חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מחשב נייד Dynabook Satellite U920T-104
גודל מסך: 12.5 אינטש
סוג מעבד: Intel Core i5
נפח זיכרון RAM: 4 GB
מערכת הפעלה: Windows 8, כולל
דגם מעבד: 3317U
תצורת ‎ 2 in 1: מסך מסתובב
מצלמת רשת: כולל
סוג הזכרון: DDR3
ציון WiseBuy
8.6
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מחשב נייד Dynabook Satellite U920T-104

עידו גיגי | 26.05.2013
הטוב
  • מסך מגע ואפשרות לעבוד בתצורת טאבלט
  • כונן SSD
  • תאורת לד מתחת למקלדת
  • משטח עכבר נוח
הרע
  • מנגנון מסורבל לפתיחת המסך
  • מסך סופח השתקפויות וטביעות אצבעות
  • מתחמם ורועש
  • מקש רווח גרוע
  • מקש כיבוי בעייתי
בשורה התחתונה

Toshiba U920T הוא אולטרה-בוק מיוחד במינו המשלב איכויות של מחשב נייד ושל טאבלט, מה שפותח מגוון של אפשרויות עבודה חדשות. עם זאת, ריבוי של חסרונות הנלווים לתצורה הייחודית שלו מעלים שאלה בנוגע ליעילותו ולכדאיותו. חסרונות נוספים שכדאי לשים לב אליהם היא המקלדת המרגיזה (מה שהופך את המחשב ללא אטרקטיבי עבור סטודנטים), והיותו רועש למדי. לזכותו של המחשב יש לומר שהעבודה עם מסך המגע שלו נוחה מאוד.

בשורה התחתונה, מדובר במוצר חביב ביותר, שמרענן את מדף האולטרה-בוקים. הוא מתאים יותר לצרכי בידור ופרזנטציה, ופחות לעבודה משרדית מאומצת.

הקדמה

Satellite U920T של טושיבה הוא אחד המחשבים היותר מיוחדים שיצא לנו להיתקל בהם. במצב הסגור של המחשב, פונה מסך המגע שלו כלפי חוץ ולא כלפי פנים כמקובל, מה שמאפשר לעבוד עליו כמו על טאבלט. מתחת למסך חבויים מקלדת ומשטח עכבר סטנדרטיים, אך בשונה ממרבית המחשבים הניידים, מסך המחשב אינו נפתח על ציר סיבובי, אלא גולש מעל פני המקלדת.

מבחינת המפרט הטכני, המחשב כולל מעבד Intel Core i5-3317U עם מהירות שעון של 1.7GHz, זיכרון בנפח 4GB, כרטיס גרפי Intel HD Graphics 4000, כונן SSD בנפח 128GB, מסך מגע בגודל 12.5 אינטש, קישוריות Bluetooth ו- Wi-Fi, מצלמת רשת ומיקרופון מובנים.  

המחשב מגיע עם מערכת ההפעלהWindows 8 .

המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.
מהירות השעון שבמעבד מווסתת את קצב פעולתו. מהירות השעון נמדדת ב-GHz, ובעיקרון, ככל שהמהירות גבוהה יותר, כך המעבד יעבוד מהר יותר. אך יש מרכיבים נוספים במעבד שמשפיעים על מהירותו: זיכרון מטמון, עורק התקשורת בין המעבד והזיכרון (FSB) וארכיטקטורת היצור. לאחרונה זנחו יצרניות המעבדים את שיטת הדירוג המסורתית על פי מהירות שעון. הדור החדש של מעבדי אינטל, duo Core, עובד במהירויות שעון נמוכות מקודמו ובו בזמן מריץ תוכנות מהר יותר.
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.
מצלמה זעירה ברזולוציה של 0.3 עד 2 מגה פיקסל, שנמצאת בחלק מהמחשבים הניידים מעל המסך. המצלמה מאפשרת ביצוע שיחות וידיאו באמצעות תוכנות שונות (כמו Skype). חלק ממצלמות הרשת המובנות מסתובבות על ציר של 180 מעלות, וחלקן מצוידות בתכונות נוספות כגון מעקב אחרי פני המצולם, אפשרות להוספת אפקטים ועוד.  

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

טושיבה U920T-104 מגיע עם חומרה האופיינית לאולטרה-בוקים של ימינו, ומיועדת לאפשר ביצועים גבוהים למשתמש הממוצע. המחשב מצויד במעבד Core i5-3317U מסדרת הדור השלישי של מעבדי אינטל, שמצויד בכרטיס הגרפי המובנה, HD Graphics 4000. יש לציין לחיוב את העובדה שהמחשב מגיע עם כונן SSD בנפח לא רע של 128GB.

המחשב נדלק תוך 12 שניות, ופעילותו הייתה חלקה ומהירה כמצופה. הוא התמודד היטב עם שלל משימות משרדיות, ותפקד היטב גם במשימות מעט מורכבות יותר כמו צפייה בסרטי HD 720p ו- HD 1080p או עריכת תמונות ברמה בסיסית.

מערכת Windows 8 הוטמעה היטב על המחשב, ונראה שה- U920T עוצב במיוחד למידותיה של מערכת הפעלה זו. גלילת המסכים ואפקטי האנימציה של Windows 8 היו חלקים הן בשימוש במסך המגע והן בשימוש במקלדת ובעכבר, והסנכרון בין העכבר לבין מסך המגע היה מושלם. באמצעות כפתור הממוקם מתחת למסך, שנשאר גלוי בכל מצבי העבודה על המחשב, ניתן לעבור באופן מיידי למסך הבית של המערכת.   

הדבר היחיד שהפריע לנו לתת למחשב ציון מקסימאלי בסעיף הביצועים, היה עובדת היותו רועש. לאורך העבודה עליו קולות המאווררים נשמעו בבירור, וממש פגעו בחוויית העבודה. יש לציין שחרף עוצמתם, לא הצליחו המאווררים להתגבר לחלוטין על התחממות המחשב, ובעת עבודה שגרתית ממושכת חלה התחממות בינונית בתחתיתו. בעת עבודה מאומצת יותר הפכה ההתחממות למעיקה למדי, ועבודה על הברכיים הפכה ללא נעימה.

במדד חוויית המשתמש של Windows קיבל המחשב את הציון 4.8. במבחן הביצועים PCMark7 המחשב את הציון 2897.

כלל הרכיבים הפיזיים המרכיבים את המחשב, להבדיל מתוכנה.
המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.
תוכנה המקשרת בין המשתמש, החומרה ויישומי התוכנה, ומפקחת על פעולתו של המחשב.

איכות התצוגה

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

Satellite U920T-104 מצויד במסך מגע עם זכוכית Gorilla Glass נגד שריטות. גודל המסך 12.5 אינטש, והוא בעל רזולוציה של 1366x768. מדובר בגודל נוח למדי הן בעבודה בתצורה של מחשב נייד, והן בעבודה בתצורת טאבלט.

המסך מציג תצוגה חדה ואיכות צבעים גבוהה, אך לעיתים חשנו שבהירות המסך אינה מספקת. בנוסף, המסך סובל מבעיה חמורה של השתקפויות, שמופיעות בכמות רבה גם בהשוואה למסכים מבריקים. לא פעם חשנו שההשתקפויות מפריעות לעבודה שגרתית אפילו בתוך חדר סגור. כתוצאה מההשתקפויות נפגעת באופן משמועתי זווית הצפייה, שכן הטיה קלה של המסך מובילה להופעת השתקפויות בולטות. 

זווית פתיחת המסך הפוכה מהמקובל. טווח התנועה של המסך הוא בין זווית של 90 מעלות לזווית של 180 מעלות. לא ניתן לפתוח את המסך לזווית הקטנה מ-90 מעלות, ולרוב אין כל סיבה לעשות זאת.

Toshiba U920T-104
המסך מציג תצוגה חדה ואיכות צבעים גבוהה, אך לעיתים חשנו שבהירות המסך אינה מספקת. בנוסף, המסך סובל מבעיה חמורה של השתקפויות

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

Toshiba U920T-104 קורא תיגר על האופן בו נהגנו לחשוב על השימוש במחשבים ניידים. בזכותו הבנו עד כמה התנועה השגרתית של פתיחת מסך הלפטופ מרגישה לנו טבעית, כמעט כמו גלילת המסך של האייפון ימינה או שמאלה. פתיחת הצג ב- U920T דומה במקצת לתרגילים לפיתוח החשיבה והתפיסה המרחבית. כדי לעשות זאת, יש לדחוף את המסך כשהוא במצב אופקי, מעל פני משטח המקלדת והעכבר, ולאחר מכן למשוך אותו מעלה בתנועה סיבובית. לא בכדי זה נשמע מסובך. מדובר בתנועה לא שגרתית שנראית הפוכה לכל מה שאנחנו רגילים אליו, ודורשת יותר מאמץ מהתנועה הרגילה של משיכת המסך כלפי מעלה. כמו כל גאדג'ט טיפוסי, בשעתיים הראשונות זכה מנגנון פתיחת המסך לאהדה רבה ולתשואות נרגשות, אבל כשלא היה בסביבה עוד מי שאפשר להשוויץ בפניו, הרעיון הפך די מהר למאוס. כעבור יומיים שמחנו כשניתנה לנו האפשרות לעבוד שוב על מחשב נורמאלי שנפתח בדרך הישנה והטובה.

Toshiba U920T-104
כדי לפתוח את הצג יש לדחוף את המסך כשהוא במצב אופקי, מעל פני משטח המקלדת והעכבר, ולאחר מכן למשוך אותו מעלה בתנועה סיבובית

היתרון במבנה הייחודי של המחשב הוא שמסך המחשב גלוי כל הזמן, וניתן לעבוד עליו באופן מיידי כאילו היה טאבלט. עם זאת, עבודה על המחשב בתצורת הטאבלט התגלתה כלא נוחה משתי סיבות. ראשית, משקלו ההתחלתי של המחשב הוא 1.52 ק"ג. מדובר במשקל שהוא טוב מאוד עבור מחשב נייד המונח על שולחן או על הברכיים, אך מתגלה ככבד במיוחד כשמנסים לאחוז בו בשתי ידיים לאורך זמן. שנית, מקלדת המגע המופיעה על גבי המסך בעת הצורך נוטה להסתיר לפעמים את תצוגת המסך. כך למשל, בעת התכתבות בצ'ט של אתר פייסבוק, הסתירה תצוגת המקלדת את שורת הצ'אט, והפכה את ההתכתבות לבלתי נסבלת. 

כשבחרנו להשתמש במקלדת המחשב הסטנדרטית, שכלואה מתחת למסך הגולש, התאכזבנו לא פחות. לכאורה, מדובר במקלדת לא רעה, הכוללת מקשים שטוחים שבאופן מפתיע מחזירים פידבק סביר; מרקם המקשים חלק ונעים למגע, והם מופרדים היטב זה מזה. עם זאת, לפעמים די בתפוח רקוב אחד כדי להעכיר את האווירה. במקרה הנוכחי מדובר במקש הרווח שפשוט נמנע מלהילחץ. גם כעבור שעות רבות של עבודה, לא הצלחנו לזהות מאיזה זווית יש ללחוץ עליו כדי שהוא יואיל בטובו להגיב. הדבר הוביל לטעויות הקלדה רבות ולתסכול רב. יש לציין לחיוב את העובדה שמתחת למקלדת ממוקמת תאורת לד המאירה את המקשים, ומקלה על ההקלדה בסביבה חשוכה.

בניגוד למקלדת, משטח העכבר התגלה כנוח למדי. הוא אמנם צר יחסית, אך התגובתיות ורמת הדיוק הגבוהות מפצות על כך. המשטח בעל מרקם חלק ונעים למגע, והוא מופרד היטב מסביבתו באמצעות מסגרת מוגבהת וכן באמצעות הבדלים בטקסטורה. הוא תומך במולטי מגע, אך אינו כולל פסי גלילה. המשטח עצמו לחיץ, כאשר רוב שטחו משמש גם כמקש עכבר שמאלי, ופינתו הימנית – כמקש עכבר ימני. הלחיצה על המשטח אינה דורשת השקעת כוח רב, ולמרות היותו לחיץ הוא נותר יציב. יש לציין שהשימוש במשטח העכבר התגלה כמעט כמיותר, וזאת נוכח התגובתיות והדיוק המעולים של מסך המגע.

מיקומו של מקש הכיבוי ב- U920T-104 מעט בעייתי. הוא ממוקם לצד המחשב כך שיישאר גלוי הן בעבודה בתצורת לפטופ והן בתצורת טאבלט. אנו מצאנו שמיקומו אינו אינטואיטיבי באף אחת מתצורות העבודה. בנוסף, המקש צר מאוד, וצריך להתאמץ כדי ללחוץ עליו. לצידו של מקש הכיבוי ממוקמים שני מקשים לשליטה על עוצמת הסאונד. מקש נוסף שולט על פונקצית הסיבוב האוטומטי של המסך בהתאם לתנוחת המחשב. לחיצה עליו מאפשר לנטל פונקציה זו ולהשיבה לפעולה. כמו מקש הכיבוי, כל המקשים הללו התגלו כלא נוחים.

לחיצה על מקשי ה-F מאפשרת לשלוט על בהירות המסך, עוצמת השמע, מצב הקישוריות ומצב תצוגת המסך בעת חיבור לצג חיצוני. כמו כן, ניתן לנטרל את פעילות משטח העכבר ולפתוח את אשף התמיכה של Windows. שימוש בפונקציות הסטנדרטיות של מקשי ה-F מתאפשר באמצעות לחיצה משותפת עליהם ועל מקש ה- FN. לחיצה משולבת על מקש ה- FN ועל המקשים 1,2 ומקש הרווח מאפשרים לשלוט על גודל התצוגה ולעבור בין שלושה מצבי זום. לחיצה משולבת על מקש ה- FN ועל המקש Z מאפשרת לשלוט על תאורת המקלדת.

הרמקולים ממוקמים בקדמת המחשב, והם כוללים טכנולוגיית SRS Premium Sound 3D להעצמת איכות הסאונד. עוצמת השמע מספיקה בהחלט להאזנה למוזיקה בחדר שקט, אך נראה שסביבה רועשת יותר תצריך שימוש בעזרים חיצוניים. איכות הצליל טובה למדי. הצלילים מובחנים ועמוקים, והאזנה למוזיקה מתגלה כנעימה.

סט החיבורים ב- U920T-104 כולל שני חיבורי USB 3.0: אחד הממוקם בצדו השמאלי של המחשב, ואחד הממוקם בחלקו האחורי. מצדו האחורי ממוקם גם חיבור HDMI וחיבור לכבל החשמל. בימין המחשב ממוקמים קורא כרטיסי SD ושקע משולב לאוזניות ולמיקרופון. מיקומי החיבורים נוחים למדי, והם ממוקמים במרחקים הולמים זה מזה. כחלק ממגמה שהולכת ומתגבשת, המחשב לא כולל חיבור VGA לצג חיצוני וחיבור LAN לרשת קווית.

המחשב מצויד במצלמת רשת בעלת 3.0 מגה-פיקסל ובמצלמה קדמית בעלת 1.0 מגה-פיקסל. איכות הצילום סבירה בתאורה סטנדרטית, אך התמונה שמתקבלת מעט מטושטשת. לא נצפו כל מריחות צבע בעת תנועת האובייקט המצולם. בעת צילום בסביבה חשוכה יותר הפגיעה באיכות הצילום הייתה סבירה.

מבחינת ניידות, טושיבה U920T הוא אולטרה-בוק, וככזה הוא שומר על ניידות גבוהה. היקפו 32.65x21.3 ס"מ, ועוביו 1.99 ס"מ. משקלו ההתחלתי, כאמור, הוא 1.52 ק"ג. האפשרות לעבוד על המחשב בתצורת טאבלט מבלי לחשוף את המקלדת, מגבירה את יכולת הניידות של המחשב מאחר שאין צורך להניחו על שולחן או על הברכיים. בנוסף, בתצורה זו יותר נוח להעביר את המחשב מאדם אחד לאחר. עם זאת, כפי שציינו, יש לא מעט בעיות בתצורת עבודה זו, ויש לציין כי מתחרים מחברות אחרות מצליחים לייצר חוויית שימוש טובה יותר של אולטרה-בוק המשלב תכונות של טאבלט.

מבחינת עיצוב, המחשב מציג מראה לא אחיד. מחד, מי שעובד על המחשב, רואה מולו מחשב בעיצוב חדשני. סביבת המקלדת עשויה מאלומיניום, ואיזור מנוחת הידיים בעל מרקם מחוספס אלגנטי למדי. מאידך, צופה מהצד חשוף למבט מעט שונה. כאשר המחשב פתוח בתצורת לפטופ, מזכיר צידו האחורי מכונות מראשית המאה הקודמת. משני צידי המסך ממוקמות מסילות משוננות, ובמרכזו מסילה נוספת עבה במיוחד. בחלקו התחתון ממוקמת קונסטרוקציית מתכת הכוללת מוט מתכת העובר לרוחבו של המסך. למרות שהקונסטרוקציה הזאת נראית הכרחית לשם פתיחת המסך, תהינו האם בטושיבה לא יכלו לחשוב על פיתרון מעט אסתטי יותר. 

Toshiba U920T-104
מקדימה המחשב נראה אלגנטי וחדשני, אך מאחור הוא מזכיר מכונות מראשית המאה הקודמת. משני ידי המסך ממוקמות מסילות משוננות, ובמרכזו מסילה נוספת עבה במיוחד

משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.
משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המדידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Satellite U920T-104 מצויד בסוללת ליתיום-יון מובנית בעלת שלושה תאים. לפי הצהרות החברה אמורה הסוללה להחזיק מעמד במשך 4 שעות. בבדיקה שערכנו, בעת שימוש שגרתי שכלל גלישה באינטרנט אלחוטי ועבודה על תוכנה משרדית אחת, החזיקה הסוללה מעמד במשך כמעט שלוש שעות. מדובר בנתון סביר אך לא מרשים בהשוואה למחשבים בקטגוריה. 

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

טושיבה U920T-104 עשוי חומרים איכותיים. המעטפת החיצונית עשויה מגנזיום, איזור המקלדת מצופה אלומיניום, ואזור מנוחת הידיים עשוי פלסטיק שנראה איכותי. למראית עין נראים חיבורי המחשב טובים, אך בדיקה מדוקדקת יותר מעלה כי יש אזורים בהם הם אינם מהודקים באופן מושלם. כמו כן, צירי המסך אינם חזקים במיוחד, וטלטלות קלות גורמות למסך להישכב אחורה. בנוסף, חשוב לציין שהעובדה שמנגנון הפתיחה של המסך הינו חיצוני, ועלול להיות חשוף למכות מהסביבה, העלתה בנו שאלה בנוגע לעמידותו לאורך זמן.

כתוצאה מהמבנה הייחודי של ה- U920T-104, מסך המחשב חשוף כל הזמן, בדומה למקובל בטאבלטים. טושיבה בחרו להתמודד עם בעיה זו באמצעות ציפוי נגד שריטות Gorilla Glass. בנוסף, עם המחשב מגיע שרוול בד המותאם למימדיו, ועשוי לספק הגנה נוספת למסך. חיסרון מרכזי שיש לציין בהקשר למסך, הוא שהוא סופח אליו טביעות אצבעות בכמות רבה ביותר בהשוואה למסכי מגע אחרים.

Toshiba U920T-104
כתוצאה מהמבנה הייחודי שלו, מסך המחשב חשוף כל הזמן. טושיבה בחרו להתמודד עם בעיה זו באמצעות Gorilla Glass

יישום חביב המכונה Toshiba PC Health Monitor מספק מידע בנוגע לצריכת החשמל, טמפרטורת המעבד, עוצמת המאווררים ומצבם של הסוללה והדיסק הקשיח. מבחינת אבטחה, ב-Satellite U920T-104  לא תמצאו פתרונות מיוחדים. הוא מגיע עם אפשרויות ההגנה באמצעות סיסמא של Windows, וכולל תוכנת גיבוי ושחזור מידע של טושיבה.

תוכנה שרצה במחשב. מעבד תמלילים, משחקים, תוכנות אי-מייל, הם כולם יישומים.
המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מחשבים ניידים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply