חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מקלדת Logitech G Pro X TKL לוגיטק
מותג: Logitech
הרכב: מקלדת
חיבור למחשב: אלחוטי
סוג המקלדת: מקלדת גיימינג
ממשק חיבור: USB, Wireless, Bluetooth...
ציון WiseBuy
8.8
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 950 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מקלדת Logitech G Pro X TKL לוגיטק

לירן עבדי | 27.03.2024
הטוב
  • תאורת RGB בוהקת ומלאה באפשרויות
  • מאפשרת שני סוגי חיבורים אלחוטיים
  • מקשי מדיה ייעודיים וגלגלת ווליום
  • נרתיק נשיאה קשיח ואיכותי
  • חיי סוללה מצוינים
הרע
  • נטול מקשי מאקרו ייעודיים
  • רק מקשי ה-F ניתנים לשינוי
  • פרופיל מקשים גבוה מאוד
  • נטול ריפוד לאמות
בשורה התחתונה
אל קטגוריית מקלדות ה-TKL מצטרפת שחקנית פרימיום מבית Logitech ולמרות שהיא לא מביאה בשורה גדולה מדי לשוק, ה-Pro X TKL עושה את מה שמתבקש ממנה: ביצועי גיימינג מהירים, תאורת RGB בוהקת כמחויב, חיי סוללה שמאוד הפתיעו אותנו וגם קייס נאה הצטרף למארז. באופן די מוזר, רק מקשי ה-F ניתנים כאן לתכנות - ואנחנו מכירים כמה גיימרים שלא יסכימו להתפשר על העניין הזה. יש גם את עניין פרופיל המקשים הגבוה והיינו ממליצים בחום להצטייד מראש במנח לאמות, כי היצרנית לא הועילה בטובה לספק אותו במארז. ה-Pro X TKL היא מקלדת שתספק המון גיימרים, אבל בהחלט לא את כולם.
הקדמה

מקלדת הגיימינג האלחוטית Pro X TKL מבית Logitech מבטיחה להציע את "הביצועים האמינים ביותר ונועדה לרמה הגבוהה ביותר של משחק תחרותי", לפי היצרנית. במפרט: שלוש אפשרויות חיבור, חיי סוללה של עד 50 שעות פעילות, מקשים ניתנים לתכנות ותאורת RGB מבוססת Lightsync. המקלדת זמינה בצבעי ורוד, לבן ושחור וזמינה בתצורת מתגים חומים מסוג Tactile.

נוחות השימוש במקלדת

(60% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

כיאה למקלדת TKL, המקלדת נהנית מרוחב קומפקטי של 35 ס"מ בלבד. העומק די סטנדרטי, כ-15 ס"מ, בעיקר בזכות שילוב מקשי מדיה בחלק העליון של המקלדת שמעניקים לה "מצח" מכובד. משקלה של ה-Pro X כמעט ק"ג שלם, רמז לנוכחותה של שלדה מסיבית והמתגים המכניים. חשוב להכיר גם שלמקלדת פרופיל מקשים מאוד גבוה, גם מבלי שהרגליים נפתחות. מה זה אומר? שמנח לאמה נדרש כאן מאוד כדי להקל על ההקשות המהירות שלכם שלכם – אלא שב-Logitech לא נידבו כרית תומכת כלשהי והיעדרה הדהד לאורך תקופת הסקירה. כאמור, המקלדת כוללת צמד רגליים שמציעות שני שיפועים, 4 מעלות ו-8 מעלות ואם תבחרו במנח התלול ביותר תגלו באמת כמה ה-Pro X TKL יכולה להיות לא נוחה, כאמור בהיעדר מנח לאמות שיוצב לפניו.


Logitech G Pro X TKL: מקלדת לגיימרים - אבל לא לכולם
Logitech G Pro X TKL: מקלדת לגיימרים - אבל לא לכולם


עוברים לפיזור המקשים ואופיים. כיאה למקלדת TKL, תשכחו מהמקלדת הנומרית. מה כן הצליח להידחק? פקודות נגן סטנדרטיות, גלגלת ווליום וארבעה מקשים ייעודיים; שינוי עוצמת התאורה, מעבר למצב משחק, הפעלת קישורית בלוטות' והפעלת חיבור 2.4Ghz LIGHTSPEED. המתגים כאן הם GX Brown מכניים ואופיים טקטלי; כלומר הם לא שקטים כמו קטגוריית המקשים הלינאריים, אך עדיין לא רועמים כמו משפחת ה-Clicky. בפועל ההרגשה הטקטלית מספקת חיווי מובחן באצבע בעת הלחיצה על המקש, הן במהלך הירידה והן כשמגיעים לשיא עומק הלחיצה. מרחק ההפעלה כאן הוא 2 מ"מ ועומק הלחיצה המלא הוא כפול ממנו, כ-4 מ"מ. כוח הלחיצה הנדרש הוא 50gf, שנחשב לנמוך-יחסית ואידיאלי להקשות מהירות ונמרצות, כלומר גיימינג.

Logitech G Pro X TKL: מקלדת לגיימרים - אבל לא לכולם
Logitech G Pro X TKL: מקלדת לגיימרים - אבל לא לכולם

נוחות השימוש בזמן גיימינג התגלתה כטובה למדי; שילוב של טקסטורת מט מחוספס קלות, תגובתיות זריזה (עליה נרחיב מיד) ועקומת למידה לא תלולה כלל הופכת את ה-Pro X TKL למקלדת שמהנה לשחק איתה. רק אל פרופיל המקשים הגבוה קשה מעט להתרגל, אם כי בתוך כמה שעות שימוש זיכרון השריר שלנו התחיל לתבוע מהאצבעות שלנו "הנפה" יותר גבוהה, כך שלא נפספס הקשות.

Logitech G Pro X TKL: מקלדת לגיימרים - אבל לא לכולם

המקלדת מציעה שני חיבורים אלחוטיים; האחת דרך בלוטות' והשניה בתדר 2.4Ghz בתמיכת הדונגל שבקופסה. באשר לענייני יציבות ומהירות תגובה, אין כאן שום זמן המתנה (latency), לפחות לא כזה הנראה לעין; שיחקנו מספיק שעות בכותרי FPS מהירים כדוגמת Valorant ו-Warzone כדי שנוכל להאשים רק את עצמנו ומהירות התגובה הכושלת שלנו ברגעי הפסד. גם בכתיבת מסמכים אין סיכוי להבחין ברגעי עיכוב קטנים ומעצבנים; מקישים והפקודה מיד נראית על המסך בדיוק כפי שהייתם מחברים את המקלדת בכבל ישירות לכונן.

Logitech G Pro X TKL: מקלדת לגיימרים - אבל לא לכולם

המקלדת גם נתמכת על ידי תוכנת G HUB ושם חיכו לנו כלי הגיימינג המתקדמים. כך למשל במצב Game Mode ניתן לבחור אילו עוד מקשים נרצה לבטל בעת המעבר למצב הייעודי למשחקים, מלבד מקש ה-Windows ומקשי החיבורים האלחוטיים שמבוטלים אוטומטית. יש גם תאורת RGB עם שליטה נרחבת על האנימציה, קביעת מהירות והגוונים המשתתפים במופע הצבעים. כאן גם המקום להחמיא לבהירות התאורה האחורית של המקלדת; היא בוהקת דיה בעוצמה המקסימלית ותחמיא מאוד לסט אפ מושקע שמקדש את ה-RGB - במיוחד אם יש לכם מוצרי Logitech נוספים ופיצ'ר ה-Lightsync יסנכרן ביניהם.

Logitech G Pro X TKL: מקלדת לגיימרים - אבל לא לכולם
Logitech G Pro X TKL: מקלדת לגיימרים - אבל לא לכולם


חוזרים לתוכנה והחלק שהכי אכזב אותנו הוא תכנות המקשים; לצערנו רק סדרת מקשי ה-F מאפשרים שינוי של ייעודם לכל פקודה אחרת. מדובר בפתרון מאוד חלקי וצנוע לעומת מקלדות מתחרות שמאפשרות להחליף את הרוב המוחץ של מקשי המקלדת לכל ייעוד אחר שתבקשו. לפחות היצע הפקודות הזמין תואם לסטנדרט המתבקש ממקלדת גיימינג פרימיום; בין היתר ניתן לשייך את המקשים להפעלת קיצורי דרך מבוססי מערכת הפעלה, פתיחת קבצים וכן שיוך לפקודות ספציפיות בתוכנות פופולריות כמו Discord ,Overwolf ו-OBS. בתוכנה גם חיכה לנו אשף ליצירת פקודות מאקרו, אלא שבהיעדר מקשים ייעודיים, המקלדת פחות תתאים למשחקי MMORP ודומיו.

משך פעולת סוללה

(20% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

היצרנית מבטיחה עד 50 שעות סוללה אך לא מציינת באיזו אלחוטיות מדובר. הערכנו שכנראה מדובר בתצורת LIGHTSPEED ורק כאשר שהתאורה כבויה, אלא שגילינו שה-RGB מנקר העיניים כלל לא זולל חיי סוללה כפי שחששנו - בניגוד מוחלט למקלדות גיימינג עם תאורה אחורית שבדקנו בעבר.


Logitech G Pro X TKL: מקלדת לגיימרים - אבל לא לכולם


כך למשל בתוכנת G HUB ראינו כיצד רק התאורה לבדה צורכת כ-23mW, בזמן שהמערכת צורכת 13mW וה-Report Rate צורך עוד 1mW. ועדיין, עם כל התובעניות היחסית של התאורה, התוכנה העריכה שלמקלדת נותרו עוד 51 שעות פעילות, בזמן שהסוללה הצביעה על 94 אחוזי סוללה. אימתנו את ההערכה של התוכנה עם המציאות: בתום 4 שעות הקלדה עם מעט מאוד הפסקות, ההערכה נותרה ריאלית, עם עוד 47 שעות פעילות שנותרו במקלדת. את הבדיקה אמנם ערכנו כשהתאורה סטטית ועל גוון בודד, אבל היא עדיין הייתה בעוצמת בהירות מקסימלית. מרשים.

Logitech G Pro X TKL: מקלדת לגיימרים - אבל לא לכולם

Logitech G Pro X TKL: מקלדת לגיימרים - אבל לא לכולם

בהיבט של חיסכון בחיי סוללה, בתוכנת G HUB ניתן לקבוע שבתום מספר דקות התאורה של המקלדת תשתנה, בין אם תנמיך בהירות, תהבהב או פשוט תיכבה לחלוטין. המקלדת נטענת באמצעות כבל USB באורך 1.9 מ' שקיבלנו כבר במארז, המתחבר אל יציאת USB-C שבמקלדת. למען הסר ספק, את ה-PRO X TKL ניתן להטעין תוך כדי שימוש.

עמידות ואיכות הבנייה

(20% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ה-G Pro X מעבירה תחושה של מקלדת בנויה כהלכה. התחתית אמנם עשויה פלסטיק קשיח אבל התבנית המקיפה את המקשים עשויה מתכת כלשהי, כנראה לייצוב מוגבר של המקשים במקומם. המקשים עשויים פלסטיק בציפוי PBT כפול, מה שמונע שחיקה של הסימנים המודפסים.


Logitech G Pro X TKL: מקלדת לגיימרים - אבל לא לכולם


באופן לא ברור, ספציפית מקש הרווח מעניק הרגשה פלסטיקית זולה וישנה אי-אחידות קלה בהרגשה הטקטלית בין מקש הרווח למקש ה-backspace כשהאחרון מספק הרגשה יותר "ספוגית" בעת הלחיצה – ואנחנו לא בטוחים שב-Logitech התכוונו לכך. מלבד המקלדת, במארז קיבלנו כבל טעינה, מקלט 2.4Ghz, מתאם למקלט מנקבת USB-A לזכר USB-C ותיק נשיאה קשיח ומוקפד שהרגיש לנו מאוד איכותי.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply