חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Sony Ericsson W760i סוני
גודל מסך: 2.2 אינטש
כרטיס SIM: SIM אחד
שנת הכרזה: 2008
מבנה המכשיר: סליידר
Smartphone: טלפון רגיל
ממשק הפעלה: מקשי ספרות
סוג מסך: TFT
רזולוציה: 320x240 פיקסלים
ציון WiseBuy
8.5
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
idan 07.07.13
שי 09.03.13
אופיר 10.12.12
Eyal 16.01.11
אלעד 08.10.10
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Sony Ericsson W760i סוני

בן סלור | 19.11.2008
הטוב
  • נגן מוזיקה מעולה
  • מסך מצוין
  • עיצוב אטרקטיבי
  • מקלט
  • GPS
  • מובנה
  • בקר אימונים
  • בנוי היטב
  • נגן מוזיקה מעולה
  • מסך מצוין
  • עיצוב אטרקטיבי
  • מקלט
  • GPS
  • מובנה
  • בקר אימונים
  • בנוי היטב
הרע
  • איכות צילום בינונית, אין פלאש ואין אוטופוקוס
  • חיבור קנייני לאוזניות
  • זיכרון פנימי קטן
  • איכות צילום בינונית, אין פלאש ואין אוטופוקוס
  • חיבור קנייני לאוזניות
  • זיכרון פנימי קטן
בשורה התחתונה

הסליידר החדש מבית סוני אריקסון הוא מכשיר מולטימדיה המשלב נגן מוזיקה מעולה עם יכולות ניווט ושפע תכונות מעניינות. עיצובו של המכשיר נאה, הוא בנוי היטב, נוח לשימוש וידידותי לתפעול. מה עוד אפשר לבקש? ובכן, אפשר. מצלמה קצת יותר טובה וזיכרון פנימי נדיב יותר.

הקדמה

ה-W760i הוא מכשיר נוסף שמצטרף לסדרת Walkman ההולכת ומתארכת של סוני אריקסון. הוא מגיע בעקבותיו של i980W, וכמוהו הוא מאובזר לתפארת ואף כולל רכיב GPS מובנה.

זהו מכשיר מולטימדיה בתצורת סליידר בגודל בינוני עם תמיכה בדור 3.5. המפרט כולל מסך 2.2 אינטש, נגן מוזיקה מתקדם, ספיקר סטריאופוני, מצלמה בת 3.2 מגה פיקסל, מקלט רדיו עם RDS, קישורית Bluetooth בתקן A2DP, חיישן תנועה, בקר אימונים, משחקים חביבים ועוד תכונות רבות ומעניינות.

טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.
כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

איכות השמע בשיחות טובה מאוד. השמע באפרכסת חזק וברור וללא כל הפרעות. גם כאשר יש רעשים ברקע עדיין שמענו היטב את הצד השני וגם הוא שמע אותנו מצוין לכל אורך השיחה. איכות הספיקר טובה אך עוצמתו אינה גבוהה במיוחד.

בהאזנה למוזיקה דרך האוזניות, המכשיר עושה עבודה נפלאה וטובה מהרבה נגני מוזיקה שקיימים בשוק. הבסים חדים ועמוקים והצליל ההיקפי נשמע מצוין. העוצמה גבוהה מאוד והאוזניות נוחות לשימוש. איכותו של הספיקר הסטריאופוני בהשמעת מוזיקה סבירה, אך כפי שציינו קודם הוא אינו עוצמתי במיוחד.

Sony Ericsson W760i
השמע באפרכסת חזק וברור וללא כל הפרעות. איכות הספיקר טובה אך עוצמתו אינה גבוהה במיוחד. בהאזנה למוזיקה דרך האוזניות, המכשיר עושה עבודה נפלאה. הבסים עמוקים והצליל ההיקפי נשמע מצוין. העוצמה גבוהה מאוד והאוזניות נוחות לשימוש

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה-W760i הוא מכשיר סליידר בגודל בינוני ובמשקל של 103 גרם. הוא נכנס ויוצא מהכיס בצורה חלקה הודות לקווים המעוגלים. הוא נוח מאוד לאחיזה ולדיבור ומאפשר תפעול מלא וקל ביד אחת. איכות החומרים גבוהה, העיצוב נאה והגימור מצוין. מנגנון הסליידר בנוי היטב והחלק העליון יושב מצוין על הציר ללא תזוזות מיותרות. הפתיחה והסגירה נעשות במידה סבירה ויעילה של התנגדות, כך שהוא לא ייפתח או ייסגר מאליו, והסליידר נשאר יציב מאוד גם כשהוא פתוח וגם כשהוא סגור.

Sony Ericsson W760i
ה-i760 Wהוא מכשיר סליידר בגודל בינוני ובמשקל של 103 גרם. מנגנון הסליידר בנוי היטב והחלק העליון יושב מצוין על הציר ללא תזוזות מיותרות. הפתיחה והסגירה נעשות במידה סבירה ויעילה של התנגדות, כך שהוא לא ייפתח או ייסגר מאלי


 


לוח המקשים מחולק כמו במרבית הסליידרים לשתיים, כך שכל מקשי התפעול נמצאים בחלקו העליון של המכשיר והמקשים האלפאנומריים נמצאים בחלקו התחתון ונחשפים עם פתיחת הסליידר.


מעל למסך נמצאים שני כפתורים קטנים מרובעים, כאשר הימני פותח את גלריית התמונות והסרטונים ואילו השמאלי מציג את התמונה האחרונה שצולמה. מקשי קיצור לתמונות הוא רעיון מצוין שחוסך זמן וטרחה, אבל היה נחמד לו היה אפשר לתכנת את המקשים הללו לעוד פעולות.

מתחת למסך ממוקמים המקשים שהתרגלנו לראות במכשירי סוני אריקסון האחרונים. בצד ימין נמצא מקש ה-softkey אשר מפנה ליישומים וקיצורי דרך מבוססי אינטרנט, מתחתיו מקש ניתוק השיחה, ולמטה מקש המחיקה. בצד השמאלי בתחתית המסך נמצא מקשsoftkey  נוסף שמוביל למדיה סנטר המשובח, תחתיו מקש החיוג ובפינה השמאלית מקש קיצורי הדרך.

במרכז יושב כפתור הניווט העגול והגדול, שניתן לתכנות. באמצעותו מנווטים בקלות בשלל התפריטים ושולטים על נגן המדיה. הנווט היעיל עשוי מתכת נעימה למגע ובמרכזו כפתור אישור מחוספס ומוצלח. המקשים האלפאנומריים שבחלקו התחתון של הסליידר נוחים מאוד לשימוש. הם גדולים יחסית ומופרדים היטב זה מזה. טעויות הקלדה כמעט אינן קורות אך מומלץ להביט במסך בזמן ההקשה.

בחלקו הימני העליון של המכשיר נמצא בורר העוצמה שמעט קטן וצר מדי, ובחלקו השמאלי של המכשיר נמצאים החיבור הקנייני ומתחתיו מקש להפעלת הווקמן ולשימוש בחיישן התנועה.

Sony Ericsson W760i
במרכז יושב כפתור הניווט העגול והגדול, שניתן לתכנות. באמצעותו מנווטים בקלות בשלל התפריטים ושולטים על נגן המדיה. הנווט היעיל עשוי מתכת נעימה למגע ובמרכזו כפתור אישור מחוספס ומוצלח


 


גב המכשיר מחולק לשניים. החלק העליון עשוי פלסטיק איכותי ונעים מאוד למגע ומתחתיו נמצא פס הפרדה שחור ובמרכזו חיווי המהבהב בהתאם לקצב המוזיקה – נחמד. בחלק התחתון נמצא מכסה הסוללה שעשוי מאותו פלסטיק איכותי, אבל ללא שימוש בציפורניים זה כמעט בלתי אפשרי לפתוח אותו. נראה גם כי הוא לא יחזיק מעמד לאחר פתיחות מרובות.

המסך בגודל 2.2 אינטש וברזולוציה של 320x240, תומך בעד 262 אלף צבעים ועושה עבודה מצוינת. התצוגה טובה והתמונות נראות חדות מאוד, אך באור שמש ישיר קשה להבחין בפרטים בשל ההשתקפות.

מערכת ההפעלה לא מחדשת הרבה. היא מעוצבת יפה, נוחה וידידותית כמו בשאר מכשירי החברה. אך במכשיר הנוכחי, המעבר בין התפריטים לא מהיר במיוחד וישנן ערכות נושא שבהן הוא אטי במיוחד.

טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.
שני המקשים הנמצאים בראש לוח המקשים לצדי מקש הניווט או הג'ויסטיק, קרוב למסך, שתפקודם משתנה בהתאם למסך בו נמצאים. מסומנים לרוב בנקודה או בקו קצר.
שני המקשים הנמצאים בראש לוח המקשים לצדי מקש הניווט או הג'ויסטיק, קרוב למסך, שתפקודם משתנה בהתאם למסך בו נמצאים. מסומנים לרוב בנקודה או בקו קצר.
טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

יישומי מולטימדיה

(20% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה-W760i הוא מכשיר מולטימדיה עתיר תכונות, כשהבולטת שבהן היא כמובן נגן המוזיקה. זהו אותו נגן Walkman מגרסה 3.0 שקיים במכשירים אחרים בסדרה. תוכנת הנגן מצוינת, נוחה לשימוש וכוללת מגוון תכונות מעניינות.

אפשר לקטלג את המוזיקה לפי שם האמן, אלבום, רצועות, ז'אנר, ספרי שמע ופודקאסטים. בנוסף ישנה אפשרות למיין את השירים לפי מצב הרוח. זה גימיק חביב אך לא מדויק במיוחד. תוכנת הנגן כוללת איקולייזר בעל 9 מצבים, הרחבת באסים והרחבת סטריאו.

אפשר להפעיל את הנגן גם בעזרת חיישן התנועה, שכמוהו ראינו כבר ב-W980i. החיישן מאפשר להעביר שירים על ידי לחיצה על מקש הווקמן תוך כדי טלטול המכשיר ימינה או שמאלה. בנוסף, ניתן לשלוט בעוצמת השמע על ידי ניעור המכשיר למעלה או למטה. שוב, כמו במכשירים הקודמים, זהו אינו יותר מגימיק ואין סיבה הגיונית מדוע לא להשתמש במקש הניווט.

ניגון כל קובצי המדיה יכול להתבצע דרך המדיה סנטר או דרך מנהל הקבצים (בנוסף לניגון המוזיקה ב(Walkman-. המדיה סנטר שמופעל בלחיצה על ידי ה-softkey השמאלי מאפשר בצורה ידידותית וויזואלית מאוד להפעיל את כל קובצי המדיה שבמכשיר. מצגת תמונות, תיוגן וסידורן באלבומים, השמעת מוזיקה לפי כל הקטלוגים או רשימות השמעה, ניגון סרטי הוידיאו, הפעלת המשחקים והגדרה נוחה של הזנות RSS. את מצגת התמונות ניתן ללוות בפס קול –  פונקציה נחמדה שקיימת גם במצלמות סטילס של סוני.  

ב-W760i רדיו הכולל את הפונקציות הרגילות המוכרות מהמכשירים הקודמים ובהן20 תחנות קבועות בזיכרון, RDS וה-TrackID של סוני אריקסון.

במכשיר מצלמת סטילס בת 3.2 מגה פיקסל. חבל שאין פלאש ואפילו לא אוטו-פוקוס, אבל בעיקר חבל שאיכות המצלמה ירודה. סוני אריקסון הוכיחה שהיא מסוגלת לצייד את מכשיריה במצלמה טובה ויעילה מאוד. אנחנו לא מדברים אפילו על ה-C902, עם המצלמה המעולה שלו. היינו מסתפקים במצלמה שנמצאת במכשיר ותיק הרבה יותר, למשל ה-K800i. בתנאי תאורה טובים התמונות יוצאות מרוחות ומגורענות וכמובן שאם כך הן נראות ביום, בצילום לילי המצב חמור בהרבה.

מבחינת אפשרויות הצילום נתחיל מכך שלא ניתן לצלם כאשר המכשיר במצב אופקי. יש צילום פנורמה, הוספת מסגרת, צילום רצף של 4 תמונות, מצב לילה (שלא תורם רבות), צילום עצמי,  איזון לבן, סוגי אפקטים, ובעזרת ה-GPS המובנה ניתן להוסיף לכל תמונה את המיקום המדויק בו צולמה.

Sony Ericsson W760i
במכשיר נגן Walkman מסדרה 3.0 שקיים במכשירים אחרים בסדרה. תוכנת הנגן מצוינת, נוחה לשימוש וכוללת מגוון תכונות מעניינות. במכשיר מצלמת סטילס בת 3.2 מגה פיקסל. חבל שאין פלאש ואפילו לא אוטופוקוס, אבל בעיקר חבל שאיכות המצלמה ירודה


 


צילום הוידיאו נעשה ברזולוציה בינונית של 320x240 ((QVGA ובקצב לא מזהיר אם כי אופייני למכשירים רבים של 15 פריימים בשנייה ונשמר כקובץ MPEG4. תכונות צילום הוידיאו דומות לאלה שבצילום סטילס. הסרטונים באיכות סבירה אך הם לא חדים מספיק, מעט מפוקסלים ומקוטעים. סרטון של דקה באיכות הגבוהה ביותר תופס 3MB של זיכרון.

בהתחשב בשלל יישומי המולטימדיה שמכיל המכשיר, הזיכרון הפנימי מאכזב בדלותו – 40MB בלבד, שלא מספיקים כמעט לכלום. ה-W760i תומך בהרחבה לכרטיס זיכרון מסוג Memory Stick Micro (M2).

ה-W760i מאובזר ברכיב GPS. בקטגוריית הניווט ישנן מספר אפליקציות:Google Maps  המוכרת ותוכנת ניווט חינמית ניסיונית בשם Wayfinder שלא מועילה במיוחד. אם רוצים יכולות ניווט אמיתיות צריך להשתמש בתוכנת הניווט של המפעיל הסלולרי (בתשלום חודשי נוסף), שעובדת מצוין. לו רק המסך היה גדול יותר לא צריך יותר מזה על מנת לנווט בנוחות ברחובות ובכבישי הארץ.

עוד כולל המכשיר בקר אימונים. זהו יישום מצוין המאפשר בעזרת ה-GPS למדוד את קצב התקדמותנו בהליכה או בריצה, זמן האימון, שריפת קלוריות וכו'. ניתן לבנות תכנית אימונים ולעקוב בעזרת יומן מתי ביצענו אימונים ומה הייתה הפעילות בכל אימון. משום מה היישום לא תורגם כראוי לעברית (בדומה ל-702C) וכל הטקסט מופיע בכתב מראה. נקווה לגרסת עדכון שתתקן זאת.

בנוסף ישנן עוד מספר אפליקציות המגיעות עם המכשיר, בהן תחזית מזג אוויר המתעדכנת דרך האינטרנט, אפליקציית המרה לרוב סוגי המדדים (מרחק, נפח, משקל, טמפרטורה, מהירות ואף חישוב טיפים במסעדות), ICQ, Messanger, וכמובן, שעון עולמי, טיימר ושעון עצר (סטופר).

המכשיר מגיע עם  מספר לא רע של משחקים נחמדים בהם Need for Speed PRO Street שבו אפשר לנהוג בעזרת חיישן התנועה על ידי הטיית המכשיר ימינה ושמאלה, גלישת סנובורד, רכבת הרים Rollercoaster Rush 3d, שובר הלבנים,  Guitar RockTour בסגנון Guitar HERO וכן משחק יריות פשוט.

Sony Ericsson W760i
המכשיר מגיע עם  מספר לא רע של משחקים נחמדים בהם Need for Speed PRO Street שבו אפשר לנהוג בעזרת חיישן התנועה על ידי הטיית המכשיר ימינה ושמאלה

תשדירי שמע או וידיאו עצמאיים בנושאים מגוונים המופצים ברשת האינטרנט, וזמינים להורדה חינמית. מקליטי הפודקאסטים, כמו הבלוגרים, מדברים על תחומי העניין שלהם (לעתים בשילוב ג'ינגלים, מעברונים ומוזיקה, ממש כמו משדר רדיו או טלוויזיה), מעלים את הקובץ לרשת האינטרנט והגולשים מוזמנים להוריד את הפודקאסט ולקבל עדכון אוטומטי דרך ה-RSS. 
שני המקשים הנמצאים בראש לוח המקשים לצדי מקש הניווט או הג'ויסטיק, קרוב למסך, שתפקודם משתנה בהתאם למסך בו נמצאים. מסומנים לרוב בנקודה או בקו קצר.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
ברוב הטלפונים הסלולריים כיום משולבת מצלמת סטילס. מצלמות הסטילס הסלולריות נחלקות לשלוש קטגוריות עיקריות, הנבדלות באיכות ובגודל התמונות שהן מפיקות:   עד 1.3 מגה פיקסל: מצלמות בסיסיות ברזולוציה נמוכה, לצילום מזדמן של תמונות לצורך שימוש בטלפון או להעברה למחשב. הדפסה של תמונות ממצלמות כאלו תניב לרוב תוצאה לא איכותית.    2-3.2 מגה פיקסל: מצלמות ברמה בינונית לצילומים מזדמנים, שמאפשרות גם הדפסה של התמונות בגודל סטנדרטי ובאיכות סבירה.   3.2 מגה פיקסל ויותר: מצלמות שבאופן תיאורטי מסוגלות לצלם תמונות איכותיות גם בהדפסה בגדלים סטנדרטיים. בחלק מהדגמים המצלמה אכן מספקת תוצאות טובות ואף מעולות, אך עדיין יש לזכור שמדובר בחיישן קטן ואופטיקה בסיסית, כך שלא כדאי לצפות לתחליף אמיתי למצלמה דיגיטלית.   בטלפונים סלולריים עם מצלמות כאלו ניתן למצוא גם תכונות צילום מתקדמות, כגון מקש צילום ייעודי דו-שלבי לביצוע אוטו-פוקוס, פלאש LED או Xenon, ופונקציות צילום שונות (זירות צילום, זיהוי פנים, צילום רצף, איזון לובן וכדו').
מנגנון מיקוד אוטומטי, שלאחר חצי לחיצה על מקש הצילום מתמקד על הפרט הרצוי בסצנה. המיקוד יוצר בידול בין האובייקט לבין סביבתו ומבליט אותו, כך שהוא נראה ממוקד וחד ביחס לרקע.
פונקציה שקיימת ברבות מהמצלמות הסלולריות, ומטרתה לכייל את הצבעים בתמונה בהתאם לתאורה בסביבה בה צולמה - אור פלורסנט, נורת ליבון, הלוגן, אור יום בהיר, בין ערביים וכדומה. המצלמה מודדת את האור הלבן בסצנה ובהתאם מאזנת את הצבעים בתמונה כדי שיופיעו טבעיים ככל האפשר.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

גלישה וסנכרון

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

הגלישה בדור 3.5 מהירה מאוד ודפדפן האינטרנט המובנה במכשיר מצוין. הוא מתמודד היטב עם דפי HTML רגילים ומתאים את התוכן בצורה אוטומטית למסך בעזרת תכונת ה-Smart-Fit. ניתן כמובן גם להציג את הדפים לרוחב. מקש הניווט הארבע-כיווני משמש לשליטה על מצביע שנע בחופשיות על גבי הדף ומאפשר להגיע בקלות לכל חלקיו.

i760W תומך בקבלה ובשליחה של דואר אלקטרוני. הגדרת הדוא"ל פשוטה ויש הגדרות מובנות למספר שרתים ישראליים ול-Gmail. התמיכה בעברית אינה מושלמת וחלק מההודעות בעברית מוצגות כג'יבריש. אין תמיכה בהצגת קובצי אופיס.

הסנכרון למחשב מתבצע בקלות בעזרת תוכנת PC Suite המצורפת. ניתן לסנכרן את האאוטלוק, להעביר קובצי מולטימדיה ואף לסנכרן רשימות השמעה מהמחשב.

כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

המכשיר מגיע עם סוללת Lith-Pol 930 mAh והחברה מצהירה על זמן המתנה של עד 400 שעות או 9 שעות שיחה. ביום עמוס במיוחד על המכשיר שכלל מוזיקה, משחקים וGPS- הסוללה החזיקה מעמד יום שלם, אך בשימוש סטנדרטי היא מחזיקה יומיים שלמים ללא בעיה. בסך הכול טוב מאוד.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

המכשיר בנוי מחומרים איכותיים מאוד והגימור מצוין. כל החלקים יושבים במקומם ואין שום כפתור או חלק רפוי או עדין מדי. הסליידר מחליק היטב ונשאר יציב במקומו. נקודת התורפה היא מכסה הסוללה שעלול להישבר לאחר מספר רב של פתיחות.

טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply