חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Anker Soundcore Liberty 4 NC A3947
מותג: Anker
טווח מחירים: 200 - 500 ₪
חיבור למכשיר: True Wireless
עיצוב האוזניות: אוזניות In Ear
סוג האוזניות: אוזניות אלחוטיות
ביטול רעשים: ביטול רעשים
מצב שקיפות לסביבה: כולל מצב שקיפות
תאריך כניסה לאתר: 3/2024
ציון WiseBuy
8.4
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
התיש מארץ עוץ 27.06.24
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Anker Soundcore Liberty 4 NC A3947

לירן עבדי | 29.07.2024
הטוב
  • סאונד מוצלח, תומכות בתקן Hi-Res והמקודד LDAC
  • קייס תומך בטעינה אלחוטית וטעינה מהירה
  • צימוד לשני מכשירים במקביל
  • ביטול רעשים אדפטיבי יעיל
  • אפליקציה מעולה
הרע
  • אין אחריות על נזקי מים, למרות שיש הבטחה לעמידות בתקן IPX4
  • נטול חיישן זיהוי הסרת האוזניות
  • מקשי המגע מגיבים בעיכוב קל
בשורה התחתונה
ביטול הרעשים האדפטיבי הגיב מעולה, איכות הצליל טובה מאוד וקייס הטעינה תומך בטעינה אלחוטית. אוזניות ה-Liberty 4 NC מתקשות לחדש בקטגוריה, אבל עדיין מוכיחות שהן אלטרנטיבה לא רעה בכלל למי שמחפש אוזניות TWS משרדיות שמציעות הרבה תכונות יעילות, ולא פחות חשוב, גם אינן יקרות מדי.
Soundcore Liberty 4 NC A3947
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 400 ₪
מחיר סופי: 400 ₪
מחיר סופי: 413 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-16 חנויות>>
הקדמה

ה-Liberty 4 NC Soundcore הן אוזניות TWS מבית ANKER המבטיחות "חווית שמע חזקה וברורה" בתמיכת 3 מיקרופונים וטכנולוגיית הפחתת רעשים (NC) וצליל באיכות גבוהה בשילוב טכנולוגיית Surround 360° ותאימות לתקן Hi-Res. עוד במפרט: עמידות למים ואבק בתקן IPX4, תמיכה בטעינה אלחוטיות ועד 10 שעות האזנה בטעינה מלאה ועוד 40 שעות בקייס הטעינה. האוזניות זמינות בגווני כחול, שחור ולבן.

איכות הצליל

(40% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

נתחיל מהצצה במפרט הטכני. באוזניות דרייברים בקוטר 11 מ"מ ומבחינת תאימות ה- Liberty 4 NC תומכות בתקן Hi-Res והמקודד LDAC התומך בקצב סיביות של 990kbps, לעומת 328kbps שמציע תקן SBC הסטנדרטי.


Anker Soundcore Liberty 4 NC: אין חדש בתוך האוזן


בברירת המחדל האוזניות מגישות את חתימת הסאונד של Soundcore שנשמעת לא רע בכלל; אופי הצליל מאוזן, אולי אפילו מדי, כזה שלא מאדיר שום טווח ואולי גם זה עקב האכילס שלו, בהיעדר "חום" מסוים או טעם מובחן. באפליקציית האוזניות אקולייזר מצוין עם presets מוכנים עבור ז'אנרים פופולריים וניתן גם לקבוע את הטווחים בעצמכם ולשמור אותם כפרופיל.

Anker Soundcore Liberty 4 NC: אין חדש בתוך האוזן

ב-Skyfall של אדל העדפנו למשל את מצב Acoustic שניפח את השיר והעניק לו את הטון הדרמטי והמלנכולי הראוי לו. במקרה אחר האזנו ל-Hey Brother הקצבי של Avicii במצב Electronic שהתגלה כתוספת מבורכת; הוא סיפק לשיר אופי של הופעה חיה והרבה צבע שהאדיר את השיר המקורי. זה לא שמצופה מהמשתמש להחליף בכל שיר ושיר את האקולייזר באפליקציה, אבל אם כבר בחרנו בפלייליסט מבוסס ז'אנר מסוים, גילינו שאנחנו מעדיפים לבחור באקולייזר את הטווחים שהתאימו לו ביותר – וזה השתלם לנו בשעות ההאזנה שלאחר מכן.

Anker Soundcore Liberty 4 NC: אין חדש בתוך האוזן


בענייני התאמה אישית, האפליקציה מציעה את הפיצ'ר HearID 2.0 שכבר פגשנו באוזניות אחרות של החברה וייעודה לאתר את פרופיל הצליל העדיף לנו בהתבסס על יכולות השמיעה שלנו ברצף בדיקות קצר. אנחנו לא בטוחים עד כמה זה גימיק – כי בסופו של יום כן התרשמנו לטובה מאיכות הסאונד שהוצעה לנו בתום הבדיקה, אבל קשה גם להגיד שהיא היתה נחוצה במיוחד. לכאן או לכאן, כל תכונה שמתיימרת להתאים את עצמה בדיוק למאזין, כנראה שתתקבל בברכה אצל רוב המשתמשים, גימיק או לא.

Anker Soundcore Liberty 4 NC: אין חדש בתוך האוזן


עוברים לביטול הרעשים. בדומה להרבה אוזניות משולבות NC, אלה שלפנינו מציעות מעבר למצב Normal (הנשען על האטימות הפסיבית) עוד שני מצבי סינון רעשים אקטיביים: האחד Transparency, כלומר מצב שקיפות שמכניס מעט מרעשי הסביבה והשני Noise Cancellation ובדיוק כשמו, מבטל, או יותר נכון מסנן את רעשי הרקע.

סינון הרעשים עובד היטב; יש לו מצב אדפטיבי שמגיב מעולה ובמהירות לתנאי הסביבה וניתן גם לשלוט ידנית על עוצמת הסינון, בין 5 רמות, כשהאחרונה כבר ממש גרמה לנו להרגיש כאילו הוכנסנו לחדר אטום ורעשי משרד שגרתיים נשמעו כזמזומים מרוחקים. יש גם מצב Transportation שמציע ארבע סיטואציות (טיסה, רכבת, אוטובוס ורכב) ואמורים להציע סינון רעשים שונה. אנחנו העדפנו כמעט תמיד את הסינון האדפטיבי או כשממש רצינו שקט מופתי בלי מוזיקה ברקע, העברנו ידנית לעוצמת סינון הרעשים המקסימלית.

איכות המיקרופון ושיחות

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

באוזניות שישה מיקרופונים שמבטיחים להעצים את קולנו ובמקביל להחליש את רעשי הרקע. ביצועי המיקרופונים נעו בין סבירים לטובים; בתנאים מקלים, כמו למשל שיחה בדירה הסגורה שלנו או בחדר הישיבות המשרדי, נשמענו טוב למדי; קולינו מחוזק וברור דיו כדי לנהל שיחה קולחת.


Anker Soundcore Liberty 4 NC: אין חדש בתוך האוזן


שיחה שניהלנו ברחוב הומה אדם חשפה סינון מפתיע לטובה; בין אם זה אוטובוס שחלף על פנינו או הולכי רגל ששוחחו לידנו בקולניות, כל אלה הוחלשו - אך גם לא נעלמו כליל. מבחן הרוח היה הקשה ביותר ל-Liberty 4 NC והיא תפסה חלק נכבד מהשיחה בכל פעם כשלא דיברנו, לפעמים אפילו "מתערבת" תוך כדי שדיברנו והשתלבה בחלק מהותי מהשיחה. לסיכום, ניהול השיחות כאן סטנדרטי למדי, עם כמה נקודות תורפה ידועות בקטגוריית ה-TWS.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

נתחיל מפתיחת הקופסה. מלבד האוזניות קיבלנו 4 זוגות מתאמי סיליקון בגדלים שונים וכבל טעינה USB-C ל-USB-A באורך 30 ס"מ בערך. משקל כל אוזניה כ-5.7 גרם, כלומר מהסוג שקל לשכוח שהן בכיס. האחיזה באוזניים מצוינת וייאמר לזכות Soundcore שזה התחום החזק שלהם; האוזניות נתחבות לאוזניים בקלות ולא משתחררות בהסטות צוואר קלות או תוך כדי הליכה שגרתית – מה שקשה לומר על כל אוזניות TWS שביקרו באוזניים שלנו. מצד שני באימוני גוף דינמיים אנחנו לא בטוחים שה-Liberty 4 NC יתקבעו היטב באוזניים ושם בערך נעצרת מידת הסטטיות שלהן באוזניים הממוצעות.


Anker Soundcore Liberty 4 NC: אין חדש בתוך האוזן


מבחינת הצימוד הראשוני הכל עובד כשורה: פיצ'ר ה-Fast pair של האוזניות גרם לסמארטפון האנדרואיד שלנו לזהות אותו במהירות וההתממשקות לאפליקציה גם הייתה מיידית. בשוטף ההתממשקות דינמית וקלה; שולפים את האוזניות והסלולרי שלנו התחבר אליהן מיד, בלי שיהוקי מערכת או ניסיונות צימוד מחודשים. פיצ'ר מולטי-פוינט (צימוד לשני מכשירים בו-זמנית) גם עובד מעולה ובאפליקציה מוצגים המכשירים המחוברים לאוזניות במקביל. לצערנו חווית הפרימיום לא מושלמת ואין כאן חיישן שמזהה את הסרת האוזניות מהאוזניים וגורם לעצירה אוטומטית של הנגן.

בכל אחת מהאוזניות ממוקם מקש מגע שמציע כארבעה שימושים שונים במחוות שונות (מגע בודד, כפול, משולש וממושך) - ואת כולן ניתן להגדיר מחדש באפליקציה. השימושיות בשוטף לא רעה, אם כי מגיבה טיפה לאט ומגיבה בערך שניה אחרי שלוחצים על מקש המגע. לא דרמטי אבל גם לא מושלם.

Anker Soundcore Liberty 4 NC: אין חדש בתוך האוזן

האלחוטיות כאן מצוינת. האוזניות נשענות על בלוטות' בגרסה 5.3, שסיפק טווח קליטה של סביבות 10-12 מטרים מכובדים וצימוד לשני מכשירים במקביל, פיצ'ר יעיל למי שמאזין ממכשיר אחד ומבצע שיחות ממכשיר אחר, למשל. מבחינת זמן המתנה (latency), בטלפון הוא כמעט ולא מורגש ואפילו לא הרגשנו צורך להפעיל את מצב Gaming Mode שמבטיח תגובתיות אף יותר מהירה, אך מנגד מזהירים באפליקציה שטווח הקליטה מתקצר. בצימוד מול מחשב נייד קיבלנו אלחוטיות הרבה יותר חיוורת, שהתבטאה בזמן המתנה מורגש מאוד וקטיעות מעצבנות מעת לעת – אבל מאחר והתקשורת מול הסמארטפון היתה מצוינת, יכול להיות שמדובר בבעיה מצד המקלט המובנה שבלפטופ שלנו.

Anker Soundcore Liberty 4 NC: אין חדש בתוך האוזן


מקנחים בעמידות. האוזניות מצוידות בתקן IPX4, שלפי היצרנית הן "עמידות למים ואבק" אבל פירוט רמות האבק לא מפורטות ובנוגע לנזקי מים, מדובר בעמידות של עד השפרצות מים קלות, כלומר זיעה לא תזיק לאוזניות אבל לא היינו בודקים אותן תחת טיפות הגשם. שימו לב לעניין נוסף: היבואנית מסירה אחריות מנזקי מים, עובדה שלא בדיוק משרה ביטחון רב.

Anker Soundcore Liberty 4 NC: אין חדש בתוך האוזן
Anker Soundcore Liberty 4 NC: אין חדש בתוך האוזן


האפליקציה של Soundcore כבר הוכיחה את עצמה בסקירות קודמות כאחת היעילות בקטגוריה, בזכות תפריטים ברורים ונוחים ומגוון פיצ'רים שמקדשים התאמה אישית. בין התכונות הזמינות כאן: מעבר בין סוגי צליל (LDAC, סראונד או אקולייזר), העדפת ANC ועוצמתו, שינוי מחוות המגע ומחווני הצליל והגדרת כיבוי אוטומטי בדקות. האפליקציה מהירה, מאוד ידידותית למשתמש ובשורה התחתונה, מעולה בהתאם לייעודה.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

היצרנית מבטיחה עד 10 שעות שימוש באוזניות ועוד 40 שעות בקייס הטעינה. כשביטול הרעשים פועל, הסוללה תפחת בקצב מואץ כמובן: 7 שעות האזנה באוזניות ועוד 24 שעות בקייס הטעינה. חשוב להזכיר שגם המקודד LDAC נחשב לזללן סוללה לא קטן וגם אם תכבו את ביטול הרעשים, תשיגו לא יותר מ-6 שעות האזנה. הפעלת ביטול הרעשים וה-LDAC במקביל תשיג לא יותר מ-5 שעות סוללה, כלומר של ירידה של פי 2 מאופן השימוש החסכוני ביותר של האוזניות.


Anker Soundcore Liberty 4 NC: אין חדש בתוך האוזן


המציאות מאוד תאמה להבטחות: האוזניות פעלו במשך יום עבודה שלם בעוצמת ווליום 50% כשביטול הרעשים פעל והגענו איתן ל-6 שעות ו-40 דקות. יום למחרת אותו פלייליסט נוגן, הפעם עם ביטול רעשים כבוי – והאוזניות הציעו סביבות 9.5 שעות האזנה.


הטעינה מתבצעת דרך מחבר USB-C ששולב בתחתית הקייס והוא גם תומך בטעינה מהירה (10 דקות טעינה משיגות 4 שעות האזנה) וכן בטעינה אלחוטית. טעינה מלאה של האוזניות בקייס אורכת בערך שעה וחצי וכ-3 שעות נדרשות עבור טעינה מלאה של הקייס. טעינה אלחוטית אורכת יותר זמן מן הסתם, סביבות 3.5-4 שעות. אגב קייס, גודלו סמלי (רוחב ואורך 5.5 ס"מ, עומקו 3 ס"מ) ובכיס המכנסיים שלנו הוא לא בלט מדי.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply