חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - Olympus E520: מקצועית חובבנית

אוריה גנור | 19.11.2008
הטוב
  • Live View
  • ניקוי חיישן אוטומטי
  • מנגנון זיהוי פנים
  • מייצב תמונה אופטי
  • קומפקטית וקלת משקל ביחס ל-DLSR
  • שתי עדשות קיט מצורפות
הרע
  • נטייה לחשיפת יתר ולתת חשיפה
  • מיקוד אטי בתנאי תאורה נמוכים
  • עדשות פשוטות יחסית
  • אין מסך נתונים דיגיטלי
בשורה התחתונה

מבחינות רבות ה-520 היא מצלמת Entry-Level קלאסית: היא נוחה וידידותית לשימוש, מצורפות אליה שתי עדשות שחוסכות מהמשתמש המתחיל את ההתלבטות ואת ההוצאה הכרוכה ברכישת עדשות נפרדות; היא כוללת תכונות נוספות שמקלות על השימוש והתפעול השוטף, כמו ניקוי חיישן, זיהוי פנים, Live View, מייצב תמונה ואפילו תכניות צילום מובנות. גם המחיר שלה נוח בהשוואה למצלמות מקצועיות אחרות. כל זה הופך אותה למצלמה שתתאים מאוד לצלמים שרוצים להתנסות לראשונה במצלמה מקצועית.

אבל אם אתם מעוניינים לעבור למצלמת SLR כדי להשיג תוצאות צילום באיכות גבוהה, קחו בחשבון שדווקא בתחום הזה ה-520 מעט מאכזבת.

הקדמה

E520 של אולימפוס היא מצלמה מקצועית (DSLR) ברמת כניסה, המיועדת לצלמים שעושים את צעדיהם הראשונים בתחום הצילום המקצועי. ככזאת, בהשוואה למצלמות מקצועיות אחרות, היא קומפקטית וקלת משקל יחסית והיא משופעת בתכונות האופייניות יותר למצלמות קומפקטיות.

E520, מחליפתה של ה-E510 הפופולרית, מציגה מפרט עשיר: היא בעלת רזולוציה של 10 מגה פיקסל, מייצב תמונה, Live View, מנגנון זיהוי פנים, ניקוי חיישן ועוד. כמו כן מצורפות למצלמה שתי עדשות קיט שאמורות לתת מענה למרבית סוגי הצילום.

הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
מנגנון המונע או מפחית את הטשטוש בתמונה שנוצר כתוצאה מתזוזה או רעד בעת הצילום. מייצב תמונה חיוני במיוחד בצילום בטווחים רחוקים (זום של x4 ויותר) או בצילום מאקרו, מצבים שבהם המצלמה רגישה יותר לרעידות. יש שני סוגים של מייצבי תמונה - אופטי ודיגיטלי. האופטי יעיל ואיכותי יותר מהדיגיטלי ולכן עדיף עליו, בעיקר אם מדובר בצילום בזום גדול מאוד.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות הקומפקטיות, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.

איכות צילום

(45% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

איכות הצילום של ה-520 לא הרשימה אותנו במיוחד, ואף לא עלתה על מצלמות טובות שאינן SLR. בצילום באור יום, הפיקה ה-520 תמונות בצבעים טבעיים ויפים, אך לעתים די חשוכות. פעמים רבות הבחנו בחשיפת יתר בתמונה, אמנם לא ברמה מוגזמת אך מצופה ממצלמה מקצועית שתדע להתמודד טוב יותר במצבים כאלה. ניסינו לפתור את הבעיה על ידי שימוש בשלושת מצבי חשיפת האור בנפרד (ממוצע, מרכזי ונקודתי), אך הבעיה לא נפתרה, ואפילו בחשיפה ממוצעת נראו אותן חשיפות יתר. כאשר הפלאש היה מכוון על מצב אוטומטי, מסיבה שאינה ברורה ה-520 עשתה בו שימוש מפעם לפעם גם באור יום מלא. במצב זה, תמונות רבות נראו קונטרסטיות יתר על המידה והופיעו בצבעים חזקים מדי. כאשר העברנו את הפלאש למצב כבוי, המצב השתפר אך כמה מהתמונות נראו חשוכות מדי.

יכולות המיקוד של ה-520 נעות בין טובות לחלשות. בצילום באור יום מלא, ה-520 מתמקדת על האובייקט בזריזות, אך בצילום בתוך הבית היא לקחה לעצמה שניות ארוכות להתמקד ולצלם. בצילום בתוך הבית ללא פלאש, התקשתה המצלמה להתמקד כראוי. תמונות שצולמו עם פלאש נראו ממוקדות יותר אמנם, אך הופיעו בקונטרסטיות חזקה. תמונות שצולמו בתוך הבית עם פלאש ובמרחק של יותר ממטר וחצי מהאובייקט – נראו מעט חשוכות. תמונות שצולמו במרחק של פחות ממטר אחד מהאובייקט לקו לעתים בחשיפת יתר.

ה-520 כוללת מייצב תמונה אופטי שמטרתו לשפר את חדות התמונה על ידי תיקון תזוזות היד והמצלמה. המייצב מאפשר בחירה בשלושה מצבים שונים של ייצוב. אף שהמייצב מסייע לכפר על תזוזת היד בעת הצילום, אך בשורה התחתונה הוא אינו מספיק אפקטיבי.

בכל הקשור להפחתת הגרעיניות ה-520 עושה עבודה טובה. הגרעיניות החלה להופיע בתמונות שצולמו ב-ISO 400 ויותר, אך עד ל-ISO 800 התמונות נראו די נקיות. ראוי לציין כי הגרעיניות נראית בעיקר על צג המחשב, אך לא תבחינו בה בהדפסת התמונות בגדלים סטנדרטיים (10X15, 13X18).

ה-520 אינה כוללת נורת עזר למיקוד, והיא נעזרת במטח הבזקים כדי להאיר את האובייקט ולהתמקד עליו. כאשר תבקשו לצלם אנשים, מטחי הפלאש עלולים להפריע ולגרום לאי נוחות. ה-520, כרוב מצלמות ה-DSLR, מאפשרת בחירה ידנית של אופי עיבוד התמונה. ניתן לבחור בין צילום בצבעים רגילים (Natural), צילום במצב Vivid (צבעים חזקים ועשירים), צילום במצב Muted, צילום פורטרט, צילום Monotone (שחור לבן) וצילום מותאם אישית (Costume). צילום במצב Muted התגלה כזהה בדיוק למצב Natural, ולא נראו שום הבדלים בתמונה. בכל אחד מהמצבים הללו, תוכלו לבחור את רמת החדות בתמונה (Sharpness), את מידת הקונטרסטיות בתמונה (Contrast), ואת רוויית הצבעים בתמונה.

מצב בו חיישן המצלמה נחשף זמן רב מדי לאור בגלל צמצם פתוח מדי או מהירות תריס גבוהה מדי, וכתוצאה מכך התמונה יוצאת "שרופה", כלומר שהחלקים המוארים נראים לבנים לגמרי וחסרי פרטים.
מצב בו חיישן המצלמה נחשף זמן רב מדי לאור בגלל צמצם פתוח מדי או מהירות תריס גבוהה מדי, וכתוצאה מכך התמונה יוצאת "שרופה", כלומר שהחלקים המוארים נראים לבנים לגמרי וחסרי פרטים.
מנגנון המונע או מפחית את הטשטוש בתמונה שנוצר כתוצאה מתזוזה או רעד בעת הצילום. מייצב תמונה חיוני במיוחד בצילום בטווחים רחוקים (זום של x4 ויותר) או בצילום מאקרו, מצבים שבהם המצלמה רגישה יותר לרעידות. יש שני סוגים של מייצבי תמונה - אופטי ודיגיטלי. האופטי יעיל ואיכותי יותר מהדיגיטלי ולכן עדיף עליו, בעיקר אם מדובר בצילום בזום גדול מאוד.

תכונות מיוחדות

(15% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

Live View: ה-520 כוללת את מערכת Live View, המאפשרת תצוגה מקדימה על גבי המסך לפני הצילום. עד לא מזמן אפשרות זו הייתה שמורה למצלמות הדמוי SLR והקומפקטיות בלבד. משתמשים רבים יעדיפו לחסוך מעצמם את הצילום בעזרת העינית – וזו עשויה להיות אלטרנטיבה מושלמת עבורם. חשוב לציין כי כאשר השתמשנו במערכת הLive View-, הבחנו שהמסך מתעדכן בקצב נמוך יחסית, מה שגורם לתמונה על המסך לנוע באטיות ולעתים אף בקטיעות.

ניקוי עצמי של החיישן: ה-520 כוללת מנגנון אוטומטי לניקוי אבק ולכלוך שהצטברו על החיישן. מצלמות DSLR (בניגוד לקומפקטיות ולדמויות SLR) חשופות יותר לצבירת אבק בתוך גוף המצלמה, מהסיבה הפשוטה שבזמן החלפת העדשות חלקה הפנימי של המצלמה חשוף לגמרי. במידה שתבחינו בנקודות שחורות או אפורות על גבי התמונות שתצלמו, דעו כי לרוב מדובר בלכלוך על החיישן. אופציה נוספת היא כמובן לכלוך על העדשה. מנגנון הניקוי האוטומטי יפעל כמעט בכל פעם שתפעילו את ה-520, ואין צורך להפעילו בצורה ידנית. מדובר בחסכון של מאות שקלים לאורך הזמן – ניקוי חיישן במעבדה מקצועית עולה בין 100 ל-200 שקל.

Olympus E520
ניקוי עצמי של החיישן. מדובר בחסכון של מאות שקלים לאורך הזמן – ניקוי חיישן במעבדה מקצועית עולה בין 100 ל-200 שקל



 


מייצב תמונה: ה-520 כוללת מייצב תמונה אופטי. המייצב אמור לתקן את הטשטושים והמריחות הנגרמות כתוצאה מתזוזת היד – ובכך לשפר את החדות בתמונה. המנגנון כולל שלושה מצבים הניתנים לבחירה ידנית, וניתן גם לכבותו במידת הצורך – לא מומלץ. במהלך הבדיקות גילינו כי מייצב התמונה מתקשה לספק את הסחורה, ובצילום בתוך הבית או בתאורה נמוכה יעילותו יורדת אף יותר.

מנגנון זיהוי פנים: מנגנון זיהוי הפנים כבר מוכר לכולנו, בעיקר מתחום המצלמות הקומפקטיות ודמויות ה-SLR. לאחרונה מופיע המנגנון גם במצלמות DSLR אחדות, ובכללן גם ב-520. מנגנון זיהוי הפנים אמור לזהות את פני המצולמים, ולשפר את איכות התמונה על ידי מיקוד וחשיפה מדויקים יותר שלהם. המנגנון ב-520 מזהה פנים רק כאשר המצולם מסתכל ישירות על המצלמה, ואינו מזהה פנים בפרופיל.

תכניות צילום: תכניות צילום הן תכונה נוספת שאותה התרגלנו לראות במצלמות קומפקטיות ודמויות SLR בלבד עד כה. תכניות הצילום האוטומטיות מופיעות תחת התפריט SCENE שבחוגת מצבי הצילום, וכוללות בין היתר פורטרט, נוף, צילום לילי, צילום ילדים, צילום ספורט, מקרו, שקיעה ועוד. יותר מכול השאר, הפתיע אותנו מצב צילום המקרו - בעיקר משום שלא עבד. אפילו ממרחק של כחצי מטר מהאובייקט, ה-520 לא הצליחה להתמקד. בעינינו, תכניות הצילום הן בעיקר גימיק שיווקי, שאולי נועד להקל על המשתמשים את המעבר ממצלמה קומפקטית למקצועית. ובמצב הצילום האוטומטי התוצאה שהתקבל תהיה זהה לחלוטין. תפריט SCENE מוצג בליווי תמונות מרשימות במיוחד המתארות את מצב הצילום. לאחר מספר שניות בהן תעמדו על שם התוכנית, יופיע גם הסבר טקסטואלי שיתאר את המצב.

אביזרים נלווים: בתחום זה ה-520 ראויה לשבחים. בניגוד לרוב מצלמות ה-DSLR שקיימות בשוק, ה-520 נמכרת עם לא אחת – אלא שתי עדשות. האחת היא עדשת Wide (זווית רחבה) של 14-42 מ"מ, והשנייה היא עדשת 40-150 מ"מ לצילום של אובייקטים רחוקים יותר. בנוסף, למצלמה מצורפים חוברת הוראות הפעלה מפורטת בעברית, ומדריך למשתמש על גבי DVD, בשפות רבות (למעט עברית). ה-520 נמכרת כמובן עם כל הכבלים והאביזרים הנלווים כגון מטען סוללה, כבל USB לחיבור למחשב ורצועת נשיאה לצוואר.

Olympus E520
ה-520 נמכרת עם שתי עדשות. האחת היא עדשת Wide (זווית רחבה) של 14-42 מ"מ, והשנייה היא עדשת 40-150 מ"מ לצילום של אובייקטים רחוקים יותר

רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
מנגנון המונע או מפחית את הטשטוש בתמונה שנוצר כתוצאה מתזוזה או רעד בעת הצילום. מייצב תמונה חיוני במיוחד בצילום בטווחים רחוקים (זום של x4 ויותר) או בצילום מאקרו, מצבים שבהם המצלמה רגישה יותר לרעידות. יש שני סוגים של מייצבי תמונה - אופטי ודיגיטלי. האופטי יעיל ואיכותי יותר מהדיגיטלי ולכן עדיף עליו, בעיקר אם מדובר בצילום בזום גדול מאוד.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.

נוחות שימוש

(20% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

ה-520 בנויה בעיקר מפלסטיק, ואיכות הבנייה שלה מעט נמוכה ביחס ל-DSLR אחרות. היא קלת משקל בהשוואה למתחרות – 475 גרם (גוף המצלמה בלבד) והאחיזה בה נוחה מאוד. ה-520, ככל מצלמות ה-DSLR כוללת כפתורים רבים ומגוונים הפרוסים לאורכה ולרוחבה. אם להיות דקדקניים, נציין שכפתור חוגת המצבים אינו משלים סיבוב מלא, וכדי לעבור ממצב הצילום M לתפריט SCENE למשל – תיאלצו לסובב את הכפתור סיבוב כמעט שלם לצד השני.

ממשק המצלמה פשוט ונוח לתפעול. הממשק כולל תפריטים ותת תפריטים רבים, אך אינו מסורבל והפונקציות השונות נמצאות בדיוק במקום בו הייתם מצפים לפגוש אותן. באמצעות התפריטים השונים תוכלו להגדיר בקלות את ה-520 לתצורה הנוחה לכם, ובין היתר לקבוע את הגדרות הצילום השונות.

Olympus E520
ממשק המצלמה פשוט ונוח לתפעול. הממשק כולל תפריטים ותת תפריטים רבים, אך אינו מסורבל והפונקציות השונות נמצאות בדיוק במקום בו הייתם מצפים לפגוש אותן. באמצעות התפריטים השונים תוכלו להגדיר בקלות את ה-520 לתצורה הנוחה לכם


 


מסך המצלמה בגודל 2.7 אינטש התגלה כבינוני באיכותו, למרות 230 הפיקסלים שלו. המסך לא מציג את התמונות שצולמו באיכות טובה, והתמונות אינן נראות חדות ועשירות במיוחד. עם זאת, המסך אינו דוהה באור יום מלא או בשמש ישירה, וניתן לצלם בעזרתו גם במצב זה. את המסך ניתן לכוון באופן ידני ל-15 דרגות שונות של בהירות ול-15 דרגות של איזון צבעים. העינית במצלמה עינית אופטית גדולה ונוחה, המעניקה כיסוי של 95 אחוז משטח השדה.

רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.

סוללה

(20% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

ה-520 מופעלת על ידי סוללת ליתיום BLM-1. על פי הצהרת היצרן, ה-520 אמורה לצלם כ-650 תמונות לפני שהסוללה תתרוקן, אך בפועל התוצאה שונה לגמרי. ה-520 אפשרה לנו לצלם כ-420 תמונות בלבד לפני שהתרוקנה, כאשר שליש מהן צולמו עם פלאש. תוצאה זו אינה מרשימה ביחס למצלמות DSLR אחרות, שלפעמים גם חוצות את קו 1,000 התמונות. טעינת הסוללה מתבצעת על ידי חיבורה למטען חיצוני, ונמשכת כשלוש שעות.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מצלמות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply