חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - Olympus Tough 8000 : חזקה, עד הצילום

הטוב
  • עמידות גבוהה מאוד במים, קור, לחץ, נפילות ואבק
  • נוחה לשימוש
  • מכסה עדשה אוטומטי
  • אפשרות לתפעול באמצעות טפיחות
  • משך פעולת סוללה טוב
הרע
  • איכות נמוכה של תמונה
  • מערכת מיקוד לא אמינה
  • צילום וידיאו מאכזב
בשורה התחתונה

Tough 8000 היא המצלמה החזקה והעמידה ביותר בקטגוריית המצלמות העמידות, והיא בנויה לתלפיות עם עיצוב יוקרתי. אהבנו את פונקצית ה-Tap Control שלה, שמאפשרת תפעול באמצעות טפיחות גם בסביבה אתגרית, ואת משך פעולת הסוללה שלה.

הצד החלש של המצלמה ה-
Tough 8000הוא דווקא איכות הצילום הבינוניות ומטה. אם צורכי הצילום שלכם בסיסיים, אך העמידות והקשיחות חשובים לכם יותר – Tough 8000 של אולימפוס עשויה להתאים לכם.

הקדמה

Tough 8000 הוא הדגם החדש בסדרת המצלמות המוקשחות של אולימפוס, שהיו מהראשונות לייצר מצלמות עמידות במים וחסינות בפני נפילות. הדגם החדש מציע מספר שיפורים לעומת קודמו, ה-6000, כמו עמידות משופרת ועיצוב מושך יותר. ה- Tough 8000היא מצלמה קומפקטית בעיצוב אטרקטיבי ויוקרתי, עם גימור מוקפד על טהרת המתכת בשילוב של מט ומבריק. מתחת למעטה הנוצץ מסתתר גם מפרט אטרקטיבי למדי, מהעשירים בקטגוריה.

המפרט כולל חיישן
CCD בגודל 1/2.3 אינטש בן 12 מגה פיקסלים, עדשת זום X3.6 רחבת זוית (28-102mm), מייצב תמונה, מסך בגודל 2.7 אינטש, זיהוי פנים, צילום יופי (החלקת פני המצולם) וחיישני מגע המאפשרים תפעול באמצעות טפיחות על גוף המצלמה. מבחינת עמידות זו המצלמה הקשוחה והעמידה בקטגוריה: היא עמידה במים בעומק של עד 10 מטר, בנפילה מגובה של עד 2 מטר, עמידה ללחץ בעוצמה של 100 ק"ג, חסינת אבק ועמידה בטמפרטורה של עד 10 מעלות צלזיוס. Tough 8000 של אולימפוס זכתה בפרס TIPA 2009 בקטגוריית המצלמה המוקשחת הטובה ביותר.

Tough 8000
פועלת על סוללת ליתיום ייעודית ומאחסנת את התמונות על כרטיסי xD או Micro-SD (באמצעות מתאם(.

האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
מנגנון המונע או מפחית את הטשטוש בתמונה שנוצר כתוצאה מתזוזה או רעד בעת הצילום. מייצב תמונה חיוני במיוחד בצילום בטווחים רחוקים (זום של x4 ויותר) או בצילום מאקרו, מצבים שבהם המצלמה רגישה יותר לרעידות. יש שני סוגים של מייצבי תמונה - אופטי ודיגיטלי. האופטי יעיל ואיכותי יותר מהדיגיטלי ולכן עדיף עליו, בעיקר אם מדובר בצילום בזום גדול מאוד.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות הקומפקטיות, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.

איכות צילום

(30% מהציון הסופי)
6.5 מתוך 10

חרף המראה היוקרתי שלה, Tough 8000 לא מצטיינת באיכות התמונות שהיא מפיקה. נראה שבאולימפוס השקיעו יותר בקשיחות המבנה שלה, וקצת הזניחו את הייעוד העיקרי שלה – לצלם תמונות איכותיות.

הדברים החיוביים שאפשר לומר על התמונות שמפיקה המצלמה הזאת הם שהצבעים טובים, החשיפות לרוב נכונות וכך גם איזון הלבן. במבט כללי התמונה נראית בסדר, אבל אם תביטו בה מעט מקרוב תבחינו מיד שהתמונות רכות והפירוט דל. גם בערכי ISO נמוכים ניתן להבחין בעקבות של הדחיסה הדיגיטלית ובמריחות, ב-ISO גבוה המצב מחמיר משמעותית. בעוד שמרכז התמונה חד בדרך כלל, שולי התמונה מאבדים מיקוד לעתים קרובות ונראים מטושטשים. גם מערכת הפוקוס לא אמינה דיה, ורבות מהתמונות שצילמנו, כשהמצלמה דיווחה שהיו ממוקדות כראוי, התגלו מטושטשות וחסרות נקודת מיקוד.

עוצמת הפלאש חזקה יחסית ומאירה חדר בינוני-גדול ללא בעיה, ועם זאת הוא מצליח לרוב שלא לשרוף את פני המצולם מקרוב. מאידך, הבחנו שבחלק מהתמונות בהן השתמשה המצלמה בפלאש הצבעים נראו אנמיים ולא רוויים מספיק. מצב המקרו מאפשר צילום ממרחק מינימלי של 2 ס"מ, וכשהמיקוד מצליח התמונה יוצאת טובה ויחסית עשירה בפרטים.

תוצאות הצילום מתחת למים דומות למדי לשאר הדגמים בקטגוריה שבדקנו, ובסך הכול התמונות סבירות ושמישות. הן קצת רכות יותר מהאחרות ופחות מפורטות, אך לפחות המצלמה משתמשת ב-ISO בינוני-נמוך ולא מעלה אותו על אף האור החלש (אלא משתמשת בפלאש).

מצבי הצילום כוללים מצב iAuto (אוטומטי שגם מזהה סצנות), P, 19 סצנות צילום ומצב יופי שנועד לצילום פורטרטים ומנקה לאחר הצילום (בתהליך די ממושך) את פני המצולם מחטטים ונקודות שונות. הפונקציה הזו חביבה ואפילו יעילה, אבל לא ברור מה היא עושה במצלמה שמתהדרת בקשיחות ועמידות דווקא.

Olympus Tough 8000


במבט כללי התמונה נראית בסדר, אבל אם תביטו בה מעט מקרוב תבחינו מיד שהתמונות רכות והפירוט דל. גם בערכי ISO נמוכים ניתן להבחין בעקבות של הדחיסה הדיגיטלית ובמריחות, ב-ISO גבוה המצב מחמיר משמעותית

צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.
מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.

וידיאו וקול

(10% מהציון הסופי)
6 מתוך 10

Tough 8000 מסוגלת לצלם סרטוני וידיאו ברזולוציה של 640X480 ובקצב של עד 30 פריימים לשנייה. כשבדקנו את מצב הצילום שלה, התאכזבנו לגלות שאורך הסרטונים מוגבל ל-10 שניות בלבד. הפחתנו את קצב הפריימים ל-15 והמגבלה הוסרה, אך הסרטונים נראו קופצניים ומקרטעים בהתאם. כשבדקנו את התוצאות במחשב נוכחנו שההפסד לא גדול במיוחד: גם בסרטונים הקצרים בקצב 30 פריימים איכות הוידיאו בינונית במקרה הטוב, והתמונה נראית מלאכותית וחסרת פירוט. זום אופטי או דיגיטלי אינו זמין במהלך צילום הוידיאו.

הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
זום אופטי מאפשר לקרב או להרחיק את האובייקט המצולם מבלי לפגום באיכות התמונה. זאת בשונה מזום דיגיטלי שמקרב ומרחיק את האוביקט באמצעות תוכנה ופוגם באיכות התמונה (ראו המחשה). טווח הזום מבוטא במכפלה כגון x3, x4 המציינת פי כמה ניתן להתקרב לאובייקט. במצלמות קומפקטיות רבות הזום האופטי הוא לפחות x3, אבל מומלץ לבחור מצלמה עם זום אופטי גדול יותר כדי שניתן יהיה לצלם אובייקטים מרוחקים מבלי להתקרב אליהם פיזית.  

נוחות שימוש

(40% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

Tough 8000 נראית מסיבית וכבדה, אך למעשה משקלה סביר – 182 גרם. היא תכנס בקלות לכיס המכנסיים אך נוכחותה תורגש. האחיזה בה נוחה והיא מעניקה תחושה של מצלמה רצינית וחזקה.

סט המקשים בגב המצלמה מסודר בתצורה סטנדרטית, וכולל זוג מקשי זום, גלגלת מצבים קטנה, מקש ניווט 5 כיווני וארבעה מקשים נוספים סביבו. המקשים כולם עשויים מתכת וקצת קטנים מדי, וגם הסימון שלהם לא מודגש מספיק, מה שאילץ אותנו להתקרב למצלמה כדי להבין על מה אנחנו לוחצים. אולי בגלל זה הכניסה אולימפוס את התכונה המגניבה Tap Control, שמאפשרת לתפעל את המצלמה באמצעות טפיחות באזורים שונים של המצלמה. נניח שאתם באמצע טיול אתגרי, בקור מקפיא ועם כפפות עבות, וקשה ללחוץ על המקשים הקטנים; תודות ל- Tap Control תוכלו לתפעל את המצלמה על ידי מכות קלות. חששנו שמדובר בגימיק, אבל בדקנו וזה עובד לא רע בכלל, ובסך הכול זוהי  תוספת חביבה ביותר.
 

Olympus Tough 8000


Tough 8000 נראית מסיבית וכבדה, אך למעשה משקלה סביר – 182 גרם. היא תכנס בקלות לכיס המכנסיים אך נוכחותה תורגש. האחיזה בה נוחה והיא מעניקה תחושה של מצלמה רצינית וחזקה

המסך, בגודל 2.7 אינטש וברזולוציה של 230 אלף פיקסלים, חד ואיכותי ומספק תצוגה טובה. הוא מתפקד לא רע גם באור יום.

העדשה פנימית לגמרי וגם מצוידת במכסה שנפתח ונסגר אוטומטית ומגן עליה. העדשה מהירה מאוד ולוקח לה פחות מ-1.5 שניות לעבוד בין מצב Wide ל-Tele ובחזרה. מערכת המיקוד מהירה, אבל לא תמיד אמינה, ובמקרים לא מעטים מדווחת על מיקוד מוצלח בעוד התמונה שמתקבלת חסרת פוקוס בעליל.



Olympus Tough 8000

נניח שאתם באמצע טיול אתגרי, בקור מקפיא ועם כפפות עבות, וקשה ללחוץ על המקשים הקטנים; תודות ל- Tap Control תוכלו לתפעל את המצלמה על ידי מכות קלות. בדקנו וזה עובד לא רע בכלל

ממשק המשתמש מחולק לתפריט המהיר שצץ בלחיצה על OK, ותפריט העומק במקש Menu. התפריט המהיר מופיע בשתי שורות מצדדי המסך ומזכיר מאוד את זה של קנון. הוא נוח ומהיר ומאפשר לקבוע בזריזות פרמטרים בתמונה. תפריט העומק הראשי מבוסס אייקונים שלחיצה על אחד מהם מובילה לתפריט טקסטואלי. התפריטים מסודרים כראוי, קריאים ומהירי תגובה

כיוון ש-Tough 8000 היא המצלמה הקשוחה ביותר שקבלנו לבדיקה, היא זו גם שהתעללנו בה יותר מכולן. השלכנו אותה על הרצפה שוב ושוב מגובה של 1.5 מטר, גלגלנו אותה על הרצפה, הטבענו אותה במים למשך שעה וחצי – והיא בהחלט הצדיקה את שמה ויצאה מכל זה ללא פגע, אפילו בלי שריטות נראות לעין. נציין לשבח גם את כיסוי העדשה האוטומטי שלא מצאנו באף מצלמה מתחרה. הנקודה הבעייתית היחידה (והשולית) היא הגימור המבריק בחזית המצלמה, שסופח טביעות אצבע במהירות שיא.

ערכת המצלמה כוללת מטען ביתי, כבל USB, כבל A\V, שרוך נשיאה, מתאם לכרטיס Micro-SD וספר הדרכה מפורט, באנגלית בלבד.

Olympus Tough 8000

המסך חד ואיכותי ומספק תצוגה טובה. הוא מתפקד לא רע גם באור יום. המקשים כולם עשויים מתכת וקצת קטנים מדי, וגם הסימון שלהם לא מודגש מספיק, מה שאילץ אותנו להתקרב למצלמה כדי להבין על מה אנחנו לוחצים


הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

זמן אתחול וזמן מחזור

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

ל- Tough 8000לוקח כ-3 שניות להידלק, זמן ארוך מהרצוי, אך היא נכבית מיידית. בין צילום לצילום תמתינו כ-2.5 שניות, זמן סביר שמתארך מאוד לכדי 8 שניות בשימוש בפלאש.

מצב צילום הרצף מאפשר קצב של כתמונה בשנייה, אלא אם כן תבחרו במצב הרצף המהיר, שיוריד את הרזולוציה אוטומטית ל-3 מגה פיקסל אך ילכוד תמונות בקצב זריז מאוד של 15 תמונות בכ-4 שניות.

הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  

סוללה

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

המצלמה מצוידת בסוללת ליתיום-יון בהספק נכבד של 925mAh, ומשיגה זמן סוללה טוב מאוד. הצלחנו לצלם אתה כ-570 תמונות, כשליש מהן עם פלאש, לפני שהסוללה התכלתה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מצלמות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply