חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Samsung Galaxy S5 SM-G900F 16GB LTE סמסונג
מותג: Samsung
גודל מסך: 5.1 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 16GB
כרטיס SIM: SIM אחד
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
מספר ליבות: 4 ליבות
ציון WiseBuy
9.2
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
gogo08318 16.08.20
יובל 30.05.19
נעה 06.01.19
Kay 25.12.18
אנונימית 15.02.18
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy S5 SM-G900F 16GB LTE סמסונג

הטוב
  • מסך בהיר ומשובח
  • מצלמה מעולה וזריזה
  • ביצועים מהירים מאוד
  • עמידות במים בתקן IP67
  • ממדים נוחים
  • עיצוב ממשק משופר
  • יישומי ספורט יעילים
הרע
  • חיישן ביומטרי לא אינטואיטיבי
  • חיי סוללה לא מרשימים
  • וידיאו בהילוך אטי גרוע
  • איכות הספיקר בינונית
בשורה התחתונה

היו כבר מי שכינו את המכשיר הזה "Galaxy S4s", פרפראזה על "iPhone 5s" – כלומר, כמעט אותו מכשיר כמו ה- Galaxy S4 וללא שינויים מהותיים. ואכן, קשה לומר שיש כאן בשורה מיוחדת, או הצדקה לשדרוג מהדגם הקודם. ואולי הציפיות שלנו מוגזמות: בסך הכל, אם נתעלם ממכשיר הדגל של סמסונג בשנה שעברה, Galaxy S5 הוא סמארטפון לתפארת שמעניק חווית שימוש זורמת ונוחה, מצויד במצלמה מהשורה הראשונה ובנוסף גם עמיד במים, מבלי להיות מגושם מדי. גם אם נתעלם מהחיישנים המיותרים למדי של טביעת האצבע וקורא קצב הלב, גלקסי אס 5 הוא מכשיר דגל מעולה ויריב ראוי למתחרים.

הקדמה

נחסוך לכם את ההקדמות המיותרות, כי כולכם כבר מכירים אותו: גלקסי S5 הוא מכשיר הדגל של סמסונג לשנת 2014, והוא מציג את המפרט העדכני ביותר של החברה לסמארטפונים עד היום וכמה חידושים קטנים, אם כי למרות ההשערות והשמועות, סמסונג לא חידשה הרבה בתחום העיצוב והמבנה החיצוני.

גלקסי אס 5 מגיע עם פלטפורמת
Snapdragon 801 הכוללת מעבד מרובע ליבות במהירות 2.5GHz ומאיץ גרפי Adreno 330, זיכרון RAM בנפח 2GB, מסך Super AMOLED בגודל 5.1 אינטש וברזולוציית Full HD, מצלמת 16 מגה פיקסל התומכת בצילום וידיאו ברזולוציית 4K, עינית IR, נפח אחסון של 16/32GB עם אפשרות הרחבה לעד 128GB נוספים – עד כאן, ללא הפתעות מסעירות.

החידושים הבולטים במכשיר הזה ביחס לקודמיו הם סורק טביעת אצבע הממוקם על לחצן הבית, חיישן למדידת קצב פעימות הלב וכמובן עמידות למים ולאבק בתקן
IP67.

מערכת ההפעלה היא
Android 4.4.2, שמגיעה לראשונה עם הממשק העלי TouchWiz המשופץ של סמסונג, שמציג עדכונים עיצוביים שונים.

 

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

איכות השמע באפרכסת טובה מאוד, והעוצמה גבוהה מספיק כדי שנוכל לנהל שיחות ממושכות בסביבה רועשת יחסית ללא בעיה. ההצמדה של המכשיר לאוזן אינה הנוחה ביותר, בגלל פס המתכת המקיף אותו שבולט מעט קדימה.

הספיקר, שנמצא כרגיל בגב המכשיר למטה, אכזב אותנו יחסית למכשירי עבר של סמסונג, עם צליל חזק יחסית אבל מעט צורמני וחסום. סביר להניח שהאטימה למים של המכשיר חיבלה מעט באקוסטיקה, וכתוצאה מכך באיכות הסאונד שמסוגל הספיקר להפיק.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

מי שציפה לבשורה עיצובית מיוחדת (למשל גוף ממתכת), צפוי להתאכזב – אלא אם כן אתם רגילים ואוהבים את העיצוב של ה- Galaxy S4 משנה שעברה. ה-S5 קיבל את חישוק המתכת המחורץ שפגשנו ב-Galaxy Note 3, וכן מכסה סוללה בגימור מט נעים למגע עם טקסטורת נקודות שקועות, שנראה חביב ותו לא. הלחצנים השונים נמצאים בדיוק במקומות שהשארנו אותם בשנה שעברה, וכך גם השקעים (שקע אוזניות למעלה, שקע Micro-USB 3.0 למטה, אלא שהפעם הוא מוגן במכסה פלסטיק כסוף). שינוי מינורי נוסף הוא שהלחצן שמאלי בחזית המכשיר אינו לחצן "תפריט" אלא "יישומים אחרונים", ולטעמנו מדובר בשיפור מבורך. את הגישה לתפריטי ההגדרות השונים תקבלו על גבי המסך עצמו בתוך האפליקציות, או בלחיצה ארוכה על לחצן זה.

Samsung Galaxy S5
ה-S5 קיבל את חישוק המתכת המחורץ שפגשנו ב-Note 3, וכן מכסה סוללה בגימור מט נעים למגע עם טקסטורת נקודות שקועות, שנראה חביב ותו לא

למרות שהמסך גדל רק ב-0.1 אינטש מדגם הקודם, מידותיו של ה-
Galaxy S5 גדלו לא מעט, יחסית; 142x72.5x8.1 מ"מ לעומת 136.6x69.8x7.9 ב-S4. גם המשקל צמח מ-130 ל-145 גרם. ועדיין, המכשיר נוח מאוד לאחיזה, אינו כבד מדי ונכנס בקלות לכיס או לתושבת הבררנית שלנו ברכב.

המסך, שצפיפות הפיקסלים שלו עומדת על
432ppi, מצטיין בבהירות גבוהה משמעותית מהמכשירים שקדמו לו בסדרה, ומציג כרגיל תמונה נפלאה, חדה כתער, עם שחור עמוק כפחם וצבעים זוהרים ורוויים יתר על המידה. למרבה המזל, סמסונג מאפשרת כמה מצבי תצוגה ובהם גם "תמונה מקצועית", שמשפרת רבות את נושא הרוויה המוגזמת ומציגה צבעים מאוזנים וקרובים יותר למקור. מחוץ לבית המסך עדיין לא מצטיין; הוא נראה הרבה יותר מדי צהבהב לטעמנו וקשה לצפות בו בשמש ישירה.

סמסונג עשתה כמיטב יכולתה (וזה לא תמיד מספיק) בעיצוב הממשק
TouchWiz מחדש, ברוח התקופה; היא ניסתה להשטיח אותו ולהיצמד לשפה גרפית עדכנית יותר. בפועל יש שיפור ביחס למה שהתרגלנו לקבל במכשירי החברה, אם כי עדיין יש לסמסונג כברת דרך ארוכה כדי להתקרב לממשק האנדרואיד הנקי, או ל-Sense 6 של HTC למשל. בין הנקודות החיוביות בממשק, נציין את מסך הנעילה האלגנטי שמציג מידע נחוץ בפונט דק ואנין, עם אפקט ויזואלי נקי ונעים לעין של פתיחת המסך; את מסך התפריט הראשי שמוצג באייקונים עגולים שטוחים וצבעוניים (אך ניתן לשנותו לפריסות רשת או כרטיסיות המוכרות יותר), פקדי וילון ההתראות שעוצבו גם הם מחדש ועוד. מנגד, אפליקציות החייגן, אנשי הקשר ותוכנת ההודעות נראות עדיין דומות מדי למקור, וזה לא לזכותן.

Samsung Galaxy S5
המסך, שצפיפות הפיקסלים שלו עומדת על
432ppi, מצטיין בבהירות גבוהה משמעותית מהמכשירים שקדמו לו בסדרה, ומציג כרגיל תמונה נפלאה, חדה כתער, עם שחור עמוק כפחם וצבעים זוהרים ורוויים יתר על המידה


אין הרבה אפליקציות מיותרות במכשיר. סמסונג צרפה כמה שימושיות ואיכותיות, כמו
S-Health שכוללת שלל יישומי כושר, S-Voice ו- S-Translate שאינם זמינים בעברית וכן Samsung Apps, חנות אפליקציות שדרכה ניתן להוריד גם תכונות לתוכנות המובנות במכשיר – כמו אפקטים נוספים למצלמה. נחמד.

ביצועי המכשיר מעולים, כצפוי, אם כי השיפור ביחס ל-
Galaxy S4 או ל- Galaxy Note 3 בקושי ניתן להבחנה, אם בכלל. הגלילה, בכל מקום, חלקה מאי פעם וכמעט נעדרת ריצודים; האנימציות מושלמות וטעינת יישומים זריזה מאוד, למעט אי-אלו לאגים קלים. יוצאת הדופן הבולטת היא תוכנת הגלריה, שלוקחות לה 2-3 שניות לעלות; מצד שני היא מפצה על כך בפעולה מהירה ובסנכרון מצוין לפייסבוק, פיקאסה ודרופבוקס, וכן באפשרויות עריכת תמונות נוחה ומתקדמת.

רבות דובר על החיישן הביומטרי שנמצא בכפתור הבית, פיצ'ר שהוצג לראשונה על ידי
Apple ב-iPhone 5s וכצפוי הועתק במהירות על ידי סמסונג. למרבה הצער, היישום כאן פחות אינטואיטיבי: במקום לחיצה או נגיעה יחידה בלחצן, תצטרכו כאן להחליק את האצבע מלמעלה למטה. מדובר בפעולה שמצריכה מאמץ רב יותר, ושיש לעשותה במהירות ובזווית הנכונים כדי שתיקלט. פעמים רבות מדי המכשיר בישר לנו שעלינו להחליק את האצבע שוב, עד שהתייאשנו וחזרנו למסך נעילה לא מאובטח. היתרון היחיד הוא שבניגוד לאפל, סמסונג תאפשר למפתחים גישה לחיישן הביומטרי, וכך נראה בקרוב אפשרות לתשלומים מקוונים באמצעות PayPal בהחלקת אצבע – וזו בהחלט בשורה משמחת.

קורא קצב הלב חביב גם הוא, אך דורש יותר מדי מאמץ. בעצם, להיפך: כדי שהוא ייתן תוצאה, תצטרכו לעמוד, לשתוק, לא לזוז, לא לנשום כמעט, ולשים את קצה האצבע במדויק על החיישן, ולא ללחוץ חזק מדי. או חלש מדי. בקיצור, בניסיון העשירי שמחנו לגלות שקצב הלב שלנו תקין, ומאז לא השתמשנו בפיצ'ר הזה. נציין שהחיישן זמין רק כאשר מפעילים את התכונה מתוך יישום
S-Health.

Samsung Galaxy S5
קורא קצב הלב חביב אך כדי שהוא ייתן תוצאה תצטרכו לעמוד, לשתוק, לא לזוז, לא לנשום כמעט, ולשים את קצה האצבע במדויק על החיישן, ולא ללחוץ חזק מדי. או חלש מדי

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

מולטימדיה וגלישה

(30% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

 סמסונג ציידה את ה- Galaxy S5 במצלמת 16 מגה פיקסל עם פלאש LED בודד ועם חידוש מרענן: מערכת מיקוד אוטומטי מבוססת פאזות, כמו במצלמות רפלקס, להבדיל ממיקוד מבוסס קונטרסט שקיים במצלמות פשוטות יותר ונחשב לאטי ופחות מדויק.

מהירות הצילום די טובה: כ-2 שניות עד שהמצלמה מוכנה לפעולה, וכ-0.5 עד 0.8 שניות למיקוד, שלרוב היה מוצלח ומדויק. איכות התמונות מעולה, כפי שכבר התרגלנו אצל סמסונג. התמונות שצילמנו נהנו מפירוט רב, חדות גבוהה וצבעים ריאליסטיים. בנוסף, מצב
HDR עשה פלאים והצליח לחלץ פרטים מאזורים מוצלים, שבמצב הצילום הרגיל נראו שחורים כמעט לגמרי. פיצ'ר מצטיין נוסף הוא ה"מיקוד הבררני", שבאמצעות להטוטי תוכנה (וכנראה שימוש בצמצם הפתוח ביותר שניתן) מפריד באופן מרשים מאוד את האובייקט מהרקע, ומעניק אפקט בוקה יפה. זה עובד בעיקר על עצמים פשוטים ופחות על עצמים מורכבים שבהם ניתן להבחין בשגיאות העיבוד הקלות סביב השוליים.

בדף הפייסבוק שלנו תמצאו גלריית תמונות שצילמנו עם מצלמת המכשיר.

צילום הוידיאו מתאפשר במגוון רזולוציות ומצבים; החל מהילוך אטי
X8 ברזולוציית 720p, דרך 1080p רגיל או בקצב 60fps לתנועה חלקה כחמאה, ועד צילום וידיאו 4K; בחלק מהמצבים הללו תוכלו לצלם וידיאו גם עם HDR. איכות הוידיאו במרבית המצבים נפלאה, ובמיוחד נהנינו ממצב 1080p@60fps, שהעלים כל ריצוד וקרטוע שהוא. מנגד, הופתענו לרעה ממצבי הצילום בהילוך אטי, שהיו מפוקסלים להחריד ולטעמנו לא שמישים.

Samsung Galaxy S5

סמסונג ציידה את ה-
Galaxy S5 במצלמת 16 מגה פיקסל עם מערכת מיקוד מבוססת פאזות. מהירות הצילום טובה ואיכות התמונות מעולה, כפי שכבר התרגלנו אצל סמסונג


הגלישה במכשיר מעולה, הן בזכות קצב הגלישה המהיר, קצב רנדור הדפים הזריז והן בזכות המסך החד והגדול. סמסונג מבטיחה האצת הורדה באמצעות שימוש בקישורית הסלולרית במקביל ל-
Wi-Fi; בפועל, בכל פעם שהתרחקנו מהרשת האלחוטית שלנו המכשיר לא עבר באופן שקוף לרשת הסלולרית, והיה כרגיל פרק זמן קצר שבו לא התאפשרה גלישה כלל, עד שהמכשיר התביית חזרה על רשת ה-3G. נראה שתכונה זו שמישה רק במצב הורדת קבצים, ורק ברשתות LTE, שכידוע אינן זמינות עדיין בישראל.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

בימי הבדיקה הראשונים קצת הופתענו לרעה מביצועי הסוללה במכשיר שבדקנו. ל- Samsung Galaxy S5 יש סוללת 2800mAh שניתנת להסרה עצמאית, שאמורה לספק עד 21 שעות שיחה או 390 שעות המתנה.

בשימוש היומיומי הרגיל שלנו, אחוזי הסוללה נטו לרדת במהירות מדאיגה, ובשעה
19:00 בערב נותרו לנו בדרך כלל פחות מ-20%. בימים שבהם השימוש במכשיר היה מועט מאוד הצלחנו להגיע לשעות הערב עם כ-45%, אבל עדיין מדובר בנתונים הרבה פחות טובים ממכשירים אחרים של סמסונג (כמו מכשירי Note), ובעיקר פחות טובים ממכשירי המתחרה - LG G2 למשל.

כל זאת נכון לימי הבדיקה הראשונים, אבל באופן משונה מאוד, חיי הסוללה השתפרו והלכו במהלך השבועיים שבהם הוא שהה אצלנו. לקראת סופם, הצלחנו להגיע לשעה
21:00 בערב עם 40% סוללה, גם כאשר השתמשנו לא מעט במכשיר. יש לציין שהנתון הזה לא היה אחיד, ועדיין היו ימים שבהם הסוללה התרוקנה מהר מדי לטעמנו. ייתכן שהסוללה נזקקת לתקופת כיול (קליברציה) מסוימת כדי להגיע לשיא יכולתה, ועדיין קשה לומר שמדובר בסוללה מרשימה.

אם הגעתם לשעות הערב ואתם מודאגים שהסוללה לא תשרוד עד סוף היום, תוכלו לעבור למצב חסכוני במיוחד שמנטרל את רוב יכולות המכשיר, כולל את צבעי המסך (שהופכים לגווני אפור), ומבטיחים להאריך משמעותית את חיי הסוללה. היכולות יהיו מוגבלות מאוד, אבל לפחות יוכלו לתפוס אתכם בטלפון או לסמס אליכם, וגם זה משהו.


 

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

אחת ההפתעות הנעימות במכשיר הזה היא העמידות שלו. עם תקן IP67, סמסונג מבטיחה שהוא ישרוד טבילה במים בעומק של מטר אחד למשך 30 דקות. לא שהיינו ממליצים לשחות איתו, אבל מרגיע לדעת שגם בגשם שוטף או אם הוא נפל לכם בטעות לכיור, סביר להניח שהוא יהיה בסדר.

מעבר לכך המכשיר בנוי היטב ומעניק תחושה טובה ביד, על אף כל הפלסטיק מסביב. המסך מוגן בזכוכית גורילה 3, אם כי עדשת המצלמה בולטת מעט ויש חשש שתישרט עם הזמן. עלינו להודות שמכסה שקע הטעינה הציק לנו מאוד בכל פעם שרצינו לטעון את המכשיר (וזה נכון לכל מי שנוהג לכסוס ציפורניים כמונו), אבל זה המחיר שיש לשלם על העמידות במים. אם אתם ממש שונאים להתעסק עם מכסה עקשן וכבל טעינה, תוכלו לרכוש כיסוי "פליפ" למכשיר שמחליף את מכסה הסוללה המקורי ומוסיף לו תמיכה בטעינה אלחוטית.

Samsung Galaxy S5
 עם תקן IP67, סמסונג מבטיחה שהוא ישרוד טבילה במים בעומק של מטר אחד למשך 30 דקות. עלינו להודות שמכסה שקע הטעינה הציק לנו - אבל זה המחיר שיש לשלם על העמידות במים


 


 

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply