חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Sony Ericsson W705 סוני
גודל מסך: 2.4 אינטש
כרטיס SIM: SIM אחד
שנת הכרזה: 2008
מבנה המכשיר: סליידר
Smartphone: טלפון רגיל
ממשק הפעלה: מקשי ספרות
סוג מסך: TFT
צפיפות פיקסלים: 167 ppi
ציון WiseBuy
7.8
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
משה 15.04.11
michael 11.03.11
Eyal 16.01.11
Barak 09.11.10
ben 21.08.10
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Sony Ericsson W705 סוני

ינון חיימי | 25.05.2009
הטוב
  • נגן מוזיקה מצוין
  • איכות שמע טובה מאוד באוזניות
  • קישורית Wi-Fi
  • כרטיס זיכרון 4GB מצורף
  • עיצוב קומפקטי ומלוטש
הרע
  • איכות ועוצמת קול בינוניות בשיחות
  • כפתור ה-Walkman קטן ולא נוח
  • שקע אוזניות קנייני (אינו 3.5 מ"מ)
  • אין GPS
בשורה התחתונה

Sony Ericsson W705 הוא מכשיר מוזיקה מוצלח, שניחן בממדים קומפקטים ובעיצוב מושך. המצלמה במכשיר בינונית, כך שאם רציתם ליהנות מכל העולמות, כלומר גם נגן מוזיקה מתקדם וגם מצלמה איכותית, תיאלצו לחכות לדגם הבא, W995, שכולל מצלמת 8 מגה פיקסל ושלל תכונות מולטימדיה מתקדמות; או לשקול את ה-C905 המגושם משהו.

ה-
W705 יתאים לצעירים חובבי מוזיקה שגלישה אלחוטית בסלולרי חשובה להם.

הקדמה

W705 מצטרף לשורה ארוכה של דגמים בסדרת Walkman של סוני אריקסון, סדרה שמאז ותמיד הצטיינה בנגני מוזיקה טובים. מה שמייחד את הדגם הנוכחי לעומת הדגמים האחרונים הוא קישורית Wi-Fi, תכונה ראויה שלבדה מצדיקה דגם חדש נוסף.

 

כמעט כרגיל אצל סוני אריקסון, שמקפידה לא לערבב שמחה בשמחה, או יותר נכון – סדרה בסדרה, ה-W705 מצויד במצלמת 3.2 מגה פיקסל פשוטה יחסית; זאת לעומת הסדרה C (CyberShot) שידועה במצלמותיה הטובות.

 

בנוסף לנגן מוזיקה ושאר התכונות שהזכרנו, כולל המכשיר מצלמה קדמית לשיחות וידיאו, רדיו, שירות המפות של גוגל, קישורית Bluetooth סטריאופונית (A2DP), זיכרון פנימי של 120MB הניתן להרחבה עד 8GB באמצעות כרטיס זיכרון, סיבוב אוטומטי של התצוגה, קישור ישיר ל-YouTube ועוד.

מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי לצורך אחסון מידע, ובחלק מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. חשיבותה של יכולת האחסון במכשיר עולה ככל שהשימוש בו כנגן מוזיקה או כמצלמה עולה. מי שמעוניין לעשות שימוש כזה במכשיר, או להשתמש בו לאחסון מידע אחר, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.   יכולת האחסון של המכשירים התומכים בנגינת קובצי מוזיקה נמדדת במגה בייטים (MB), ונעה בדרך כלל בין מגה בייטים בודדים, שמספיקים לשמירה של שיר או שניים, ועד ל-160MB המאפשרים שמירה של 80-40 שירים בתלות בסוג הקובץ ובאיכותו.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

איכות הקול והשמע בשיחות מאכזבת. כשביקשנו מבני שיחנו לתאר כיצד אנו נשמעים דיווחו אלה כי בתור מי שמדברים בספיקר, אנחנו נשמעים היטב. אבל הבעיה היא שדיברנו רגיל, כשפינו צמוד לפומית והספיקר אינו פעיל. גם הם נשמעו לנו מעט עמומים ומרוחקים. בנוסף, עוצמת השמע באפרכסת בינונית, ובסביבה מעט רועשת התקשינו לשמוע את הצד השני.

גם הרמקול ב-Sony Ericsson W705 מספק עוצמת קול בינונית בלבד; ואם לא די בכך, מיקומו עוד גורע מחוויית השמע. הוא ממוקם בגב המכשיר בחלקו התחתון, בדיוק היכן שכף היד נחה. לך תבין מה הניע את יוצריו של המכשיר הזה למקם את הרמקול במיקום הכי פחות סביר, ולא בפעם הראשונה.

בהשמעת מוזיקה המצב לא משתפר. איכות הצליל ברמקול לא עושה חשק להאזין למוזיקה, בלשון המעטה. הצליל שבוקע מהרמקול אנמי וחסר ייחוד. לעומת זאת, האוזניות המצורפות למכשיר מספקות צליל באיכות טובה מאוד, אך מי שלא מסתפק בכך יתאכזב לדעת שחיבור האוזניות הוא קנייני, כלומר לא חיבור סטנדרטי של 3.5 מ"מ שמאפשר לחבר למכשיר אוזניות רגילות.

Sony Ericsson W705


עוצמת השמע באפרכסת בינונית, ובסביבה מעט רועשת התקשינו לשמוע את הצד השני. גם הרמקול ב-W705 מספק עוצמת קול בינונית בלבד. לעומת זאת, האוזניות המצורפות למכשיר מספקות צליל באיכות טובה מאוד

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

סוני אריקסון  W705הוא מכשיר קומפקטי, דק גזרה וקל משקל – 98 גרם. הוא מעוצב למשעי, חזיתו עשויה מתכת מוברשת כסופה והוא מוקף פס מתכת מוזהב ונוצץ שמעניק לו טאצ' יוקרתי. חלקו האחורי עשוי פלסטיק נעים למגע, האחיזה בו נוחה מאוד והוא מחליק לכיס בקלות. מנגנון הסליידר מתפקד היטב ונשאר יציב בזמן שהוא פתוח.

Sony Ericsson W705

ה-W705 הוא מכשיר קומפקטי, דק גזרה וקל משקל – 98 גרם. חלקו האחורי עשוי פלסטיק נעים למגע, האחיזה בו נוחה מאוד והוא מחליק לכיס בקלות. מנגנון הסליידר מתפקד היטב ונשאר יציב בזמן שהוא פתוח


ל-Sony Ericsson W705 מסך בגודל 2.4 אינטש ברזולוציה של 320x240 ותמיכה ב-256 אלף צבעים. התצוגה איכותית, חדה וברורה, והמסך מתמודד לא רע גם עם שמש ישירה.

בתחתית המסך נמצאים מקשי התפעול הראשיים. באמצע טבעת ניווט ארבע-כיווני שבמרכזה מקש אישור, המתפקד גם כמקש נגן ועצור בעת השימוש בנגן המוזיקה, וטבעת הניווט משמשת להרצה קדימה ואחורה של רצועות. משני צדי כפתור הניווט נמצאים המקשים הסטנדרטיים – חייג, נתק, חזרה, מחיקה ולחצן לקיצורי דרך. ככלל, המקשים נוחים לשימוש ומתפקדים כראוי, אך מקשי החיוג, הניתוק ומקש האישור מעט חלקלקים, וזה האחרון די קטן, מה שגורע קלות מנוחות השימוש בהם.

המקלדת האלפאנומרית שטוחה בעיקרה ומעט מחוספסת, והמקשים מקומרים קלות באופן שמקל על ההקלדה. השימוש במקשים נוח ותגובתם טובה מאוד.



Sony Ericsson W705


ככלל, מקשי התפעול נוחים לשימוש ומתפקדים כראוי, אך מקשי החיוג, הניתוק ומקש האישור מעט חלקלקים, וזה האחרון די קטן, מה שגורע קלות מנוחות השימוש בהם. המקלדת האלפאנומרית שטוחה ומעט מחוספסת, והמקשים מקומרים קלות באופן שמקל על ההקלדה


ממשק המכשיר, כרגיל אצל סוני אריקסון, פשוט ואינטואיטיבי להפליא. גם אם זו לכם הפעם הראשונה כמשתמשי סוני אריקסון, לא תתקשו לנווט במכשיר ולתפעל אותו.

ב-W705 אין מקלט GPS אך מותקן בו שירות המפות של גוגל. בעזרתו ניתן להתמצא בדרכים וכן לקבוע יעד ולקבל את מסלול הנסיעה בצורה טקסטואלית.

ערכת המכשיר כוללת אוזניות איכותיות עם 3 סטים נוספים של רפידות להתאמה אופטימלית לאוזן, כרטיס זיכרון בנפח נדיב של 4GB שיספיק למאות שירים ולתמונות רבות וכבל נתונים.


טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.

יישומי מולטימדיה

(20% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

סוני אריקסון W705 מצויד בתכונות מולטימדיה סטנדרטיות שבראשן כמובן נגן מוזיקה מתקדם. עוד כולל המכשיר רדיו, מצלמת 3.2 מגה פיקסל, צילום וידיאו ומשחקים.

נגן המוזיקה במכשיר מצוין, ויכול להחליף בקלות נגן ייעודי ממוצע. תוכנת הנגן טובה ונוחה מאוד לשימוש. הנגן כולל איקוולייזר עם מספר תבניות מובנות ואפשרות לכוונון ידני, הרחבת סטריאו ובס. כמקובל, ניתן למיין ולחפש קבצים לפי שם אמן, אלבום, רצועה ורשימות השמעה.

כמו נגנים קודמים בסדרה, גם הדגם הנוכחי כולל את היישום "בקרת ניעור", שמאפשר להחליף רצועות ולשלוט בעוצמת השמע באמצעות ניעור המכשיר, תוך כדי לחיצה על לחצן ה-Walkman שבראש המכשיר. ניעור המכשיר לצדדים מחליף רצועות – קדימה ואחורה, ואילו ניעור מעלה מטה משמש להגביר או להנמיך את הווליום. בפועל, השימוש לא נוח, ולו בגלל גודלו המזערי של לחצן ה-Walkman. עוד יישומים במכשיר שנהפכו לסטנדרט בדגמי ה-Walkman של החברה הם TrackID המצוין ו-SenseMe החביב שבוחר בעבורכם את השירים בהתאם למצב הרוח שהגדרתם לו.

Sony Ericsson W705

גם הדגם הנוכחי כולל את היישום "בקרת ניעור", שמאפשר להחליף רצועות ולשלוט בעוצמת השמע באמצעות ניעור המכשיר, תוך כדי לחיצה על לחצן ה-Walkman שבראש המכשיר. בפועל, השימוש לא נוח, ולו בגלל גודלו המזערי של לחצן ה-Walkman

מצלמת המכשיר כוללת פלאש Led, אך לא אוטו פוקוס, צילום רצף (4 תמונות) – טוב לצילום ילדים או אובייקטים נעים אחרים, צילום פנורמה, מצב לילה, איזון לבן ועוד כמה אפקטים חביבים וכן אפשרויות עריכה ושיפור התמונות.

איכות הצילום באור יום ובתנאי תאורה אידיאליים די טובה. בתוך הבית ובתאורה חלשה ניכרת גרעיניות, ובמקרים רבים התקשתה המצלמה להתמקד. בסך הכול, עדיין מדובר במצלמה לא רעה לשימוש מזדמן.

צילום הוידיאו מרשים הרבה פחות. עם רזולוציה של 320x240 (QVGA) וקצב צילום של 15 פריימים לשנייה התוצאות בהתאם. הסרטון מקוטע ומפוקסל, ובכל זאת –  עדיין שמיש למקרים של תיעוד ספונטני חשוב.

המכשיר כולל קישור ישיר ל-YouTube, מה שאומר שתוכלו להעלות את הסרטונים שלכם באופן מיידי לאתר.

מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
פונקציה שקיימת ברבות מהמצלמות הסלולריות, ומטרתה לכייל את הצבעים בתמונה בהתאם לתאורה בסביבה בה צולמה - אור פלורסנט, נורת ליבון, הלוגן, אור יום בהיר, בין ערביים וכדומה. המצלמה מודדת את האור הלבן בסצנה ובהתאם מאזנת את הצבעים בתמונה כדי שיופיעו טבעיים ככל האפשר.
הופעת גרעיניות בתמונה, בצורת נקודות צבעוניות אקראיות (בעיקר באזורים הכהים בתמונה). תופעה זו מופיעה בדרך כלל בצילום בתאורה חלשה או בלילה, ונובעת מגודלו הקטן ומאיכותו הבסיסית של החיישן.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

גלישה וסנכרון

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

הגלישה בדור 3.5 (HSDPA) מהירה ונוחה. הדפים מותאמים היטב למסך הטלפון והניווט פשוט וקל. אם תרצו תוכלו לנצל את תכונת הסיבוב האוטומטי של התצוגה ולצפות במסך בצורה אופקית.

Sony Ericsson W705 מצויד בקישורית Wi-Fi בתקני b/g, והוא איתר במהירות את הרשת האלחוטית בסביבתו. בנוסף יש תמיכה ב-DNLA, שמאפשרת שיתוף אלחוטי של קבצים עם מכשירים אחרים ברשת.

הסנכרון של רשימת אנשי קשר ומידע אחר מתבצע בקלות באמצעות התוכנה PC Suite, וכך גם הגדרות האי-מייל.

כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

צריכת האנרגיה של המכשיר טובה מאוד. הסוללה ב-W705 סיפקה לנו יומיים של שימוש אינטנסיבי, שכלל גלישה מזדמנת ב-Wi-Fi, שיחות רבות, האזנה למוזיקה, צילום ועוד. בשימוש מתון יותר אפשר ליהנות ממשך פעולה ארוך אף  יותר.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

סוני אריקסון W705 בנוי היטב ועשוי מחומרים מעולים. גוף המכשיר עשוי ממתכת חזקה ואיכותית, וכך גם הלחצנים הראשיים. מנגנון הסליידר יציב ואין את תופעת השחיקה שקיימת בחלק ממכשירי הסליידר.

עם זאת, העדשה והפלאש חשופים ואינם שקועים, אלא מצויים במישור אחד עם גוף המכשיר, מה שחושף אותם לפגיעות. גם כפתור הניווט לא נסך בנו הרגשת ביטחון ונראה שהוא עלול להתרופף ולאבד מיעילותו במרוצת הזמן. 

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply