חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Sony Ericsson W902 סוני
גודל מסך: 2.2 אינטש
כרטיס SIM: SIM אחד
שנת הכרזה: 2008
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: טלפון רגיל
ממשק הפעלה: מקשי ספרות
סוג מסך: TFT
צפיפות פיקסלים: 182 ppi
ציון WiseBuy
8.7
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
שלומי 05.02.11
אורי 24.01.10
צבי 24.01.09
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Sony Ericsson W902 סוני

בן סלור | 22.01.2009
הטוב
  • איכות שמע מעולה
  • נגן מוזיקה איכותי ומתקדם
  • מסך מצוין
  • מצלמה איכותית
  • מקשים חיצוניים להפעלת נגן המוזיקה
  • חיישן תנועה
  • כרטיס זיכרון 8GB מצורף
הרע
  • חיבור קנייני לאוזניות
  • עדשת המצלמה אינה מוגנת
בשורה התחתונה

ה-W902 משלב יכולות מוזיקה מתקדמות לצד יכולות צילום טובות ועוד כמה תכונות ויישומים מוצלחים וכל זאת באריזה נאה, איכותית ונוחה ולשימוש. אז מה חסר לנו?
GPS ו-Wi-Fi ובעיקר שקע סטנדרטי לאוזניות שהיו משלימים את החבילה.

הקדמה

ה-W902 מבית סוני אריקסון הוא הדגם החדש בסדרה המפוארת והמוצלחת של נגני המוזיקה של החברה. החידוש העיקרי שלו על פני קודמיו לסדרה הוא מצלמת סטילס מתקדמת בת 5 מגה פיקסל. עד כה ציידה סוני אריקסון את המכשירים בסדרת Walkman (W) במצלמות פשוטות יחסית. הדגם הנוכחי מצויד סוף-סוף במצלמה מתקדמת בת 5 מגה פיקסל ובעוד שפע תכונות טובות, שהופכות אותו למכשיר מולטימדיה עשיר ומתקדם.

ה-W902 מכשיר בתצורת בר עם תמיכה בדור 3.5. המפרט כולל  את נגן המוזיקה הטוב והמוכר בגרסה walkman 3.0, מקלט רדיו עם תמיכה ב-RDS, אוזניות איכותיות, מסך בגודל 2.2 אינטש, קישורית Bluetooth בתקן A2DP , כפתורי הפעלה ייעודיים למוזיקה, חיישן תנועה, חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון בנפח של עד
8GB ועוד.

ברוב הטלפונים הסלולריים כיום משולבת מצלמת סטילס. מצלמות הסטילס הסלולריות נחלקות לשלוש קטגוריות עיקריות, הנבדלות באיכות ובגודל התמונות שהן מפיקות:   עד 1.3 מגה פיקסל: מצלמות בסיסיות ברזולוציה נמוכה, לצילום מזדמן של תמונות לצורך שימוש בטלפון או להעברה למחשב. הדפסה של תמונות ממצלמות כאלו תניב לרוב תוצאה לא איכותית.    2-3.2 מגה פיקסל: מצלמות ברמה בינונית לצילומים מזדמנים, שמאפשרות גם הדפסה של התמונות בגודל סטנדרטי ובאיכות סבירה.   3.2 מגה פיקסל ויותר: מצלמות שבאופן תיאורטי מסוגלות לצלם תמונות איכותיות גם בהדפסה בגדלים סטנדרטיים. בחלק מהדגמים המצלמה אכן מספקת תוצאות טובות ואף מעולות, אך עדיין יש לזכור שמדובר בחיישן קטן ואופטיקה בסיסית, כך שלא כדאי לצפות לתחליף אמיתי למצלמה דיגיטלית.   בטלפונים סלולריים עם מצלמות כאלו ניתן למצוא גם תכונות צילום מתקדמות, כגון מקש צילום ייעודי דו-שלבי לביצוע אוטו-פוקוס, פלאש LED או Xenon, ופונקציות צילום שונות (זירות צילום, זיהוי פנים, צילום רצף, איזון לובן וכדו').
טלפונים סלולאריים שאינם כוללים פומית, מנגנון סליידר וכדומה, והמסך, המקשים ושאר האלמנטים נמצאים כולם בגוף אחיד. תצורה זו נפוצה ופופולארית, אך חסרונה הוא שהמקשים חשופים תמיד להקשות אקראיות ויש לדאוג לנעילת מקשים.
כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

כל השיחות שביצענו במהלך הבדיקה נשמעו מצוין וללא הפרעות. גם מהצד השני של השיחה לא היו תלונות ונמסר לנו שנשמענו  היטב. בדקנו את איכות הקול גם באזור הומה סטודנטים נמרצים ועדיין השיחה הייתה ברורה לשני הצדדים. הספיקר אינו חזק במיוחד אך איכותו טובה.

חיכינו בקוצר רוח לחבר את האוזניות האיכותיות (HPM-77) המצורפות לחבילה ולא התאכזבנו. האוזניות, בשילוב הנגן המוצלח מספקים חוויית האזנה יוצאת מן הכלל. לאוזניה מצורפים שני שרוולי סיליקון נוספים להתאמה מיטבית לתעלת האוזן. גם הצלילים שבוקעים מהספיקר נשמעים מצוין אף שהעוצמה אינה גבוהה במיוחד.

Sony Ericsson W902
האוזניות, בשילוב הנגן המוצלח מספקים חוויית האזנה יוצאת מן הכלל. לאוזניה מצורפים שני שרוולי סיליקון נוספים להתאמה מיטבית לתעלת האוזן. גם הצלילים שבוקעים מהספיקר נשמעים מצוין אף שהעוצמה אינה גבוהה במיוחד

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה-W902 הוא מכשיר בתצורת בר ארוך מעט אך דק למדי ובעל גימור נאה ומרשים. משקלו נמוך ביחס למכשיר מולטימדיה עתיר תכונות – 99.8 גרם בלבד. האחיזה והדיבור במכשיר נוחים מאוד, בין היתר הודות לדפנות המקומרות שלו. בשל עוביו הדק ה-W902 מחליק לכיס בקלות ולא מפריע כשהוא נמצא שם. גב המכשיר מורכב כמעט כולו על ידי כיסוי הסוללה שמצופה במתכת נעימה  למגע כמו כל המכשיר עצמו.

Sony Ericsson W902
ה-W902 הוא מכשיר בתצורת בר ארוך מעט אך דק למדי ובעל גימור נאה ומרשים. גב המכשיר מורכב כמעט כולו על ידי כיסוי הסוללה שמצופה במתכת נעימה  למגע כמו כל המכשיר עצמו. האחיזה והדיבור במכשיר נוחים מאוד


 


מקשי התפעול הראשיים של המכשיר ממוקמים מתחת למסך ומסודרים בשורה זה לצד זה. המקשים נמצאים בתוך גומות עגולות שמוסיפות יחוד למראה הכללי של המכשיר. במרכז נמצא מקש ניווט רב-כיווני, שעובד מצוין וניתן לתכנתו לארבעה קיצורי דרך שונים ובמרכזו מקש האישור. בצדדים ממוקמים מקשי softkeys, שבניגוד לשמם אינם ניתנים לתכנות. המקש הימני משמש ככפתור ניתוק, כיבוי ומחיקה. ולחיצה על המקש השמאלי מובילה למדיה סנטר. עוד בצד ימין, מקש החיוג שמשמש גם כקיצור דרך ליומן השיחות, ומתחתיו מקש המפנה לקיצורי הדרך שאותם ניתן לקבוע על פי העדפות האישיות. מקשי החיוג/ניתוק מוגבהים מעל שאר המקשים ובכך מונעים הקשות שגויות.

לוח המקשים האלפאנומריים דומה לזה המוכר ממכשירי הבר הקודמים של החברה, אך זה שב- W902 משתייך לנוחים שבהם, לא תמיד דבר מובן  מאליו במכשירי סוני אריקסון. המקשים רחבים מאוד ויש מרווחים נדיבים ביניהם. אפשר להקיש גם בלי להביט במקשים וטעויות הקלדה הן דבר נדיר. המקשים עצמם נוחים להקלדה ומגיבים היטב.

בדופן הימנית של המכשיר נמצאים מקשי המולטימדיה הייעודיים. למעלה בורר העוצמה, מתחתיו כפתורי העברת רצועות הנגינה וביניהם כפתור "נגן/הפסק" . המיקום של הכפתורים טוב ונוח אך לוקח קצת זמן להתרגל אליהם. למטה נמצא מכפתור המצלמה, ומאחר שהצילום מתבצע כשהמכשיר מוחזק בצורה אופקית, זהו מיקום טוב ונכון, אך הכפתור עצמו מעט קשה ללחיצה.

Sony Ericsson W902
לוח המקשים האלפאנומריים דומה לזה המוכר ממכשירי הבר הקודמים של החברה, אך זה שב- W902 משתייך לנוחים שבהם, לא תמיד דבר מובן  מאליו במכשירי סוני אריקסון. המקשים רחבים מאוד ויש מרווחים נדיבים ביניהם


 


בדופן העליונה שוכן לו כפתור ה-Walkman הכסוף שבנוסף להפעלת נגן המוזיקה הוא משמש להפעלת חיישן התנועה (בקר ניעור, על פי סוני אריקסון). כדי להעביר רצועות צריך ללחוץ עליו ותוך כדי כך לנער את המכשיר ימינה או שמאלה לפי הכיוון אותו רוצים –  קדימה או אחורה. אפשר גם להגביר או להנמיך את העוצמה על ידי ניעור המכשיר מעלה ומטה כאשר הוא במצב אופקי. הגימיק הזה, שמופיע בכמה מהדגמים האחרונים של החברה לא הוסיף בעבר ובמיוחד לא ב-W902 שבו ישנם מקשי המולטימדיה ייעודיים שמייתרים את הצורך בו.

בדופן השמאלית נמצא שקע רב-תכליתי לטעינה לאוזניות ולחיבור למחשב. עם המטען המצורף ישנה אפשרות לחבר את האוזניות ולהאזין למוזיקה תוך כדי הטעינה. לשם כך צריך להשתמש במתאם הקנייני המסורבל. לא נוח לאחוז במכשיר כאשר המתאם מחובר וזה גם פוגע בנוחות השימוש במקשים החיצוניים. היה מוטב לו השקע היה בחלקו התחתון של הטלפון. חוץ מזה שממכשיר Walkman היינו מצפים לשקע ייעודי לאוזניות.

המסך הראשי, בגודל 2.2 אינטש וברזולוציה של 240x320, תומך בעד 262 אלף צבעים והוא חד כתער ומציג את התמונות ואת דפי האינטרנט בצורה מצוינת. תחת אור שמש ישיר הוא דוהה מאוד וההשתקפות מקשה על לשימוש בו.

מערכת ההפעלה אינה שונה ממה שהכרנו עד כה ולא מחדשת דבר. השימוש וההתמצאות בה קלים מאוד והתפריטים מסודרים בצורה גרפית נאה ונוחה מאוד. לעיתים ובמיוחד בעת האזנה למוזיקה המערכת נהיה אטית ועובדת בכבדות, אפשר להסתדר עם כך אך יש מקום לשיפור.

טלפונים סלולאריים שאינם כוללים פומית, מנגנון סליידר וכדומה, והמסך, המקשים ושאר האלמנטים נמצאים כולם בגוף אחיד. תצורה זו נפוצה ופופולארית, אך חסרונה הוא שהמקשים חשופים תמיד להקשות אקראיות ויש לדאוג לנעילת מקשים.
שני המקשים הנמצאים בראש לוח המקשים לצדי מקש הניווט או הג'ויסטיק, קרוב למסך, שתפקודם משתנה בהתאם למסך בו נמצאים. מסומנים לרוב בנקודה או בקו קצר.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

יישומי מולטימדיה

(20% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה-W902 הוא מכשיר מולטימדיה טוב ומוצלח, אם כי לא מהמתקדמים שיש. בפן המוזיקלי המכשיר מציע את אחד מנגני המוזיקה הטובים מבין מכשירי הסלולר; ובתחום הצילום ניכר שיפור משמעותי מדגמי Walkman קודמים, אך עדיין זוהי אינה המילה האחרונה בצילום סלולרי.

נגן ה- Walkman מגרסה 3.0 עושה עבודה מצוינת וכולל מגוון רחב של תכונות מעניינות. אפשר להציג את רצועות המוזיקה על פי שם האמן, שם האלבום, רצועות, סוג הז'אנר, ספרי שמע ופודקאסטים. בנוסף ישנה אפשרות למיין את השירים לפי מצב הרוח בעזרת אפליקציית SensMe. תוכנת הנגן כוללת גם איקולייזר בעל 9 מצבים עם אפשרות לכוונון אישי והרחבת סטריאו.

ב-W902 רדיו המאפשר לשמור 20 תחנות קבועות בזיכרון. הרדיו תומך ב-RDS וב-TrackID המוכר של סוני אריקסון.

המדיה סנטר, שמופעל בלחיצה על ידי ה-softkey השמאלי, מאפשר בצורה ידידותית ובליווי גרפיקה נאה להפעיל את כל קובצי המדיה שבמכשיר. ניתן לתייג תמונות ולסדר אותן באלבומים, לנגן סרטי וידיאו ולצפות בסרטונים ב-YouTube, להפעיל משחקים ולהגדיר הזנות  RSSממרבית מקורות המדיה בישראל. אפשר להציג את התמונות בקלות כמצגת בתוספת מוזיקת רקע ואפילו לבחור את סוגי האפקטים בעת מעבר בין תמונה לתמונה.

המכשיר מצויד במצלמה קדמית לשיחות וידיאו ובמצלמה ראשית בת 5 מגה פיקסל עם פלאש  LED חזק ואוטו פוקוס. ממשק המצלמה עשיר וכולל זירות צילום (תוכניות צילום אוטומטיות), צילום פנורמה מוצלח, צילום רצף המוכר מדגמים אחרים של החברה בשם BestPic – שמצלם תשע תמונות ברצף שמהן ניתן לבחור את הטובות ביותר. בנוסף יש מצב מקרו, איזון לבן ואפשרות להוספת אפקטים לתמונה.

תפעול המצלמה מתבצע במצב אופקי, מקש הצילום ממוקם כראוי ומקש בורר העוצמה משמש במקרה הזה  לשליטה על הזום הדיגיטלי. תגובת המצלמה טובה ומהירה ולוקח לה בין שנייה אחת לשתי שניות להתמקד ועוד שלוש שניות לשמור את התמונה ולהציגה.

התוצאות ביחס למצלמה סלולרית טובות מאוד. בתנאי תאורה טובים התמונות מרשימות באיכותן וחדות מאוד וגם ברוב צילומי המקרו קיבלנו תמונות באיכות נהדרת ממרחק של סנטימטרים בודדים בלבד. בצילום בתוך הבית נאלצנו להחזיק את המצלמה ביציבות של חצובה עד שקיבלנו תמונה ללא מריחות, אך כשירד החושך ירדה איכות התמונות משמעותית. הפלאש אמנם ראוי למחמאות על עוצמתו היחסית ועל יעילותו, אך עדיין הוא לא מספיק חזק כדי להאיר פרטים רחוקים (מעל 2 מטר) ורוב התמונות יצאו מרוחות ומגורענות.

Sony Ericsson W902
תפעול המצלמה מתבצע במצב אופקי, מקש הצילום ממוקם כראוי, תגובת המצלמה טובה ומהירה. בתנאי תאורה טובים התמונות מרשימות באיכותן וחדות מאוד וגם ברוב צילומי המקרו קיבלנו תמונות באיכות נהדרת ממרחק של סנטימטרים בודדים בלבד


 


אפשר לערוך את התמונות שצולמו בעזרת אפליקציית PhotoDj ולשפר את אותן בעזרת שינוי הבהירות והניגודיות, איזון הצבע, הוספת אפקטים לתמונה ואף שילוב של ציורים בתוך התמונה.

כמו כן, ניתן להוסיף לתמונה את המיקום שבו היא צולמה. למרות שאין במכשיר מקלט GPS, המיקום מדויק יחסית הודות למיקומי אנטנות הסלולר. לאחר מכן אפשר לראות בעזרת GoogleMaps את המקום עצמו על מפה.

צילום הוידיאו נעשה ברזולוציית  QVGA(320x240) ובקצב של 30 פריימים בשנייה, והסרטונים נשמרים כקובצי MP4. ואפשרויות צילום הוידיאו דומות לאלו שבסטילס, אך האיכות אינה מזהירה. הסרטונים די מפוקסלים בגלל הרזולוציה הנמוכה.

כרטיס הזיכרון המצורף מסוג Memory Stick Micro (M2) בנפח נדיב של 8GB יכול להכיל כמות רבה מאוד של תמונות ומוזיקה. נוסף על כך יש בערכה גם מתאם USB לחיבור מהיר של כרטיס הזיכרון למחשב. אנו מברכים על כך ומקווים ששאר החברות יאמצו את הגישה.

בקטגוריית המשחקים תמצאו את FMX 3, שזהו משחק פעלולים על אופנועים אך כיוון שהשליטה נעשית ביד שמאל הימניים שבכם ייהנו ממנו פחות. ישנו JEWELQUEST 2 שדורש זריזות ודווקא נהנינו ממנו, וכמובן Need For Speed PROSTREET המצוין שניתן לשחק בו בעזרת חיישני התנועה ולשלוט ברכב על ידי הטיית המכשיר ימינה או שמאלה.

תשדירי שמע או וידיאו עצמאיים בנושאים מגוונים המופצים ברשת האינטרנט, וזמינים להורדה חינמית. מקליטי הפודקאסטים, כמו הבלוגרים, מדברים על תחומי העניין שלהם (לעתים בשילוב ג'ינגלים, מעברונים ומוזיקה, ממש כמו משדר רדיו או טלוויזיה), מעלים את הקובץ לרשת האינטרנט והגולשים מוזמנים להוריד את הפודקאסט ולקבל עדכון אוטומטי דרך ה-RSS. 
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
שני המקשים הנמצאים בראש לוח המקשים לצדי מקש הניווט או הג'ויסטיק, קרוב למסך, שתפקודם משתנה בהתאם למסך בו נמצאים. מסומנים לרוב בנקודה או בקו קצר.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. חלק מהמצלמות בטלפונים סלולריים מסוגלות לצילום מקרו, בדרך כלל ממרחק מינימלי של כ-5 ס"מ.
פונקציה שקיימת ברבות מהמצלמות הסלולריות, ומטרתה לכייל את הצבעים בתמונה בהתאם לתאורה בסביבה בה צולמה - אור פלורסנט, נורת ליבון, הלוגן, אור יום בהיר, בין ערביים וכדומה. המצלמה מודדת את האור הלבן בסצנה ובהתאם מאזנת את הצבעים בתמונה כדי שיופיעו טבעיים ככל האפשר.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. חלק מהמצלמות בטלפונים סלולריים מסוגלות לצילום מקרו, בדרך כלל ממרחק מינימלי של כ-5 ס"מ.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

גלישה וסנכרון

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

הגלישה במכשיר מהירה הודות לדור 3.5. הדפדפן המובנה עושה עבודה טובה מאוד בהתאמת דפי HTML לגודל המסך ובעזרת שימוש נכון בזום ניתן להציג כמעט כל דף בצורה טובה. אפילו עמוד הבית שלנו שעמוס בתוכן נכנס כולו למסך ובעזרת הסמן שנע בחופשיות על הדף, אפשר להגיע לכל הקישורים ולהפעיל אותם.



הגדרת דוא"ל נעשית בקלות וישנן הגדרות מובנות של הספקים העיקריים. כל מה שצריך לעשות הוא לבחור את שם הספק ולהכניס שם משתמש וסיסמה. חסרה לנו התמיכה בקובצי אופיס ו-
PDF וכדאי לסוני אריקסון ליישר קו בנושא עם נוקיה.



החיבור למחשב מתבצע גם הוא בקלות בעזרת תוכנת
PC Suite  שמצורפת לערכה ודרכו ניתן לעשות את כל הפעולות בקלות ובפשטות. תוכנה מועילה נוספת שנמצאת בערכה היאMedia Manager שממירה קובצי וידאו ואודיו לפורמטים המתאימים ומעבירה אותם או כל קובץ מולטימדיה אחר ישירות למכשיר בעזרת גרירה בלבד.

כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

המכשיר מצויד בסוללת Lith-Pol 930 mAh והחברה מצהירה על זמן המתנה של עד 380 שעות או 9 שעות שיחה. צריכת האנרגיה מצוינת ובשימוש סביר הסוללה החזיקה מעמד יותר מיומיים, שזהו זמן טוב מאוד למכשיר מולטימדיה.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

ה-W902 בנוי היטב ומורכב מחומרים איכותיים מאוד. גופו עשוי מתכת קלה וחזקה וכל החלקים מחוברים היטב זה לזה ללא תזוזות מיותרות. המסך ועדשת המצלמה עשויים מזכוכית מינראלית וחסינים בפני שריטות, ולהתרשמותנו המכשיר יחזיק מעמד לאורך זמן.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply