חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Sony Ericsson C510 סוני
גודל מסך: 2.2 אינטש
כרטיס SIM: SIM אחד
שנת הכרזה: 2009
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: טלפון רגיל
ממשק הפעלה: מקשי ספרות
סוג מסך: TFT
רזולוציה: 320x240 פיקסלים
ציון WiseBuy
8.3
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
יונתן 09.06.11
לירן 11.01.11
אביב 30.05.10
אינה גרינברג 02.02.10
ahia 27.01.10
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Sony Ericsson C510 סוני

הטוב
  • איכות צליל טובה בשיחות
  • מצלמת 3.2 חביבה ועתירת תכונות
  • תיוג תמונות (סלולרי)
  • מקלדת נוחה
  • מסך איכותי
  • חיישן תנועה
  • התממשקות מלאה עם Facebook
  • גוף דק וקל משקל
הרע
  • איכות שמע ועוצמה בינוניות באוזניות המצורפות
  • מיקום ספיקר בעייתי
  • יכולות אינטרנט מוגבלות, אין Wi-Fi
בשורה התחתונה

C510 של סוני אריקסון הוא דגם ביניים חביב, שאמנם לא מתבלט לטובה באף פרמטר אך מעניק חבילה נאה למדי במחיר נוח.

בהתחשב באוריינטציה הצעירה שלו, הוא בהחלט ישמח את קהל היעד עם המצלמה עתירת התכונות, תוכנות ה-
Facebook ו-YouTube ונגן המוזיקה הנוח. אם אתם מתאימים לפרופיל הצעיר, ומסתפקים בגלישה באינטרנט סלולרי (WAP), C510 יכול להתאים לכם.

הקדמה

חברת Sony Ericsson מציגה את ה-C510 החדש, שיצא בינואר השנה (2009), כאח הצעיר והשובב בסדרת Cyber-Shot, סדרת טלפוני-המצלמה של החברה. כמו שאפשר להבין, לא מדובר בספינת דגל אלא במכשיר ביניים שמיועד לשוק הצעיר.
C510 הוא טלפון דור 3.5 בתצורת בר, שקצת מזכיר מבחינה חיצונית את ה-K530i אם כי הוא דק ממנו. המכשיר נמכר בצבעים שחור או כסף.

מפרט המכשיר כולל מסך בגודל 2.2 אינטש, קישורית Bluetooth A2DP, 100MB זיכרון פנימי עם אפשרות הרחבה לעד 8GB באמצעות כרטיס M2, מצלמת 3.2 מגה פיקסל ראשית עם אוטופוקוס ופלאש LED, ומצלמה קדמית נוספת לשיחות וידיאו, נגן מוזיקה ווידיאו ורדיו FM.

C510 משווק עם דגש על יישום ה-Facebook שמותקן בו, המאפשר חיבור תמידי לרשת החברתית, צפייה בחברים מהמסך הראשי, שיחות צ'אט מהירות והעלאה ישירה של תמונות שצולמו אל חשבון ה-Facebook.

כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.
טלפונים סלולאריים שאינם כוללים פומית, מנגנון סליידר וכדומה, והמסך, המקשים ושאר האלמנטים נמצאים כולם בגוף אחיד. תצורה זו נפוצה ופופולארית, אך חסרונה הוא שהמקשים חשופים תמיד להקשות אקראיות ויש לדאוג לנעילת מקשים.
כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי לצורך אחסון מידע, ובחלק מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. חשיבותה של יכולת האחסון במכשיר עולה ככל שהשימוש בו כנגן מוזיקה או כמצלמה עולה. מי שמעוניין לעשות שימוש כזה במכשיר, או להשתמש בו לאחסון מידע אחר, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.   יכולת האחסון של המכשירים התומכים בנגינת קובצי מוזיקה נמדדת במגה בייטים (MB), ונעה בדרך כלל בין מגה בייטים בודדים, שמספיקים לשמירה של שיר או שניים, ועד ל-160MB המאפשרים שמירה של 80-40 שירים בתלות בסוג הקובץ ובאיכותו.
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

איכות השמע בשיחות מצוינת; כשעברנו לשוחח עם ה-C510 ממכשיר של חברה אחרת, אמר בן שיחנו באופן ספונטני שאנו נשמעים "פי מאה יותר טוב מלפני כן". גם בשיחה ברמקול החיצוני איכות השמע הייתה טובה מאוד. עוצמת השמע עם זאת לא גבוהה ביותר ובמקומות רועשים נאלצנו להצמיד את המכשיר היטב לאוזן כדי לשמוע. מיקום הרמקול החיצוני לא אידיאלי – בגב המכשיר מלמטה, כך שבאחיזה במכשיר נחסם הרמקול על ידי כף היד, וגם כשהוא מונח על משטח רך הצלילים נחסמים כמעט לגמרי.

בנגינת מוזיקה האיכות טובה מאוד, עם צליל עשיר יחסית ותדרים גבוהים מודגשים וחדים. האוזניות המצורפות בערכת המכשיר פשוטות מאוד, ואיכות הצליל שלהן סבירה עד טובה ותו לא. גם במצב Mega-Bass לא שמענו באסים מודגשים במיוחד, ועוצמת השמע המקסימלית די נמוכה.

Sony Ericsson C510
איכות השמע בשיחות מצוינת, אך העוצמה לא גבוהה ביותר ובמקומות רועשים נאלצנו להצמיד את המכשיר היטב לאוזן כדי לשמוע. בנגינת מוזיקה האיכות טובה מאוד, עם צליל עשיר יחסית ותדרים גבוהים מודגשים וחדים

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

C510 מסתפק בממדים צנועים ובגוף צר, דק וקל (92 גרם בלבד, 12.5 מ"מ עובי), והוא נוח לאחיזה ולנשיאה. בזכות הקווים העגלגלים שלו הוא גם נוח בהצמדה לאוזן.

כרגיל במכשירי החברה, המסך של C510 איכותי מאוד. זהו מסך TFT בגודל 2.2 אינטש, ברזולוציה של 320x240 ועם תמיכה ב-262 אלף צבעים. התצוגה במסך נראית חדה, בהירה ואיכותית מאוד, והצבעים חיים ומרהיבים. באור יום מתפקד המסך מצוין וממשיך להיראות צבעוני ומלא חיים.

Sony Ericsson C510
C510 מסתפק בממדים צנועים ובגוף צר, דק וקל (92 גרם בלבד, 12.5 מ"מ עובי), והוא נוח לאחיזה ולנשיאה. בזכות הקווים העגלגלים שלו הוא גם נוח בהצמדה לאוזן.


 


לוח המקשים במכשיר נוח בדרך כלל. מתחת למסך נמצא מקש הניווט ה-5 כיווני, וסביבו מקשי התפקוד הרגילים: מקשי ה-Soft Keys, מקש המחיקה, מקש לקיצורי הדרך, ומקשי החיוג וניתוק שצורתם כחצי עיגול. מקשי ה-Soft Keys קצת לא נוחים מפני שהם מעט צרים מדי, אך שאר המקשים נוחים ומתפקדים ללא דופי. גם המקלדת האלפא נומרית נוחה וסולידית ביותר (להבדיל מהמקלדות המשונות שמצאנו בדגמים אחרים של החברה), והמקשים רחבים, בולטים במידה ומגיבים היטב.

בימין המכשיר נמצאים מקשי העוצמה ומקש הצילום הדו-שלבי, ובצד השמאלי – שקע רב תכליתי לטעינה, אוזניות וכבל USB (אותו חיבור רגיל של סוני אריקסון), וכן חריץ לכרטיס זיכרון מסוג M2 המכוסה בכיסוי פלסטיק קשיח.

ממשק המכשיר הוא זה המוכר משאר מכשירי החברה, וכמוהם הוא נוח מאוד, אינטואיטיבי, מהיר-תגובה ומעוצב. הדפדוף בתפריט הראשי מלווה בתחושת רטט קלה שהתחבבה עלינו. בתפריט "בידור" תמצאו שורה של יישומים חביבים ושימושיים, כמו TrackID, תוכנת המפות של Google, תוכנות עריכה לתמונות, וידיאו וסאונד, תוכנת שליטה במחשב באמצעות המכשיר דרך קישורית ה-Bluetooth המכונה "שלט רחוק" וכמובן תוכנת הפייסבוק, שתעזור למכורים מבינינו לא לפספס אף הערה שמישהו כתב על הקיר שלו. יש גם ICQ ומסנג'ר, שפעילות רק בהרשמה למפעילה ובתשלום חודשי.

ערכת המכשיר כוללת מטען ביתי, כרטיס זיכרון בנפח של 1GB, כבל USB וזוג אוזניות. כמו כן תמצאו ספר הדרכה מפורט בעברית.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.

יישומי מולטימדיה

(20% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

C510 נמכר כטלפון-מצלמה, אך למעשה מצלמת המכשיר פשוטה למדי, שאליה הוצמדה תוכנה מתקדמת הנמצאת במכשירים החדישים של החברה. בגב המכשיר נמצא מכסה העשוי מתכת מוברשת, שנראה כמו המשך של גב המכשיר. את המכסה מסיטים למטה, כיוון קצת לא צפוי, ואז מתגלה עדשת המצלמה והפלאש. זו מצלמה ברזולוציית 3.2 מגה פיקסלים בלבד, עם אוטו פוקוס ושלל תכונות כמו זיהוי פנים, זיהוי חיוך,רצף, זירות צילום, איזון לבן, צילום מקרו ואפקטים שונים. תפעול המצלמה מתבצע כשהמכשיר במצב אופקי, כך שמקש הצילום נמצא במקומו המסורתי.

Sony Ericsson C510
מצלמת המכשיר פשוטה אך כוללת מגוון תכונות כמו זיהוי פנים, זיהוי חיוך,רצף, זירות צילום, איזון לבן, צילום מקרו ואפקטים שונים


 


המצלמה של C510 מפגינה ביצועי מהירות סטנדרטיים למצלמות טלפון: לוקח לה 2-3 שניות להתמקד, אם כי ה-Shutter lag שלה יחסית מהיר ועומד על פחות משנייה. תהליך שמירת התמונה אורך כ-2.5 שניות.

איכות התמונות המתקבלות לא מרשימה, אבל להדפסות קטנות או העלאות לפייסבוק היא טובה מספיק. הצבעים יפים ונאמנים למקור, החדות טובה וגם הטווח הדינמי רחב יחסית, כך שצילום עם אזורים כהים ובהירים גם יחד נראה מאוזן למדי עם פירוט טוב באזורים הכהים. אהבנו גם את מצב המקרו שמאפשר צילום ממרחק של כ-5 ס"מ ומפיק תמונות נאות ומפורטות. עם זאת לא קשה להבחין ברעש דיגיטלי מורגש גם בתאורה טובה וב-ISO נמוך, וצילומים בתוך הבית נוטים לצאת מטושטשים ומגורענים מאוד. גילינו שלא ניתן להגדיר שהפלאש יפעל באופן קבוע, והמצלמה עצמה נוטה משום מה שלא להשתמש בו אלא אם כלו כל הקצין.

המכשיר אמנם אינו כולל מקלט GPS, אך הוא יודע לתייג את התמונות
(
Geotagging) באמצעות הרשת הסלולרית – תכונה נחמדה ושימושית מאוד.

מצלמת המכשיר יודעת גם לצלם סרטוני וידיאו, ברזולוציית 320X240 בלבד אך בקצב טוב של 30 פריימים בשנייה. איכות הוידיאו דווקא טובה למדי, עם תנועה חלקה, צבעים אמינים וללא פיקסול וגרעיניות מרובה. גם איכות הקלטת הסאונד טובה, המצולם נשמע חזק וברור וללא רעשי רקע מוגזמים. את הסרטונים שצילמתם תוכלו להעלות לאתר YouTube ישירות מהמכשיר.

C510 כולל גם נגן מוזיקה ונגן וידיאו, ושניהם נמצאים בחטיבת המדיה של המכשיר, עם הממשק המוכר בדגמים קודמים. נגן המוזיקה נוח ועשיר, עם קטלוג של המוזיקה לפי פרמטרים שונים, הרחבת סטריאו ואיקוולייזר עם כמה תבניות מותאמות מראש. מצאנו שניתן לדפדף בין השירים גם באמצעות לחיצה ארוכה על אחד ממקשי העוצמה שבצד המכשיר, תכונה שימושית כאשר נגן המוזיקה ממוזער. נגן המוזיקה תומך בפורמטים MP3  ו-AAC, ונגן הוידיאו תומך בקבצי MP4.

עוד תמצאו במכשיר תכונת זיהוי שירים TrackID, צפייה בסרטים מאתר YouTube דרך יישום ייעודי המותקן במכשיר, ורדיו FM עם RDS שמספק איכות קליטה טובה.

טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות בטלפונים סלולאריים, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.
פונקציה שקיימת ברבות מהמצלמות הסלולריות, ומטרתה לכייל את הצבעים בתמונה בהתאם לתאורה בסביבה בה צולמה - אור פלורסנט, נורת ליבון, הלוגן, אור יום בהיר, בין ערביים וכדומה. המצלמה מודדת את האור הלבן בסצנה ובהתאם מאזנת את הצבעים בתמונה כדי שיופיעו טבעיים ככל האפשר.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. חלק מהמצלמות בטלפונים סלולריים מסוגלות לצילום מקרו, בדרך כלל ממרחק מינימלי של כ-5 ס"מ.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. חלק מהמצלמות בטלפונים סלולריים מסוגלות לצילום מקרו, בדרך כלל ממרחק מינימלי של כ-5 ס"מ.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
הופעת גרעיניות בתמונה, בצורת נקודות צבעוניות אקראיות (בעיקר באזורים הכהים בתמונה). תופעה זו מופיעה בדרך כלל בצילום בתאורה חלשה או בלילה, ונובעת מגודלו הקטן ומאיכותו הבסיסית של החיישן.
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  
באמצעות נגן הוידיאו ניתן לצפות בסרטונים ובשידור וידיאו.   הורדת סרטונים (DOWNLOAD): הורדה והעברה של קטעי וידיאו למכשיר מפורטל סלולרי, מהאינטרנט או ישירות מהמחשב האישי באמצעות אחת משיטות התקשורת – כבל תקשורת, אינפרה אדום או Bluetooth.   זרימת וידיאו :(STREAM) תכונה ההופכת את המכשיר למעין טלוויזיה זעירה ניידת המאפשרת צפייה בשידורי חדשות, ספורט, ערוץ קליפים וכדומה, ללא יכולת הורדה למכשיר.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

גלישה וסנכרון

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

דפדפן האינטרנט במכשיר פשוט אך נוח, ובגלישת WAP הוא מהיר מאוד. על המסך מוצג סמן דמוי עכבר, שמקל על הניווט בין הלינקים בעמוד. עם דפי אינטרנט רגילים הדפדפן כמעט ולא מסוגל להתמודד, ונתקע כליל לעתים קרובות כשניסינו לגלוש לאתר HTML. אם נוסיף לזה את חוסר התמיכה של המכשיר בקישורית
 
Wi-Fi, אפשר לומר שהיכולות האינטרנטיות של המכשיר בסיסיות מאוד.

C510 תומך בקבלה ושליחה של דוא"ל, כולל צירוף קבצים, ומאפשר הגדרה מהירה של חשבונות דואר נפוצים. בנוסף, ניתן כאמור להעלות את התוצרים שלכם – תמונות וסרטונים – ישירות אל הרשת החברתית Facebook או אל YouTube.

את המכשיר ניתן לסנכרן עם המחשב האישי באמצעות כבל ה-
USB ועם התוכנה המצורפת.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

C510 מצויד בסוללת ליתום-יון, שעל פי החברה יכולה להספיק ל-4 שעות שיחה או 350 שעות המתנה. אצלינו הסוללה החזיקה מעמד כיומיים בשימוש סטנדרטי, לפעמים קצת יותר, וזהו משך פעולת סוללה טוב למדי.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

איכות הבנייה של המכשיר טובה והוא נראה לנו עמיד. המסך, לפי הצהרת החברה, עמיד בפני שריטות, ועדשת המצלמה מכוסה כיאות. מכסה המצלמה נראה לנו בתחילה קצת דק מדי, אבל אחרי כשבוע של שימוש נראה שציר הפתיחה חזק דיו וממשיך לתפקד היטב.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply