חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מחשב נייד Dell Inspiron N5030 T4500 GMA 4500MHD דל
יצרן: Dell
גודל מסך: 15.6 אינטש
סוג מעבד: Intel Pentium
נפח זיכרון RAM: 2 GB
מערכת הפעלה: Windows 7, כולל
תצורת ‎ 2 in 1: ללא
מצלמת רשת: כולל
סוג הזכרון: DDR3
ציון WiseBuy
8.2
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
arled 08.03.14
לירן 10.10.11
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מחשב נייד Dell Inspiron N5030 T4500 GMA 4500MHD דל

עידו גיגי | 24.03.2011
הטוב
  • ביצועים טובים
  • לא מתחמם
  • מסך גדול
  • עיצוב מעניין
  • סאונד חזק ואיכותי
הרע
  • מקלדת לא איכותית
  • עכבר לא מדויק
  • סט החיבורים בסיסי בלבד
בשורה התחתונה

Dell Inspiron N5030 הוא מחשב מיינסטרים מסוגנן שנועד לענות על הצרכים של המשתמש הביתי. ביצועיו טובים ובהחלט מתאימים לדרישות של קהל היעד. עם זאת, הוא מצויד במקלדת ועכבר מאוד בעייתיים, ולכן לא היינו ממליצים עליו לסטודנטים ומשתמשים אחרים שצריכים להקליד באופן רצוף לפרקי זמן ארוכים.

הקדמה

Dell N5030 הוא לפטופ בגודל 15.6 אינטש, שכמו מרבית המחשבים הניידים בסדרת Inspiron הוא פונה בעיקר למשתמשים ביתיים ממוצעים. החידוש ב-N5030 בהשוואה לשאר הסדרה הוא בעיקרו ויזואלי: המעטפת שלו מגיעה בגימור שחור מבריק עם עיטורים של עיגולים קטנים בצבע שחור מט. אותה תבנית מופיעה גם בחלקו הפנימי וגם בחלקו החיצוני של המחשב, והיא משווה לו מראה שיש שיכנו אותו קיטשי ויש שיגדירו אותו כשיק מסוגנן. לטעמנו מדובר בפשרה נוחה למי שמחפש מחשב בעל מראה ייחודי, מצד אחד, ולא בולט מידי מצד שני.

 

מפרט המחשב שקיבלנו לסקירה כלל מעבד Intel Pentium Dual-Core T4500 עם מהירות שעון של 2.3Ghz, זיכרון DDR3 בנפח 4GB, מאיץ גרפי Intel GMA 4500MHD, מסך בגודל 15.6 אינטש, כונן קשיח בנפח 500GB, קישוריות Wi-Fi ו-Bluetooth, כונן אופטי שמשמש גם כצורב DVD, מיקרופון מובנה ומצלמת רשת ברזולוציית 0.3 מגה פיקסל.

 

המחשב מגיע עם מערכת ההפעלה Windows 7 Home Premium בגרסת 64 ביט.

המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.
מהירות השעון שבמעבד מווסתת את קצב פעולתו. מהירות השעון נמדדת ב-GHz, ובעיקרון, ככל שהמהירות גבוהה יותר, כך המעבד יעבוד מהר יותר. אך יש מרכיבים נוספים במעבד שמשפיעים על מהירותו: זיכרון מטמון, עורק התקשורת בין המעבד והזיכרון (FSB) וארכיטקטורת היצור. לאחרונה זנחו יצרניות המעבדים את שיטת הדירוג המסורתית על פי מהירות שעון. הדור החדש של מעבדי אינטל, duo Core, עובד במהירויות שעון נמוכות מקודמו ובו בזמן מריץ תוכנות מהר יותר.
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.
רכיב במחשב שבאמצעותו ניתן לקרוא ולאחסן מידע במדיה חיצונית כגון CD או DVD. יש כוננים המיועדים לקריאה בלבד וכאלה המיועדים לקריאה ולכתיבה רב פעמית (צורב). מומלץ לרכוש מחשב נייד עם כונן צורב, ורצוי שיהיה זה כונן DVD. ברוב הניידים מותקן כונן צורב.
מצלמה זעירה ברזולוציה של 0.3 עד 2 מגה פיקסל, שנמצאת בחלק מהמחשבים הניידים מעל המסך. המצלמה מאפשרת ביצוע שיחות וידיאו באמצעות תוכנות שונות (כמו Skype). חלק ממצלמות הרשת המובנות מסתובבות על ציר של 180 מעלות, וחלקן מצוידות בתכונות נוספות כגון מעקב אחרי פני המצולם, אפשרות להוספת אפקטים ועוד.  
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המדידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
טכנולוגיית מעבדים שהולכת והופכת לסטנדרט, המאפשרת מרחב זיכרון גדול יותר מאשר בטכנולוגיה מהדור הקודם (32 ביט) - ולמעשה תומכת ביותר מ-4GB זיכרון, ובכך משפרת ומאיצה את ביצועי המחשב. מעבדי 64 ביט יכולים לבצע מספר גדול יותר של פעולות בכל מחזור שעון ולאחסן מידע רב יותר ממעבדי 32 ביט. בנוסף הם מסוגלים לנהל כמות עצומה של זיכרון בצורה מהירה וחלקה בהרבה ממעבדי 32 ביט. למעבדי 64 ביט יש יתרון חשוב בחישובים וביישומים גראפיים מורכבים.חומרת 64 ביט מסוגלת לתמוך "לאחור" בתוכנות שנכתבו בקוד של 32 ביט, אך יעילותה הרבה היא בעבודה עם תוכנה שנכתבה במקור ל-64 ביט, כמו גרסה של מערכת ההפעלה ויסטה.

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

למרות שה- Dell N5030 אינו מצויד בחומרה העדכנית ביותר בגזרת המחשבים הניידים, הוא שומר על רמת ביצועים גבוהה שבהחלט מספיקה למשתמש הביתי. המעבד כפול הליבה, Pentium T4500, כולל בתוכו את המאיץ הגרפי Intel GMA 4500MHD שאמור להתמודד היטב עם משימות יומיומיות ועם משחקים פשוטים.

בבדיקה שערכנו התמודד ה- N5030 עם כל המשימות היומיומיות שהצבנו בפניו. משימות אלה כללו עבודה על תוכנות משרדיות, גלישה בדפדפן אינטרנט מרובה טאבים, צפייה בסרטי Divx ו-HD בפורמט MKV ועבודה על תוכנה לעריכת תמונות.

גם כאשר כל התוכנות הללו פעלו במקביל, לא נפגעה מהירות התגובה של המחשב, כל התוכנות פעלו כשורה והמעבר ביניהן היה חלק. צפייה בשני סרטי HD 720p במקביל לא פגמה גם היא בביצועים. שני הסרטים פעלו כראוי ללא כל הפרעה, ובנוסף התאפשרה גם צפייה חלקה בסרטוני פלאש באתר YouTube באותו הזמן.

בזמן הבדיקה פעילות המחשב הייתה שקטה יחסית, ורק מידי פעם התעוררו המאווררים לחיים, מזכירים שהם עדיין שם. יש לציין שהמחשב לא התחמם כלל גם כעבור כמה שעות של עבודה רצופה.

במבחן הביצועים של תוכנת PCMark05 הציג המחשב תוצאה בינונית בלבד של 4032, ובמדד חוויית המשתמש של Windows הוא קיבל 3.4. החוויה הטובה שלנו בשימוש יומיומי מוכיחה שהציון היבש לא בהכרח משקף, אבל קחו בחשבון שלמשימות עיבוד מורכבות ותובעניות המחשב הזה לא יתאים.

כלל הרכיבים הפיזיים המרכיבים את המחשב, להבדיל מתוכנה.
המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.
Matroskaפורמט פופולרי וחופשי לקובצי וידיאו, בעיקר באיכות HD. קובץ ה-MKV הוא למעשה "קונטיינר" שמסוגל להכיל מגוון של קבצים – קובץ הוידיאו, קובצי האודיו, הכתוביות וכדומה. מכשירים התומכים בנגינת קובצי MKV מסוגלים לפתוח את הקובץ ולפענח את תכולתו.

איכות התצוגה

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Dell Inspiron N5030 מצויד במסך בגודל 15.6 אינטש וברזולוציה של 1366x768. מדובר במסך גדול שמאפשר חוויית צפייה מהנה. איכות הצבע והחדות טובות, אך משטחים כהים בתמונה סובלים לעיתים מגרעיניות קלה.

המסך המבריק סובל מהשתקפויות במידה ממוצעת למסכים מסוג זה. בעת עבודה בחדר עשויות להופיע השתקפויות כתוצאה מתאורת החדר, אך עליהן ניתן להתגבר באמצעות השענת המסך מעט קדימה או אחורה. בעבודה בחוץ, או כאשר יש חלון גדול מול המסך, ההשתקפויות מהוות בעיה משמעותית יותר.

זווית הצפייה הצדית סבירה, אך אינה רחבה במיוחד. עם זאת, בזכות המסך הגדול צפייה בזוג בהחלט אפשרית. זווית פתיחת המסך היא כ-135 מעלות, וזה מספיק בהחלט לעבודה על שולחן. עם זאת, בעת עבודה על הברכיים זווית רחבה יותר יכולה היתה להועיל.

Dell N5030


המסך הגדול מאפשר חוויית צפייה מהנה. איכות הצבע והחדות טובות, אך משטחים כהים בתמונה סובלים לעיתים מגרעיניות קלה והוא סובל מהשתקפויות בגלל הציפוי המבריק

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
6.5 מתוך 10

גודלו של ה- N5030 הוא 37.8X24.5, ועוביו בחלק הרחב ביותר 4.02 ס"מ. משקלו כולל הסוללה 2.73 ק"ג. מדובר במחשב גדול שהניידות איתו מוגבלת לטווחים קצרים – בעיקר בגבולות הבית. היתרון במימדים אלה הוא שהם מאפשרים ליהנות מהמסך הגדול.

Dell N5030


זהו מחשב גדול שהניידות איתו מוגבלת לטווחים קצרים, בעיקר בגבולות הבית. המעטפת שחורה מבריקה עם עיטורים של עיגולים קטנים בצבע שחור מט, והיא משווה לו מראה ייחודי אך לא בולט מדי

המקלדת של ה- N5030 מאכזבת למדי. למרות שלמראית עין היא נראית נוחה ומבטיחה, האשליה הזאת מתנפצת ברגע שמתחילים להקליד. המקשים אמנם גדולים, מסודרים כראוי ובעלי מרקם נעים שאינו חלק לחלוטין ואינו מחוספס מידי, אך הם אינם יציבים, ונוטים לרטוט מעל המשטח שמתחתם. כמו כן, חלק מהמקשים מתחככים בעת לחיצה עם המסגרת שמסביב למקלדת, מה שלא מעיד על איכות הרכבה גבוהה במיוחד. ואם לא די בכך, המקשים מרעישים מאוד, ואנו סבורים שגם אלו שאוהבים לשמוע את צליל תקתוקי המקשים יימצאו את המקלדת הנוכחית כמרעישה מדי.

משטח העכבר הוא הנפילה הגדולה של ה- N5030. לכאורה, נתוני הפתיחה שלו די טובים: גודלו נוח, מרקמו חלק ונעים למגע, והוא מופרד כראוי מסביבתו. הוא כולל שני פסי גלילה שאינם מסומנים (אך אינו תומך במולטי-מגע), והמקשים שתחתיו נוחים לשימוש ומגיבים כראוי. אבל כל זה מתגמד לנוכח התפקוד הלקוי של המשטח בפועל: הוא פשוט לא מדויק. גם אחרי ששינינו שוב ושוב את הגדרותיו, השימוש בו הזכיר לנו את אותם עכברים ישנים שהיו מתנועעים על גבי גולה שצוברת אבק.

Dell N5030


המקלדת גדולה, אך מקשיה לא יציבים ומרעישים ואיכות הרכבתה אינה גבוהה. משטח העכבר נראה מבטיח, אבל הוא מתגלה כלא מדויק ומתסכל לתפעול

אין ב- N5030 מקשים ייעודיים. באמצעות לחיצה על מקשי ה-F ניתן לשלוט על בהירות התצוגה, קישוריות האלחוט, אפשרויות התצוגה בעת חיבור לצג חיצוני ועל עוצמת הסאונד. כמו כן, ניתן לנעול את משטח העכבר ולפתוח יישום שמספק מידע על מצב הסוללה. בהגדרות ברירת המחדל של המחשב יש ללחוץ על מקשי ה-F בצירוף עם מקש ה- FN כדי להשתמש בפונקציות הסטנדרטיות של מקשי ה-F.

הרמקולים, שניים במספר, ממוקמים מעל המקלדת ומפיקים קול בעוצמה מרשימה יחסית לעובדה שמדובר בלפטופ. גם איכות הצליל טובה יחסית לז'אנר, ובעת האזנה למוזיקה יש תחושה של צליל עשיר למדי.

סט החיבורים ב-Dell N5030  בסיסי ותו לא. בצידו השמאלי של המחשב ניתן למצוא 3 כניסות USB, חיבור LAN לרשת קווית, חיבור VGA לצג חיצוני וחיבור למתח חשמל. בקדמת המחשב מממוקמים חיבורים לאוזניות ולמיקרופון וכן קורא כרטיסים SD/MMC/MS. בצידו הימני ממוקם הכונן האופטי.  מיקום החיבורים השונים בעייתי ביותר: 2 מתוך 3 כניסות ה-USB ממוקמות זו מעל זו ובסמוך לחיבור למטען, וקרבה זו לא מאפשרת להשתמש בכל החיבורים בו זמנית. בנוסף, העובדה שלא קיימות יציאות USB בצידו הימני או האחורי של המחשב בעייתית בעינינו, בעיקר עקב משטח העכבר המאכזב, שיצריך בשלב זה או אחר חיבור לעכבר חיצוני. אלה מכם שאוחזים בעכבר בידם הימנית, ימצאו את חיבור העכבר לצידו השמאלי של המחשב כלא נוח.

משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.
תוכנה שרצה במחשב. מעבד תמלילים, משחקים, תוכנות אי-מייל, הם כולם יישומים.

משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Dell Inspiron N5030 מצויד בסוללת ליתיום-יון בעלת 6 תאים. בעת שימוש סטנדרטי שכלל עבודה על תוכנה משרדית וגלישה באינטרנט אלחוטי, הספיקה הסוללה לשעתיים וארבעים דקות בבהירות מסך מקסימאלית. כשהורדנו את בהירות המסך לחצי, מצב תצוגה שהתגלה כנוח מאוד בעת עבודה משרדית, הצלחנו לסחוט ממנה כמעט 3.5 שעות פעילות.

מדובר בנתונים ממוצעים ומעלה בהשוואה לקטגוריה, ובכל מקרה הם בהחלט מספקים למחשב זה, שממילא ניידותו נמוכה ורוב השימוש בו ייעשה בקרבת מקור חשמל.

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

בהתחשב בעובדה שמדובר במחשב עם מעטפת פלסטיק, איכות החומרים ב-Inspiron N5030 סבירה, והחיבורים עושים רושם טוב. כמו כן, נראה שצירי המסך יציבים וחזקים דיים. עם זאת, המקלדת והעכבר אינם נראים איכותיים, ולא ברור כיצד הם יתפקדו לאורך זמן. 

סידורי האבטחה כוללים, מלבד לאפשרויות ההגנה באמצעות סיסמא, חריר לנעילה מסוג Kensington שמאפשר לאבטח את המחשב בכבל תואם כדי להקשות על גניבה. כמו כן, המחשב מגיע עם תוכנת אבטחה של McAfee.

Dell N5030


בהתחשב בעובדה שמדובר במחשב עם מעטפת פלסטיק, איכות החומרים סבירה. עם זאת, המקלדת והעכבר אינם נראים איכותיים, ולא ברור כיצד הם יתפקדו לאורך זמן 

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מחשבים ניידים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply