידות בימים שגרתיים אבל כשהמכשיר התחיל "להזיע" ברצף פקודות מהיר כמו שליחת מיילים והודעות ווטסאפ ממושכות, שיטוט רגלי עם אפליקציית גוגל מפות או בהאזנה לספוטיפיי בצימוד לאוזניית בלוטות' למעלה משעה, היא חשפה את עקב האכילס שלה. במילים אחרות, כשמשתמשים ב-Y35 בשימוש שגרתי, תוכלו בקלות להגיע ל-40-50% בשעות הערב – אבל ביצוע משימה תובענית לאורך זמן תגרום לסוללה להיגמר מאוד מהר. שעת צפייה ביוטיוב בבהירות 50% ובווליום 50% ניצלה כ-12% סוללה, שמספקים בשורה התחתונה בערך 7-8 שעות נגינה רצופה.

עוברים לטעינה ובמארז סופק מטען 18W צנוע למדי בלבד, הספק נמוך יחסית שאפילו מכשירי הביניים כבר הספיקו להציג במארזים. בהתאם, צפו לזמני טעינה עצלים; בתום רבע שעה השגנו 12% בלבד ובתום חצי שעת טעינה הסוללה צברה כ-23%. כדי להשיג סוללה טעונה במלואה מ-0% לקח ל-Y35 כמעט שעה ו-50 דקות של זמן טעינה – נצח במונחי הסטנדרט של סוף 2022.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

כמו שאפשר לצפות, גוף ה-Y35 עשוי פלסטיק אבל ב-Vivo טוענים שהמכשיר עמד בסדרות בדיקות בתנאי קיצון ושלל בדיקות מחברים. יש כאן עמידות בתקן IP54, כלומר המכשיר מוגן בפני אבק וגם השפרצות מים קלות כמו גשם וטיפות שברחו מהכיור לעבר הטלפון שלכם – אבל תשכחו מטבילה מלאה כמובן. כאמור, למרות חלקי הפלסטיק שעוטפים את המכשיר, לא הרגשנו פשרה מובהקת באשר לאיכות הבנייה שנחשבת לזולה, לפחות בתיאוריה. במארז קיבלנו קייס בסיסי שקוף, אותו אחד שמחלקים ברוב מארזי מכשירי הביניים.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply